Kullanıcı Adı Şifre
  • Yeni Üye Kaydı
  • Şifre Hatırlatma
  • Beni Hatırla Cevaplanan Mesajlarıma Git
  • Popüler Konular
Mac OS X Wind/Datron/Medion Akoya/Casper Kurulum Rehberi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Yazdır
Sayfa: [1]      >>
Konu içi arama ayarları
Sadece Arananın bulduğu yerler
Arama terimleri En önemli Üst minimum sıralama: /1000

Arama tercihlerinizi belirlediyseniz yukarıdaki kutuya arama terimini yazıp "Konu içi ara" butonuna tıklayınız.
Giriş

378 Mesaj
19 Aralık 2008; 15:06:22 

Mac OS X 10.5.4
Wind/Datron/Medion Akoya(Wi-Fi sürücüsü farklı)/ ve muhtemelen Casper Mini-Book

Çalışanlar,
Wi-Fi
USB’ler
Ethernet
Kamera
Bluetooth
O/C
Ses
Ekran 1024*600 Ayna özelliği (Bu versiyonda bazen açılışta ekran 800*600’e dönüyor ama sonraki versiyonlarında giderilecektir eğer versiyonu beklemeden düzeltmek isteyen olursa tıklasın http://www.versiontrack...n/moreinfo/macosx/15467 çünkü şu andaki yeni versiyonlarda daha fazla problem çıkmakta. Örn 10.5.5 ve 10.5.6)

Çalışmayanlar,
Mic ve Kulaklık girişleri (10.5.5 sürümünde kulaklık girişi olayını çözmüşler)

İhtiyacımız olanlar;

Win XP CD’si
Xp ile Formatlamak için harici USB DVD Rom (eğer başka bir türlü XP yüklemesi yapabiliyorsanız ilerideki hiçbir adımda DVD Rom ihtiyacı yoktur)
Partition Magic Programı (Gereklilerin içinde)
Leopard Instant Helper (Gereklilerin içinde)
Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_Amd.iso (Rapid linkleri Gereklilerin içinde)
Kalyway 10.5.3 upgrader (Rapid linkleri Gereklilerin içinde)
Official 10.5.4 DELTA update http://www.apple.com/su...s/macosx1054update.html
Tüm sürücüler: Gereklilerin içinde
Gerekliler: http://rapid+share.com/...74833692/Gerekliler.rar (+'yı kaldırın)

Partition oluşturmak, Windows XP ile formatlıyorsanız 50 GB XP’ye ayırın ve öyle formatlayın Diğer bölümü sonra biçimlendireceğiz. Eğer hazırda XP ile kurulu bir makine’de yapacaksanız Mac OS X kurulumunu partition magic ile XP’ye 50GB ayırın ve diğer partitionları silin. Yukarıdakilerden birini uyguladıktan sonra (XP haricinde) bir tane 75 GB’nin üzerinde Birincil FAT32 Bölümü oluşturun ve Label olarak OSX yazın. Bir tanede Mantıksal FAT32 olarak 4 GB Bölüm oluşturun ve Label olarak Install yazın.

Leopard hd install helper’ı açın

Bu butona basın

Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_Amd.iso’yu gösterin ve açın

Install olarak oluşturduğumuz bölümü seçin ve yanındaki butna basıp yaklaşık 10 dk bekleyin

Bu ekranı gördüğünüz zaman işlem bitmiştir artık programı kapatarak Bilgisayarı Yeniden başlat diyoruz ve aşağıdaki adımlardan devam ediyoruz.

Darwin Boot Ekranı geldiği zaman F8’e basıyoruz ve Kalyway DVD si gibi görünen sanal sürücüyü seçerek enter’a basıyor ve yüklemesini bekliyoruz.
“Use English for the main Language’yi seçerek ileri okuna basıyoruz. Sırası ile Contiune, Agree ye tıklıyoruz. Dikslerim göründüğü ekrana gelince yukarıdan “Utilities’e” tıklayarak “Disc Utility’i” seçiyoruz önceden OSX adını verdiğimiz disk’i seçtikten sonra “Erase’e” tıklayıp volume formattan “Mac OS X Extented (Journaled)’i” seçip Erase’e basıp Formatlıyoruz. ( Bu işlemi yaptıktan sonra altta Format “Mac OS X Extented (Journaled)” olması gerek eğer olmasa ve Fat32 de kalırsa baştan biçimlendirmeniz gerekir)

Şimdi Disc Utility’i kapatabiliriz. Select a Destination ekranından OSX’imizi seçerek Contiune diyoruz. Burası çok önemli sakın hemen Install tuşuna basmayın hemen sağda “Customize” var bir çok kişi burada hata yaparak install ediyor ve sonuç hüsran .

Neyse Customize’ye girelim “Language Translations’un yanındaki Tick’i tamamen kaldıralım. “Kernels’i” açarak sadece “kernel_vanillia_92’i” seçin. “Graphic Drivers’dan” “Intel_GMA’nın” altından “GMA 950”’yi seçin. “Audio Drivers, Network Drivers ve Mobo Chipsets’in” Ticklerini tamamen kaldırın. “Third_Appilications’un” hepsini işaretleyin. “Patches’in” altındaki “Time Machine Fix, Power Management Bundle, Intel Memory Controller’i” seçin sadece ve Done’a” basın ve “Install’e” tıklayın ve yaklaşık 30 Dk bekleyin (bu arada tüm bu işlemleri yaparken eğer adaptör takılı ise ve Bios 1.09 kullanıyorsanız FN+10 yapın ki Turbo mod’da yüklesin ;) Yükleme bittiği zaman “Restart” tuşuna basıp bekleyin ve Darwin Boot Ekranı geldiği zaman F8’e basarak “Graphics Mode”=”640*480*32” (tırnak işaretleri ile birlikte yazıcaz, ayrıca bu ekranda “ işareti için Shift+İ, = için Backspace’in solundaki – işareti, * için Shift+8’i kullanıyoruz) yazıyoruz ve Enter’a basıyoruz, çıkan küçük penceredeki “Go’ya” tıklayın ve MAC OSX’imiz karşımızda Tabi bu hali ile bir şeye benzetemeyeceksiniz ama işimiz bittiğinde çok güzel olacak ;)

Kalyway 10.5.3 upgrader içinden çıkan dosyaları bir usb belleğe yükledikten sonra “1_Kalyway_UpdCombo10.5.3.pkg” yi yüklüyoruz (yüklemeler esnasında şifre sorabilir, şimdilik bir şifre girmeden ok’e basın) ve yükleme bittiğinde ASLA RESTART TUŞUNA BASMIYORUZ!!. Yükleme bitince “2_kalyway_10.5.3_kernel.pkg’i” çalıştıryoruz ve “vanilla_kernel_9.3’ü” seçerek yüklemeyi bitiriyoruz ve diğer yüklemedeki Restart’a basarak yeniden başlatıyoruz. Darwin Boot Ekranı geldiği zaman F8’e basıyoruz ve update –v yazıp Enter’a tıklıyoruz.

İşlem bitipte makine açıldığı zaman “10.5.4 delta update” içinde olduğu usb’yi takıyoruz. “MacOSXUpd10.5.4.dmg’yi” çift tıklayarak Mount ediyoruz ve “MacOSXUpd10.5.4.pkg2i” yüklüyoruz ve bitince makineyi yeniden başltıyoruz. Gereklilerin içindeki Ses, Video, Ethernet yükleyicisi vs. sürücülerini yüklüyoruz. (Her yüklemeden sonra yeniden başlatmayı unutmayın ve Klasörün içindeki Türkçe Dil paketini en son yükleyeceğiz)

Bu arada System Preferences’taki Accounts bölümünden kendinize bir hesap oluşturun ve parola verin bu parola ilerdeki adımlarda .kext dosyalarını çalıştırmak için ve bundan sonra .pkg dosyalarını yüklemek için kullanılacak. Yine System Preferences’da International bölümüne girin ve Input menu’den (Klavye girişi) Turkish- QWERTY PC’yi ticklerin U.S’nin tickini kaldırın (diğer bölümdeki ayarları da Türkiye olarak değiştirin). Keyboard-Mouse bölümüne gelin Modifier’i açın ve Option keyini Command, Command Key’inide Option olarak değiştirin. (bu işlem Windows logolu tuşun Apple tuşu işlevi görmesini sağlayacak, örneğin Safari kullanırken Tab açmak için Apple tuşu+T veya copyalamak için Apple tuşu+C ) Mouse sekmesine gelin ve Tracking speed’i 3. çizgiye düşürün (bizim cihazlar default olarak çok hassas yükleniyor bunu düşürünce normale dönüyor kendi zevkinize göre 2’yede düşürebilirsiniz)

Şimdi kext helper uygulamasını masaüstüne atın ve kext klasörü içindeki 5 adet dosyayı yükleyip şifrenizi girin ve Easy Install diyin. Yükleme bitince yeniden başlatın. Şimdi 10.5.4 Türkçe Dil paketini yükleyin ve yeniden başlatın, eğer dil değişmemişse International’dan dil seçimine girip Türkçeyi en başa alın ve tercihinizi yaparak yeniden başlatın. Tüm adımlar doğru olarak uygulandığı taktirde cillop gibi bir Mac OS X’e kavuşmuş olacaksınız hayırlı olsun

Elmayı biraz büyük mü yapmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 19 Aralık 2008; 15:06:14 >

151 Mesaj
19 Aralık 2008; 15:38:34 

süper!!! Hocam konuya pek vakif değilim. Ancak yukarıdaki rehberi uygulamaya çalışıcam. Biraz da araştırıcam tabi. Şuan için bir sorum var sana.

Eğer msi netbook ta XP yüklü değil ise bu adımları nasıl yapıcaz? Bir fikrin var mıdır? Ya da bir link okumak için ingilizce de olabilir fark etmez?

1054 Mesaj
19 Aralık 2008; 22:40:46 

Çok güzel İyi günlerde kullanın. Oldukça güzel ve açıklayıcı bir paylaşım. Teşekkür ederim.
Ekran görüntülerinide görelim

| ViewSonic PJD6531w 3D Ready Projektör | SAMSUNG 40 B 652 100 HZ LCD TV | ATLANTA HD BOX
| Toyota CARİNA E2.0 GLİ AT |Sony tablet S 32 gb SGPT112TR| Canon PowerShot SX50 HS

378 Mesaj
19 Aralık 2008; 23:01:53 

quote:

Orjinalden alıntı: yojimaru

süper!!! Hocam konuya pek vakif değilim. Ancak yukarıdaki rehberi uygulamaya çalışıcam. Biraz da araştırıcam tabi. Şuan için bir sorum var sana.

Eğer msi netbook ta XP yüklü değil ise bu adımları nasıl yapıcaz? Bir fikrin var mıdır? Ya da bir link okumak için ingilizce de olabilir fark etmez?

Hocam zaten yüklü değilse yüklerken partitionluyoruz. XP ile format atarken sadece 50gb yi XP ye ayır diğerini biçimleme yeter ondan sonraki adımları yapabilirsin..

822 Mesaj
20 Aralık 2008; 20:06:05 

Hackintosh :D:D hahaaa hala gülme krizindeyim :D
ikinci ısırık elmaya farklı bi hava katmış :)

emeğinize sağlık..ayrıca paylaşımınız için teşekkürler
bende beğendiğim modelin piyasaya gelmesini bekliyorum halen

Lenovo Ideapad S10 Resimleri

artık tanışmak nasip olursa bir ısırıkda biz alıveririz mac'den :)

Bayan üye / Bf3 Battlelog / PSN: rahimece79

151 Mesaj
21 Aralık 2008; 17:54:58 

Ben de başardım dostum :)

Anlattıklatın epey faydalı oldu cok tesekkur ederim.

Yalnız microfon calismiyor ve de bahsettigin mic ve ses cikisları

378 Mesaj
22 Aralık 2008; 1:46:12 

quote:

Dostum rica ederim hayırlı olsun çok güzel olmuş :) Güncellemeler oldukça ve uyumlu programlar buldukçapaylaşırsan sevinirim. Bu arada ben 10.5.5 versiyonuna geçiş yaptım şu Kulaklık çıkışları çalışıyor ama mic'e çözüm bulamadılar hala fakat yakındır ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 22 Aralık 2008; 1:45:14 >

151 Mesaj
22 Aralık 2008; 9:47:42 

quote:

Orjinalden alıntı: Navigate

quote:

Dostum rica ederim hayırlı olsun çok güzel olmuş :) Güncellemeler oldukça ve uyumlu programlar buldukçapaylaşırsan sevinirim. Bu arada ben 10.5.5 versiyonuna geçiş yaptım şu Kulaklık çıkışları çalışıyor ama mic'e çözüm bulamadılar hala fakat yakındır ;)

10.5.5'e nasıl geçiş yaptın dostum? 'Yazılım Güncelleştirme' ile mi? Geçişi yapınca ekstradan sürücüleri tekrar kurman gerekti mi? Ya da ilave herhangi birşey yaptın mı 10.5.5 yukseltmesi ardından?

Ben aslında bir Linux kullanıcısıyım ve termimalle yapabiliyorum bazı şeyleri. Terminal olması benim için epey bir artı oldu. En azından okuduklarım yabancı gelmiyor yabancı forumlardan. Ama tabi daha yeniyiz Mac Os X camiasında biraz ısınmam lazım işletim sistemine :)

Birşeyler öğrendikçe paylaşırım dostum burdan. Ha bir de sorunum var. Sen VGA out yapabilmişsin ben yapamadım bir turlu. Monitoru taktıgım an sistem donuyor.

378 Mesaj
22 Aralık 2008; 12:42:58 

quote:

10.5.5'e nasıl geçiş yaptın dostum? 'Yazılım Güncelleştirme' ile mi? Geçişi yapınca ekstradan sürücüleri tekrar kurman gerekti mi? Ya da ilave herhangi birşey yaptın mı 10.5.5 yukseltmesi ardından?

Ben aslında bir Linux kullanıcısıyım ve termimalle yapabiliyorum bazı şeyleri. Terminal olması benim için epey bir artı oldu. En azından okuduklarım yabancı gelmiyor yabancı forumlardan. Ama tabi daha yeniyiz Mac Os X camiasında biraz ısınmam lazım işletim sistemine :)

Birşeyler öğrendikçe paylaşırım dostum burdan. Ha bir de sorunum var. Sen VGA out yapabilmişsin ben yapamadım bir turlu. Monitoru taktıgım an sistem donuyor.

Geçişi farklı bir yöntem ile yaptım, bu sefer update için terminali kullanıyoruz. Yeniden aynı sürücüleri yüklüyoruz extra bir sürü kullanmaya gerek yok. Hatta linkide burada http://netbooks.modaco....-from-10-5-4-to-10-5-5/
Ekran yansıtmaya gelince eğer ilk kullanımda ayna moduna geçeerk yüksek çözünürlüğe ayarlarsan sistem kabul etmiyor ve donuyor. Bendede oldu bir müddet vekledim sonra ekran uzatmayı denedim artık bir sorun yaşamıyorum 19.4" kullanıyorum 2. ekranı sorunsuz olarak çalışıyor. Ekran görüntülerini koyarım akşama. Birde 10.5.5'i yüklemeden önce Time Machine'i kullanarak yedekleme yapmanı öneririm bazen sorun çıkıyor update'te eğer yedeklemessen en baştan yklemek zorunda kalabilirsin. 10.5.5 de herşey düzgün çalışıyor.. Bu arada bende ilk defa terminali görüyorum :D ne oldupunu anlayana kadar canım çıktı ama neyseki yabancı forumlardan çözebildim olayı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 22 Aralık 2008; 12:42:17 >

151 Mesaj
22 Aralık 2008; 13:33:53 

10.5.5'i yapınca turkce olarak mı devam ediyoruz yoksa sistem ingilizce mi oluyor?

151 Mesaj
22 Aralık 2008; 13:42:42 

Olmadı :( Yükleme sırasında ekrana birden siyah bir kutucuk geldi ve makineyi kapatmamı söyledi yani kilitlendi.. Çaresiz kapattık yüklemenin tamamlanmadığını ve başıma ne geldiğini bilerek :) Boot ettim ve açılmadı. İşin kötü tarafı darwin açılmasın diye modlamıştım açılış kısmını hiç geri sayım yapmadan os x açılıyordu. Yeniden mi kurucam şimdi ben bunu onca uğraş ve zaman :)

Allahım sana geliyorum...

181 Mesaj
22 Aralık 2008; 13:42:53 

Navigate mükemmel olmuş. Teşekkürler çalışma için...
Su anda xp var ve Partition Magic le anlattığın şekilde yapacağım..
Aklıma takılan bir konu var açılırken xp yada mac die soruyormu yada nasıl geçiş yapıyoruz...

378 Mesaj
22 Aralık 2008; 14:43:29 

quote:

Olmadı :( Yükleme sırasında ekrana birden siyah bir kutucuk geldi ve makineyi kapatmamı söyledi yani kilitlendi.. Çaresiz kapattık yüklemenin tamamlanmadığını ve başıma ne geldiğini bilerek :) Boot ettim ve açılmadı. İşin kötü tarafı darwin açılmasın diye modlamıştım açılış kısmını hiç geri sayım yapmadan os x açılıyordu. Yeniden mi kurucam şimdi ben bunu onca uğraş ve zaman :)

Allahım sana geliyorum...
:D hocam demiştim sorun çıkabilir diye ben bunu tam 8 kere yükledim 10.5.5 e geçene kadar, banada aynı ekran geldi ama darwini değiştirmediğim için win den boot edip time machine den 10.5.4 e geçerek kurdum.. istersen bekle yeniden yüklemeden akşama püf noktalarını anlatıyım. bu arada yine türkçe oluyor 10.5.5 içinde tr dil paketim var..

quote:

Orjinalden alıntı: bikurti

Navigate mükemmel olmuş. Teşekkürler çalışma için...
Su anda xp var ve Partition Magic le anlattığın şekilde yapacağım..
Aklıma takılan bir konu var açılırken xp yada mac die soruyormu yada nasıl geçiş yapıyoruz...

evet zaten darwin boot loader i otomatik yüklüyor ben 3 işletim sistemi kullanıyorum istediğimden başlatıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 22 Aralık 2008; 14:49:54 >

181 Mesaj
22 Aralık 2008; 16:03:23 

Süper

181 Mesaj
24 Aralık 2008; 16:09:12 

Navigate,
3 kere kurdum adımları tam yaptığımı düşünüyorum ama her seferinde restart ettikten sonra boot failure veriyor bir türlü nerde hata yaptığımı anlamış değilim.
Yardımcı olursan sevinirim...
Yapılanlar--

Makina: Datron Mobee
160 gb diski fdiskle tek partition yaptım.
fat 32 formatladım

xp pro tr kurdum
yeni partitionlar fat 32
partition Magic il 50 90 ve 4 GB olarak böldüm

verdiğin linkten Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_Amd.iso’yu yükledim
yazdığın adımları uyguladım
tam olarak yükleniyor ve restart tan sonra boot failure veriyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bikurti -- 24 Aralık 2008; 16:51:22 >

378 Mesaj
25 Aralık 2008; 1:33:38 

quote:

Orjinalden alıntı: bikurti

Navigate,
3 kere kurdum adımları tam yaptığımı düşünüyorum ama her seferinde restart ettikten sonra boot failure veriyor bir türlü nerde hata yaptığımı anlamış değilim.
Yardımcı olursan sevinirim...
Yapılanlar--

Makina: Datron Mobee
160 gb diski fdiskle tek partition yaptım.
fat 32 formatladım

xp pro tr kurdum
yeni partitionlar fat 32
partition Magic il 50 90 ve 4 GB olarak böldüm

verdiğin linkten Kalyway_10.5.2_DVD_Intel_Amd.iso�yu yükledim
yazdığın adımları uyguladım
tam olarak yükleniyor ve restart tan sonra boot failure veriyor .

Şimdi fdisk kullanmadan direkt xp cd sinden boot et xp yükleme ekranı geldiğinde disk'i 2 ye böl c'ye 50 gb ayır diğerinide 94 gb olarak bırak ama bölüm oluştur yani d: olarak kalsın onu şimdi formatlamayacaksın. xp yi c: ye yükle xp açıldıktan sonra partition magic ile boş alanın birini 90 diğerini 4 gb olarak ayır ve 90'ı fat32 birincil yap 4'ü ise fat 32 mantıksal yap ancak öyle olur. diğer adımlar aynı

151 Mesaj
25 Aralık 2008; 17:00:34 

Navigate kardeş bir kez daha kuruyorum şuan :) Bakalım inşallah biter de 10.5.5'e de geçiş yaparım. Bana msn adresini PM atabilirsen belki yollarımız kesişir yardımını alabilirim :)

151 Mesaj
25 Aralık 2008; 18:54:06 

ve kurdum :) şimdi 10.5.5 için direktif bekliyorum senden Navigate dostum. İnşallah çökertmem bir daha. bu kez daha sakin saldırıyorum herşeye :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yojimaru -- 26 Aralık 2008; 2:10:39 >

72 Mesaj
26 Aralık 2008; 1:38:44 

merhabalar..
bilgi ve deneyimlerinizden güç alarak bende datron mobee me osx kurulumuna kalkıştım.. sanırım sizler için çok komik sayılabilecek bi yerde takıldım kaldım:-(( herşey yolunda gitti ve kurulumu hatasız tamamladım bitirdim.. restart yedi fakat şu ilk wellcome screen varya ülke falan soruyor , oradan geçip dört sual penceresinde kaldım.. :-)
üstadlarım yardımlarını beklemekteyim.. şimdiden teşekkür ederim..

151 Mesaj
26 Aralık 2008; 1:45:39 

quote:

Orjinalden alıntı: yuzırneym

merhabalar..
bilgi ve deneyimlerinizden güç alarak bende datron mobee me osx kurulumuna kalkıştım.. sanırım sizler için çok komik sayılabilecek bi yerde takıldım kaldım:-(( herşey yolunda gitti ve kurulumu hatasız tamamladım bitirdim.. restart yedi fakat şu ilk wellcome screen varya ülke falan soruyor , oradan geçip dört sual penceresinde kaldım.. :-)
üstadlarım yardımlarını beklemekteyim.. şimdiden teşekkür ederim..

Hocam aynı yerde ben de takılmıştım ve inan nasıl geçtiğimi hatırlamıyorum. Cok basitti onu hatırlıyorum ama :) Graphic Mode'la aciyorsun di mi? Buyuk kucuk harflere dikkat ediyorsundur?

72 Mesaj
26 Aralık 2008; 1:51:15 

graphic modla açıyorum derken , yani işte alet restart yiyince f8 bootloader ekranından macosx seçiyorum , .. graphics mode için yazılması gerekenleri yazmam icap eden yeri bulduramadım malesef... ancak şayet bi kriterse ekranda herhangi bir uygunsuzluk yok.. sadece klavye ülke felan soruyor ve başka bi macten bilgi aktarıp aktarmamam konusunda bana seçenek sunun ekranda kalıyorum.. bu arada ilgi alaka için minnetttarım.. taktım kaç gündür.. bu gece çözmeden uyumayacağım artık.. :-)))

151 Mesaj
26 Aralık 2008; 1:59:45 

Hocam şöyle durum:

Darwin dediğimiz boot loader ekrana geldiğinde malum F8 yapıyoruz ve karşımıza şu çıkıyor:
boot:

Buraya “Graphics Mode”=”640*480*32” yazıyoruz, bunu yaptın mı? harflerin buyuk kucuk olma durumu önemli aynen bunu yazmalısın yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yojimaru -- 26 Aralık 2008; 1:58:17 >

72 Mesaj
26 Aralık 2008; 2:26:58 

hocam aynen dediğin gibiymiş.. şu an ok dir.. :-) nihayet masaüstündeyim..
şimdilik kendi imkanlarımla ilerleyebildiğim kadarıyla ilerlemeyi deneyeyim.. yani rehber mesajın yapılması gerekenlerini işte.. ancak takıldığım bi yerde tekrar rahatsız edeceğim korkarım:-))
bi kere daha teşekkür ederim.. diski repair etmem lazım felan dedi ama sanırım diğer işlemleri yapınca sorun kalmayacak.. :-)

72 Mesaj
26 Aralık 2008; 2:38:03 

:-) evet sanırım kendi başıma pek ilerleyebildiğimi söyleyemeyeceğim..
zira birkaçdakika durduktan sonra restart etmek zorunda olduğumu yazan bir ekran çıkıp herşeyi durduruyor... ?

181 Mesaj
26 Aralık 2008; 10:50:21 

evet sonunda bende kurdum :) Navigate ellerine sağlık....
10.5.4 delta update nerden buldunuz arkadaşlar ?

151 Mesaj
26 Aralık 2008; 11:05:00 

quote:

:-) evet sanırım kendi başıma pek ilerleyebildiğimi söyleyemeyeceğim..
zira birkaçdakika durduktan sonra restart etmek zorunda olduğumu yazan bir ekran çıkıp herşeyi durduruyor... ?

Bunun nedeni şu olabilir. Eğer NTFS partiton'ı olan bir sistemle dual boot yapıyorsan, *nix tabanlı sistemlerde (Linux, BSD vs,) disk bütünlüğünün sağlanıyor olması gerekli ki boot ettiğin MAC OS X NTFS partitonın varlığını anlasın. Bunu yapmanın en iyi yolu düzgün biçimde XP'yi boot etmekdir sanırım. Sonra düzgün biçimde kapatıp yeniden MAC OS X'i açmayı deneyebiliriz.

151 Mesaj
26 Aralık 2008; 11:08:58 

Mac os X 10.5.4 delta update burada

http://support.apple.com/downloads/Mac_OS_X_10_5_4_Update.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yojimaru -- 26 Aralık 2008; 11:14:54 >

72 Mesaj
26 Aralık 2008; 12:42:56 

merhabalar..
hafif sancilida olabilse kurab'lmey' ba;ardim.. sanirim karakterlerden klavye ile ilgili problemim fark ediliyordur.. birde dock umu kaybettim birturlu varedemiyorum.. otomatik gizle sa[a sola hicbisekilde masaustune konduramadim.. onun disinda hersey yolunda gibi.. cok sirin gercekten tum emek harcayanlarin ellerine saglik.. tesekkurler..

181 Mesaj
26 Aralık 2008; 14:23:34 

tamamdır herşey çalışmakta ama wlan ayarlarını nasıl yapıyoruz arkadaşlar.
yardımcı olursanız internete bağlanamadım....

tamam :) yaptım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bikurti -- 26 Aralık 2008; 14:23:39 >

756 Mesaj
26 Aralık 2008; 15:02:25 

boyle gıderse windows btacak herkez os x e gecer :D

DontAskMeForMakeLove

72 Mesaj
26 Aralık 2008; 17:57:00 

herkeslere iyi aksamlar.. dedigin gibi microsoft u nanosoft eder bu sirin sistem.. kimin ne isi kalabilir windowsla.. hadi oyun diyorduk ama artik o isi oldugu gibi konsollere yiktilar doru durust bisi cikmaz oldu pc icin.. heyse iste

usatalara bikac sualim olacak ...

hersey yolunda gibi .. fakat masa ustunde dock yok.. yani menuden gizliligi kaldir falan degil.. dupeduz kapatilmis bi gorev cubugu gibi yani windowsta olsa.. ayrica kullanici hesabi acamiyorum ne yaparsam yapayim.. hata veriyor.. nasil bi cozum uygulayabilirim.. haa unutmadan klavyede turkce karakterlere kavusabilmis degilim.. ust cubukta Turk bayragi var ve default isaretli hemde.. ama ne yaziktir kullanimda oyle degil.. bu gibi eminim ufak tefek bilgi deneyim noksanligindan kaynakli puruzler mevcut sadece.. onlarida buradan edinebilecegimiz destek ve bilgi paylasimiyla giderecegiz umarim.. buralara kadar gelmemizde caba sarfetmis herkese gonulden tesekkurler..

151 Mesaj
26 Aralık 2008; 18:08:03 

quote:

herkeslere iyi aksamlar.. dedigin gibi microsoft u nanosoft eder bu sirin sistem.. kimin ne isi kalabilir windowsla.. hadi oyun diyorduk ama artik o isi oldugu gibi konsollere yiktilar doru durust bisi cikmaz oldu pc icin.. heyse iste

usatalara bikac sualim olacak ...

hersey yolunda gibi .. fakat masa ustunde dock yok.. yani menuden gizliligi kaldir falan degil.. dupeduz kapatilmis bi gorev cubugu gibi yani windowsta olsa.. ayrica kullanici hesabi acamiyorum ne yaparsam yapayim.. hata veriyor.. nasil bi cozum uygulayabilirim.. haa unutmadan klavyede turkce karakterlere kavusabilmis degilim.. ust cubukta Turk bayragi var ve default isaretli hemde.. ama ne yaziktir kullanimda oyle degil.. bu gibi eminim ufak tefek bilgi deneyim noksanligindan kaynakli puruzler mevcut sadece.. onlarida buradan edinebilecegimiz destek ve bilgi paylasimiyla giderecegiz umarim.. buralara kadar gelmemizde caba sarfetmis herkese gonulden tesekkurler..

öncelikle usta gibi cevaplamış görünmemek için benim bir usta olmadığımı belirteyim :) biz de daha yeni başladık bu işlere aşinalığımız uzaktan görmelerden ibaretti mac os x'e.

Şimdi dock'un olmaması çok enterasan bunu nasıl çözeceğini açıkcası bilmiyorum. Dil konusuna gelince Navigate'in bahsettiği dil ayarlarını yaptın mı? Ordan kaynaklı gibi görünüyor. 'Uluslararası' ayarlar başlığı altında olmalı.

151 Mesaj
26 Aralık 2008; 21:10:13 

turkce mi bu?

4934 Mesaj
27 Aralık 2008; 0:11:22 

Beyler hadi OSX i yasal olmadan paylaşıyosunuz bari MS Ofisi paylaşmayın, Banı yersiniz sölemedi demeyin.

Bu arada güzel çalışma olmuş elinize sağlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 27 Aralık 2008; 0:09:29 >

iPAD : New iPad-Retina-Black-16GB Wifi+4G / TTNET kampanya
MAC : 21.5" iMac,10.1: 3.33(3.06 E7600)-8Gb DDR3-HD4670-500Gb / OS X 10.8.2
PC : MSI P43NEO/E5300@3.50Ghz-8Gb DDR2-Zotac 9800GT-Seagate 500Gb Sata3-21.5" Acer LCD / Linux MINT-Windows 7x64
Firefox Turbo : Ayarlar İçin Tıklayın, Donanım Haber Teması : Denemek İçin Tıklayın

378 Mesaj
27 Aralık 2008; 0:58:28 

Evet arkadaşlar gerçekten çok güzel bir işletim sistei hele 10.5.5 gerçekten çok stabil çalışmakta şu anda ne Türkçe klavyede nede başka bir şeyde sorunum yok. Dock olayına gelince hiç bir fikrim yok ama ben bir şey kaybolduğunda tüm sistemi tekrar yüklüyorum :D

@yojimaru arkadaşım bu 10.5.5 yükseltmesinde bende aynı şeyleri yapıyorum tam olarak neden sende işe yaramadığını anlayamadım. o ekran banada 4 kere geldi sonra kext'leri yüklemeden şunu yükledim http://rapid+share.com/...wer_Management.rar.html
yükledikten sonra yeniden başlattım, 10.5.5 dmg'yi açtım bekledim Terminali açtım "sudo passwd" yazıp root şifremi oluşturdum sonra "su root" yazarak root a girdim ve "while sleep 1 ; do rm -rf /System/Library/Extensions/AppleIntelCPUPowerManagement.kext ; done" bunu aynen kopyalayıp yapışttırdım ve o zaman terminalde sleep yazdı ve kuruluma başladım kurulum tamamlandı terminale dönerek ctrl+c yaptım iki kere exit yazdım ve yeniden başlattım. belki power management'i yeniden yüklediğim için düzgün oldu tam bilmiyorum ama bu şekilde olmazsa bundan sonraki kuruluma başlamadan önce söz msn de yanında olucam adım adım beraber yapıcaz :)

@yuzırneym arkadaşım sen başta olmak üzere herkes şunuda yüklesin http://rapid+share.com/...caltime-Toggle.rar.html yoksa windows ile mac arasında saat farkı oluyor ve dil problemi çıkıyor bu paket bunu düzeltiyor.. ama dock'u kaybetme konusunda inan hiç bir bilgim yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 27 Aralık 2008; 0:58:21 >

72 Mesaj
28 Aralık 2008; 0:20:04 

selamlar..
navigate ustad, eksik olma ,klavye sorunu verdiğiniz yamadan ve ilgili klavye ayarlarını tekrarladıktan sonra halloldu..
ancak can sıkmakta istemiyorum tabiki ancak dock olmadan bu şirin sistemden keyif alabilmek olanaksız.. birde
gereklilier içerisinde bulunan kext helper içerisinden bişiler kuramıyorum.. root şifresi felan bişiler diyor.. ben kullanıcı hesabı oluşturamıyorum..tercihler hatası , hesaplar tercihler menusu yuklenemıyor ... gibi enteresan hatalar nevcut.. sanırım en iyisi temiz yeni bir kurulum gibi duruyor.. dıskın bu bölümünü tekrar formatlamak icap ediyormu yoksa sayfa başında verdığınız tarifin neresinden başlamalıyım?_ ustune çakıver bı xp_ tabirini burada da kullanabilirmiyiz?
gerçi ben o dort gb bolumu mac os genişletilmiş gunluklu olarak formatladım.. nebiliyim çadırı adamakıllı karıştırdım gibi sanki..:-))
tavsiye öneri ve yönlerndirmelerinizi bekliyorum.. saygılarımla.. herkese iyi hafta sonları dilerim..

378 Mesaj
28 Aralık 2008; 1:47:55 

quote:

selamlar..
navigate ustad, eksik olma ,klavye sorunu verdiğiniz yamadan ve ilgili klavye ayarlarını tekrarladıktan sonra halloldu..
ancak can sıkmakta istemiyorum tabiki ancak dock olmadan bu şirin sistemden keyif alabilmek olanaksız.. birde
gereklilier içerisinde bulunan kext helper içerisinden bişiler kuramıyorum.. root şifresi felan bişiler diyor.. ben kullanıcı hesabı oluşturamıyorum..tercihler hatası , hesaplar tercihler menusu yuklenemıyor ... gibi enteresan hatalar nevcut.. sanırım en iyisi temiz yeni bir kurulum gibi duruyor.. dıskın bu bölümünü tekrar formatlamak icap ediyormu yoksa sayfa başında verdığınız tarifin neresinden başlamalıyım?_ ustune çakıver bı xp_ tabirini burada da kullanabilirmiyiz?
gerçi ben o dort gb bolumu mac os genişletilmiş gunluklu olarak formatladım.. nebiliyim çadırı adamakıllı karıştırdım gibi sanki..:-))
tavsiye öneri ve yönlerndirmelerinizi bekliyorum.. saygılarımla.. herkese iyi hafta sonları dilerim..

merhaba, şimdi o günlüklü olarak formatladığın 4 gb lik alanı yeniden kullanabilirsin xp ile açıp 4 gb lik yeri yeniden fat 32 mantıksal olarak formatlayıp aynı işlemleri baştan yapıcaz. dediğim gibi hayatımda ilk defa böyle bir işletim sistemi yükledim ve kendi pc im de çok araştırdım inan dock'u kaybedemedim :D kaybetsem nasıl geleceğini söylredim :) bende yabancı forumlardan araştırdıklarımı biliyorum senin içinde baktım ama bir şey bulamadım sanırım yükleme esnasında bir sorun olmuş..

72 Mesaj
28 Aralık 2008; 2:43:34 

:-)
çabalarınız için bir teşekkür daha ederim.. silbaştan bi daha kurayım.. umarım can sıkası suallere maruz kalma durumda bırakmam sizleri....by.

4934 Mesaj
28 Aralık 2008; 13:03:13 

Her OS X kuran aha kurdum bu da klavuz der, yaptığı iş gerçekten teşkkürü hakeder, çünkü tamamen iyi niyetle yapmıştır. Lakin gel görki çıkan sorunlar karşısında herkes çaresiz kalır..

Üretilmeye çalışılan çözümlerse genelde sağdan soldan duyma olur. O da pek işe yaramaz.

Sadede gelirsek, kurduğunuz işletim sistemi OS X arkadaşlar, Linux la karıştırmayın. Gelmiş geçmiş en kolay kullanıma sahip bir işletim sistemidir OS X.

@yuzırneym;

Arkadaş sana 2 önerim var, ilk olarak kurduğun disk gözüküyorsa masaüstünde, çift tıkla aç, sonra system klasörüne gir, sonra library klasörüne gir, sonra core services klasörüne gir, eğer o klasörün içinde dock diye bişey görüyosan çift tıklayıp çalıştırmayı dene, ama muhtemelen göremeyeceksin, göresende çalıştıramayacaksın.

Olay tamamen eksik kurulumdan kaynaklanıyor başka bişey değil..

Birde önemli nokta;

Diskinizi tanımlarken neden fat32 olarak tanımlama ihtiyacı hissediyosunuz bunu da anlamadım. fat32 / Ntfs hiç farketmezki, sonuçta HFS+ olarak tekrar işlenecek. Hatta sistemi kurarken HFS+ değil Fat32 yapıp kuran arkadaşlarımız bile var. Ondan sonra bekleki açılsınlar.

Son olarak piyasada zaten 10.5.5 dolanıyor direk vanilla karnel (içinde EFI si ve orjinal OSX kerneli) olarak, neden 40 tane update yapmaya çalışıyosunuz onuda pek anlamadım.

Hadi kolay gelsin.

PC : MSI P43NEO/E5300@3.50Ghz-8Gb DDR2-Zotac 9800GT-Seagate 500Gb Sata3-21.5" Acer LCD / Linux MINT-Windows 7x64
Firefox Turbo : Ayarlar İçin Tıklayın, Donanım Haber Teması : Denemek İçin Tıklayın

378 Mesaj
28 Aralık 2008; 13:58:15 

quote:

Orjinalden alıntı: 2smoke

Her OS X kuran aha kurdum bu da klavuz der, yaptığı iş gerçekten teşkkürü hakeder, çünkü tamamen iyi niyetle yapmıştır. Lakin gel görki çıkan sorunlar karşısında herkes çaresiz kalır..

Son olarak piyasada zaten 10.5.5 dolanıyor direk vanilla karnel (içinde EFI si ve orjinal OSX kerneli) olarak, neden 40 tane update yapmaya çalışıyosunuz onuda pek anlamadım.

Hadi kolay gelsin.

Kurulum kolay derken tam 5 gün uğraştım ben bununla :) Elimde ideneb 10.5.5'de var ama bizim cihazlara olmuyor gerçekten çok araşırdım direkt update olmadan yükleme yapmayı ama olmuyor işte. Denemediğim şey kalmadı en az 15 kere kurup kaldırdım ama hiç birinde dock kaybolmadı, sorunlar çıkmasının kurulum ile hiç alakası yok ben bu adımları dediğim gibi en az 15 kere tekrarladım :) bende bu esnada sorunlarla karşılaştım zaten kurulumu anlatırkende insanların sorunlarla karşılaşabilceğini düşünüerek ince detaylara yer verdim. evet sağdan soldan araştırıyorum çünkü msi, datron vs. için ne yazık ki adam gibi Türkçe kaynak yok. Orijinal vanillia 5 kerneli kurmaya çalıştığımda ise çakıyor alet, o yüzden bu kadar zahmetli gözüküyor kurulum.. birde bildiğiniz gibi bizim cihazlarda DVD sürücü yok o yüzden böyle bir kurulum yapma ihtiyacı duydum, ama tabi daha kısa yolunu biliyorsanız elbetteki yeniliklere açığım sizin dediğinizide hemen denerim zaten öncedende dediğim gibi daha yeni öğreniyorum bir kere daha kaldırıp kurmak zarar getirmez bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 28 Aralık 2008; 14:10:03 >

4934 Mesaj
28 Aralık 2008; 14:39:34 

Dostum senin emeğine bir lafım yok, takdir edersinki forum OSX sorunlarıyla kaynıyor, aynı soru 100 lerce kez soruluyor, cevap alamayan gidiyor konusunu açıyor, sonra açtığı konuya bile bakmıyor cevap veren varmı diye.

Ben dediğin aletlerde denemedim, dolayısı ile senin bilgin benden fazladır o konuda. Ben 2 senedir normal PC de kullanıyorum taa 10.4.3 den beri :), şu anda 10.5.6 yüklü. Zaten iş yerinde de orjinal MAC lerle çalışıyoruz, yabancısı olmadığım bir sistem yani.

Ama dediğim gibi senin bilgin benden fazladır bu dediğin cihazlarda sonuçta deneyerek sonuca ulaşan sensin, belki bende uğraşsam daha kolay bi yolunu bulurum. Sanki çok zahmetli gibi geldi bana, ondan takıldım.

Bu arada boot132 diye bi dalga çıktı bildiğim kadarı ile, eğer bi şekilde orjinal mac lerle verilen retail DVD lerden bulabilirseniz, boot132 ile bootloader i yükledikten sonra direk orjinal DVD yi kurabiliyosunuz. Update felan herşey tıkır tıkır çalışıyor orjinal MAC gibi. Ama sizde DVD yok, olsun belki PC ye kurmak istersiniz aklınızda olsun işte :)

378 Mesaj
28 Aralık 2008; 14:55:20 

quote:

Orjinalden alıntı: 2smoke

Dostum senin emeğine bir lafım yok, takdir edersinki forum OSX sorunlarıyla kaynıyor, aynı soru 100 lerce kez soruluyor, cevap alamayan gidiyor konusunu açıyor, sonra açtığı konuya bile bakmıyor cevap veren varmı diye.

Ben dediğin aletlerde denemedim, dolayısı ile senin bilgin benden fazladır o konuda. Ben 2 senedir normal PC de kullanıyorum taa 10.4.3 den beri :), şu anda 10.5.6 yüklü. Zaten iş yerinde de orjinal MAC lerle çalışıyoruz, yabancısı olmadığım bir sistem yani.

Ama dediğim gibi senin bilgin benden fazladır bu dediğin cihazlarda sonuçta deneyerek sonuca ulaşan sensin, belki bende uğraşsam daha kolay bi yolunu bulurum. Sanki çok zahmetli gibi geldi bana, ondan takıldım.

Bu arada boot132 diye bi dalga çıktı bildiğim kadarı ile, eğer bi şekilde orjinal mac lerle verilen retail DVD lerden bulabilirseniz, boot132 ile bootloader i yükledikten sonra direk orjinal DVD yi kurabiliyosunuz. Update felan herşey tıkır tıkır çalışıyor orjinal MAC gibi. Ama sizde DVD yok, olsun belki PC ye kurmak istersiniz aklınızda olsun işte :)

Evet PC'me kurmayı da çok istiyorum çünkü şu anda sadece monitörüme yansıtarak kullanabiliyorum dediğim gibi yabancısı olduğum bir sistem şu anda çözmeye çalışıyorum. Retail DVD olayınıda okudum bir yerden bulabilirsem deneyeceğim teşekkür ederim :) Birde bir şey sormak istiyorum bu güncellemeler tam olarak ne işe yarar yani şimdi 10.5.5 i kullanıyorum 10.5.6'ın ne farkı var çünkü update yapmaya korkuyorum yabancı msi forumundakilerin başına bela olmuş update edenlerin ya klavyeleri ya mouseleri ya da ekranları çalışmamış :( çok önemli değilse update etmeyeceğim her update işkence çünkü :)

378 Mesaj
28 Aralık 2008; 15:12:28 

Bu arada ekran görüntülerinide paylaşayım, bunlar 19.4'' monitorume yansıtıpta çektiğim görüntülerdir.

zaman makinasına bayıldım :)

buda elmanın küçültülmüş hali :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 28 Aralık 2008; 15:26:45 >

4934 Mesaj
28 Aralık 2008; 15:34:24 

Hiç bişey farketmiyor, elindekini 2 sene kullansan bişey çıkmaz, ben 10.4.8 i 8 ay dan fazla kullanmıştım, 10.4.11 çıkmıştı en son ona geçitm, sebebide safari 3.0 dı, 10.4.11 den aşa çalışmıyodu mal :)

Bazen nadirde olsa yeni programlar yeni sistem istiyor, genelide zaten güvenlik yamaları. Şöle düşün windows un da sürekli bir update i çıkıyor KB ler halinde, ama çekmeksek de ölmüyoruz :)

Atıyorum diyoki windowsta windows explorer için güvenlik güncellemesi, sarı çizmeli mehmet ağa gibi bişi, aynen bundada öle işte, mesela MAIL uygulaması sana göre çok rahat çalışıyodur, sen sadece mail alıyosunudur, mail yolluyosunudur, ama örneğin bu uygulamanın bilmem bişeyini devreye soktuğunda 1000/1 ihtimalle çökmesi sorunu giderilmiş tir diyo güncelleme açıklamasında, e şimdi yüklesen ne yüklemesen ne :)

4934 Mesaj
28 Aralık 2008; 15:39:24 

@Navigate ;

Bir tavseyem olsun, osx kurduğunuz diske öle MAC OS X şeklinde bir birinden ayrı kelimlerle isim vermeyin. Sebebi olası bir göçükte sistemi DVD veya image ile açıp terminalden kurtarmaya çalışırsanız o sürücüye ulaşamazsınız. Boşukları karakter olarak görmez terminal..

Örneğin;

cd /volumes/MAC OS X dediğinde
MAC: No such file or directory diye bi msj alırsın

doğrusu
cd /volumes/MACOSX olmalıdır.

378 Mesaj
28 Aralık 2008; 15:49:07 

Teşekkür ederim tavsiyelerin için, hemen uygulayacağım ;)

72 Mesaj
28 Aralık 2008; 15:52:35 

yeniden kurulum her sıkıntıyı ortadan kaldırdı.sizinde belirttiğiniz gibi farkında olmadığım bişileri atlamışım kurulum esnasında..yok yere kıymetli vaktinizi harcatmış oldum sanırım.. teşekkürler tüm uğraşılarınız için..
konu ile ilgili ileri seviye deneyimleriniz ile ilgili paylaşımlarınızı sabırsızlık içerisinde beklediğimi bildirir, iyi günler dilerim

4934 Mesaj
28 Aralık 2008; 15:57:50 

Bi görüntüde ben yollayım bari :)

4934 Mesaj
28 Aralık 2008; 16:13:44 

Olmassa olmazlarıda ben vereyim bari :)

İlk olarak ADIUM mesajlaşma için (ichat MSN i desteklemez)

http://www.adiumx.com/

ONYX, Sistem bakım ve tweak aracı, üsütüne program tanımam.

http://www.titanium.free.fr/pgs/english.html

Stuffit-Expander, RAR ve birçok uzantıyı destekleyen extractor

http://my.smithmicro.com/

SimplyRAR, RAR arşiv oluşturmanız için

http://www.macupdate.com/info.php/id/21430

SimplyBurns, CD/DVD kopyalama aracı basit ve iyidir.

http://simplyburns.berlios.de/

CyberDuck, FTP istemcisi

http://cyberduck.ch/

VLC Player, tüm codecleri kendi içinde mükkemel video player. Windows tan da bilen bilir.

http://www.videolan.org/vlc/download-macosx.html

Perian, Quiktime için divx-mp4 vs.vs. çeşitli codec paketi

http://perian.org/

Transmission, piyasadaki en iyi torrent istemcisi

http://www.transmissionbt.com/

Şimdilik bu kadar aklıma geldikçe yazarım, ama bunları muhakkak edinin, hepsi Free dir ve olmassa olmazdır.

151 Mesaj
28 Aralık 2008; 20:14:04 

@navigate

Docku ikinci monitore nasil attin dostum?

@2smoke

Dostum sen epey zamandir OS X kullaniyorsun belli ki (en azindan benden fazla), acaba stabil oluyor mu? Yani ben grafik islemleri yapmak, genel anlamda mizanpaj calismalari icin harici bir monitorle bu ufakligi kullanabilir miyim? Nedir fikrin?

4934 Mesaj
28 Aralık 2008; 22:27:26 

Ben 150-200MB lik photoshop dosyalarıyla çalışıyorum, web tasarımı felanda yapıyorum hobi olarak, genelde de aynı anda 10 a yakın program açık oluyor. Arka planda çalışanları saymıyorum bile :)

Kaldıki sistemim yeni bir sistem değil. Sizin işlemcilerle daha iyi işler çıkartırsınız, bide ne kadar ram o kadar köfte misali :)

OSX windows gibi şişen bir registry kaydına sahip olmadığı için, şişme kasma yapmaz hiç bizaman, 2 senedir defrag nedir bilmem, 4 senedir atmayanları bilirim :), Sistem stabilitesini ölçmek için space i 4 yada 6 ya bölün, her bir space de en az 10 pencere veya web sayfası açın (bol flashlı sayfaları tercih edin) daha sonra sürekli f8 e basarak space i kapayın açın, pencereleri space den space e taşıyın vs.vs. eğer stabil bi şekilde bu işi kilitlenmeden yapabiliyosanız muhtemelen bişey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2smoke -- 28 Aralık 2008; 22:26:42 >

378 Mesaj
29 Aralık 2008; 2:59:31 

@yojimaru

İlk önce ekran tercihlerine geliyoruz

Sonra düzenle sekmesine giriyoruz

Orada gördüğün çubuğu hangi ekrana yerleştirirsen orası ana ekran oluyor ;)

@2smoke

bende bunlar ne işe yarıyor diyecektim açıklamasını yapmışsın :)

@yuzırneym
hayırlı olsun güle güle kullan :)

4934 Mesaj
29 Aralık 2008; 13:07:32 

Kurduğunuz isonun içindenmi çıktı onlar, eğer öle ise helal olsun valla yapana hehe :), Eğer 10.5.2 den çıktıysa onlar update yapın, eski versiyonlardır. Programları çalıştırınca söler zaten yenisi çıktı diye.

Du bakayım biraz daha bakınayım neler lazım olur size

APPCLEANER, kurduğunuz programı üstüne bırakmak suretiyle disk üzerindeki en ufak kırıntısına kadar kaldırmanızı sağlar, normalde uygulamayı çöpe de atsanız olur ama bazı dosyaları kalıyor sağda solda.

http://www.freemacsoft.net/AppCleaner/

CROSSOVER, OSX de win uygulamalarını çalıştırmanız için ( Ofis bile kurabilirsiniz ) hehe

http://www.codeweavers.com/products/cxmac/

TINKERTOOL, Onyx e benzer ama daha basit optimizasyonlar içerir.

http://www.bresink.de/osx/TinkerTool.html

Daha çook şey varda önce biraz alışın :)

Bide netten prg çekerken PPC Mİ UNIVERSAL MI YOKSA INTEL MI olduğuna dikkat edin, PPC çekerseniz çalışmaz, çalışsa bile ölü gibi çalışır, UNIVERSAL hem PPC hem Intel platformunda çalışabilir demek, INTEL de intel demek haliye :)

OSX programlarını çekeceğiniz sitelerde ufak resimdeki logolardan biri muhakkak olur, sırası ile logolar ; INTEL, UNIVERSAL VE PPC dir, yani prg yi çekerken download linkinin kenarında yada açıklama sayfasında bu logolardan biligi alarak hangisini çekeceğinizi seçebilirsiniz. Eğer INTEL seçeneği varsa onu seçin, yok UNIVERSAL varsa onu. En hızlı çalışan versiyonlar INTEL olanlardır.

18 Mesaj
29 Aralık 2008; 16:00:41 

Selam arkadaşlar..Bende osx Yukledim Datron Mobee'ye.ancak daha farklı bir yol izledim.Ben Uphuck'un iAtkos kod adlı 10.5.5 dvdsi ile external dvd den direkt yukledim.Bukadar uğraşmama gerek kalmadı.herşey sorunsuz çalışıyor.sadece wireless için driver gerekiyor okadar.İlgilenenler
www.u p h u c k .com (boşlukları silin) sitesine girip forumdan iatkos v5i versiyonunun ve kurulumunu inceleyebilirler..

AŞAĞIDAKİ 3 AÇIKLAMAYI DİKKATLİCE OKUYUN!!! BUNLAR KARŞILAŞILAN SORUNLARA GÖRE GÜNCELLENMEKTEDİR!!!

!!!! DİKKATLİ OKUYUNUZ, GEREKİRSE NOTLAR ALINIZ !!!!

iATKOS v5i kurulumuna hoşgeldiniz..

Tüm övgülerin sahibi Apple ve OSX86 camiasıdır..

Netkas ve chameleon takımına bootloader için teşekkür ederiz..

fassl, superhai ve mackerintel'e dsdt çalışmaları için teşekkür ederiz..

pere ve fassl'a destek ve yardımları için ayrıca teşekkür ederim..

zapf2000, teşekkürler dostum, site, irc ve tüm desteklerin için.. ggrn.de'nin güzel insanları hepinize teşekkür ederim..

Kardeşim eskurza için..

uphuck

Dikkat:

1- Bu sürüm Intel işlemciler için tasarlanmıştır.
Çalışabilecek en düşük donanım: Intel SSE2 CPU, 512MB RAM, 10GB hedef disk bölümü, OpenGL ekran kartı.
Önerilen en düşük donanım: Intel Core CPU, 1GB RAM, 15GB hedef disk bölümü, nVidia 6xxx yada daha yeni, ATI X1300 yada daha yeni, Intel GMA950 yada X3100 ekran kartı.

2- Bu sürüm Apple'ın işletim sistemi Mac OS X Leopard 10.5.5 (9F33)'i içermektedir.

3- iATKOS_5i.iso dosyasının md5'i ile sitemizde yayınlanan md5'in aynı olduğundan emin olunuz. Aksi taktirde yanlış/hatalı bir iso dosyası sahibi oldunuz, hayırlı olsun. Kaliteli DVD ve sürücü kullanınız ve yavaş bir hızda yakınız.

Ön Bilgi:

- Bu sürüm GPT (Guid Partition Table) ve MBR (Master Boot Record) desteklemektedir.

- Bu sürümdeki en önemli özellik, gerçek Mac'ler gibi güncellenebilecek osx86 sistemler hazırlayabilmenizdir. Bunun için Intel chipset donanımlar daha şanslıdır. Lütfen 'güncellenebilir sistem hazırlamak' ve 'Customize' kısmını dikkatlice okuyun.

- Ana sistem tamamıyla orjinal dosyalardan oluşmaktadır. Retail DVD kurulumu gibi. Bu demektir ki herhangibir x86 yaması seçmediğiniz taktirde başarılı bir kurulum yapamazsınız. En azından decrypter'lardan birini seçmeniz gerekmektedir.

Kurulum:

1- Temiz bir kurulum için ''Utilities'' menüsünden Disk Utility'yi çalıştırın ve hedef disk bölümünü silin. Gerekiyorsa ''Partition'' seçeneğinden disk bölümlemesini yapabilirsiniz.

a-- Partitioning Options kısmından MBR (Master Boot Record) yada GPT (Guid Partition Table) seçebilirsiniz. Varolan disk bölümleme türünü (MBR yada GPT) değiştirdiğiniz taktirde diskteki bulunan bilgiler silinecektir.
b-- Bu sistemi ilk defa kurmaya hazırlanan vindovsçular: D:\ deki vindovs program setapları, porno, trojan&virüs arşivlerini kaybetmemek için aktif birincil hedef disk bölümünü (active primary target partition) Parted Magic Live CD ile hazırlamanızı öneririz, diskutil ile sadece silin (erase) ve ikinci basamağa geçin.

2- Sistem kurulumu için hedef disk bölümünü seçin.

3- ''Customize'' kısmından sisteminiz için gerekli paketleri seçin.

4- ''Install'' 'a basın ve kurulumu başlatın..

Ortalama kurulum süresi 20 dakikadır.

*** Customize kısmı bu sistemi kurup başarıyla çalıştırabilmeniz için en önemli kısımdır.

Customize:

- iATKOS Main system: osx86 ana sistem kurulumu için bunu seçmeniz gerekir.
- Bootloader: Göründüğü üzere 2 seçeneğiniz var. Birini seçmeniz gerekir. PC_EFI V9 birçok özelliği olan bir bootloader'dır. Bunlasın en önemlileri DSDT, external kext yüklemesi ve 64bit kernel boot (snow leopard). DSDT özelliği gelecek olan güncellemedeki RTC sürücüsünün PC'lerde kernel panic'e sebep olmasına engel olacaktır ve bu DSDT patch yöntemi ilerde çok daha farklı sorunların çözülmesinde önemli rol oynayacaktır. External kext özelliği kullanıcıların bazı sürücüleri farklı bir klasörden yükleyebilmelerine olanak sağlar, bu özellik bu özel sürücülerin güncelleme ile zarar görmesini engeller ve kullanıcının osx86 sistemini gerçek Mac'ler gibi güncellemesine imkan tanır. Bunun için lütfen 'güncellenebilir sistem hazırlamak' kısmını dikkatli okuyun.
Diğer seçenek ise Chameleon v1.0.11'dir. Bu bootloader birçok sistemle uyumludur. Normal eski stil osx86 sistemi kurmak isteyenler bu bootloader ile kurulum yapabilirler.
- Decrypters: Bu 2 decrypter'dan bizini seçmeniz gerekmektedir.
- SMBIOS: SMBIOS Enabler yada x86 SMBOIS sürücülerinden sadece birini seçmeniz gerekmektedir. SMBIOS Enabler kısmındaki sürücüler sisteminizin orjinal SMBIOS sürücüsü ile çalışmasını sağlar, ayrıca bu sürücüler güncellenebilir sistem hazırlamanız için tercih etmeniz gerekenler arasındadır. Normal eski stil osx86 kurulumları için ise x86 SMBIOS sürücülerinden birini tercih edebilirsiniz.
- Kernel: 9.5.0 voodoo, fassl yada 9.2.0 toh kernel seçebilirsiniz. Güncellenebilir sistemler için, seçtiğiniz kernel güncelleme sonrası korunacaktır ancak System.kext dosyası güncelleme ile birlikte yenilenecektir. Yeni System.kext ve seçtiğiniz eski kernel uygun bir durum değildir. /Library/Temp klasöründe seçtiğiniz kernele ait System.kext dosyasının kopyası bulunmaktadır. Bu dosyayı güncelleme ile yenilenen /System/Library/Extensions/System.kext dosyası ile değiştirmeniz ve sonra Disk Utility ile 'Repair Disk Permissions' işlemini yapmanız gerekir, aksi taktirde USB diskler ve dmg image'ler mount edilemeyecektir. Yenilenen System.kext dosyasını da uygun bir yere kopyalamanızı tavsiye ederim. Tüm bu işlemlere gerek kalmaması açısından güncellenebilir sistemler için orjinal kernel kullanmanızı yani, hiçbir özel kernel seçmemenizi tavsiye ederim.
Gücellenebilir sistem üzerindeyken özel kernel ile kurulum yaptıktan sonra fikir değiştirip orjinal kernel kullanmak isterseniz /Library/Preferences/SystemConfiguration klasöründeki com.apple.Boot.plist dosyasındaki 'custom' değerini 'mach_kernel' olarak değiştirmeniz gereklidir. Bunu textedit ile yada terminalde nano ile kolayca yapabilirsiniz. Normal iATKOS osx86 sistemlerde ise özel kernel seçildiyse orjinal kernel /Library/Backups klasörüne kopyalanmıştır, bunu tekrar eski yerine koymak yeterli olacaktır.
- ACPI: Shutdown/Reboot sorunları için 'Modified ACPI' seçebilirsiniz. Bu tür sorunlar için OHR sürücüsünü de seçebiliriniz. PS/2 mouse/keyboard için 'x86 ACPI' sürücüsünü seçebilirsiniz. PS/2 sürücüsü de bu cıhazlar için seçilebilir ancak güncellenebilir sistemler için x86 ACPI kullanmak daha mantıklı olacaktır. Bazı anakartlar eski versiyon APIC sürücüsüne ihtiyaç duyabilir.
- Disabler: Bu sürücü x86 sistemler için problem olabilecek bazı OS X sürücülerini zararsız hale getirir. PC_EFI V9 sistemlerde bu sürücüye ihtiyaç olmayabilir ancak yine de bu sürücüyü seçmek faydalı olabilir.
- Remove PowerManagement: Bu en problemli OS X sürücüsünü siler. Disabler'ı seçtiğiniz taktirde buna ihtiyacınız yoktur.
- PS/2: PS/2 mouse/keyboard için sürücü. Güncellemeyi uygulamadan önce ACPIPS2Nub.kext in Info.plist'ni güncellemenin ACPI versiyonuna göre modifiye etmeniz gerekecektir. Aksi taktirde güncellemeden sonra PS/2 mouse/keyboard çalışmayacaktır. Bu sorunlarla karşılaşmamak istiyorsanız güncellenebilir sistemler hazırlarken x86 ACPI seçmek PS/2 kullanıcılar için daha doğru olacaktır.
- OHR: Shutdown/Reboot sorunları için sürücü. 'Modified ACPI' de bazı anakartlarda bunun yerine kullanılabilir.
- Drivers: Çeşitli donanımlarınız için sürücüler. Açıklamaları okuyunuz.

**********Güncellenebilir Sistem Hazırlamak**********

Aşağıda bir profil verilmiştir, ilk dört seçeneğin seçilmesi gerekir, gerisi ise çeşitli donanımların ihtiyaçlarına göre değişebilir. Dikkatli okuyun. Intel sistemlerin şansı daha fazladır.
- Main System
- PC EFI V9 Bootloader
- Decryter'lardan biri
- SMBIOS Enabler'lardan biri
- Orjinal kernel kullanmanız daha kolay olacaktır, çünkü herhangi bir kernel seçtiğiniz zaman güncelleme sonrası seçtiğiniz kernel'e ait System.kext dosyasını /Library/Temp klasöründen /System/Library/Extensions klasörüne kopyalamanız gerekecektir.
- PS/2 mouse/keyboard için 'x86 ACPI' sürücüsünü seçmek daha iyi olacaktır. PS/2 sürücüsünü update için modifiye etmek gerekecektir, x86 ACPI seçtiğinizde buna gerek kalmaz.
- SpeedStep desteği Disabler seçilmeden kullanıldığında güncellenebilir sistemlerde sorun çıkartabilir, Disabler'ı seçtiğinizde güvenle kullanabilirsiniz.
- GMA950-a sürücüsü güncellemeden sonra çalışmayacaktır, bunun yerine GMA950-b yada efi strings kullanabilirsiniz.

Çoklu boot :)

iATKOS 5i multiboot sistem yapmanızı direk olarak sağlamaz ancak GPT veya MBR üzerinde çoklu boot sistem hazırlamak iATKOS 5i ile oldukça pratik ve kolaydır.

Aşağıda GPT ve MBR üzerinde Mac-Win-Linux üçlü boot örneğini açıkladım.

- MBR (Master Boot Record) üçlü boot -

- Disk bölümleme türünüzü Parted Magic Live CD yada iATKOS Disk Utility kullanarak MBR (msdos type) yapın ve 3 adet birincil disk bölümü oluşturun, OS X hedef disk bölümü için HFS+, diğerleri için Fat32 format seçin.
Not: PC harddisklerin %99.99999 kadarı zaten MBR olduğundan değişiklik yapmanıza gerek yoktur. Disk bölümleme türünüzü Parted Magic Live CD yada iATKOS Disk Utility kullanarak değiştirebilirsiniz. (Değişiklik yaparsanız hedef disk içindeki tüm bilgileriniz silinecektir.)

- Hedef Windows yada Linux disk bölümüne boot flag ekleyin ve dilediğiniz sıra ile bu işletim sistemlerini kurun. Linux için önemli bir nokta, bootloader'ı MBR ye değil Linux root'una kurun.

- iATKOS 5i DVD'si ile boot edin OS X'i hedef disk bölümüne kurun.

- Cebelleşmek istediğiniz Windows zavallı Windows Vista ise, en son yapmanız gereken Vista'yı onarmak olabilecektir. Vista disk bölümüne boot flag ekleyin, Vista DVD ile boot edip Vista'yı onarın, OS X disk bölümüne boot flag ekleyin.

MBR üzerinde üçlü boot sisteminiz donanım içi çakışmasız bir şekilde hazır.

Not: Boot flag eklemek nasıl yapılır? Parted Magic Live CD ile boot edersiniz, hedef disk bölümü üzerinde sağa tıklatırsınız, flags'e bir tık, boot'a bir tık, bu kadar.

- GPT (Guid Partition Table) üçlü boot -

- Disk bölümleme türünüzü iATKOS Disk Utility ile GPT (Guid Partition Table) yapın ve 3 adet disk bölümü oluşturun. OS X hedef disk bölümü için HFS+, diğerleri için Fat32 (msdos) format seçin.

- Hedef Windows disk bölümüne kurulum yapın.
(Not: Kullandığınız sürüm Vista ise bu Hybrid Partition Table'ı algılamayabilir ve seçtiğiniz yer için kuruluma izin vermeyebilir. Yapmanız gerkeken şey altındaki yada üstündeki disk bölümünü seçip formatlayın, endişelenmeyin zaten formatladığını sansa bile hiçbişeyi silemez çünkü psikotik bozukluğu var. Bunu yaptıktan sonra daha önceden seçtiğiniz disk bölümüne kuruluma izin verecektir.)

- Hedef Linux disk bölümüne kurulum yapın. OS X in kontrolü almasını istiyorsanız Linux bootloader'ı Linux root'una kurun, Linux'un kontrolü almasını istiyorsanız Linux bootloader'ı MBR'ye kurun (MBR'den kastedilen hybrid partition table'ın msdos kısmına ait MBR) ve Linux'u en son kurun yada grub-install komutu ile bootloader ı MBR'ye en son olarak kurun, başarıyla çalışacaktır.
(Not: Bazı Linux Live CD'ler ile yapılan kurulumlarda (Knoppix, Kanotix, Parsix, vs.) format için live sistem içindeki Gparted kullanılır. Ancak bu yöntem, bu işlem sırasında önerilen bir yöntem değildir çünkü hybrid partition table'ı bozabilmektedir. Bunun yerine unix fdisk kullanarak hedef disk bölümünün sadece bölüm tipini ''c0'' 'dan linux bölüm tipi olan ''83'' 'e değiştirmek ve kuruluma devam etmek doğru olacaktır.)

- iATKOS 5i DVD'si ile boot edin OS X'i hedef disk bölümüne kurun.

GPT üzerinde üçlü boot sisteminiz donanım içi çakışmasız bir şekilde hazır.

Bilinen Sıkıntılar ve Sorunlar:

- Bu DVD, her donanım için özel sürücüleri içinde barındıramaz. Eğer bir donanımınız kurulum sonrasında çalışmıyorsa, bununla ilgili, eğer bulunuyorsa sürücü kurmak kullanıcının elindedir. DVD, kişiye özel program ve sürücüleri barındırmaz ve destekleyemez.

Başarısız Kurulum ve İlgili Semptomlar:

- DVD ile başlatma sırasında gri ekranda takılı kalmaktayım

--> Desteklenmeyen chipset kullanmakta olabilirsiniz.
*965 ve daha yeni chipsetli ASUS/MSI anakart/laptop
*birçok VIA, SIS, ATI chipset anakart
~ cpus=1 -v ile başlatmayı deneyin
~ BIOS ayarlarıyla oynayın, cpu tek core'u kapatın
~ Intel 965 ve daha yeni bazı ASUS/MSI anakartlar için modifiye edilmiş bios'lar bulunmaktadır

378 Mesaj
30 Aralık 2008; 1:57:05 

quote:

Orjinalden alıntı: montabi

Selam arkadaşlar..Bende osx Yukledim Datron Mobee'ye.ancak daha farklı bir yol izledim.Ben Uphuck'un iAtkos kod adlı 10.5.5 dvdsi ile external dvd den direkt yukledim.Bukadar uğraşmama gerek kalmadı.herşey sorunsuz çalışıyor.sadece wireless için driver gerekiyor okadar.İlgilenenler
www.u p h u c k .com (boşlukları silin) sitesine girip forumdan iatkos v5i versiyonunun ve kurulumunu inceleyebilirler..

Evet güzel olmuş, ama bir çok arkadaşımızın ex dvd'si olmadığını düşünerek hazırladım, zaten MSIosx86 10.5.5'de çıkmış içinde mobee/msi'ın tüm driverları yüklü ondan bulabilirsek daha rahat olur.

18 Mesaj
30 Aralık 2008; 10:39:22 

estafrullah hocam. Elbette Ex-dvd si olmayan arkadaşlar mecbur zaten diğer yonteme.MSIosx86 10.5.5 versiyonu bulmaya çalışıcam hepimiz için.
Ancak Appledan direkt update edilebiliyormu onada bi bakmak lzm.Oteki turlu her updatete uğraşmak gerekicek..:(((

378 Mesaj
30 Aralık 2008; 12:31:32 

quote:

Orjinalden alıntı: montabi

estafrullah hocam. Elbette Ex-dvd si olmayan arkadaşlar mecbur zaten diğer yonteme.MSIosx86 10.5.5 versiyonu bulmaya çalışıcam hepimiz için.
Ancak Appledan direkt update edilebiliyormu onada bi bakmak lzm.Oteki turlu her updatete uğraşmak gerekicek..:(((

Haklısın bu update olayı beni mahvetti, 10.5.6'ya korkumdan geçemiyorum :D

378 Mesaj
30 Aralık 2008; 13:13:51 

@2smoke hocam bu adium'u güncelleştirdim msn adresimide ekledim ama gelgör ki kişi listem çıkmıyor :( özellikle online olan bir arkadaşımdan msj yollamasını istdim görüntü şöyle..
bütün ayarlarına baktım ne offline olanlar ne online olanlar ne de engellediklerim gözükmüyor :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navigate -- 30 Aralık 2008; 13:11:58 >

151 Mesaj
30 Aralık 2008; 15:00:50 

msiwindx86.iso hala 10.5.4'de arkadaşlar bildiğim kadarı ile. Nerden aldınız 10.5.5 bilgisini? Bir de iAtkos'u ben de denemek istiyorum en yakın zamanda. Artık kurulum mağduru ola ola sürece hakim olmaya başladık. Rehber için sağol montabi.

4934 Mesaj
30 Aralık 2008; 15:00:54 

Şu kısma bak bi ordan kapalı olabilir listen

Sayfa:   [1]      >>
Tüm forumlar » [İşletim Sistemleri ve Yazılımlar] » Mac OS X » Mac OS X Wind/Datron/Medion Akoya/Casper Kurulum Rehberi
Sayfa: [1]      >>
Foruma Git
Bölümde Ara
Başa Dön

Reklamlar

DH VİDEO

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET

Bu sayfanın mobil sürümü / tablet sürümü.

0.218