Şimdi Ara

getz nasıl bir araba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
38.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar son gunlerde getz e taktım. kullanan var mı. nasıl bır araba.ayrıca hıc bınmedım herhangı bır tanıdığınkıne bile.ben sığarmıyım boyu 190cm olan bır ınsan olarak. ne dersınız. bır de sankı o fıyatlara baska avrupa araba yok gıbı



  • Getz güzel eraçtır. Ama o küçük arabanın nasıl 1187 kg olduğunu hala anlamış değilim.

    Bu arada, yüzünün eskidiği de su götürmez bir gerçek. 0 km alacaksanız, i20 nin gelmesini bekleyin derim.
  • i20 ne zaman gelecek??
  • Sanırım Martta geliyor.

     getz nasıl bir araba

     getz nasıl bir araba

     getz nasıl bir araba




  • oyuncak gibi araba ama çok az yakıyormuş.Şehir içi ideal.
  • kötü bi araba yanılmıyorsam çok fazla motor arızası veriyormuş
  • 2007 modelini şirket aracı olarak kullanmıştım bir süre. yanılmıyorsam 1.5 90 hp gücünde bir dizel motoru vardı.getz genel anlamda iyi bir araba değil.sadece motor dan ibaret bir araba diyebilirim. tabi bu motorun verimliliği ve ömrü hakkında bir bilgim yok. ancak çok seri bir motor.ama yol tutuşu kasası iç mekandaki işçiliği vs. çok iyi değil.yüksek hızlarda çok güvensiz.zaten içine bindiğiniz zaman kapısının kapanma sesisden nasıl bir araç olduğunu anlıyorsunuz.gidip test etmenizi edin bence ama almanızı önermem. onun yerine fiesta düşünebilirsiniz.
  • 3 yıl boyunca kullandık motoru zayıf bir araç zaten iç özelliğide pek yok ben tavsiye etmem.
  • Dıştan kutu gibi,şirin,tatlı ve kaliteli bir araç.
    İçten ise boş,kalitesiz ve heyecan vermeyen bir araç.

    İkisini oranlarsak ne iyi ne kötü

    Bu arada i20 süper olmuş
  • ben de bi ara çok baktım getz e. sonra kiralık kullandım bi ara. sıfır almak mantıklı değil. 2. eli alınabilir. iç hacmi iyi. malzeme kalitesi kötü. motor, yeni motorları çok iyi. zevksiz bi araba olduğuna katılmıyorum. çok seri bi araba. çok da sattı zaten. bi arkadaşım kullanıyordu sattı 2008 modelini aldı.
    bu arada euro ncap ten 4 yıldız almış bi araba. ben de bi nissan pick up kazasında 4 yıldızın hakkını verdiğine şahit oldum.
  • ablamda benzinli otomatik vardı . bagaj yok denecek kadar kücük . içi dar . kısaca şöle tanımlayım . sadece araba . benzinli motor fena değil otomatik olmasına karsın bence gayet iyi gidiyodu. ama malzeme işcilik kötü . zaten o kadar paraya o kadar olur.
  • Dizel motorlu versiyonu motor anlamında çok başarılı fakat onun haricinde diğer yönlerden ark.ların da belirttiği gibi üst düzey bir araç denemez kendi sınıfı içnde bile.. Trabzon dan Ankara ya uzuun bir seyahat yapmışlığım vardır kendileriyle.. Benzinli versiyonunaysa gerek yok!Ona verilecek paraya başka benzinli daha güzel alternatifler bulunuyor bence!!!
  • Üç senedir benzinli modelini kullanıyorum, öncelikle yerden yere vurulacak ve kötü denilebilecek bir araç değil...

    Şehir içi kullanımı için ideal, şehirlerarası yolculuk için ise fazla değil, araç seri ancak yokuşlarda ve klima kullanımında hantallaşıyor,

    Donanım olarak baz modelinde bile dört cam otomatik, mp3 çalar, gövde rengi aynalar var, ancak uzaktan kumanda-alarm yok, kumanda+alarm, 4 adet alaşılı jant, spoiler, konsola nikelaj kaplaması için 750,- YTL fark ödemiştim...

    Fiyatı uygun,

    Garantisi uzun,

    Yakıt tüketimi bana göre düşük (şehiriçi km'de 0,22-23 YTL yakıyorum)

    Bagajı küçük, ancak tek veya iki kişilik kullanımlarda arka koltuk pratik bir şekilde katlandığından çok problem olmuyor,

    İçi o kadar da dar değil,
  • 2006 Nisan ayından bu yana kullandığım Getz ile bu güne kadar hiç bir sorun yaşamadım. Rutin servis bakımı (15 bin km/1 yıl) dışında sanayi-servis yüzü görmedi. Aracın en iyi yanı motoru, Hyundailer motor konusunda kolay kolay problem çıkarmazlar. Hararet nedir bilmez. Aldığımdan bu yana daha 1 gram su bile ilave edilmedi. Son derece seri, kullanımı kolay ve zevkli, iç mekanı sınıfına göre oldukça ferah, bagajı küçük ancak asimetrik katlanabilen arka koltuklar sayesinde büyük yükleri rahatlıkla taşıma imkanı verir. Benzinli olmasına rağmen (dizelleri rampa canavarı zaten) rampalarda fişek gibi...En son Bayram tatili dönüşünde Ankara'ya dönerken tam yüklü halde Emadağ virajlı rampalarında bir çok 1.6 motorlu farklı marka ve modelde araçları sollama zevkini yaşarken peşime takılıpta yol verdiğim halde bir türlü geçemeyen çok satan/tutulan bir araca da inişte ancak şans tanıyan bu Getz hiç de burun kıvırılacak bir araç değil...
    Eksilerine gelecek olursak; malzeme kalitesinin vasat olması, yol sesi alması, tıkırtı-çıtırtılar, sert süspansiyon vs. Bunları da elbette maliyetiyle kıyaslayınca kabullenmek gerekiyor. Fiyat/Performans açısından bakıldığında bu araç alınmaya değerdir. Çok parası olanlar elbette almayabilir, benim de çok param olsa ben de daha üstünlerini alırdım elbette...




  • arkadaslar hepınıze tesekkür ederım. yorumlarnızdan dolayı. soyledıklerınız mantıklı olumlu ya da olumsuz. ama 13- 15 bın ytl arasında baska hangı araba modelı varkı alınabılecek ustelık getz ten ustun olan.
  • Mazda 2 çok çok daha iyi bir tercih olur tabi alıcaksan
  • Ben getzi tavsiye ederim.
    getz 2006 modeliyle ncaptan 4 yıldız,çocuklar için 3 yıldız almış. B sınıfı olup kendi fiyatlarındaki araçlara göre ekonomik, yakıtı abartı değil, gerçekten sorunsuz sayılabilecek mekanik,motor ve elektrik aksamına sahip. şaçma sapan arızaları yok. oldukça seri.
    küçük araç olmasından dolayı yol tutuşu artırabilmek adına süspansiyonlar biraz sert tasarlanmış.küçük ve kullanışlı donanımlara sahip.plastik aksamına vasat diyen o sınıfta kaç araca binmişler merak ediyorum.fiesta,clio ve poloya bindim.sanki hepsi de plastik aksamlarını aynı yerden temin etmişler gibi. vs. vs.
    LÜtfen focusla,407 ile,golfle getz'i değil; elentra,sonata'yı kıyaslayalım.

    91 model hyundai excelim var. 210 binde. hiçbir sorunu yok.yakıtı,gidişi iyi.donanım özellikleri 91 yılına değil,2000 lere ait.
    Hyundai kendini bazı arkadaşlara beğendirmek için daha ne yapmalı bilmiyorum.




  • getz 1.5 dizel olanından arasıra kullanıyorum. arkadaşımın var. vites oranları hariç fena sayılmaz. 1. vitesi o kadar kısa oranlı ki hemen 2. vitese geçmeniz gerekiyor. bu da gereksiz sarsıntılara zıplamalara sebep oluyor. yani 1. viteste bir süre gitmeniz gerektiğinde çok rahatsız ediyor. aslında diğer vitesleri de çok kısa oranlı, hemen bitiyor. bu da insana çok seri bir araç kullanıyormuş hissi veriyor. bu şehir içi kullanımlarda avantaj olabilir ama şehirlerarası yollarda tam tersi sonuç yaratır. ayrıca direksiyonu da hiç hoşuma gitmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebel -- 19 Aralık 2008; 23:29:30 >
  • Getz bir adet kütük...

    Ama o paraya (ikinci elde 2004 modelini 13-14 e almak mümkün) klima ve 4 cam otomatiğini standart sunan bi araba mantıklı olabilir.

    İlk serinin 1.3 motoru gerçekten başarısız. 85 hp ve 3 silindirli ama 3 silindirli olduğunu pek kimse bilmez.

    Ancak son seri motoru gerçekten etkileyici. 1.4 97 hp. Aynı motor erada da var.

    Malzemeler (özellikle yürüyen aksam parçaları) pek yeni teknoloji olmadığı için o kadarcık araç 1200 kg ye yakın. Örn çoğu markanın motorlarının %80'i alüminyumdan üretiliyor (Örn corolla, focus)

    Ben 1.3 ü ile İzmire gidip gelmiştim. Yakıt yüksekti.

    Bir de ilginçtir hyundai motorları kolay arızalanmıyor. Elektrik aksam da öyle. Ama kabin sessizliği, konfor, yol tutuş isteyen bi kişi hyundai ye bakmamalı bence. Ancak motorları çok güçlü ama yakıtı da bi o kadar yüksek. Arkadaşımın 2006 1.5 crdi 88 hp var. Araç gerçekten koltuğa yapıştırıyor (bir de 110 luğu var) ama yakıtı 6,6 altına düşmedi hiç bi zaman. Bu da bence yüksek.




  • pekala arkadaslar ıyıce kafam karıştı. farklı secenekler sunuyorsunuz datsu gıbı ama o arabaların hem parcası pahalı hem de ben ıcıne sıgamam kı boy malum 190cm. daha once doblom vardı sımdı doganım. param yetse opel merıva alacağım ama sımdılık ımkansız. ıcı ferah ekonomok hızlı derlı toplu bır araba var mı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.