Şimdi Ara

Cowon S9 Curve'ün Amerika'da dağıtımına başlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
6.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Tasarladığı portatif medya oynatıcılar ve mp3 çalarlarıyla adından sıkça söz ettiren Cowon, S9 Curve modelini Amerika'da piyasaya sürmeye hazırlanıyor.


    Öncelikle göz alıcı tasarımı ve 3.3 inç, 480x272 piksel, 16 milyon renk dokunmatik AMOLED ekranıyla ilgi odağı haline gelen S9, 500 MHz saat hızında işlemciden güç almakta. Cowon'un yeni medya oynatıcısında, iPod Touch modelinde olduğu gibi oryantasyon sensörü bulunuyor. Böylece cihazı yatay konuma getirdiğimizde görüntü de otomatik olarak yatay oluyor. Cihazı dikey konumda tuttuğumuzda ise görüntü eski haline dönüyor. DivX, MPEG4, WMV, MP3, APE, WMA, FLAC, OGG, WAV gibi dosya formatlarını destekleyen S9'da fotoğraflarımızı da görüntüleyebiliyoruz. İstediğimiz takdirde tv çıkışı aracılığıyla görüntülerimizi televizyondan da izleyebiliyoruz.


    Bluetooth ve A2DP profili sayesinde de stereo Bluetooth kulaklıkları S9 Curve ile beraber kullanabiliyoruz. Mevcut müzik arşivimizin yetersiz geldiği durumlarda ise FM radyoya geçiş yapabiliyoruz. Bunların haricinde önemli anlarımız için ses kayıt özelliği mevcut. Cowon firmasının iddialarına göre optimize ettikleri batarya 55 saate kadar müzik dinlemek ve 11 saate kadar video izlemek için yeterli kapasitede. Elbette AMOLED ekranın güç tasarrufu konusundaki katkısı da tartışılmaz.


    Aralık ayının 19'undan itibaren 8 GB'lık modelin 200$; 16 GB'lık modelin ise 240$ seviyesinde Amazon.com gibi perakendecilerde satılmaya başlanacağı tahmin ediliyor.








  • güzel ipod a rakip olabilicekmi bakalm
  • tasarım gerçektende harika
  • güzel alete benziyor aslında,umarım o bluetooth desteği sadece kulaklık türü aygıtları kablosuz kullanmak için değildir
  • Heralde 2010 dan önce alamam.
  • Süper cihaz inşallah bundan almakta nasip olur
  • Bu alet bence Ipod da rakip değil Üstüne çıkar kral olur : )

    D2 böyleyse bu nasıldır allah bilir : )
  • cowon kalitesi tartışılmaz ama biraz maliyetten kaçmışlar..

    bana göre eksi yönleri

    -ekran çözünürlüğü yetersiz
    -hafıza boyutu komedi
    -wifi yok !!!

    artı yönleri

    -cowon kalitesi tartışılmaz
    -dizayn
    -ekran boyutu(amoled ekran+++++++++++)
    -ses kalitesi
    -desteklenen video formatları
    -kullanım süresi(cowon bu konuda çok başarılı)
  • 1- Bluetooth + A2DP profili var. Yani MP^te alıp gönderiyor.

    2- Aylardır bu cihazı izliyorum. Sonunda çıkıyor.

    3- Üzerinde DUAL CORE 500 Mhz. CPU olmasına rağmen yukarıda niye çift işlemcili olduğunu bahsetmemişler acaba enteresan.

    4- iPod Cowon'un tırnağı olamaz. D2 kullanıyorum ve iriver T10 ve Creative Zen Vision:M dahil kullanmama rağmen söylüyorum: Hayatımda böyle kullancı dostu menü ve böyle kaliteli ekran görmedim -ki bendeki 320*240 24bit 16milyon renk. Bu nasıl olur tahmin edin yani.

    5- Eksi yönü wifi olmaması değil arkadaşım. Hele ki bu Komedi olarak nitelendirilemez. Cowon cihazları sınıflandırıyor. Wifi Q5W de var.

    6- iPod ile kıyaslayanlar için söylüyorum. iPod un kullandığı ekran ile bu bir değil. Bu Amoled olduğu için çok daha parlak, kontrast çook daha fazla ve bu yüzden renkler daha keskin ve net. Bir de MP3 özelliklerine bakacak olursak BBE patentine sahip "TEK" MP3 ve PMP markası. Geçenlerde SONY LCD TV gördüm. Üzerinde BBE yazıyordu. iPod da ise bu yok.(Zaten dünyada başka kimsede yok)

    7- Ekran çözünürlüğü yetersiz denmiş. Ona da bir cevap vereyim. Arkadaşlar. 3.3" gibi ufak bir alanda 480x272 gibi bir çözünürlük çok fazla. Zira 2.8" N95 8Gb ın 320x240 ekranı bile ne kadar kaliteli bilirsiniz. Dolayısıyla 3.3" boyuta göre 480x272 çözünürlük dehşet kaliteli. Zaten ekran 7" olsaydı o çözünürlüğü de 800x480 falan yaparlardı. Ama ben ekran boyutunu gayet beğendim. D2 biraz ufak geliyordu. Bu çok ideal olmuş.

    Ama ben yine de bunu değil Cowon O2 almayı düşünüyorum. Çünkü onda videoları hiç dönüştürmeden direk olarak hafızasına atıp izleme özelliği ve 1280x720 çözünürlüğündeki HD videoları ve en önemlisi MKV filmleri oynatabilme özelliği var. Bu bana göre çok süper bir özellik. Bir de altyazı desteği var ki yanına 4.3" devasa ekranı da koyunca TADINDAN YENMEZ :))




  • wifi olmaması gayet eksi bir yöndür artık çoğu telde pdalar wifi koyulabiliosa yeni playerlardada muhakkak wifi olmalı.. q5 tamamen hüsran cihazdır.hiçbir popülaritesi kalmadı..ayrıca a3de mkv oynatıodu yalandan..ama kimse takılmamazlık etmedigini gormedi..
  • Pardon anlamadım. Çoğu telefon dediğin hangisi sevgili arkadaşım? N95 lerden mi bahsediyorsun? Hani şu 1400-1500 YTL olanlardan ?


    Kusura bakma ama 239$ a bir cihaz yapıp ta içerisinde hem 16 gb hafıza kapasitesi olup hem de bir de o fiyata Wi-Fi olabileceğini sanmıyorum. N95 lerde 8Gb hafıza var ama 1400 YTL fiyatı var. Bir kıyasla.


    Bir de eksi yöndür demişsin. Bana içerisinde Wi-Fi olan bir MP3 player veya PMP gösterirmisin Microsoft Zune dan ve Archos'un 1-2 modelinden başka? Ben görmedim.
    Hani hepsinde olan birşey olsa haklısın neredeyse pek çoğunda var bunda da olması lazımdı derdim ama %5 te olan bişeyi baz alıp bunda da olması lazımdı diyemeyiz bence.
  • microsoft zuneda bi kere yok..ikincisi archosun butun cihazlarında pmplerde wifi bulunmaktaki standart hale getirdiler 604,605,archos 5 serisi..pdaların hepsinde war .. bana 1.1.5 milyarlık pda demene gerek yok..500 liralıkda pda war. basbaya eksi yönlü seninle tartışmayada niyetim kimsenin lafına gorede cvp yazmamışım tamamen kendi görüşlerimi belirtmişim. geri kalanı sence ama bunlarda bence oluo kısaca..bundan sonra bir cihaza pmp..personal media player diyeceksek wifi olmalı mutlaka bu kesin ve net kendi görüşüm.hepsinde olsaydı bundada olması lasımdı derken zaten eskiye gore hareket ediosun.bu yeni jenerasyon bir cihaz ve sırf bu yusden wifi olamılıydı demişim buda ayrı bir pencere..
  • hocam senin sözlerine + bende birşeyler ekleyeceğim;

    1- bunda kullanılan 16milyonrenk omaled ilk defa bir mp3 kullanıyor (dikkat 16 milyon renk. daha önce daha düşük renkli olanlar başka markalarda kullanıldı)
    omaled ekranlar geleceğin lcd ekranları alacak teknoloji. ancak üretim maliyetleri ve büyük ekran yapımının zor olması nedeni ile daha çok ufak boyutlarda yapılıyor. bu nedenle bu ekran neden bu kadar ufak? çözünürlüğü neden az demek yerine ilk defa bu ekran kullanıyor, acaba nasıldır? nasıl becermişler diye düşünmek gerekir. bu ekranın artı bir özelliği pil ömrünün uzun olmasını sağlıyor. çünkü güç tüketimi düşük.

    2- cihazlar belli bir sınıfta üretilir. bunun hedef kitlesi ve rakipleri belli. yabancı forumlarda nano killer olarak geçiyor. bunu yeni nano ile karşılaştırmak gerekir. neden wifi yok? sorusu bence komik ve sorulmaması gerekiyor. wifi hariç diğer özelllikleri ile ipod touch a da rakip olabilir bence.

    3- çift çekirdek işlemci ile videoları çevrim yapmadan izleyebiliyorsunuz (bu O2 de de oluyormuş. O2 de davinci işlemci var (a3 te kullanılan işlemcidir)

    4-Zune da wifi var, sadece cihazlar arası bilgi transferine yarıyor diye biliyorum.

    5- Cowon gerçekten güzel ürünler çıkartıyor. Apple ıda birebir taklit etmemesi bence çok güzel. Etrafınıza bakın yeni çıkan wm telefonların çoğu İphone a benzetilmeye çalışılıyor. Cowon ise kendi çizgisini oluşturmuş creative ürünler çıkarıyor. bence çokta güzel ve doğru bir yol izliyorlar. Pmpler hariç eksik kalan touch sınıfında bir cihaz. belki bu sınıfta bir cihaz yaparlar yaad yapmazlar firma stratejisidir bilmemiz çok zor. iyi bir yolda oldukları kesin. Apple ın en büyük + sı (bana göre) multitouch olayını çok iyi kullanıyor. hakkını yememek gerekir. kalemsiz parmak ile çalışması çok güzel. apple ın bunun patentini başka bir firmadan alıdğını okumuştum. herkes isteği özelliği kendi cihazına koyamıyor. (bu tür patentler nedeni ile)

    6- Bluetooth + A2dp bence yeni bir sınıf oluşturabilir. ancak bluetooth kulaklıklar ses çok çok iyi iletilemiyor. ancak talep oluşursa çok iyi ürünleri çıkabileceğini düşünüyorum.

    7- Cowon bu cihazdan masraftan kaçınmamış. kasanın çok iyi olduğu söyleniyor. ekranının cam olduğunu söyleyende var (okuduğum kadarı ile) ancak cihazı tr alıp bu tür özelliklerini inceleyen olursa bizde öğrenmiş oluruz :)

    8- O2 gerçekten güzel bir cihaz. MKV oynatması açıkcası bende soru işareti. Oynatır ama takılmadan mı oynatır kullananalara sormak gerekir. D2 de bile flac dosyası açtığımda cihaz dosyayı çalıyor ama menü çok çok yavaşlıyor. İşlemciyi çok kasıyor olabilir diye düşünüyorum.

    Cowon tarafına baktığımızda O2 ve S9 bu yılbaşının çok iyi bombaları bence. Yeni Nano bu 2 ürün karşısında çok yenilikçi durmuyor benim gözümde.



    quote:

    Orjinalden alıntı: OverClocKing

    1- Bluetooth + A2DP profili var. Yani MP^te alıp gönderiyor.

    2- Aylardır bu cihazı izliyorum. Sonunda çıkıyor.

    3- Üzerinde DUAL CORE 500 Mhz. CPU olmasına rağmen yukarıda niye çift işlemcili olduğunu bahsetmemişler acaba enteresan.

    4- iPod Cowon'un tırnağı olamaz. D2 kullanıyorum ve iriver T10 ve Creative Zen Vision:M dahil kullanmama rağmen söylüyorum: Hayatımda böyle kullancı dostu menü ve böyle kaliteli ekran görmedim -ki bendeki 320*240 24bit 16milyon renk. Bu nasıl olur tahmin edin yani.

    5- Eksi yönü wifi olmaması değil arkadaşım. Hele ki bu Komedi olarak nitelendirilemez. Cowon cihazları sınıflandırıyor. Wifi Q5W de var.

    6- iPod ile kıyaslayanlar için söylüyorum. iPod un kullandığı ekran ile bu bir değil. Bu Amoled olduğu için çok daha parlak, kontrast çook daha fazla ve bu yüzden renkler daha keskin ve net. Bir de MP3 özelliklerine bakacak olursak BBE patentine sahip "TEK" MP3 ve PMP markası. Geçenlerde SONY LCD TV gördüm. Üzerinde BBE yazıyordu. iPod da ise bu yok.(Zaten dünyada başka kimsede yok)

    7- Ekran çözünürlüğü yetersiz denmiş. Ona da bir cevap vereyim. Arkadaşlar. 3.3" gibi ufak bir alanda 480x272 gibi bir çözünürlük çok fazla. Zira 2.8" N95 8Gb ın 320x240 ekranı bile ne kadar kaliteli bilirsiniz. Dolayısıyla 3.3" boyuta göre 480x272 çözünürlük dehşet kaliteli. Zaten ekran 7" olsaydı o çözünürlüğü de 800x480 falan yaparlardı. Ama ben ekran boyutunu gayet beğendim. D2 biraz ufak geliyordu. Bu çok ideal olmuş.

    Ama ben yine de bunu değil Cowon O2 almayı düşünüyorum. Çünkü onda videoları hiç dönüştürmeden direk olarak hafızasına atıp izleme özelliği ve 1280x720 çözünürlüğündeki HD videoları ve en önemlisi MKV filmleri oynatabilme özelliği var. Bu bana göre çok süper bir özellik. Bir de altyazı desteği var ki yanına 4.3" devasa ekranı da koyunca TADINDAN YENMEZ :))




  • bir sonraki dap ım bu olacak büyük ihtimalle bbe+ nasılmış bakalım bekleyelim görelim
  • güzel cihaz benim de aklımı çeliyor ama cicim ayları olduğundan yüksek sanırım fiyatlar,getirenler de ucuz satmıyor,16gb 619lira,çüş.

    http://urun.gittigidiyor.com/Cowon-S9-16GB-Portable-Media-Player-Yeni_W0QQidZZ14729111
  • evet şu an çok aşırı pahalı d2 gibi 1 yıl sonra iyice düşecektir fiyatlar o zamana kadar clip le devam seneye alırız artık bi S9



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker burak -- 1 Ocak 2009; 1:52:36 >
  • Wi-fi özelliğini nete girmek dışında hangi amaçlar için kullanıyorsunuz? Dosya transferi için zaten bluetooth var. Nete girmek için ekran zaten çok büyük değil.
  • valla kendim için konuşuyorum G810 um wi-fi için yeterli oluyor fazlasıyla her cihazda ayrı ayrı wi-fi olmasının bi anlamı yok zaten hiç bi zaman öyle tam eksiksiz bi alet de çıkmayacak... wi-fi olsaydı bile zaten fiyat çok yüksek olurdu iyiki yok bence gerek de yok wi-fi özelliğini telefonla halledince bunun olmaması benim için eksiklik değil aksine fiyatın azalması olarak daha avantajlı bir duruma dönüşüyor
  • arkadaşımın aldıgı s9 biraz inceledim cowon bu üründe gercekden iyi iş cıkarmış nokia'nın sirocco telefonları gibi karizmatik bir durusu var ama wi-fi olmaması bence cok büyük bir eksik bluetooh koymuşlar onuda anlamadım bendeki HBH-970 ile denedik ses cok kötü geliyor kimsenin kablolu kulaklık kullanmak yerine bluetooth kulaklık kullanacagını zannetmiyorum o yuzden bluetooth biraz gereksiz olmuş mp3 transferi için gerekli diyebilirsiniz ama rutinde kimsenin bluetoothdan mp3 transferini yapacagını zannetmiyorum bazı sitelerde nano killer olarak kıyaslayanlar olmuş ama bana cok sacma geldi cünkü ürün nanolar gibi ufak bir ürün degil bence kıyaslamak gerekirse touchla kıyaslamak daha dogru olur am wi-fi sinin olamaması touchdan büyük bir eksik ayrıca dokunmatik ekrandada ipodun gerisinde kalmış ama ekrandaki renk cümbüşü muhtesem bir ipoduma birde s9 a bakınca ipod video dan zen vision m ye gectigim günleri hatırladım videolar gercekden cok harika görünüyor ama keşke bluetooth yerine wi-fi koyasalardı demeden kendimi alamıyorum sonuç olarak ekran kontrastı renk kalitesi, gizli ekran olması ve ses kalitesi mükemmel fakat (kişiye göre degişir ama bana göre telefonumda bile varken mp3'de kesinlikle olmasını istedigim) wi-fi nin eksikligi ve bunu bluetooh koyarak kapatma cabası büyük bir eksiklik kısacası suanda arkadasın almış oldugu 600 tl lik fiyatla ürün (benim için F/P bakarak) alınabilecek ürün olarak durmuyor




  • benim içinse tam tersi mp3 çalardan nete girmektense telefondan girmek daha mantıklı telefondan nete yazı yazmak daha kolay ve mantıklı S9 u sabısızlıkla bekliyorum fiyatı düşsün hemen alıcam wi-fi eksiklik falan değil iyiki yok şarjı sömürmez hiç yoktan...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.