Bildirim
TSI LARA LPG UYGULANBİLİRMİ?
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Sevgili Taner abinin bu konu hakkında baya bi yazısı vardı.
FSI'lara şartı lpg uygulanabilirken, TSI'lara tam uyumlu lpg uygulaması yapılabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Bulabilirsem eklerim aynı yazıları buraya da. -
TSI motora lpg uygulamak mı -
TSI ya hiç gerek yok ama daha bugün VW deydim..Satıştaki bayan tsı lara önermiyoruz-izin vermiyoruz felan dedi.. -
quote:
Orjinalden alıntı: DH-ALEMDAR
TSI ya hiç gerek yok ama daha bugün VW deydim..Satıştaki bayan tsı lara önermiyoruz-izin vermiyoruz felan dedi..
Onlar hiç bir araca önermiyorlar
Hatta lpg uygulaması yapılmış araçları servise bile almıyorlar. -
quote:
Orjinalden alıntı: Muradovskiy
quote:
TSI ya hiç gerek yok ama daha bugün VW deydim..Satıştaki bayan tsı lara önermiyoruz-izin vermiyoruz felan dedi..
Onlar hiç bir araca önermiyorlar
Hatta lpg uygulaması yapılmış araçları servise bile almıyorlar.
yakında orjinalden lpg li araçları satarlar ama -
quote:
Çok zenginsin sanırım. TSI'ya gerek yok diyosun. Benzin fiyatlarından haberin yok sanırım. -
quote:
Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz
quote:
Çok zenginsin sanırım. TSI'ya gerek yok diyosun. Benzin fiyatlarından haberin yok sanırım.
Durumumuz çok şükür yerinde orta halli yani..
Ama zaten tsı motorlar az yakıt tüketimi çok performans amacıyla üretilmiş motorlardır..
Ben kendi aracım için söyleyecek olursam 6.6 ortalama yakıt değeri birçok dizele yakın..
Ayrıca benzin fiyatlarından da haberim var..Yavaş yavaş düşüyor..İnşallah iyice düşerde gönül rahatlığıyla bineriz..
Rabbim herkese helalinden bol rızık versin..
Benden iyilerini sizlere nasip etsin..
İyi Akşamlar..
-
Bu konuda bilgileriniz yanlış. Avrupa da teşvik ediliyor bi defa. ayrıca hem E 200 ün hemde Golf VI nın orijinal LPG li araçları mevcut.(Taner hocam resmini koymuştu golfun yanlış hatırlamıyorsam)
Ve yine Adac ın testlerinde güvenlik olarak kendini ispatlamış bir sistem LPG. Ha Türkiye de Malboro almaya para bulupda sızdırmazlık testine para bulmayan, sanayide far ampulu takan elektrikçi birden LPG montaj ustası olursa tabiki birtakım münferit olaylar olur. ama bu LPG nın güvensiz olduğuna işaret etmez.
LPG li sistemin bakım ve servis maliyetleri Dizel sistemin çok çok altındadır.
selamlar...
quote:
Orjinalden alıntı: plantamax
VW e LPG YAKIŞMAZ.......zaten 2-3 yaşında aracı olupta LPG taktıran görmedim........doğuşun premium marka yaratma çabası tr pazarında tuttu.....şehir içinde ışıktan ışığa drag yapa yapa gitttiğim zamnlar olmuştur(her zaman değil tabii) yakıt 14-15 litre oluyor 100 km ortalamasında.....buna rağmen LPG gibi bir uygulamaya ihtiyaç duymadım, bedava verselerde taktırmam LPG........LPG yi avrupada eski motorlu araçlar trafik muaynesinde emisyon testinden geçebilsin diye kullanıyorlar genelde.....zaten sakat bi sistem bana göre.....LPG diyen varsa DİZEL DİYORUM.....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akustik -- 15 Aralık 2008; 2:12:21 >
-
Tabiki tercih meselesi, ama malesef ekonomik gerekçeler insanları bu tercihe zorluyor. İnan bu LPG olayı olmasa millet arabaya binemezdi yada çok kücük hacimli konforsuz donanımsız pahalı araçlara mecbur kalırdı.eğer benzin normal bir fiyatta olsa gidip kimse 10-12 bin ytl veririken aldığı araca satıcıdan 200 YTL düşürmenin hesabını yaparken kafadan en aşağı 1500 YTL vererek bagaj hacmi kayıpları , ruhsatta bir ton teferruat işlerine , temiz gaz bulma endişesine , kapalı garajlara girememe olayına kendini sokmazdı. ama önceden her türlü ekonomik işleri uygulayarak (klima açmama, yağ gibi yolda90ı geçmeme v.s.)40-50 YTl vererek gittiği yere istediği gibi gaza basarak gitmesine rağmen %50 tasarruf etmesi, aracın bakım süresinin uzaması "Bu LPG yi bulandan Allah Razı Olsun " demesine yol açıyor...
ki şuan da artık yetkili servisler de bu işi garantili olarak yapıyor. Ankara da Opel Opis, Renault Görgülü Kardeşler iki örnek.
-
LPG ile ilgili tüm sorulara ayrıntılı cevap veriyorum. Başka topiklerde eklediğim aşağıdaki bilgiyi size de ekliyorum.
Önceki aracım 2003 model SEAT TOLEDO 1.6 16V 105 HP ve çok kaliteli bir LPG sistemine sahipti. Şu anda imzamaki aracı kullanıyorum. Ayrıca 2 ay önce de 2006 model FIAT GRANDE PUNTO 1.4 ACTIVE 77 HP ikinci aracıma da LANDI-RENZO sıralı sistem LPG taktırdım.
Başarılar
Merhaba dostlarım.
TSI motorları konusunda LPG uygulaması henüz geliştirme aşamasında. VW TOURAN'da kullanılan 1.4 TSI 150 HP, VW GOLF ve VW JETTA'da kullanılan 140 HP TC (TwinCharger) TSI ve 170 HP TC TSI gücündeki motorlara LPG takılabilirken (!) bizim bildiğimiz 122 HP T (Turbo) motora henüz takılamamaktadır.
Bu konuda çalışmalar devam etmekte, FSI motorlar için Türkiye'de 2-a Mühendislik BRC marka sistemi 1 yıldır başarı ile takmaktadır. Almanya'da bu sistem 2690 Euro'ya takılmaktadır.
Şahsi kanaatimi sorarsanız, bütçe kısıtlı, ama yürek yanık ise bence (!) VW GOLF, VW JETTA veya VW PASSAT 1.6 102 HP 8 VALF motor alıp BRC veya LANDI-RENZO sıralı sistem LPG takıp doya doya binmeli, amaç kaliteli ve yeni otomobile binmek ve tasarruf etmek, fakat otobanda yarış yapmak değil.
Aşağıda çok ayrıntılı bir liste vardır. İncelemenizi rica ederim.
Saygılarımla,
Taner Göde
http://www.motor-talk.de/forum/vw-1-4-l-tsi-umruestung-auf-lpg-moeglich-t1657925.html
http://www.cargassystem.de/voltran2/cgs-anlage.php
http://www.brc-regionalvertrieb.de/
-
TSI, FSI ve Normal (VW'nin 8 valfli ve 16 valfli) motorlara LPG ile ilgili olarak:
LPG kesinlikle normal motor (yakıtı dizel gibi silindirin içine püskürten FSI değil, emme manifoldunun emme valfine yakın bulunan püskürtücü [enjektör] ile sevk eden klasik düzen) daha uyumludur. Enjektör silindirin içerisinde olmadığından motor LPG ile çalıştığında patlamadan uzak durmakta, herhangi bir ısı, basınç, is/kurum ve yağ zararı ve kirlenmeye maruz kalmamaktadır. VW'nin meşhur 8 Valfli motorun tek dezavantajı gücünün 102 HP olması fakat normal bir sürüş stili içerisinde 2000 devirden sonra bu motor da diğerlerinden pek de geri kalmamaktadır.
LPG normal motorda daha sıhhatlı, sağlam ve tasarruflu olur. Ben şimdiye kadar hiçbir yerde eksi yönünü (dezavantajını) görmedim, kendi kuzenimle birlikte 1.6 8V, 1.6 16V ve 1.8 20V motorlara LPG taktırdık, hepsi LANDI-RENZO markaydı ve tek kelime ile kusursuzdu, araç LPG'de daha atik, seri ve güçlü gibi geldi bize. Yüksek benzin ve dizel fiyatında insanlar doğal olarak LPG'ye yöneliyor. LPG'li araç daha hızlı satılıyor, hele işli (ruhsata işlenmiş, onaylı) ve tabi ki kaliteli ve sıralı sistemse. LPG maliyeti genelde doğrudan araca % 100 yansıyor. LPG'siz 25.000 YTL ise LPG'yle 27.000 YTL oluyor. Alıcı da bunu biliyor ve satana teşekkür ediyor.
VW benzinli motorları daima LPG'ye uyumlu olmuştur. Teknoloji gelişimi nedeni ile FSI, T-FSI ve TSI motorlar da geliştirilmiş, dışarıdan (ve VW tarafından içeriden de EcoFuel adlı sistemde doğalgaz kullanımında olduğu gibi) LPG sistemleri yapılmış ve kullanılmaya başlanmıştır. FSI'de % 8 benzin LPG ile birlikte silindire püskürtülmekte, böylece % 92 LPG ve % 8 benzin sarfiyatınız olmaktadır.
1.6 motor LPG'de şu andaki fiyatlar ve kaliteli (!) bir LPG sisteminde (PRINS, BRC, LANDI-RENZO) kilometreye 14-15 Ykr yakar. Bu azalablir de, artabilir de. Kullanıma ve sürüş tarzına bağlıdır. 8 Valfli motor teknoloji yönünden "kötü" veya eksik bir motor değildir. Üretimi daha hesaplı ve LPG'ye de uygun olmasından ötürü, ayrıca değişken geometrili emme manifoldu bulunmasından dolayı da yeterince HP güç ve Nm tork üretebilmektedir. Çok uzun ömürlü ve VW tarafından VW-AUDI-SEAT-SKODA modellerinde başarı ile kullanılmıştır.
Araç fazla yakmamakta, tükemi gayet normal sınırlar içerisinde seyretmekte, pahalı olan benzin nedeni ile aracın fazla yaktığı göreceli olarak insanlarda bir anpati yaratmaktadır. Normal şehiriçi 9-10 litre, normal şehirdışı da 6-7 litredir. EA111 serisi dökme demir (pik) blok, kauçuk triger kayışı, büyük valfler, LPG'ye mükemmel uyumluluk, AKL motor kodu ile bu motor Türkiye için bir hediyedir aslında. Benzinin litresi 3 dolara yaklaşırken LPG'li yeni bir araca binebilmek bence ayrıcalıktır.
8 Valfli motorun "kaldırmaması" ile ilgili olarak da "kaldırmıyor" ifadesini bu forumda genelde kimse kullanmaz ve bence bu motor gücünden, döndürme kuvveti, yani torktan ve diğer teknolojik bilgiden yoksun tipik Faik Usta ve İçmeler Belediyesi Aile Çay Bahçesi Taksi Durağı esnafının kullandığı ifade. Volkswagen PASSAT'ın 75 kW (102 HP) 8 valfli EA111 serisi 4 silindir 1.595 cm3 hacimli motor 148 nM torka sahip. Volkswagen Passat'ın B5.5 ve B6 kasasında da kullanılmış ve vergilerin yüksek olduğu ülkelerdeki VW kullanıcıların bu araçlardan yoksun kalmamaları için geliştirilmiştir. Üretimi, tamir ve bakımı ucuz olan, LPG uygulanabilen, turbo-kompresörü olmayan, atmosferik basınç beslemeli bir motordur. Passat'ınızı uçurmasa da çok rahat yolculuk yapmanıza yetecek kadar güç üreten, silindire doğrudan enjeksiyonlu FSI kardeşinden sadece 7 Nm tork ve 10 kW (13 HP) güçten ferağat eden sağlam ve ölümsüz bir motordur. Halen üretilmesinin sebebi bu motorun çok geniş bir ürün gamında kullanılmış, yedek parçasının da bol ve hesaplı olmasıdır. Ayrıca tamiri yetkili ve özel servislerde herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Bilgi ve referans için aşağıdaki tabloya bakabilirsin.
-
Yukarıda yazdıklarını sabit konu yapsalarda bilip bilmeden bu motora sallayanlar önce bi bunu okusa, 113 bindeki 2005 model aracım daha bir gün bile tık demedi kaputu sadece 1 kere meraktan açtım, varsın 5 lt yerine 7 litre yaksın bu kadar stabil yürüdükten sonra benzindeki o fark umurumda bile değil. -
meraba arkadaslar benım bi sorum olucak 2 hafta once polo marka aracıma lpg taktırdım faturası garantisi prjesi elimde bana ruhsata işletmek istiyorum bunu ama sızdırmazlık raporu aldıktan sonra muayene gıdılıyormus fakat benım ruhsatta hiç boş kısım kalmadı yani imza atılan yerler dolu ilk önce ewraklarımı emnıyetten degistırmem lazım kısaca bana yapıcagım işlermleri sırasıyla yazarmısınız..tesekkurler -
quote:
Orjinalden alıntı: plantamax
tsı olupta lpg taktıran var mı ???
Henüz yok. Sanırım ancak IV. Kuşak LPG sistemleri (LPG'yi silindire veya emme manifolduna sıvı halde iken püskürten sistem, yani buharlaştırıcısız) geldiğinde ve uygulanmaya başladığında mümkün olacak. İşte o zaman III. Kuşak LPG'ye uyum sağlamayan FSI/TSI/T-FSI Atmosferik/Turbo/TwinCharger Motorlar sisteme sorunsuz uyum sağlayacak. Yakıt SIVI haldeyken doğrudan püskürtücüler vasıtasıyla silindire beslenecek.
Flüssiggasdirekteinspritzung (Almanca Likit Gaz Doğrudan Püskürtme) Almanya'da 6. Kuşak olarak geçiyor.
http://www.google.de/search?hl=de&q=Fl%C3%BCssiggasdirekteinspritzung&btnG=Suche&meta=
T.G.
/>
-
Angebot Gasanlage Icom 6-Zylinder
Umbau VW Polo 1.4
ICOM JTG Flüssiggasdirekteinspritzung mit
BOSCH Pumpe und SIEMENS Einspritzdüsen
Flexiblen Leitungen Tankstutzen
Muldentank max. 630 x 270, 67 Liter N
2 Jahre Garantie und Service vor Ort,
Abgasgutachten (wird beantragt)
Inkl. TÜV-Abnahme,
20 Liter Erstbetankung
Regulärer VK Kunde 2599,- €
Inkl. 5% Forenrabatt auf VK:
Endpreis: 2469,- € inkl. Einbau
-
bizde bir ara Megane 1.5 dci extreme vardı, büyük abimde de Golf 4 1.6 102 lik vardı ankara dan adanaya beraber gittik inanın bizim dizelden en fazla 20 lira yaktı.(megane sıfırdı ve bayiden direk yola çıkmıştı ama sonuçta dizel di.) kardeşimle ben hayretler içinde kalmıştık Golf ne kadar az yaktı diye. -
tsı zaten benzinliler arasında en az yakan motor.fiyatlarıda epey yüksek.tamam devir ekonomi devride misal 55-60 binlik tsı passat alıptan lpg taktırmak ekonomi olmaz.madem paranız yok daha düşük model alın.... -
burdaki soru teknik olarak sorulmuştur.
ama bazı amcamlar var Porsche Cayenne ye veya X5 4.4 e taktırıyor LPG yi. -
FSİ motorlu aracı olupa LPG taktıran varmı acaba forumumuzda.Tabiki karşılaştığı sorunlar nedir bunlarıda yazarsa eğer böyle biri varsa
Benzer içerikler
- dsg şanzıman ömrü
- t-cross yorumları
- passat en çok tutulan modeli
- golf 7 start stop hatası
- tiguan yorum
- taigo bagaj hacmi
- volkswagen sagitar
- 2021 polo
- tayron fiyat
- passat 2022 fiyat listesi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X