Şimdi Ara

AOpen XC Cube Mini MZ855-II ile ilk modüler PC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SFF PC'lerin ufaklığı sizi tatmin etmiyorsa Mini PC'ler edecektir. AOpen Mobil bir platform olan Pentium M işlemci platformunu kullanarak en ufak SFF'lerden birisini yaptı boyut olarak sadece  200 mm genişliğinde, 106 mm yüksekliğinde ve 320 mm derinliğinde, ağırlığıda sadece 1.85 Kg.  Sistem mobil tabanlı olduğu için harici fansız bir güç adaptörü (150 Watt) gücünde yeterli gelmekte.

    Ses olarak sadece 22 dbA ses üreten cihaz 60 Cm uzaklıktan sessiz sayılabiliyor. En azından piyasada ki hazır en sessiz sistemlerden birisi olduğu kesin. Maksimum işlemci desteği 2.133 Ghz olan platformun Pentium M işlemcisi sayesinde çok da yavaş olduğu söylenemez. Ufaklığından dolayı  tek sabit disk ve tek slim yani ince optik okuyucu/yazıcı yuvasına sahip.

    Eğer ki anakart üzerinde gelen entegre Intel ekran kartı size yetmiyorsa Low Profile bir AGP ekran kartıda takabilme imkanınız var. Tabii TV kartı içinde bir adet PCI yuvası bulunmakta. Üzerinde ses, ethernet kartı ve usb gibi diğer şeyler olduğundan ekstra olmasını istediklerinizi harici olarak bağlayabilirsiniz. Buraya kadar herşey normal ama Aopen MZ855-II genişleme potansiyeli olarak harici üstüne konabilecek bir birim ile uyumlu.

    Bu birimin adı  MZ850e ve 2 adet 5.25" sürücü yuvası ve bir adet 3.5" sabit disk yuvası barındırmakta. İsterseniz bir adet 5.25" yuvasından iki adet disk yuvasıda yapabiliyorsunuz. Kendine ait bir güç kaynağı ve usb/firewire çıkışlarına sahip. Genişleme sistemi ayrıca satılabiliyor ama şimdilik hangi yolla ana sisteme bağlandığı belli değil. Genişleme kasası istenirse ana sistemin altına veya üstüne konabiliyor.

    Serinin tüm kasaları Alüminyum'dan yapıldığından demir olmasına göre 3, paslanmaz çelik yapıya göre 10 kat daha iyi ısı iletimi olduğu belirtiliyor. Zaten ses korumasında öncülerden olan AOpen'a bu konuda güvenmemek elde değil. Fiyatı sadece kasa, anakart ve güç kaynağı olarak geldiğinde 450$ olması bekleniyor. Umarız SFF'ler bu yönde ilerlemeye hızla devam ederler ve esas müşteri kitlesine hızla ulaşırlar.


    Sayfanın Linki : http://club.aopen.com.tw/news/News_ShowAnswer.aspx?RecNo=7641








  • Çok muhteşem bişey ama fiyatı çok fazla.Eğer çok fazla fiyatı olmasaydı bi tane kesinlikle alşırdım
  • bu fiyata sadece anakart ve güç kaynağı olması üzücü
    Ne yani 450 $ ı sadece aliminyım boş bir kutuya mı verecezz??

  • Aslında tasarıma ve ufak üretim teknolojisine verilecek demek daha doğru. Eğer büyük istiyorsanız bunu zaten seçmezsiniz. Eğer orta boy orto boy istiyorsanız yine seçmezsiniz. Hatta ufak istiyorsanızda seçmezsiniz kendiniz alırsınız.

    Ama eğer çok çok ufak isterseniz ya Mac mini almak zorundasınız ya da bunun gibi özel tasarım PC almanız gerekmekte.
  • Çok ısınır bu yaw...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Administrato®

    Çok ısınır bu yaw...


    Katılıyorum peki bu icat nasıl sogutulur... 24 saat sürekli çalışma performansına dayanabilecek mi zırt pırt işlemci anakart yakmayız değilmi xcube ye benziyor ama onlardanda zaten daha evvel 4 adet yakmıstım ben
  • eleştirilere rağmen iş yerinde fazla yeri olmayanlar için birebir seçim.
  • Ufak olması hoş tabiki ama ufak oldugu kadar umarım kullanışlıdırda... Can sıkıcı bir cihaz değildir umarım... Kimse parasını sokakta toplamıyor sonucta... Alana hayırlı olsun... Sözümüz yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.