Şimdi Ara

DH Forum Nokia Firmware (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
3
Favori
163.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: uniquee

slm lar blog cok guzel
    bende n95 var su an ölü durumda bazı yerlerde okudum bu durumdaki telefonu bile kurtarabiliyolarmış
    yeniden flash atılması lazım tahminimce
    update sırasında gittii telefon çünkü
    bu konuda bilgisi olan yardım edicek olan ???

Ben de aynı sorunu burada yazdım fakat kimse yardımcı olmadı. Kendi çabamla sorunu çözmeyi başardım. Başkaları da aynı sorunla karşılaşabileceği için bu işin nasıl olacağını burada yazayım.

Bunun için J.A.F programını kullanmanı öneririm. 5800 telefonuma Phoenix ile yazılım atarken yarıda kaldı ve telefon bir daha açılmadı. J.A.F ile tekrar yazılım attım ve çok şükür telefon hayata döndü.

Öncelikle bu programı sadece phoenix işe yaramadıysa kullanınız.

1. JAF 1.98.62.exe'yi indirin:
    http://rapid_share.com/files/186146404/JAF.1.98.62.rar

2. JAF PKEY Emulator v5.0'yi indirin:
    http://www.mega_upload.com/?d=QYR4571O

3.JAF 1.98.62'yi kurun.

4. JAF PKEY Emulator v5.0'ı masaüstüne çıkarın. ( jaf tool box'ı çalıştıracak emülatör programı)

5. Telefonu bilgisayara bağlayın ve telefonda PC Suite modunu seçin.

6. Şimdi JAF PKEY v5.0'ı çalıştırın ve GO butonuna basın. Hata mesajı gelecek:"box driver not installed"diye, önemli değil, ok deyin, JAF v1.98 çalışmaya başlayacak.

Phoneix, vistada problem çıkarabilirken J.A.F'ı rahatlıkla kullanabilirsiniz (32 bit).

NAVIFIRM yazılımını kullanarak telefonumuz için gerekli firmware dosyalarını download edelim.
    http://www.mega_upload.com/?d=KIHECPRQ

Navifirm'de sol taraftaki sütündan telin kodunu bulup uygun varyantları seçerek sağdaki son sütünda bulunan tüm dosyaları download edelim. Örneğin Türkiye için N95 RM-159 ve aşağıdaki product code'lardan biri olacak. (renk durumuna göre. bunu bataryanın altındaki etikette görebilirsiniz. Tabi telefonunuz kaçak ya da grey market ürünü değilse. Olmasa bile sorun değil. Navifirm ile aşağıdaki varyantlardan birisini indirdiğinizde telefon yine Türkçe olacak. Yalnız sorun sadece Amerika menşeli telefonlarda ortaya çıkıyor.)

*0534845 TURKEY
    *0536066 TURKEY
    *0555021 TURKEY
    *0557067 TURKEY
    *0561271 TURKEY

Bilgisayarda dosyalar aşağıdaki klasörlerden birinde olmak zorunda. Ayrıca doğru firmware dosyalarını indirmek son derece önemli. (klasör ismi RM-159 olmalı. N95 için)

C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products
    ya da
    C:\Program Files\Common Files\Nokia\DataPackage\Products

Şimdi telefonumuzu bilgisayara J.A.F üzerinde bağlayalım.

"bb5" sekmesine gidelim.

1. Manual flash'ı seçelim.

Şimdi indirdiğimiz firmware dosyalarını J.A.F.'a tanıtmak için önce "use ini "çentiğine tıklayalım böylece jaf bilgisayardaki dosyayı aramaya başlayacak.

2 Normal flash için sadece "CRT 308" , "Factory Settings" , "Normal Mode" seçili olacak. Sonra flash butonuna basılacak.

3.Ölü telefonu flash etmek için "Dead USB" , "Normal Mode" , "Factory Settings"seçili olacak. Sonra flash butonuna basıp daha sonra telefonun açma tuşuna 1 kez basılacak. Eğer problem yoksa flash işlemi başlar.

İşlemin son aşamaları şu şekilde;

Rebooting...
    Finishing CMT session...
    Restarting CMT...
    Pooling phone...

diyecek ve flash atma işlemi bitiremedi ... telefonun bulunamadigini ve islemin hatali oldugunu bildirisinden sonra kapandi ,, ve hala e 66 ailmiyor hic bir sekilde lutfen yardin neden tekrar bulamadi
    tabi benim telefon olu drurmdaydi bir telefon gorusmesinden sonra kitlendi ve bir dahada acilmadi arkadaslar bende dead phone olarak flash attim ama sonuc vahimm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytun -- 3 Temmuz 2009; 13:25:58 >

• 6220 classic güncel sürümü 4.13 gözküyor. 5.15'e yükseltmenin bir zararı olur mu? resmi değil gibi geldi de bana
  • quote:

Orjinalden alıntı: xtrx

6220 classic güncel sürümü 4.13 gözküyor. 5.15'e yükseltmenin bir zararı olur mu? resmi değil gibi geldi de bana

v5.15 resmi bir sürüm nokia sunucusuna yüklenmiş fakat tr ürün kodları henüz bu sürümü görmüyor.

Orjinalden alıntı: xsw

quote:

Orjinalden alıntı: xtrx

6220 classic güncel sürümü 4.13 gözküyor. 5.15'e yükseltmenin bir zararı olur mu? resmi değil gibi geldi de bana

v5.15 resmi bir sürüm nokia sunucusuna yüklenmiş fakat tr ürün kodları henüz bu sürümü görmüyor.

çok teşekkürler yükledim

telefon artık çok daha hızlı ve stabil çalışıyor

• 6220 classic için v5.15 nokia software uploder da gözükmüyor, umarım fazla zaman almaz. Bi de 5.15 yapan arkadaşlar neler fark etti yeni sürümde bi yazın hele...
    Xiaomi Redmi Note 8 Pro ~ 6/128
  • Çok içerikli bir forum olmuş.Ellerine emeğine sağlık öncelikle.. Ben N73 telefonuma son versiyonu yükledim ve dil ingilizce oldu.Türkçe yapabilmek için NSS kullandım ama bir türlü telefonu okutamadım.NSS yerine phoenixi kulalnabilirmiyim dili değiştirmek için? Yardımcı olursanız çok sevinirim

NOKIA N73 RM-133
    0529603 TURKEY Deep Plum
    0529793 TURKEY Met Red
    0547565 TURKEY Mocha Brown
    0515805 TURKEY Pale Pink/FW
    0515562 TURKEY Storm Blue/PG
    0554420 TURKEY Cool White
    0515240 TURKEY Light Sand/FW

Teşekkürler Phoenix zaten otomatik olarak tr ürün kodunu görüyor yani telefonun mevcut ürün kodunu.
    Phoenix yazılımını kullanabilirsiniz zaten exe. DP'ler firmware dosyaları phoenix veya jaf ile yükleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xsw -- 4 Temmuz 2009; 20:38:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: matt009

Eyvallah xsw 6220c yazılımı için. Birşeyi merak ediyorum. Şimdi 5.15 sürümüne yükseltirsem nokia kendi update programında 5.15 i çıkarınca yenilemem gerekir mi?

Rica ederim hayır gerekmez.
  • ürün kodu kısmında benim cihazın kod numarası yazmıyor. Bende ki n96 573570 ürün codu telefonun pilinin altında yazan. Phonixde ürün kodunu seç kısmında böyle bir kod yok. Türkiye kodları var başka onları seçsem olur mu? Birde diğre türkiye codlarını seçince rubish'e tıkladığımda "rm 247_003_000_m18.fpsx" dosyası yok devam mı diye soruyor? Ne yapmak lazım

Emeği geçenlerin eline koluna sağlık...

İleride ihtiyaç olabilir...

Paylaşım için teşekkürler...
  • merhabalar.ben 6220c ye phoenix le v 4.13 yüklemek istiyorum.Acaba Türkçe Olur mu? v5.15 TR olmuyor diye yazmışsınız da.bir de ürün kodu denilen şey nedir? v4.13 yükleyince hangi ürün kodunu girmem lazım?Nereye giriliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t-mac-fan -- 9 Temmuz 2009; 14:04:48 >
  • beyler bende n95 8gb var hack işlemi yapmak istiyorum ama bir türlü bin dosyasına ulaşamadım benim tel v 31.0.015 araştırmama göre bu versiyonda hack işlemini bulamamışlar ama bir önceki versiyon olan 31.0.018 versiyonunda hack işlemi uygulanabiliyormuş benim sorum şu:yeni firmwareden phoneix programıyla eski firmwareyi yükleyebilirmiyim veya bu versiyona hack işlemi uygulanabiliyor mu ??? şimdiden cvplarınız için teşekkürler!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackal34 -- 9 Temmuz 2009; 15:19:38 >

Orjinalden alıntı: kl_emre_1905

@xsw:sitede aradım ama bulamadım.N79 un V30.011 yok mu?

N79 için son firmware v20.175 henüz v30 çıkmadı N78 için v30 var.

Orjinalden alıntı: kl_emre_1905

@xsw:sitede aradım ama bulamadım.N79 un V30.011 yok mu?

nokia update sitesinde yanlış yazılmış N79 için çıkacak versiyon n85 le aynı v30.019. n85 birkaç gün önce çıktı sıra n79 de nokia sitesindeki büyük ihtimal yanlışlık var çünkü v30.011 i duyurduğu sıralarda n78 e çıktı bu fw

N79 RM-348 2009-07-06 30.019 yazılım sürümü ve tarihi beklemk kaldı sadece
    AMD Ryzen 9 9950x3d / MSI X870E Tomahawk PZ / G.Skill Trident Z5 2x24GB 8000C40 / MSI RTX 5090 Suprim SOC / Samsung 990 Pro 2TB / Lian Li HydroShift II / Seasonic TX1600 Noctua Edition / Lian Li O11 Mini v2 / Lian Li Uni Fan TL Wireless / LG Oled 48C5 / Razer Huntsman V3 Pro/ Razer Gigantus V2 / Razer Deathadder V3 Pro / Philips HUE Ambient Kit / Samsung Q700C / DXRacer King Series
  • Alıntı: t-mac-fan
    merhabalar.ben 6220c ye phoenix le v 4.13 yüklemek istiyorum.Acaba Türkçe Olur mu? v5.15 TR olmuyor diye yazmışsınız da.bir de ürün kodu denilen şey nedir? v4.13 yükleyince hangi ürün kodunu girmem lazım?Nereye giriliyor?

demeye kalmadan v5.15 i yükledim çok basitmiş.ayrıca TR oldu peki bu sürüm 6220 classice ne gibi (+) lar veya (-) ler getirdi?

Orjinalden alıntı: t-mac-fan

Alıntı: t-mac-fan
    merhabalar.ben 6220c ye phoenix le v 4.13 yüklemek istiyorum.Acaba Türkçe Olur mu? v5.15 TR olmuyor diye yazmışsınız da.bir de ürün kodu denilen şey nedir? v4.13 yükleyince hangi ürün kodunu girmem lazım?Nereye giriliyor?

demeye kalmadan v5.15 i yükledim çok basitmiş.ayrıca TR oldu peki bu sürüm 6220 classice ne gibi (+) lar veya (-) ler getirdi?

Blogdaki v5.15 EMEA DP dir yani Türkçe dil desteği vardır. Kod seçmek gerekmez phoenix kodu otomatik olarak görür.
    6220c v5.15 için changelog dosyasını henüz bulamadım ama internete bakarsanız mutlaka vardır.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.