Şimdi Ara

Su Arıtma Sistemleri Hakkında Bilmedikleriniz. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
12
Favori
164.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar;

    ben bu cihazları satan montajını yapan ve evinde kullanan bir vatandaşım. bu cihaza itiraz eden arkadaşlarımı sadece kullanan bir yakınının yada arkadaşının evinden gidip su içmesini tavsiye edebilirim. dediğiniz gibi satış yapmak için binbir türlü yöntem deneniyor. ancak adı üstünde satıştır bunun adı satacaksınki kazanacaksın. madem bu cihazlar bir işe yaramıyor ya da zararlı çoktan sağlık bakanlığı tarafından satışı engellenirdi. bahsettiğiniz tahlillerde çıkan pis görüntünün tamamı bakteri içermez onun içinde vitaminlerde var ancak vitaminler tek başına o kadar iğrenç bir görüntü ortaya çıkarmaz sadece hafif sarımtırak bir renk alır. ben evimde 5 yıldır kullanıyorum ve tavsiye ediyorum. satış yaptığım insanlardan dua bile alıyorum ister inanın ister inanmayın sağlık bu şakası olmaz.www.bestclasswater.com buyrun ziyaret edebilirsiniz dilimin döndüğünce anlatmaya çalışırım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanknt

    Biri su'da fosfor mu var dedi? başlığı açan arkadaşım iyi araştır. suda fosfor olmaz. Magnezyum dersen anlarım, Calsium dersen anlarım. Ama unutma ekmekte bile magnezyum var. sen sudaki minerallere bağlı yaşasaydın günde tonlarca su içmen gerekecekti. Arıtmalar suyu yumuşatır evet doğrudur. çünkü mecburdur aksi takdirde su içilemeyecek kadar zararlıdır. ama bu saf su demek değildir.

    Almanlar su içmiyor biliyorsunuz, adamlar asitsiz soda içiyor hep. yani minerali zenginleştirilmiş su içiyorlar. ben şöyle yaptım; Curtis Aqua (ww.curtistr.com) aldım, mineral filtresi takdırdım ve aynı zamanda soda içme alışkanlığı kazandırdım kendime ve aileme, örneğin ayran içersem mutlaka sodalı yaparım.

    Bundan iyisi yok arıtmadan kaçmak için damacanaya yönelmek denize düştüğünde yılana sarılmaya benzer.

    curtish su arıtması ile elde edilen suyun ph ı kaç oluyor?




  • Önceki sene ortasına kadar Gebze'de ikâmet ediyordum. Oranın çeşme suyu o kadar hoşuma gidiyordu ki hiç damacan su kullanmıyordum, içmiyordum. Zaten tadını da beğenmiyordum. Neyse sonra İstanbul/Avcılar'a taşındım ve çeşme suyundan bırakın su içmeyi, ne çay, ne de yemek yapamadık. Musluk suyunu susuzluğum iyice artmadığı sürece içemiyordum; içsem bile yarım bardak ancaydı. Çayın üzerinde âdetâ yağlı bir tabaka oluşuyordu. Aynı petrol sızıntısı nedeniyle kirlenmiş derelerde, denizlerde olduğu gibi. Yemekleri ise tahmin edin.

    Neyse bir vesileyle İhlas Pazarlama'dan birine bizim ev sahibinin evinde denk geldim. Adam da tam tanıtım yapıyordu o sırada. 5 bardak su vardı masada. Bunlardan bir tanesi Aqua arıtma cihazından alınan su dedi. diğer dördü ise bizim, karşı komşunun, ev sahibinin kullandığı damacana su idi. 5. ise musluk suyu idi. Neyse, musluk suyu malum testin ardından bildiğiniz zift gibi oldu. diğer sularda kalite sırasına göre koyulukları değişti. Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyesine göre içilebilir suyun değeri (birimi ne bilmiyorum) maksimum 90 dedi. Önceki sayfada bir arkadaş 0-50 arası önerilen diye yazmış. Aqua'nın suyu 35 gibi çıktı. Damacana sular da 60'tan başlayarak yukarı doğru sıralandılar. Musluk suyu ise 185.

    Bunları gördükten sonra, durumum da aslında o anda çok müsait olmadığı halde, musluk suyunun malum durumu sebebiyle bu arıtma cihazını aldım (ev sahibi almadı ). Yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyoruz ve çok memnunuz.

    Konuyu açan kişi neredeyse 3 yıldır foruma bile girmemiş. Art niyetle açtığı nasıl da belli.




  • tam istediğim başlık takip. Evet hangi arıtıcı alınmalı diye yazacağım. Ancak
    iyiniyetli bu alete güvenen ve bunu bilen yazsın. Dua alır.
    bıktım damacanadan. Birde neden pahalı 1000 tl falan pahalı yahu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caner282828 -- 21 Şubat 2012; 23:34:04 >
  • rain soft, rain bow:bunlar ters osmozla filtreme yapıyor.dezavantajı:mineraller de gidiyor.bunun için mineral filtre takılıyor.tadı nasıl olur bilmiyorum.sonradan eklenen mineraller,yine aynı doğallıkta olur mu?aynı yararda olur mu?rain soft'un fiyatı çok yüksek geldi.
    amway:kendilerinin özel patentli karbon filtreleri var.yararlı maddeler kalıyormuş.yıllar önce içmiştim,beğenmemiştim.
    bunlar hakkında,taraflı olmadan yorum yaparsanız,sevinirim.teşekkürler..
  • keklendikmi biz şimdi geçende bizede gelmişlerdi aldık. damacana taşıyacam diye belim tutulup duruyodu onun için almıştık biraz da.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emirhan75

    keklendikmi biz şimdi geçende bizede gelmişlerdi aldık. damacana taşıyacam diye belim tutulup duruyodu onun için almıştık biraz da.

    Ne keklenmesi. Yukarıdaki mesajımı okuyun. Özellikle de Avcılar gibi suyuyla çay bile yapılamayacak kadar kötü yerler için harika ürün.

    Fiyat konusuna gelince ise, bu tür ürün kendini hemen tolare ediyor. Günlük ortalama 1 damacana su alınan evin su gideri asgari 120 TL'dir. Erikli gibi bir su alınacak olsa 210 TL ki bunun su kalitesi Erikli'den kesinlikle aşağı değil ve tat olarak da ondan daha lezzetli. Ben aylık 100-100, toplam 1200 TL ödedim zamanında.

    Aldığıma kesinlikle pişman değilim, çok memnunum ve suyu kötü olan yerlerdeki herkese de şiddetle öneriyorum. Önceden Gebze'de ikamet ediyordum ve oranın suyu (bana göre) orada satılan damacana sulardan çok daha güzeldi (testlerde kaç değer veriyor bilmiyorum). Gebze'deyken musluk suyunu beğenip, damacana suyunu beğenmezdim. Avcılar'a gelince ise durum değişti. Damacana sularını burda da beğenmedim ancak buranın musluk suyuyla çay bile yapamayınca, damacanayı beğenmeyerek de olsa almak zorunda kaldım. Bu ürünü bilmiyordum, ev sahibine tanıtıma gelmişlerdi. Kısmette var ya işte, ben de ev sahibine bir konuyu konuşmak için çıkmış bulundum ve orda yapılan tanıtımdan sonra aldım (ev sahibi almadı ).




  • İlla evde su arıtma sistemi kullanacaksanız Ters Ozmoz yerine iyonik reçine kullanan sistemleri tercih etmek daha mantıklı. Reçineli sistemlerin sarf malzemeleri olmaz bir tek satın alırken para verirsiniz, sadece isteğe ve ihtiyacı bağlı olarak parçacık filtresi kullanırsanız bu filtreyi değiştirmeniz gerekir ki yapı marketlerde 25-30 liraya bile bulunabilen malzemelerdir.
  • quote:

    peki reçine kaçlitre olacak ve bu reçineyi temizlemek için kulanılan tuzu ne şekilde içecegiz mesala benim ailemde yüksek tansiyon olan insanlar var bunlardan biri seni dinledi ve kullandı reçineni tuzla temizledi sonra içti içt içti ve tansiyon tavan yaptı arkadaşım sen hiç yorum yapma kulanmazsan kulanma ama insanların canıyla saglığıyla oyna lütfen bilmeden vebal altına giriyorsun yapmayın lütfenya
    reçine kinyasal bir maddedi,r reçineden bir avuç yutarsanız zehirlenirsiniz içme degil kulanım suyu ve sanayi cihazlarını kireçten korumak için kulanılır 1lt reçine sadece 50 lt suyun oda suya göre çok degişir kirecini alır sonra reçinenin tuz ile rejenerasyom (yıkanması) gereklidir ihlas bir zamanlar bu tip cihazlardan çok sattı ve alanların çogu şuan en büyük arıtma düşmanlarıdır


    Kimsenin sağlığının vebali altına girdiğim yok. Reçine sistemini rejenere etmek için kullanılan tuzun içildiğini nereden çıkardınız? Cihazdan tuz geçirdikten sonra tuz tamamen yıkanana kadar bir miktar su boşa akıtılır ve tekrar tuz içermeyen su kullanılmaya başlanır.

    Bu arada reklam çabanıza çomak soktuğum için bana saldırmışsınız ama siz kendi mesajınızda aynen şunu demişsiniz.
    quote:

    7: Alkalin filtre Kalsiyum, Magnezyum, Sodyum, Potasyum gibi toplam 10 çeşit mineralden oluşup suyunuza doğal anyon ve katyon minerallleri katarken, pH seviyesini 8.5 - 9.0 arasında sabitler.


    Tansiyon hastalarının tansiyonunu etkileyen element sodyumdur. Yani o övmek için üye olup arka arkaya mesajlarla reklamını yaptığınız sistem suya tansiyon hastaları için tehlikeli sodyum veriyormuş. Ha bu arada reklamını yaptığınız şirkette benim bahsettiğim tipteki sistemlerden satıyormuş. Gidin başka yerlerde reklam yapın, reklam yapıcaz diye böyle küçülmeyin.

    http://www.yagmur-teknik.com/su-aritma/88-life2o-nano-.html




  • yaşım 27 evde annem ve babamla İzmirde yaşıyorum,şimdiye kadar damacana kullanıyorduk fakat zararlarının farkında olmamıza ragmen her hangi bir araştırmaya girmedik,geçen gece waterlife diye bir firmadan gelmişler ben evde yoktum tabi haliyle sizlerin tüm anlattıklarınızı söylemişlr ve 1 aylık denemek için takılmasına karar vermiş babam. fiyatıda 1400 TL ben 2 gündür bunun araştırmasını yapıyorum fakat kafam o kadar karıştı ki bir türlü işin içinden çıkamadım doktor tanıdıgımızda yok ki gidip soralım cevap alalım,benim düşündügüm içme suyu için cam şişede su almak( ki o da ne kadar caziptir bilinmez)diger bulaşık yıkama v.s işleri içinse çeşme suyu kullanmak,ama işin içinden çıkamadım, o markanın o fiyata cihazı alınırmı sizce arkadaşlar gerçekten bilgili bir kişinin önerisi varsa çok svinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

    Buraya pet şişe ve damacanaların zararları hakkında bir seminerden alıntıladığım yazıyı ekleme gereği gördüm.

    5 MART 2011'de Kansere Umut
    Vakfı'nın İstanbul Sultangazi'de

    "KANSERE SEBEP OLAN BESLENME ALIŞKANLIKLARIMIZ"
    konusunda düzenlediği toplantıda
    Prof. Dr. Kenan DEMİRKOL'UN konuşması.

    - Bir dinleyicinin elindeki pet şişeden su içtiğini gören hoca,

    - Şimdi içtiğiniz su ile neler elde ettiğinizi de gözden geçirelim ve bu günkü toplantıyı kapatalım.

    . O polietilen tereftalat maddesinden üretilmiş yani pet şişenin içindeki stalatlar suyun içine karışmış bulunuyor.
    . Ayrıca o plastiği yumuşatmak için antimon denen bir ağır metal kullanılmıştır, o da suyun içine karışıyor
    Dolayısıyla siz hem stalat, hem de antimon içmiş oldunuz şu anda.

    Peki, ne yapar bunlar size?
    Bunlar hormon bozucular diye geçer.
    Sizin vücudunuzda bir takım hormonsal bozukluklar yaratır.
    Bu hormonsal bozuklukların bir bölümü, örnek, östrojen etkisini göstererek 5 yaşında çocukların adet görmesine sebep olur.
    İki buçuk yaşında bir çocuk getirdiler Lüleburgaz'dan adet görüyor. İki buçuk yaşında.

    Hamile bir kadın östrojen etki gösteren bir hormonsal bozucuyu aldığı zaman, o madde özellikle bu 19 litrelik su bidonlarında, onlar polikarbon denen bir plastiktir ve ham madde olarak Bisfenol-A denen
    bir maddeden üretilir. Bisfenol-A'nın meme kanseri yaptığı 1930 yılından beri bilindiği halde
    ve 130 tane bilimsel yayın olduğu halde bunun hakkında hala biz o bidonlardan su içmeye mahkum bırakılıyoruz.

    Bisfenol-A hamile bir kadının karnındaki çocuğun beynindeki cinsiyet ayrım merkezine gittiğinde
    çocuğun homoseksüel olma olasılığı çok yükseliyor.
    Meme kanseri riski çok yükseliyor

    Erkekse prostat kanseri riski normal Bisfenol-A temas etmemiş insana göre 3 kat artıyor.
    Yani musluk suyu için Allah aşkına.

    - Arıtıcılar hocam?

    Paranız varsa arıtıcı kullanın. Ama paranız yok, arıtıcı alamıyorsunuz, musluk suyu için. Musluk suyu İstanbul'da kullandığınız plastik şişedeki su hangisi olursa olsun 100 kat iyidir.

    İSKİ'nın her ay İstanbul'daki bütün su havzalarının sağlık raporları internette yayınlanıyor.

    Biz geçen sene NTV'de bir su programı yapmıştık ve NTV Yıldız Teknik Üniversitesinde piyasadan
    topladığı suları bakteriyolojik incelemeye gönderdi. Hepsinde mikrop çıktı. Hepsinde istisnasız. Yani siz sağlıklı olsun, temiz olsun çocuğum mikropsuz su içsin diye mikroplu suyu paranızla içiyorsunuz.

    Bıraktım vazgeçtim mikroptan, kanser yapıyor.
    Almanya'da geçen sene Ocak ayında Avrupa Birliğinin gıda güvenliği merkezi vardır.

    EFSA Ocak 2010a kadar Bisfenol_A'nın sağlık sakıncası olmadığını iddia ediyordu.

    Ama toplum baskısıyla Mayıs ayında biz bu işi araştıracağız dediler ve Ekim ayında biberonlarda Bisfenol-A'nın kullanımını yasakladılar. Tamam, da
    biberonda yasakladın e çocuğuna Bisfenol-A'lı su bidonundan su katmıyor musun mamasını hazırlarken?

    Isı ve zaman etkisiyle plastiğin defalarca kullanılmasıyla Bisfenol-A'nın suya geçiş
    oranı çok artıyor.

    Şimdi su ısınmaz ki diyeceksiniz. Arizona'da
    yapılan bir çalışmaya göre şehirlerarası su nakli sırasında kamyon
    içerisindeki su 80 dereceye kadar ısındığı saptanmıştır. 80 dereceye ısınan su o plastikten ne kadar madde çözüyor biliyor musunuz? Sizi de sülalenizi de kanser etmeye yeter.

    Antalya'da yazın açık havada duran suyun derecesi kaç acaba? Banyo bile
    yapamazsın o kadar sıcak suyla.

    Ne olur musluk suyu kullanın.
    Bırakın şu plastikleri.

    - Hocam bazı yiyecekleri plastik poşetlere koyup buzluğa atıyoruz . Bu da sakıncalı mı?

    - Şimdi bakın naylon folyo polietilen denen bir maddedir ve polietilenin bu güne kadar bir sağlık sakıncası saptanmamıştır.

    Daha büyük sorun yoğurt kapları. Mesela bazan çay içiyoruz köpük gibi bardaklardan veya uçağa bindiğimizde şeffaf cam gibi çıt diye kırılan plastik bardaklar var, hem o polystryne hem köpük gibi olan bardaklar da polystryne onlardan stryne çayımıza geçiyor, o da kanser yapıyor.

    Şimdi, plastik yoğurt kaplarında da, ben anlata anlata zannediyorum bazı firmalar artık polipropilen kullanmaya başladı. Kabın altına baktığımız zaman veya yanına baktınız zaman
    bir üçgen göreceksiniz. Üç oktan oluşan bir üçgen. Bu geri dönüşüm işaretidir. O üçgenin içinde bir sayı yazar. 5 numara polipropilendir altında da zaten PP yazar.

    Yoğurt alırken artık markaya göre değil kullandığı plastiğe göre tercihinizi yapın. Ben her yoğurt almaya gittiğimde maalesef aynı firma farklı marketlere farklı plastik gönderebiliyor. Daha ucuz marketlere adi plastiklerde, lüks semtlerdeki marketlere daha kaliteli plastikte gönderiyor.

    Ne acı. Yani ayırım yapıyor.

    - Yani hocam
    üçgenin içinde 5 mi yazması lazım?
    - Evet, polipropilen

    - 1,5 litrelik su şişelerinde 1 yazıyor.
    - Evet, işte o PET polietilen tereftalat, kötü, 1 numara kötü.

    Evde 19 litrelik bidonların altına bakın. Onda da 7 yazar. 7 “diğer plastikler”
    anlamına gelir. “Diğer plastikler”in içinde 6-7 farklı plastik vardır, bunlardan bir tanesi de polikarbondur onun için üçgenin altında PC kısaltması vardır.

    +1

    Bizimki Aura marka 7 -8 senelik bakımları düzenli yapılıyıor. Çok memnunuz. Onla demlenen çayın tadı kokusu bile farklı oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: waterboss

    quote:

    Orijinalden alıntı: fast-man

    BU ÇİHAZ iyimidir



    http://www.bmbsuaritma.com.tr/metro-su-aritma-cihazi.html

    evet kaliteli bir cihaz ama benim tavsiyemi sorarsanız minumu 8 aşamalı olanını tercih edin cükü bu cihaz marketlerde fiyat rekabeti için üretildi ilk 5 aşma bütün cihazlarda aynı size bu cihazı almanızı sağlıgınız açısından tavsiye ederim aynı üreticinin ürünü benim satış sayfam ister izmirden ister burdan alabilirsiniz
    http://www.sanalpazar.com/Life2o-8samali-Ro-10-Canavar-Su-Aritma-Cihazi__isp2861745
    buda imalatcının sitesindeki linki
    http://www.bmbsuaritma.com.tr/ro-10-canavar-su-aritma-cihazi.html

    inceliyorum usta özel msjını aldım




  • Merhabalar,

    eşim network pazarlama ağına ait bir pazarlam şirketine başladı. çok ünlü ve 1959 yılından beri faal olan 85 ülkede faliyet gösteren sağlıklı ürünler satan bir firma belki çevrenizde de vardır:) Amway. bu firmanın su arıtma cihazı var. hem kendi evime hem de akrabalarıma bu ürünü tavsiye etmek için bende araştırma yapıyorum. evimde ters ozmoz yöntemiyle çalışan cihaz bulunuyor 8 aydan beri kullanıyoruz suyun tadı beraklığı her şeyden çok memnunuz. ancak burda okuduklarım ve başka yorumlarda okuduklarım evimde kullandığım ürünü kullanmama kararı almak üzereyim. amway esprint ürünü birkaç arkadaşım da almak istiyor onlarla birlikte ben de almak istiyorum. bu konuyla ilgili hiç kimse yorum yazmamış veya ben atladım. eğer bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. eşimin de beni sürekli ikna etmeye çalışıyor. anlattıklarına göre tek karbon filitre mineralleri süzmüyor ve UV ışınlarla tüm zararlı mikropları yok eden bir sistemi varmış hepatit b yi bile filitre edebiliyormuş. internetten bir sürü demo izledim örneğin, kolayı saf suya çevirebiliyor. elektorik olduğundan filitre kirlenince haber veriyor. bu da benim için çok önemli su arıtıcıyla ilgi iskiden bir yardım istemiştim ordan aldığım cevap ise filitreler temizken problem yok ama filitreler kirlenince bunun farkında değilsen tam tersi oluyor mikroplu suyu içiyorsun demişti. bu ürünün bir çok avantajı var ama araştırmalarıma devam etmek istiyorum emin olmadan almayacağım. eşim bu işi yaptığı için de uygun alma şansım var tabi bu da bir avantaj. bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim. Amway ın bir çok ürününü kullanmaya başladık hepsinden memnun kaldık. ancak bu ürün deneme şansı biraz pahalı:) bu yüzden araştırıp alacağım.


     Su Arıtma Sistemleri Hakkında Bilmedikleriniz.




  • Başka formularda aldığım bilgiler beni daha da dehşete düşürdü. aslında kime inanacağımı da şaşırdım. ancak buna ikna oldum ters osmoz dedikleri sistem tamamen saf su üretiyor. bu da insan sağlığı için iyi olmadığı özellikle çocuklar için hiç iyi olmadığı.
    Amway eSpring su arıtma cihazı araştırdığımda ise
    - eSpring in dünya sağlık örgütünün önerdiği
    - bu cihaz için 240 adet patent almışlar
    - Bağımsız denetleme kurumu olan NSF (www.nsf.org) 'in ev tipi sistemler için temel oluşturan 3 standardını karşılamışlar
    - Uluslararası su kalite derneğinin altın mührünü kazanmışlar
    - Amerika, Japonya, Kanada, Belçika gibi pek çok ülkenin su kalite standartlarını karşılamışlar...

    ayrıca nekadar doğru bilmediğim sadece seminerlerde anlatılanlar sa
    suyun kalitesini dünyanın en iyi suyu olan zemzem e yakın bir değerler oluşturdukları.

    Forumlarda jandark arkadaşımızın anlattıkları

    Aktif karbon filtre kullanmışlar: Suda bulunabilen organik kirleticileri, kloru, radonu, civayı, kurşunu ve 140'tan fazla diğer kirleticiyi süzmek için... 90 futbol sahası alanında süzme alanı oluşturmuşlar tek bir filtre kartuşunda... Üstelik kalsiyum, magnezyum gibi vücudumuzun ihtiyacı olan mineralleri de zararlı maddeler sınıfına sokup süzmemişler...
    - Ultraviolet (UV) lambası kullanmışlar: Suda bulunabilen mikrobiyolojik oluşumları %99,999 oranında yok etmek için... Bu lamba su akarken devreye girecek şekilde tasarlandığı için başka hiç bir sistemde olamayacak kadar güçlü 80 milijüllük lamba kullanmışlar... Dolayısıyla durduk yerde ısınma problemini ve enerji sarfiyatını azaltmışlar...
    - Akıllı izleme sistemi kullanmışlar: İndüksiyon akımıyla elektriği ileten yani kablo bağlantıları kullanmayan akıllı çip yerleştirmişler... Filtrenin ne kadar kullanıldığı, herhangi bir parçada arıza olup olmadığını ve filtre kartuşunun ömrü bittiğinde anlayıp sesli-görsel uyarı vermek için...
    - Sistemin tamamının boyutunu da bir su kaynatıcısı (cattle) kadar yapmışlar... Dakikada 3.4 lt debisi olduğu için de depo kullanmamışlar, doğrudan temiz su özel musluğa (tercihe göre mevcut musluğa takılan aparata) gönderilmiş, böylece temiz suyun depoda bekleyip muhtemel kirlenmesinin önüne geçilmiş...

    Zaten bu kadar talep gören bir sistemin kesinlikle başkalarında olmayan özellikleri olması gerekirdi... Adamlar bunu yapmış... Burada anlattıklarım reklam kokuyor olabilir, normaldir... En etkili öğrenme yolunun denemek olduğunu söyleyebilirim size... Adamlar da demiş ki al bunu kendin dene... 90 gün boyunca %100 tatmin garantisine almışlar... Tatmin olmazsanız paranızın tamamını iade ediyorlar... Bunun haricinde de zaten cihazın teknik arızalara karşı 2 yıl garantisi ve ömür boyu da parça garantisi var... 4 yıldan fazladır kullanıyorum demiştim, üstelik çevremde de yüzlerce kişiye tavsiye ettim... Şimdiye kadar servis ihtiyacı duymadım... Hatta öyle ki filtre değişimleri bile çocuk oyuncağı...

    Bu sistemin maliyeti 1500TL... İçinde bir kartuşu var ve 5000lt suyu arıtma kapasitesinde... Hesaplarsanız 263 damacana su 5000 lt eder... Ayrıca bayram, haftasonu, gece-gündüz telefon maliyeti ve bel ağrıları gibi dertlerinizi hesaba katmadık... Damacanaya vereceğiniz parayla sistem kendini amorti etti bile... ikinci 5000lt için maliyet sadece kartuş kadar 325TL... Müthiş bir kazanç var ortada..."


    Koyunla ilgi ayrıntıl bilgi verdiği için jandark teşekkür ederim. tabi bu yazıyı 2009 yazmış şu an satış fiyatı 1751TL :)

    bu yüzden ben de bu cihazı almaya karar verdim.
    yanlız fiyatı çok pahalı olmasına (1,751TL) rağmen eşimin yeni üye yaptığı kişi kotasını doldurmak için çok uyguna verdiğini söyledi internette de satışı var.
    isteyen arkadaşlara linkini verebilirim çok uyguna verdiğini söyledi kısa bir süreliğine tabi

    http://www.sanalpazar.com/Amway-Espring-Su-Aritma-Cihazitezgah-Alti__isp3378021
    http://www.sanalpazar.com/Amway-Espring-Su-Aritma-Cihazitezgah-Tezgah-Ustu__isp3378440

    böyle fırsatları bende değerendirip almaya karar verdim. yorum yapan herkese de çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAZOYI -- 26 Mayıs 2012; 12:48:13 >




  • eSpring su arıtma cihazının sitesinde bulduğum faydaları

    •Kurşun ve cıva dahil 140 dan fazla kirletici maddeyi diğer karbon bazlı sistemlerden çok daha etkin bir şekilde yok eder.
    •Partikülleri 0.2 mikrona kadar azaltır.
    •Suyun tadını, kokusunu ve duruluğunu geliştirir.
    •Hastalığa neden olan ve suda yaşayan bakterileri ve virüsleri % 99.99 dan fazla oranda yok ederek suyun kalitesini ve güvenliğini bir kat daha geliştirir.
    •Dünyanın lider su arıtma uzmanları tarafından verilen bağımsız, üçüncü taraf onayına sahiptir. e-Spring performans beyanları yüksek düzeyde itibar sağlayarak ürüne olan güveni artırmaktadır.
    •Daha az yer kaplayarak büyük rahatlık sağlar.
    •Şık görünüşü ürünün albenisini artırır.
    •Düşük kartuş değiştirme maliyeti ürünün değerini yükseltmektedir. Litre başı maliyet daha düşüktür.
    •Hem zamanı hem de kaç litre su kullanıldığını izler, tüketicilere kalan filtre ömrünü ve çalışma durumunu tam ve doğru olarak gösterir.
    •Filtre değiştirildikten sonra sistem kendini otomatik olarak ayarlar.
    •UV lambası ile birim arasında kalın tel bağlantılarına gerek kalmaz (A.B.D. patentli özellik) Güvenilir operasyon; karmaşık elektrik bağlantılarını elimine eden sistem, kartuşun dayanıklı olmasını ve kolay ve güvenilir şekilde çıkarılıp takılmasını sağlamaktadır.
    •Anlaşılması kolay simgeler/ grafikler kullanarak kalan Filtre ömrünü ve sistemin durumunu gösterir. Kurulma esnekliği birimin en uygun yere kurulmasına olanak verir.
    •Kurulma gereksinimine uyum sağlamak için borular kesilebilir. Kompakt birim pek çok musluğa kolayca bağlanabilir.
    •Kurulumu kolaydır.
    •Garanti güvence verir.

    http://www.amway.com.tr/product/100189,espring-water-treatment-system-with-auxiliary-tap

    diğer markalar bu tarz bilgileri kendi sitelerinde vermiyorlar. neden vermediklerini merak ediyorum.

    eSpring in web sitesinde daha detaylı bilgiler varwww.espring.com merak edenler bakabilir




  • Arıtma cihazından ben de almayı planlıyorum ama gerek bu konuda yazılanlardan gerek internette yazılanlardan kafam karıştı.
  • Ben eSpring in ürününü alacağım. daha önce söylediğim gibi evimde ters ozmoz dene sistem var ve araştırmalarım bunun saf su ürettiğini ve bunun da sağlık için iyi olmadığını öğrendim ve en yakın zamanda eSpring ürünü alacağım dünya standartlarında ve dünya sağlık örgütünden onayları var.

    ancak hangi ürünü alacaksan al kesinlikle damacanadan kurtul....

    3 sene önce şirketimin kahvaltı toplantısında konu suya döndü ve arıtıcı satan bir firmanın yapmış olduğu araştırma da vahim sonuçlar elde etmişler. tabi bunlar pazarlama için kullanmak için araştırma yapmışlar ama malesef doğru.

    1-silivrideki sel baskınlarındaki evlere dolan su tamamen lağım suyu ve bunları damacanalarla boşaltılar bu görüntüleri zaten tv lerde izledik. bunlar malesef tekrar bizim mutfaklara gelmiştir.
    2-haberini bende okuduğum ve burda terbiyemin müsaade etmediği iğrenç bir olay
    3-bazı evlerde köpek beslendiği ve bu köpeklerin damacanaları susadıklarında yaladıkları. (Bizim kültürümüzde köpeklerin ağzını sürdükleri kablar bir daha kullanılamaz)
    4-damacananın maddesinin çok tehlikeli olduğu ve en fazla 25 kez kullanılabildiği. ayrıca yine dünya sağlık örgütünün bu maddenin gıda ürünlerinde kullanılmaması gerektiği
    aklımda kalanlar bunlar ben o toplantıdan sonra hiç damacana almadım 2 sene evime 5 litrelik su taşıdım ve 1 sene önce de arıtıcı aldım. aldığım arıtıcıyı söktürüp Anwayın eSpring ürününü alacağım. maddiyat durumlarını bekliyorum. bu arada da çocuklara ve bize mineral içeren ürünlerden içiriyorum.

    gönül isterdiki şöyle güzel bir kaynak sudan içebilsek ama malesef istanbulda yaşıyoruz ve böyle bir imkanımız yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAZOYI -- 6 Haziran 2012; 11:50:50 >




  • Daha öncede söyledim, tekrar ediyorum. RO sistemlere para vereceğinize iyon değiştirici reçineler alın çok daha az masraf yaparsınız. Ha bu arada herkes "plastik şişede su almayın, arıtma cihazı alın" diyor. İyi güzel alalımda piyasada hiç çelikten imal arıtma cihazı var mı? Arıtma cihazlarında da su ile temas eden elemanların neredeyse hepsi plastik :)
  • .....Plastik, ama su 1 hafta beklemiyor anlık arıtılyor.. damacanalarda malesef hem bekliyor hemde ışığa maruz kalıyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.