Şimdi Ara

Su Arıtma Sistemleri Hakkında Bilmedikleriniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
12
Favori
164.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum. Artık bazılarının bir kaç şeyi bilmeleri gerektiği kanısındayım. Su arıtmanın ne olduğunu ayrıntıları ile sizlere anlatacağım. Kendim bizzat bu sistemin piri olan Taiwan şirketlerinin çalışma prensiplerine kadar araştırdım. Kötülemek adına değil ama gerçekleri bilmeniz gerekiyor.

    Bu yazıyı yazdığımda beni su damacanası satan birisi zannedeceksiniz. Ama değilim. Ben çıkar amaçlı hiçbir şey düşünmüyorum. Önemli olan Türk halkının bilinçlenmesidir. Verdiğiniz paraya yazıktır. İnsanlar kandırılıyor. Gerçek fiyatı her şey dahil 500 TL ( orijinal parçalar olacak Çin malı değil) cihazı evinize gelerek uzay aracı gibi tanıtmalarını gerçekten gülerek izliyorum.

    Bir Reverse Osmosis su arıtmanın eksileri nelerdir?

    1. Tanıtım uzmanları evinizde geldiğinde kullanıcıyı ipnotize etmek için 3 tane sözde sağlık bakanlığından onaylı testlerini sizlere gerçekleştiriyorlar. Elektroliz denilen aleti suyunuza soktuklarında suyu içindeki partikülleri ve iyonları birbiriyle çarpıştırarak; suyun içindeki yararlı ve zararlı maddeleri sizlerin gözünün önüne çıkarıyorlar. Sizler ilk gördüğünüzde sudan iğreniyorsunuz sonra düşünmenize bile fırsat bırakmadan sizlere cihazı kakalamaya çalışıyorlar. Araçlarına bindiklerinde "nasılda kitledim felan" dediklerini buradan duyur gibiyim.

    Elektroliz testi doğrudur ama sizleri yanıltmasın. Suyun içindeki bütün mineraller yanıyor olmaktadır. Yararlı ve zararlı hepsini yakmaktadır. En çok yararlı olan maddeler yanmaktadır.

    TDS, PPM, MİNERALLER, SAF SU

    2. Pipiem değerlerini TDS metre denilen suyun içindeki toplam çözülmüş partiküllerin oranını gösteren bir cihaz ile bizlere suyun ne kadar sağlıklı veya sağlıksız olduğunu söylüyorlar.

    Pipiem değeri Reverse Osmosis denilen cihazlarda kurulum tamamlandıktan sonra 2 gün sonra 00,9'a kadar düşmektedir. Buda size içinde mineral olmayan su içirmeye çalışmak demektir. Doğru mudur bu? Yanlıştır.

    Saf su hiçbir işe yaramaz. Çünkü çocukların gelişimde bulunan florür'ü tamimiyle alıyor. Raporlarına bakabilirsiniz. ! Ayrıca sadece suda bulunan kalsiyum oranını azaltmaktadır. Bu da kasların kasılıp gevşemesinde, kemik ve iskelet sağlığında, dişlerin oluşumunda önemli rol oynayan mineralden çoçuklarınızın mahrum kalmasına sebep olacaktır.

    Saf su ile gelişen çocukta bilinç kaybı olmakta, ömrü kısalmakta, kemik gelişiminde zayıflıklar olmakta, idrar yollarında sürekli yanma olmaktadır.

    Buyrun Ekşi Sözlük;
    https://eksisozluk.com/saf-su--111701

    FİLTRE TEKNOLOJİSİ HAKKINDA

    1. Filtrelerin birisinde bulunan porselen parçaçıkları suyun tatlı olarak çıkmasını sağlamaktadır. Saf su olduğundan eğer su arıtmadan çıkan suyu 1 gün dışarıda bekletirseniz suyun yeşile döndüğünü göreceksiniz. Deneyin. Almadan önce suyu koyun ve bekletin.
    2. Kendinize bir TDS metre satın alın. TDS metre eğer 0,21 altına düşerse cihazınız içtiğiniz sudaki mineral kaçırmasına müsaade etmektedir. Bu yüzden cihazdan çıkan suyu cuzi bir ücretle bir labaratuvardan test ettirin. Yalnız test ettirirken mutlaka aynı gün aynı saat içerisinde CAM şişede götürmeniz gerekmektedir. Götürürken kesinlikle IŞIK VE GÜNEŞE MAĞRUZ KALMAMALIDIR.
    3. Tüm filtreleri sürekli test ettirmeniz gerekmektedir. Eğer test ettirmezseniz çoçuklarınızın gelişiminden mağrum kalırsınız.

    ABARTI CİHAZLAR, ÇİN MALI FASON CİHAZLAR

    3. Gene sizlere uzay aracı olarak tanıtılan cihazlarda bir sürü modül eklendiğini söylüyorlar. Kaçak su sensörü, filtre sensörü felan. Hepsi palavra.

    Kaçak su sensörü = eminimki çoğu kişinin evinde çalışmamaktadır. Saten evini su basanları hiç saymıyorum buda genelde montajcı yüzünden oluyor..

    Filtre sensörü = önceden bazı firmalarda vardı. Aslında yok. Bir timer gibi cihaz konulurdu belirli zaman dilimde o cihaz sistemi kitlerdi. Ama 1 ay sonra kitlenen cihazdan ne anlarsınız :) komedi..

    4. 1300 YTL veya 1200 YTL bir milyar meblağ 900 YTL meblağ sunuyorlar size. Türk vatandaşlarını kandırmak ne kadar kolay değil mi. Buna fırsat bilen yan sanayi su arıtma cihazlarında Çin parçaları dayayarak 400 veya 300 YTL’ye su arıtma satıyorlar. Herkes rant peşinde.. Yazık..

    Amarikan patentli diyorlar felan cart curt. Ulan bende bir sticker bastırırım bütün filtrelerin üzerine bende yapıştırırım. Sonra su deposuna aldanmayın. Çin malı.

    Kısaca sizlere kesinlikle tavsiye etmediğim bir cihazdır.

    PATRONLARININ EVİNDE OLMAYAN, SADECE KİRLİ SU GİDER İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİN KULLANAN FİRMALAR DA VAR. ADINI SAKLIYORUM FAKAT İlk 3 'ün arasında.

    Ya arkadaşım. Siz hiç bunu satan bir insanın evine gittiniz mi? ( patronun) bakın bakalım evinde var mı? Yalan hikâye. Saf su çıkarıyor.

    Koca şirketin sahibinin evinde neden yok?

    Satıcılar neden geldiklerinde bin bir yalan söylüyorlar?

    Gerçekten bu cihaz 1000 TL eder mi?

    Sözde damacanaları kötülüyorlar. Ticari rant mıdır bu?

    İnsanların dinlerini istismar ederek ticari rantın kime ne faydası var?


    Bakalım delikanlı bir su arıtmacı karşıma çıkıp bunlara ne yanıt verebilecek. Raporlardan bahsetsin ne raporu. 180 YTL para vererek bende su tahlil raporu alırım.

    ÖNERİM:

    Gider yolu, çay gibi şeylerde su arıtma kullanabilirsiniz. Fakat SU İHTİYACINIZI MUTLAKA TANINMIŞ MARKALARDAN TEMİN EDİNİZ. Damacana almak yerine CAM ŞİŞEDE satılan CAM DAMACANA suları tercih ediniz. Suları getirirken mutlaka GÜN IŞIĞINA MARUZ kalmadıklarına dikkat ediniz uyarınız. Önerdiğim markalar arasında Nestle, Erikli gelmektedir.

    http://www.pinarsu.com.tr/urunlerimiz/anasayfa-damacana.aspx?SectionID=opVi0iuq7IuzLtB3Mxt%2FnQ%3D%3D&ContentID=xwLEcXrrgsroGvVNJEvfIA%3D%3D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_Xert -- 7 Nisan 2014; 15:50:57 >







  • Akşam evimize bir firmanın su arıtma cihazını pazarlayan bir kadın geldi. Firma ismini vermiyorum, çünkü anlatacaklarım tüm firmaları ilgilendiren bir nevi dolandırıcılık yöntemi.

    Önce yakın, içten ve samimi görünmek adına biraz sohbet edildi, “Hangi köydensin?” sorusu en önemli olanı. Oradan tutturup gidiyor.

    Sonra cihazın özelliklerinden, çeşme suyu veya hazır suyun zararlarından konuşuldu. Biz “Paramız yok, borcumuz çok!” desek bile, pazarlamacı, “Bir telefon alıyoruz, en az bin-bin beş yüz liraya, sağlımız için neden vermeyelim?” diyerek baskı uyguluyor. Daha sonra taksitlerde ödeme kolaylığı yapmaya çalışıyor.

    Pazarlamacının en önemli özelliği çok konuşması. Çene neredeyse hiç kapanmıyor, bu kadar çok konuşunca, müşteri düşünecek zaman bulamıyor. İlk başta, “Biz düşünelim, iki-üç gün sonra haber verelim.” diyoruz. Ancak, “Bu gün kampanyanın son günü ve cihaz bin lira ise, ertesi gün bin beş yüz lira olacak!” diyerek baskı oluşturmaya devam ediyor.

    Daha sonra su test aşamasına geçiliyor. Bir çay bardağına çeşme suyu, bir çay bardağına yanında getirdiği arıtılmış suyu dolduruyor. Su içerisindeki mineralleri ölçen cihaz ile arıtılmış suyu ölçüyor. 18 sonucu çıkıyor ve tabloya bakarak suyun rahatlıkla içilebilir olduğunu söylüyor. Aynı işlemi çeşme suyuna da yapıyor ve 218 sonucu çıkıyor ki, tabloda “Bu su içilemez!” sonucu çıkıyor. Hâlbuki yıllardır o suyu içiyoruz! Son olarak (Bu da pazarlamacının şanssızlığı) Afyon Gazlıgöle tatile gidip, dönüşte yanımızda getirmiş olduğumuz termal suyu da ölçtürmek istiyoruz. Sonuç 618! Yani ona göre termal su zehirli, içildiği an öldürür. Hâlbuki 4 yıldır kaplıcaya tatile gidiyoruz, yılda 10 gün sadece termal su içiyoruz. Aklımıza, termal tesis yetkililerinin suyun içinde en az 500 mineral olduğuna dair verdiği bilgi geliyor ve pazarlamacının o kadar konuşmasına rağmen düşünmeye başlıyoruz. (İnanılmaz bir baş ağrısı var bu arada.)

    Çay bardaklarının içine Elektroliz adı verilen bir cihaz koyarak su içindeki mikropların yanarak ortaya çıkacağını söylüyor. Cihazın iki bakır, iki demir olmak üzere 4 metal çubuğu var. Bakır ve demir çubuklar aynı bardakta olacak şekilde bardağa koyuyor. Yaklaşık bir dakika içinde yanında getirdiği su sadece sararırken, (arıtılmış suyun sararmasının nedeni, faydalı olan bakterilermiş!) çeşme suyu sararmakla kalmayıp, kararmaya başlıyor ve su üzerinde bir tabaka oluşuyor ve mikroplar yanıyor.
    Bu suyu görünce, tamamen ikna oluyoruz. Pazarlamacı, biz iyice rahat edelim diye, şehirde tanınmış, özellikle doktorlardan birkaç kişinin de adını veriyor. Sonraki ikna taktiği ise, “Elektroliz cihazımızı söküp bakabilirsiniz, hiçbir hilesi yok!” diyerek güven artırmaya çalışmak. Evin meraklısı olarak ben işe koyuluyorum. Demir çubuğu kokladığımda pas, bakırı kokladığımda farklı bir koku geliyor. Demir çubuğu peçete ile siliyorum, peçeteye pas bulaşıyor.

    O an daha fazla araştırma fırsatı bulamıyorum. İmza atmaya geliyor sıra. Sözleşmenin en altında kocaman harflerle, “Müşteri 15 gün içinde, hiçbir neden belirtmeden, sözleşmeden cayabilir.” yazıyor. Pazarlamacı, kendi kaynanasının da bir pazarlamacı tarafından dolandırıldığını, 100 liralık ürün için, 500 liralık senet imzalatıldığını söylüyor. “Bizimki tamamen resmi ve biz büyük bir firmayız, adımızın lekelenmesini istemeyiz!” diyerek güven vermeye devam ediyor ve imzalar atılıyor. Ertesi gün kurulum yapılmak üzere, cihazı teslim alıyoruz.

    Pazarlamacı gidince, önce Elektroliz cihazının ne olduğunu araştırıp öğreniyorum.
    Bilimsel açıklama;
    Elektrik akımı yardımıyla, bir sıvı içinde çözünmüş kimyasal bileşiklerin ayrıştırılması işlemine Elektroliz denir. Bu değişiklik, maddenin elektron vermesinden (yükseltgenme); veya almasından (indirgenme) kaynaklanır.

    Yani bu yapılan adeta bir çeşit illüzyon. Suyun elektrolize edilmesi; ‘elektrik akımı’ verilerek su içerisindeki doğal minerallerin ‘ayrıştırılması’ anlamına geliyor. Suya verilen elektrik akımı sayesinde sudaki sağlığa yararlı ve gerekli doğal mineraller, tabiattaki doğal renklerine geri dönüşüyor. Böylece suyun rengi bir anda değişiyor. Ayrıca işlem sırasında suya, demir ve bakır da karışıyor. Suyun bu denli kirlenmesinin nedeni bu. Arıtılmış su o kadar kirlenmiyor çünkü elektriği daha az ilettiğinden demir elektrotun çözünmesi daha yavaş oluyor ve suda daha az renklenme oluyor.

    Bu kişiler, bilimi kullanarak insanları kandırmaktadır. Kendi evlerinde dahi kullandıklarını iddia etmektedirler. Ya arıtılmış suya gerçekten inanmış, ya da müşterilerini inandırmak için yalan söylemektedir!
    Duygu sömürüsü de yapılıyor. Ailede herhangi bir rahatsızlığı olan var ise, (ne olduğu fark etmiyor) bu su kesin onlara da faydalı. “onların iyileşmesini istemiyor musun, ya ilerde daha çok rahatsızlanırsa?” gibi sorularla baskı yapılıyor.
    Bu kişilerle herhangi bir şekilde karşılaşırsanız, hemen ve kesin olarak reddedin. “Bir konuşsun, sonra almayız!” demeyin sakın, almak zorunda kalabilirsiniz. "İstemek zorunda değilsiniz" diyor, "İstemiyorum." diyorum, bu defa ikna etmeye çalışıyor.
    Bu işi yapanlar kusura bakmasın ama, bu şekilde satış yapanların kazancı helal değil! Müşteri "istemiyorum!" diyorsa, ısrar etmenin, yalan söylemenin anlamı yok. Bebeğinin fotoğrafını gösteriyor, "Evladıma haram yedirmem!" diyor bir de!

    Bende aldım, ertesi gün iade etmek istedim. 15 gün koşulsuz iade garantisi olduğunu, deneyince iade etmekten vazgeçeceğimi iddia etti. Kullanalım birkaç gün, beğenmedik diyerek iade edeceğiz.

    Sırf insanlara kabalık olmasın, kırılmasınlar diye bu gibi durumlarda kibarca reddetmeye çalışıyorum. Ben kibar oldukça, onlar ısrarcı oluyor. Siz sakın bu oyunlara gelmeyin.

    Saygılar, iyi günler.
  • tıkla gör

    bu konuyu sen açmışın kapamışın. bari sağlam bir yalan uydurda inanalım. Neyin peşindesin söyle. Niye iftira ediyorsun, neye hizmet ediyorsun... Cevapla da ferahlandır bizleri...
  • Arkadaşlar, bunları tartışmaya gerek yok ki zaten. Tarafsız ve bilimsel açıdan değerlendirmek lazım.
    Örneğin TSK Koruyucu Hekimlik Bülteni 2009; 8(2)/TAF Preventive Medicine Bulletin 2009: 8(2) 'de deniyor ki:
    quote:

    Ticari kuruluşların evsel su arıtım cihazlarını pazarlarken yaygın olarka kullandığı yöntemlerden
    birisi; elektrotların normal çeşme veya damacana suyuna sokularak çalıştırıldığında (elektroliz işlemi
    yapıldığında) suyun sarımsı kahverengi bir renk almasıdır. Yüzme havuzu dezenfeksiyonunda da sık
    olarak karşılaşılan bu durum demir elementi ile klorun reaksiyonu sonucu meydana gelmektedir. Klorür
    iyonları suda normalde bulunması gereken iyonlardandır. Eğer normal miktarlarda klor veya klorür
    içeren suyun içine anot ucunda yüksek miktarda demir içeren elektroliz çubukları koyarak elektroliz işlemi
    yaparsanız, anot ucunda bulunan demir çözünerek suya geçecek ve su sarımsı kahverengi bir renk alarak suda
    çökeltiler oluşacaktır. Ters ozmoz sistemi ile çalışan artıma cihazları sudaki iyonları ve özellikle de klorürü
    daha çok tuttuklarından bu sularda renk değişimi ve çökelti olmayacaktır, ancak bu suya az miktarda sofra
    tuzu kattığınızda arıtılmış suyun da renginin değiştiğini, çökelti oluştuğunu ve sudaki bu değişikliklerin sudaki
    kirlilikten değil klorür miktarından ve elektroliz çubuğunun anot ucundaki yüksek miktardaki demirden
    kaynaklandığını görebilirsiniz. Sodyum ve klorür dışında elektroliz çubukları arasındaki iletkenliği
    sağlayacak ve anottaki demirin elektrolizini gerçekleştirecek farklı bir bileşik varlığında da anot
    ucunda bulunan demirden dolayı -daha az olmakla birlikte- suda renk değişimi ve çökelti meydana
    gelecektir. Yapılan laboratuar çalışmalarında evsel arıtım cihazlarının tamamının ilk birkaç ay kaliteli arıtım
    sağladığı, daha sonra mikrobiyolojik kirlenmenin başladığı, altıncı aydan sonra bütün cihazlarda üreme
    olduğu tespit edilmektedir. Sonuç olarak hangi yöntemle arıtırsa arıtsın, su arıtma
    cihazlarının kullanımı halk sağlığı açısından önemli tehditler oluşturabilmektedir. Suların kalitesinde oluşan
    bozulmaları veya yayın organlarındaki yayınları fırsat bilen ticari kuruluşların evsel su arıtım sistemlerini
    pazarlamalarına fırsat verilmemelidir.


    Başka bir alıntı da Hekim.Org'un "Su Arıtma Cihazı Tanıtımlarında Hile mi Yapılıyor?"
    başlıklı yazısından:
    quote:

    Geçmişte arıtma cihazı pazarlama taktiklerinin başında suya klor ölçümünde kullanılan ortotolidin, tetrametil benzidin gibi maddeler katarak şehir şebekesi suyunun renginin değiştiğini, ama arıtma cihazından elde edilen suyun berraklığını koruduğunu göstermek yaygın bir tanıtım yöntemiydi. Burada herhangi bir hile olmamakla birlikte su analizi konusuyla ilgisi olmayan normal bir bireyin bilgisizliğinden yararlanarak renk değişikliğini suyun kirliliğine dayandırmak gibi YANLIŞ YÖNLENDİRME yapılıyordu. Bu renk değişiminin altında yatan gerçek şu şekilde özetlenebilir: ortotolidin, tetrametilbenzidin veya DPD tablet adı verilen maddeler suya ilave edildiklerinde sudaki klorla reaksiyona girerek sarı renk meydana getirirler, eğer katılan bileşik içerisinde bromfenolbule adı verilen madde de varsa mavi renk meydana gelecektir. Bu renk değişimi kötü bir şey olmadığı gibi aksine suyunuzun yeterince klorlandığını ve sudan bulaşabilecek mikrobik hastalıklara karşı güvende olduğunuzu gösterir, yani arzu edilen bir şeydir. Arıtma cihazları sudaki kloru yok ettiğinden daha sonra suya bulaşabilecek mikroplara karşı suyunuz korumasız hale gelecektir.


    özetle, sudaki kloru kullanarak yapılan tezgahtır bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi timoffei -- 28 Nisan 2009; 0:23:07 >




  • İyi Günler (bağışlayın Türkçe yazım biraz zayıf),

    Doğada hiçbir şekilde, ters ozmos su arıtma cihazlarında olduğu gibi minerallerinden tamamen arındırılmış bir su kaynağı bulunmamaktadır. Bu gerçekten yola çıkılarak, doğada normal yollar ile bulunmayan böyle bir suyun içme suyu olarak kullanılması mantığa aykırıdır. Bunun nedeni, doğal kaynak sularında yaşamımız için gerekli olan kalsiyum, magnezyum ve karbonat gibi doğal minerallerin bulunmasıdır.

    Daha bilimsel bir bakış açısı ile, yapılan birçok güncel araştırmada; minerallerinden tamamen arındırılmış suyu içmenin uzun vadede tehlikeleri bulunduğu rapor edilmiştir. Bu raporlardan en önemlisi ise Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2006 yılında yayınlanan “Demineralize Suyu İçmenin Sağlığa Zararları”dır (link aşağda).
    http://www.who.int/entity/water_sanitation_health/dwq/nutdemineralized.pdf

    Bu rapora ek olarak, “Sağlıktan Gelen Mutluluk” kitabının yazarı Dr. Z. Rona; mineral içermeyen su tüketildiği sürece, mineral eksikliğinin ortaya çıkacağını ve vücutta asit birikimine yol açacağını belirtmektedir. Ayrıca, “Kanser… Nedenleri, Korunma Yolları ve Tedavisi” kitabının yazarı Dr. P. Airola da; minerallerinden arındırılmış suyun uzun vadeli tüketiminin birçok mineral eksikliğine sebep olacağını ifade etmektedir.

    Minerallerinden tamamen ayrıştırılmış su içtiğimizde, insan sağlığını etkiliyen çok onemli iki olay meydana gelmektedir. İlk olarak; mineralsiz su daha fazla hidrojen içerdiği için, pH seviyesi 7’nin oldukça altında bulunan bir asit halini alır. Bu nitelikte suyu içtiğimizde, asidi nötralize edebilmek için, vücudumuz, dişlerimizden, kemiklerimizden ve organlarımızdan Kalsiyum, Magnezyum ve Bikarbonat minerallerini çekicektir. İkinci olarak da; vücut sıvılarımız asidik duruma geldiğinde, kanser ve kalp hastalığı riskini artırıcı etkisi olan serbest radikallerin üretiminin arttığı Dünya Sağlık Örgütü tarafından ispatlanmıştır.

    Ters ozmos teknolojisi, 1950 yıllarında Amerika’da sanayi sektöründe kullanılmak üzere icat edilmiştir. Yalnız, bu sistemlerin icat edilme ve kullanılma amacı içme suyu değil endüstriyel demineralize (minerallerinden tamamen arındırılmış) su üretmektir. Örneğin; büyük bir fabrikanın büyük bir kazanı olduğunu, kazanda oluşan kireçlenme (kireç bir mineraldır) probleminden dolayı ise ürün kalitesini etkilediğini düşünürsek; bu problemin çözümünde ters ozmos sistemi kullanılacaktır. Ama, suyun içindeki tüm besleyici maddeler tamamen çözündüğü için bu sistemden çıkan suyun bünyemize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakgerman -- 28 Haziran 2009; 0:49:59 >




  • Merhaba, geçerken ugradım.. Konu güzel ve ayrıntılı işlenmemiş..Her filtre sudaki bütün zararlı mineralleri , maddeleri süzmüyor...Bazıları faydalı , faydasız ne varsa hepsini süzüyor...Hiç birinizin yazmadıgı bir şey daha ...Damacana ve musluk sularında ve içtiğimiz bütün sularda ERİMİŞ RADON GAZI MEVCUT...ÇOK ETKİLİ KANSER YAPICI BİR MADDE...Sudaki erimiş Radon gazı suyun yer yüzüne çıktığı bölgeye ve tabandaki katmanlara göre farklı oluyor...Konu sadece renk, tad, lezzet, değil...AĞIR METALLERİN SÜZÜLMESİ...CIVA, KADMİYUM, KURŞUN...Gibi...Bunlar beyini ve insan vücudunu mahvediyor...Suda erimiş Radon gazı kimsenin umurunda değil...Çünkü bilen yok...Bol bol içiyoruz....İşte bunların hepsini vücuda zararlı 140 çeşit maddeyi gerçekten süzen Vücuda gerekli kalsiyum, çinko, magnezyumu süzmeden geçiren ve radon gazını binde bire kadar düşüren ve ultraviole lambasına sahip bir filtre piyasada satılıyor...Fiyarı 1530 Lira.... Amerikan malı.. E spring... Ben satıyorum....İhtiyacı olan mesaj atsın.....Ne yazdığımı iyi okuyunuz....Kapı ile pencere farklı şeyler...Mukayese rastgele yapılmaz... Ayrıntılı bilgi almak istersenizwww.espring.com girip buradan türkçe dilini tıklayınız.... Şimdilik yazacaklarım bu kadar..- 9249915 - Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 5 Ekim 2009; 0:43:26 >




  • adamın dedikleri gayet mantıklı aşağıdaki linkten izleyin arkadaşlar

    http://www.kure.tv/ekonomi/630-reel-sektor/reel-sektor-damacana-sular-sagliga-zararli-mi/104-Bolum/63339/
  • Su Arıtma Cihazı Tanıtımlarında Hile mi Yapılıyor?

    Evsel tip arıtma cihazları günümüzde oldukça yaygınlaşmaya başladı. Bir çok insan şehir şebekesi suyunun içiminin hoş olmadığını düşünerek damacana sularına yönelirken, hesap kitap sonucu damacana suyunun pahalıya geldiğini düşünenler ev tipi küçük arıtma cihazlarına yöneliyorlar. Bir dönem sadece suyun sertliğini alan, ama bunun yanında suya sodyum ilave eden basit reçineli sistemlerin yerini artık reverse osmosis (ters ozmoz) adı verilen teknik alt yapısı güçlü arıtma cihazları almaya başladı. Bu cihazların yaygınlaşmasında içme ve kullanma suyu kalitesindeki değişiklikler etkili olurken, arıtma cihazı üreticisi firmaların pazar arayışı çabalarının da önemli bir yeri bulunmaktadır.

    Geçmişte arıtma cihazı pazarlama taktiklerinin başında suya klor ölçümünde kullanılan ortotolidin, tetrametil benzidin gibi maddeler katarak şehir şebekesi suyunun renginin değiştiğini, ama arıtma cihazından elde edilen suyun berraklığını koruduğunu göstermek yaygın bir tanıtım yöntemiydi. Burada herhangi bir hile olmamakla birlikte su analizi konusuyla ilgisi olmayan normal bir bireyin bilgisizliğinden yararlanarak renk değişikliğini suyun kirliliğine dayandırmak gibi YANLIŞ YÖNLENDİRME yapılıyordu. Bu renk değişiminin altında yatan gerçek şu şekilde özetlenebilir: ortotolidin, tetrametilbenzidin veya DPD tablet adı verilen maddeler suya ilave edildiklerinde sudaki klorla reaksiyona girerek sarı renk meydana getirirler, eğer katılan bileşik içerisinde bromfenolbule adı verilen madde de varsa mavi renk meydana gelecektir. Bu renk değişimi kötü bir şey olmadığı gibi aksine suyunuzun yeterince klorlandığını ve sudan bulaşabilecek mikrobik hastalıklara karşı güvende olduğunuzu gösterir, yani arzu edilen bir şeydir. Arıtma cihazları sudaki kloru yok ettiğinden daha sonra suya bulaşabilecek mikroplara karşı suyunuz korumasız hale gelecektir.

    Gelelim bugünlerde yaygın olarak kullanılan daha teknik bir aldatmacaya

    Bir şekilde görmüş veya duymuşsunuzdur: su arıtma cihazı tanıtımı yapan kişi bir bardak çeşme veya damacana suyuna iki tane metal çubuk sokup bunları bir pile (veya elektriğe) bağlıyor ve sistemi çalıştırdığında suyun içerisinde kahverengimsi bir renk ve çökeltiler meydana geliyor. Arıtma cihazından alınan suda ise bu tür bir değişiklik oluşmuyor ve pazarlamacı bu renk değişiminin ve çökeltilerin sudaki pisliğin bir göstergesi olduğunu ifade ediyor. Buradaki olay kullanılan düzeneğin yapısından dolayı YANLIŞ YÖNLENDİRMEYİ AŞMAKTADIR.

    Bu renk değişimi ve çökelti oluşumunun mekanizması şu şekilde özetlenebilir: yukarıda yapılan işlem ilköğretimde tüm çocuklara gösterilen ve yaptırılan basit bir elektroliz olayıdır, ancak bir farkla: kullanılan metal çubuklardan (elektrodlar) birisi özel olarak hazırlanmıştır. Elektroliz olayında kullanılan elektrotlar genelde çelik veya benzeri bir metalden üretilirken, burada anot ucunda kullanılan elektrot yüksek miktarda demirle kaplanmıştır. Eğer su iletkense buradaki demir elektrottan serbest bırakılarak ortama karışır ve az miktarda renk değişimi ve çökelti meydana getirir, eğer suda bir miktar sodyum klorür daha doğrusu klorür varsa hem iletkenlik artacak hem de demirle klorür reaksiyona girerek bariz bir sarımsı-kahverengi renk değişimi ve çökelti oluşacaktır. Ancak ters ozmozla çalışan arıtma sistemleri suyun iletkenliğini ve özellikle de klorürü ileri derecede azalttıklarından renk değişimi ve çökelti oluşmayacaktır. Eğer arıtma cihazından alınan suya az miktarda sofra tuzu atasanız renk değişimi ve çökelti oluşumunun bu suda da olduğu kolayca görebilirsiniz. Yani sudaki renk değişimi ve çökelti kirlilikten değil vücudun dengesi için suda bulunması son derece önemli olan klorür gibi doğal bir iyonun doğal olmayan bir şekilde serbest demirle reaksiyona sokulmasından kaynaklanmaktadır.

    Bir çok su arıtma cihazı satıcısının, bu pazarlama tekniğini kullanmalarına rağmen olayın mekanizmasını bilmediklerinden dolayı bu tür yöntemlere başvurdukları, dolayısı ile müşteri konumundaki halkın yanı sıra satıcıların da konu hakkında bilgilendirilmeleri halk sağlığı açısından son derece önemlidir.

    Yazımızın temel konusu olmamakla birlikte: ayakların su dolu özel bir kaba konarak elektrotlarla vücutta bir nevi masaj yapıldığı ve sudaki yukarıdakine benzer renk değişikliği meydana getirilerek vücuttaki toksinlerin atıldığını ileri süren cihazlar için de benzeri durum geçerlidir. Burada da insan terinde bulunan klorür ayakların içine sokulduğu kaptaki demirle reaksiyona girerek renk değişimi ve çökelti meydana getirmektedir. Zaman içerisinde ayağın sokulduğu kaptaki suyun renginin daha az koyulaşması ise kapta bulunan demir miktarının azalmasından kaynaklanmaktadır.

    Arıtma cihazları ile ilgili daha ayrıntılı bilgiye TSK Koruyucu Hekimlik Bülteni'nin 2009 Mart-Nisan sayısından ulaşılabilir:
    TSK Koruyucu Hekimlik Bülteni 2009; 8(2): i-ii.

    Kaynak:http://www.hekim.org/Su-Aritma-Cihazi-Tanitimlarinda-Hile-mi-Yapiliyor_13.html




  • Merhabalar,

    Binamızda bulunan "eski" ve "sürekli pas üreten" boru hattı nedeniyle ben de bu evsel "su artıma" olayını inceledim. Konu ile ilgili iki akademisyenin yazdığı bir makale buldum. Gayet anlaşılır bir dille yazılmış Okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Link'ini aşağıda veriyorum:

    http://www.scopemed.org/?mno=593

    Dikkatinizi çekmek istediğim cümleleri aşağıda veriyorum:

    "...Yapılan laboratuar çalışmalarında evsel arıtım cihazlarının tamamının ilk birkaç ay kaliteli arıtım sağladığı, daha sonra mikrobiyolojik kirlenmenin başladığı, altıncı aydan sonra bütün cihazlarda üreme olduğu tespit edilmektedir. .."

    "...Sonuç olarak hangi yöntemle arıtırsa arıtsın, su arıtma cihazlarının kullanımı halk sağlığı açısından önemli tehditler oluşturabilmektedir. Suların kalitesinde oluşan bozulmaları veya yayın organlarındaki yayınları fırsat bilen ticari kuruluşların evsel su arıtım sistemlerini pazarlamalarına fırsat verilmemelidir...."


    Referans: Doç.Dr. Ö. Faruk Tekbaş, Doç.Dr. Recai Oğur, "Evsel Su Arıtma Cihazlarına Dikkat", TAF Preventive Medicine Bulletin, 2009: 8(2)

    Kolay gelsin...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: minicikdev

    Merhabalar,

    Binamızda bulunan "eski" ve "sürekli pas üreten" boru hattı nedeniyle ben de bu evsel "su artıma" olayını inceledim. Konu ile ilgili iki akademisyenin yazdığı bir makale buldum. Gayet anlaşılır bir dille yazılmış Okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Link'ini aşağıda veriyorum:

    http://www.scopemed.org/?mno=593

    Dikkatinizi çekmek istediğim cümleleri aşağıda veriyorum:

    "...Yapılan laboratuar çalışmalarında evsel arıtım cihazlarının tamamının ilk birkaç ay kaliteli arıtım sağladığı, daha sonra mikrobiyolojik kirlenmenin başladığı, altıncı aydan sonra bütün cihazlarda üreme olduğu tespit edilmektedir. .."

    "...Sonuç olarak hangi yöntemle arıtırsa arıtsın, su arıtma cihazlarının kullanımı halk sağlığı açısından önemli tehditler oluşturabilmektedir. Suların kalitesinde oluşan bozulmaları veya yayın organlarındaki yayınları fırsat bilen ticari kuruluşların evsel su arıtım sistemlerini pazarlamalarına fırsat verilmemelidir...."


    Referans: Doç.Dr. Ö. Faruk Tekbaş, Doç.Dr. Recai Oğur, "Evsel Su Arıtma Cihazlarına Dikkat", TAF Preventive Medicine Bulletin, 2009: 8(2)

    Kolay gelsin...




    "Yukarıda da söz edildiği gibi hangi sistem olursa
    olsun bakım ve temizliğe gereksinim vardır. Eğer uygun
    temizlik yapılmazsa arıtımı sağlayan cihazın filtre,
    süzgeç, arıtım haznesi, pompa vb. yerlerinde hastalık
    yapıcı mikroorganizmalar çoğalıp koloni
    oluşturabilmektedir. Bakım, temizlik, filtre değiştirme
    vb. işlemler bireyler tarafından en çok unutulan
    konulardandır. Bu nedenle arıtım işi bireylere ve ailelere
    bırakılamaz. "


    " 1. Sayılan nedenlerden dolayı yapılacak öncelikli iş
    yerel yönetimlerin topluma şebeke yoluyla sağlıklı ve
    temiz suyu ulaştırmasıdır. Bu görev hiçbir şekilde
    aksatılamaz ya da devredilemez. "

    Link verdiğiniz makalede Bu iki cümleyi dikkatli okursanız kendilerinin'de aslında anlatmak istediği zaten şebeke suyunun yerel yönetimlerce büyük arıtma sistemleri kurularak son tüketiciye içilebilir su ulaştırmasıdır Şuan bu sistemlerin maliyetleri çok yüksek ve mevcut olan su şebekesi hatlarının uygun olmamasıdır. Haklı oldukları tek konu Sistemin bakımının filtre değişimlerinin tüketiciler tarafından ihmal edilmesidir, buda tamamen tüketicin hatasıdır,




  • :) ya başkan çok komiksin, ben doktorum. damacana fabrikam yok, su arıtma satıcısıda değilim. objektif değerlendireceğim iyi oku!!

    alışkanlıklarımızı biz oluştururuz fakat sonrasında onlar bizi yönetir. seçimlerimizin %5 ini rasyonel, yani düşünerek yaparız. türk halkında sanırım bu %5 oran %1 oluyor. Osmanlı matbaayı nasıl redettiyse sende onu yapıyorsun.

    Dizeli biz bulsaydık hala benzine mahkumduk,
    Doğalgazı biz geliştirseydik hala aygaz arabaları sokaklarda dolaşırdı.

    ben su arıtma cihazının %100 sağlıklı olduğuna inanmıyorum, ama damacaya göre artıları daha çok. elimizdeki seçeneklere bakalım;

    1, çeşme suyu
    2, paketlenmiş sular
    3, su arıtma cihazı (reverse osmosis)

    eğer bunları objektif olarak zararlarını ve faydalarını masaya yatırırsan daha iyi sonuç alırsın. neden her gün yemek siparişini dışarıdan yerine evde üretiyorsun? peki neden suları 19 litreler halinde paketleyip insanları yolan bu fabrika sahiplerinin yalakalığını yapıyorsunuz?

    damacananın zararları tartışılmaz, haberlerde bir çok kez görüyoruz, ayrıca depozitolu ürün olduğu için. millet o damacanaya tecavüz ediyor sende onda suyunu saklıyorsun.

    su arıtma cihazlarında karalama olarak sadece 1 mazeret sunuyorlar. başka yok. sadece 1 mazeret; mineralleri arındırıyormuş. hem doğru hem yanlış. minerallerin hepsini arındırsa saf su olur. deneylerde saf su olmadığı tespit ediliyor. İTÜ laboratuvarları bunları surekli denetliyor. ayrıca biz sadece içtiğimiz sulardaki minerallere muhtaç olsaydık günde 400 litre damacana suyu içmemiz gerekiyor. aksi takdirde ölürüz.

    hiçbir damacana DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ ve ULUSAL SAĞLIK VAKFI tarafından onaylı değil. ama o beğenmediğiniz piyasadaki çin arıtma cihazları bile bu standartlara sahip sadece kullanım ömürleri çok az.

    ben doktorum ve su arıtma cihazı kullanıyorum ve Marmara Gıda mühendisleri odası başkanının dediği gibi Damacana İçmiyorum, Kullanmıyorum, Kullanmıcam........

    kullandığım cihaz bu :www.curtistr.com Curtis Aqua


    bu arada arkadaşımızın dediği gibi piyasada birçok arıtma cihazı var. mikrobiyolojik kirlilik olabiliyor. kartuş filtreler tercih edilsin. ihlas bunu yapmıyor içini açıp değiştiriyor bilginize...






    1. ''Fosgen'' bu gazı fıransa 1. dünya savaşında almanlara kurşun olarak sıktı. Bu gaz plastiği sertleşmesi için damacanada mevcut. (bu bilgiler internette mevcut sayısız profesör makalesinde var)

    bu gaz; kanser, diyabet, zeka geriliği gibi birçok hastalığa sebep veriyor.

    2. Depozitolu ürünleri ortak kullanırız. Ben haberlerde gördüm mutlaka sende gödrün damacanaya sikini sokup mastürbasyon yapan sayısız insan var, bunda turşu yapan, tuvaletine su taşıyan vs....

    peki nasıl temizleniyor damacana : içine 5 gram su tazyik ediliyor hepsi bu.... araştır görürsün bunlara yine inanma. ama bu konuları araştır. Ozon nedir, damacanayı temizlerken ozon nasıl kullanılır vs....

    3. Piyasadaki en iyi firmalardan olan eriklinin fabrika çıkış fiyatı 2 tl. bunuda araştır ama sen alırken 7 tl oluyor.


    çok kısa tuttum damacana zararını, daha çok sayabilirim ama dallanıp budaklandırmaya gerek yok. evindeki sistem seni yolmaya programlı.

    --------------------------

    neden su arıtma?

    neden hergün yemeği dışarıdan sipariş etmek yerine evde yapıyoruz? çünkü evde yapılan daha sağlıklı ve daha ekonomik.

    1. reverse osmosis yani ters ozmos : virüs ve bakterilerin en küçüğünden bile 20 kat daha küççük gözeneklere sahip olan bu sistem bir elek gibi görev yapar. suyu eler. kimyasal madde kullanmadan, elektirk veya bir gaz kullanmadan bu iişi yapar.

    Ters ozmosu bitkilerde yapar. topraktan böyle suyu çekerler.

    2. Evimizde yani çok çıkış noktasında arıtım yaptığı için hijyenik ve taze sudur. yani arıtıldıktan günler sonra içmeyiz. damacanalarda 1 yıl son kullanma tarihi mevcut.

    3. 19 litrelik damacana suyu parasına yarım ton arıtılmış su alırız.

    -------------------------------

    o zaman neymiş? SAĞLIK - EKONOMİ ve KONFOR damacanayla olmuyormuş....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kokojoes -- 24 Ekim 2011; 19:07:16 >




  • Ameliyat sonrası alanında Türkiye’nin değil, dünyanın en iyilerinden biri ve çok da eski dostum olan doktorumuz geldi. Ameliyatla ilgili bilgi vermek üzere. Konuşurken, önümdeki masada duran “pet” şişeyi alıp açtım ve bardağıma su doldurmaya başladım. Profesör doktor uzandı Elimden pet şişeyi aldı. Suyu doldurduğum bardağı aldı. Görevliyi çağırdı. Pet şişeyi çöpe atmasını bardağı da lavaboya boşaltmasını söyledi. “Benim dolabımdan cam şişede bir su getirin” dedi.

    “Ne oldu hocam, sular zehirli de bizim haberimiz mi yok” dedim şaşkınlıkla. “Keşke zehirli olsa. Panzehiri olur, ilacı olur. Bunlar zehirden beter” dedi ve anlattı “Son yılarda kanser olaylarında büyük patlama yaşanıyor. Çok ileri yaşlarda ortaya çıkması gereken bazı kanser türleri, çok erken yaşlarda görünür oldu.

    Fatih ALTAYLI
    http://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli/668298-pet-siselerden-kurtulun




  • merhaba arkadaşlar;

    ben bu cihazları satan montajını yapan ve evinde kullanan bir vatandaşım. bu cihaza itiraz eden arkadaşlarımı sadece kullanan bir yakınının yada arkadaşının evinden gidip su içmesini tavsiye edebilirim. dediğiniz gibi satış yapmak için binbir türlü yöntem deneniyor. ancak adı üstünde satıştır bunun adı satacaksınki kazanacaksın. madem bu cihazlar bir işe yaramıyor ya da zararlı çoktan sağlık bakanlığı tarafından satışı engellenirdi. bahsettiğiniz tahlillerde çıkan pis görüntünün tamamı bakteri içermez onun içinde vitaminlerde var ancak vitaminler tek başına o kadar iğrenç bir görüntü ortaya çıkarmaz sadece hafif sarımtırak bir renk alır. ben evimde 5 yıldır kullanıyorum ve tavsiye ediyorum. satış yaptığım insanlardan dua bile alıyorum ister inanın ister inanmayın sağlık bu şakası olmaz.www.bestclasswater.com buyrun ziyaret edebilirsiniz dilimin döndüğünce anlatmaya çalışırım.




  • quote:

    peki reçine kaçlitre olacak ve bu reçineyi temizlemek için kulanılan tuzu ne şekilde içecegiz mesala benim ailemde yüksek tansiyon olan insanlar var bunlardan biri seni dinledi ve kullandı reçineni tuzla temizledi sonra içti içt içti ve tansiyon tavan yaptı arkadaşım sen hiç yorum yapma kulanmazsan kulanma ama insanların canıyla saglığıyla oyna lütfen bilmeden vebal altına giriyorsun yapmayın lütfenya
    reçine kinyasal bir maddedi,r reçineden bir avuç yutarsanız zehirlenirsiniz içme degil kulanım suyu ve sanayi cihazlarını kireçten korumak için kulanılır 1lt reçine sadece 50 lt suyun oda suya göre çok degişir kirecini alır sonra reçinenin tuz ile rejenerasyom (yıkanması) gereklidir ihlas bir zamanlar bu tip cihazlardan çok sattı ve alanların çogu şuan en büyük arıtma düşmanlarıdır


    Kimsenin sağlığının vebali altına girdiğim yok. Reçine sistemini rejenere etmek için kullanılan tuzun içildiğini nereden çıkardınız? Cihazdan tuz geçirdikten sonra tuz tamamen yıkanana kadar bir miktar su boşa akıtılır ve tekrar tuz içermeyen su kullanılmaya başlanır.

    Bu arada reklam çabanıza çomak soktuğum için bana saldırmışsınız ama siz kendi mesajınızda aynen şunu demişsiniz.
    quote:

    7: Alkalin filtre Kalsiyum, Magnezyum, Sodyum, Potasyum gibi toplam 10 çeşit mineralden oluşup suyunuza doğal anyon ve katyon minerallleri katarken, pH seviyesini 8.5 - 9.0 arasında sabitler.


    Tansiyon hastalarının tansiyonunu etkileyen element sodyumdur. Yani o övmek için üye olup arka arkaya mesajlarla reklamını yaptığınız sistem suya tansiyon hastaları için tehlikeli sodyum veriyormuş. Ha bu arada reklamını yaptığınız şirkette benim bahsettiğim tipteki sistemlerden satıyormuş. Gidin başka yerlerde reklam yapın, reklam yapıcaz diye böyle küçülmeyin.

    http://www.yagmur-teknik.com/su-aritma/88-life2o-nano-.html




  • quote:

    Orijinalden alıntı: waterboss

    quote:

    Orijinalden alıntı: fast-man

    BU ÇİHAZ iyimidir



    http://www.bmbsuaritma.com.tr/metro-su-aritma-cihazi.html

    evet kaliteli bir cihaz ama benim tavsiyemi sorarsanız minumu 8 aşamalı olanını tercih edin cükü bu cihaz marketlerde fiyat rekabeti için üretildi ilk 5 aşma bütün cihazlarda aynı size bu cihazı almanızı sağlıgınız açısından tavsiye ederim aynı üreticinin ürünü benim satış sayfam ister izmirden ister burdan alabilirsiniz
    http://www.sanalpazar.com/Life2o-8samali-Ro-10-Canavar-Su-Aritma-Cihazi__isp2861745
    buda imalatcının sitesindeki linki
    http://www.bmbsuaritma.com.tr/ro-10-canavar-su-aritma-cihazi.html

    inceliyorum usta özel msjını aldım




  • Başka formularda aldığım bilgiler beni daha da dehşete düşürdü. aslında kime inanacağımı da şaşırdım. ancak buna ikna oldum ters osmoz dedikleri sistem tamamen saf su üretiyor. bu da insan sağlığı için iyi olmadığı özellikle çocuklar için hiç iyi olmadığı.
    Amway eSpring su arıtma cihazı araştırdığımda ise
    - eSpring in dünya sağlık örgütünün önerdiği
    - bu cihaz için 240 adet patent almışlar
    - Bağımsız denetleme kurumu olan NSF (www.nsf.org) 'in ev tipi sistemler için temel oluşturan 3 standardını karşılamışlar
    - Uluslararası su kalite derneğinin altın mührünü kazanmışlar
    - Amerika, Japonya, Kanada, Belçika gibi pek çok ülkenin su kalite standartlarını karşılamışlar...

    ayrıca nekadar doğru bilmediğim sadece seminerlerde anlatılanlar sa
    suyun kalitesini dünyanın en iyi suyu olan zemzem e yakın bir değerler oluşturdukları.

    Forumlarda jandark arkadaşımızın anlattıkları

    Aktif karbon filtre kullanmışlar: Suda bulunabilen organik kirleticileri, kloru, radonu, civayı, kurşunu ve 140'tan fazla diğer kirleticiyi süzmek için... 90 futbol sahası alanında süzme alanı oluşturmuşlar tek bir filtre kartuşunda... Üstelik kalsiyum, magnezyum gibi vücudumuzun ihtiyacı olan mineralleri de zararlı maddeler sınıfına sokup süzmemişler...
    - Ultraviolet (UV) lambası kullanmışlar: Suda bulunabilen mikrobiyolojik oluşumları %99,999 oranında yok etmek için... Bu lamba su akarken devreye girecek şekilde tasarlandığı için başka hiç bir sistemde olamayacak kadar güçlü 80 milijüllük lamba kullanmışlar... Dolayısıyla durduk yerde ısınma problemini ve enerji sarfiyatını azaltmışlar...
    - Akıllı izleme sistemi kullanmışlar: İndüksiyon akımıyla elektriği ileten yani kablo bağlantıları kullanmayan akıllı çip yerleştirmişler... Filtrenin ne kadar kullanıldığı, herhangi bir parçada arıza olup olmadığını ve filtre kartuşunun ömrü bittiğinde anlayıp sesli-görsel uyarı vermek için...
    - Sistemin tamamının boyutunu da bir su kaynatıcısı (cattle) kadar yapmışlar... Dakikada 3.4 lt debisi olduğu için de depo kullanmamışlar, doğrudan temiz su özel musluğa (tercihe göre mevcut musluğa takılan aparata) gönderilmiş, böylece temiz suyun depoda bekleyip muhtemel kirlenmesinin önüne geçilmiş...

    Zaten bu kadar talep gören bir sistemin kesinlikle başkalarında olmayan özellikleri olması gerekirdi... Adamlar bunu yapmış... Burada anlattıklarım reklam kokuyor olabilir, normaldir... En etkili öğrenme yolunun denemek olduğunu söyleyebilirim size... Adamlar da demiş ki al bunu kendin dene... 90 gün boyunca %100 tatmin garantisine almışlar... Tatmin olmazsanız paranızın tamamını iade ediyorlar... Bunun haricinde de zaten cihazın teknik arızalara karşı 2 yıl garantisi ve ömür boyu da parça garantisi var... 4 yıldan fazladır kullanıyorum demiştim, üstelik çevremde de yüzlerce kişiye tavsiye ettim... Şimdiye kadar servis ihtiyacı duymadım... Hatta öyle ki filtre değişimleri bile çocuk oyuncağı...

    Bu sistemin maliyeti 1500TL... İçinde bir kartuşu var ve 5000lt suyu arıtma kapasitesinde... Hesaplarsanız 263 damacana su 5000 lt eder... Ayrıca bayram, haftasonu, gece-gündüz telefon maliyeti ve bel ağrıları gibi dertlerinizi hesaba katmadık... Damacanaya vereceğiniz parayla sistem kendini amorti etti bile... ikinci 5000lt için maliyet sadece kartuş kadar 325TL... Müthiş bir kazanç var ortada..."


    Koyunla ilgi ayrıntıl bilgi verdiği için jandark teşekkür ederim. tabi bu yazıyı 2009 yazmış şu an satış fiyatı 1751TL :)

    bu yüzden ben de bu cihazı almaya karar verdim.
    yanlız fiyatı çok pahalı olmasına (1,751TL) rağmen eşimin yeni üye yaptığı kişi kotasını doldurmak için çok uyguna verdiğini söyledi internette de satışı var.
    isteyen arkadaşlara linkini verebilirim çok uyguna verdiğini söyledi kısa bir süreliğine tabi

    http://www.sanalpazar.com/Amway-Espring-Su-Aritma-Cihazitezgah-Alti__isp3378021
    http://www.sanalpazar.com/Amway-Espring-Su-Aritma-Cihazitezgah-Tezgah-Ustu__isp3378440

    böyle fırsatları bende değerendirip almaya karar verdim. yorum yapan herkese de çok teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAZOYI -- 26 Mayıs 2012; 12:48:13 >




  • eSpring su arıtma cihazının sitesinde bulduğum faydaları

    •Kurşun ve cıva dahil 140 dan fazla kirletici maddeyi diğer karbon bazlı sistemlerden çok daha etkin bir şekilde yok eder.
    •Partikülleri 0.2 mikrona kadar azaltır.
    •Suyun tadını, kokusunu ve duruluğunu geliştirir.
    •Hastalığa neden olan ve suda yaşayan bakterileri ve virüsleri % 99.99 dan fazla oranda yok ederek suyun kalitesini ve güvenliğini bir kat daha geliştirir.
    •Dünyanın lider su arıtma uzmanları tarafından verilen bağımsız, üçüncü taraf onayına sahiptir. e-Spring performans beyanları yüksek düzeyde itibar sağlayarak ürüne olan güveni artırmaktadır.
    •Daha az yer kaplayarak büyük rahatlık sağlar.
    •Şık görünüşü ürünün albenisini artırır.
    •Düşük kartuş değiştirme maliyeti ürünün değerini yükseltmektedir. Litre başı maliyet daha düşüktür.
    •Hem zamanı hem de kaç litre su kullanıldığını izler, tüketicilere kalan filtre ömrünü ve çalışma durumunu tam ve doğru olarak gösterir.
    •Filtre değiştirildikten sonra sistem kendini otomatik olarak ayarlar.
    •UV lambası ile birim arasında kalın tel bağlantılarına gerek kalmaz (A.B.D. patentli özellik) Güvenilir operasyon; karmaşık elektrik bağlantılarını elimine eden sistem, kartuşun dayanıklı olmasını ve kolay ve güvenilir şekilde çıkarılıp takılmasını sağlamaktadır.
    •Anlaşılması kolay simgeler/ grafikler kullanarak kalan Filtre ömrünü ve sistemin durumunu gösterir. Kurulma esnekliği birimin en uygun yere kurulmasına olanak verir.
    •Kurulma gereksinimine uyum sağlamak için borular kesilebilir. Kompakt birim pek çok musluğa kolayca bağlanabilir.
    •Kurulumu kolaydır.
    •Garanti güvence verir.

    http://www.amway.com.tr/product/100189,espring-water-treatment-system-with-auxiliary-tap

    diğer markalar bu tarz bilgileri kendi sitelerinde vermiyorlar. neden vermediklerini merak ediyorum.

    eSpring in web sitesinde daha detaylı bilgiler varwww.espring.com merak edenler bakabilir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: minicikdev

    Merhabalar,

    Binamızda bulunan "eski" ve "sürekli pas üreten" boru hattı nedeniyle ben de bu evsel "su artıma" olayını inceledim. Konu ile ilgili iki akademisyenin yazdığı bir makale buldum. Gayet anlaşılır bir dille yazılmış Okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Link'ini aşağıda veriyorum:

    http://www.scopemed.org/?mno=593

    Dikkatinizi çekmek istediğim cümleleri aşağıda veriyorum:

    "...Yapılan laboratuar çalışmalarında evsel arıtım cihazlarının tamamının ilk birkaç ay kaliteli arıtım sağladığı, daha sonra mikrobiyolojik kirlenmenin başladığı, altıncı aydan sonra bütün cihazlarda üreme olduğu tespit edilmektedir. .."

    "...Sonuç olarak hangi yöntemle arıtırsa arıtsın, su arıtma cihazlarının kullanımı halk sağlığı açısından önemli tehditler oluşturabilmektedir. Suların kalitesinde oluşan bozulmaları veya yayın organlarındaki yayınları fırsat bilen ticari kuruluşların evsel su arıtım sistemlerini pazarlamalarına fırsat verilmemelidir...."


    Referans: Doç.Dr. Ö. Faruk Tekbaş, Doç.Dr. Recai Oğur, "Evsel Su Arıtma Cihazlarına Dikkat", TAF Preventive Medicine Bulletin, 2009: 8(2)

    Kolay gelsin...



    buradaki en mantıklı yazı, sagolun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: e_Xert

    Bu yazıyı yazma ihtiyacı duydum. Artık bazılarının bir kaç şeyi bilmeleri gerektiği kanısındayım. Su Arıtmanın Ne Olduğunu Ayrıntıları ile sizlere anlatacağım. Kendim bizzat bu sistemin piri olan taiwan şirketlerinin çalışma prensiplerine kadar araştırdım. Kötülemek adına değil ama gerçekleri bilmeniz gerekiyor.

    Bu Yazıyı yazdığımda beni su damacanası satan birisi sannedeceksiniz. Ama değilim. Ben çıkar amaçlı hiçbirşey düşünmüyorum. Önemli olan Turk Halkının Bilinçlenmesidir. Verdiğiniz Paraya Yazıktır. İnsanlar Kandırılıyor. Gerçek Fiyatı Herşey dahil 500 YTL ( orjinal parçalar olacak çin malı değil) cihazı evinize gelerek uzay aracı gibi tanıtmalarını gerçekten gülerek izliyorum.

    Bir Reverse OSMOSİS Su Arıtmanın Eksileri Nelerdir ?

    1. Tanıtım Uzmanları evinizde geldiğinde kullanıcıyı ipnotize etmek için 3 tane sözde sağlık bakanlığından onaylı testlerini sizlere gerçekleştiriyorlar. Elektroliz denilen aleti suyunuza soktuklarında suyu içindeki partikülleri ve iyonları birbiriyle çarpıştırarak ; suyun içindeki yararlı ve zararlı maddeleri sizlerin gözünün önüne çıkarıyorlar. Sizler İlk gördüğünüzde sudan iğreniyorsunuz sonra düşünmenize bile fırsat bırakmadan sizlere cihazi kakalamaya çalışıyorlar. Araçlarına bindiklerinde " nasılda kitledim felan " dediklerini buradan duyur gibiyim.

    Elektroliz Testi Doğrudur Ama Sizleri Yanıltmasın. Suyun içindeki bütün minaraller yanıyor olmaktadır. Yararlı ve Zararlı. En Çok Yararlı olan maddeler yanmaktadır.

    2. Pipiem Değerlerini TDS Metre denilen suyun içindeki toplam çözülmüş partiküllerin oranını gösteren bir cihaz ile bizlere suyun ne kadar sağlıklı veya sağlıksız olduğunu söylüyorlar.

    Pipiem Değeri Reverse Osmosis Denilen Cihazlarda Kurulum tamamlandıktan sonra 2 gün sonra 00,9'a kadar düşmektedir. Buda size içinde mineral olmayan su içirmeye çalışmak demektir. Doğrumudur bu ? Yanlıştır..

    Saf Su hiçbir işe yaramaz. Çünkü çoçukların gelişimde bulunan florür'ü tamamiyle alıyor. Raporlarına Bakabilirsiniz. !

    Saf su ile gelişen çoçukta bilinç kaybı olmakta , ömrü kısalmakta , kemik gelişiminde zayıflıklar olmakta , idrar yollarında sürekli yanma olmaktadır.

    3. Gene Sizlere Uzay Aracı olarak tanıtılan cihazlarda bir sürü modul eklendiğini söylüyorlar. Kaçak Su Sensörü, Filtre Sensörü Felan. Hepsi Palavra.

    Kaçak Su Sensörü = Eminimki çoğu kişinin evinde çalışmamaktadır. Saten evini su basanları hiç saymıyorum buda genelde montajcı yüzünden oluyor..

    Filtre Sensörü = Önceden bazı firmalarda vardı. Aslında yok. Bir Timer gibi cihaz konulurdu belirli zaman dilimde o cihaz sistemi kitlerdi. Ama 1 ay sonra kitlenen cihazdan ne anlarsınız :) Komedi..

    4. 1300 YTL veya 1200 YTL bir milyar mebla 900 YTL mebla sunuyorlar size. Türk vatandaşlarını kandırmak ne kadar kolay değilmi. Buna fırsat bilen yan sanayi su arıtma cihazlarıda çin parçaları dayıyarak 400 veya 300 YTL'ye su arıtma satıyorlar. Herkes Rant Peşinde.. Yazık..

    Amarikan Patentli Diyorlar felan cart curt. Ulan Bende bir sticker bastırırım bütün filtrelerin üzerine bende yapıştırırım. Sonra Su Deposuna Aldanmayın. Çin Malı.

    Kısaca Sizlere Kesinlikle Tafsiye Etmediğim Bir Cihazdır.

    Ya arkadaşım. Siz Hiç Bunu Satan Bir insanın evine gittiniz mi ? ( patronun) Bakın Bakalım Evinde var mı ? Yalan Hikaye.. Saf Su Çıkarıyor..

    Koca Şirketin Sahibinin Evinde Neden Yok ?

    Satıcılar Neden Geldiklerinde Binbir Yalan Söylüyorlar ?

    Gerçekten Bu Cihaz Bin YTL Eder mi ?

    Sözde Damacanaları Kötülüyorlar.. Ticari Rant mıdır bu ?

    İnsanların Dinlerini İstismar Ederek Ticari Rantın Kime Ne Faydası var ?


    Bakalım Delikanlı Bir Su Arıtmacı Karşıma Çıkıp Bunlara ne yanıt verebilecek.. Raporlardan Bahsetsin ne raporu.. 180 YTL para vererek bende su tahlil raporu alırım..


    Kolay Gelsin.

    Merhaba Üstadım ben bu konunun direk ilgilisi olarak bu yazdığın yazıya cevap vermek istedim.

    Bende bu piyasada su arıtma cihazı satıcısıyım satış aracım pazarlama şeklinde değil internet üzerinden direk satış yaparak arkadaşın tabiri ile bu uzay mekiği gibi anlatılan ama normalde çok basit bir mekanizması olan su arıtma cihazlarının piyasada uygun ve kaliteli olarak dürüstlük ilkesi yolumuza devam ediyoruz.

    Arkadaşın dediği gibi elektroliz testi asıl ağır metaller (ağır metallerde mineraldir) ve diğer kalsiyum ve normalde insan vücuduna yararlı olan mineralleri de yakmaktadır bu yararlı mineraller yandığı zaman turuncu bir renk almaktadır. Diğer ağır metaller ise yeşil siyah renge dönüşmektedir. bu elektroliz testinin tam gerçeğidir.

    TDS metre normalde suyun içerisinde bulunan ağır metallerin oluşturduğu iletkenliği ölçmektedir. Bu suyun içinde bulunan yani suyun içerisinde bulunan iletken olan maddeleri göstermektedir. Not: Su normalde iletken değildir. evet su elektriği iletmez su da burada satıcı dolandırıcılık niyetinde ise 15 & 20 adet tuz tanesi atsa suyun içerisine suyun TDS değeri ciddi anlamda yükselmektedir.

    Pipiem dediği suyun iletkenlik oranıdır yani TDS metrenin verdiği sonuçlar genelde PPM ile ölçülmektedir.

    Bazı cihazlarda su sızıntı sensörü gibi bazı parçalar takıla bilmektedir.

    Filtre metre dediği gibi arkadaşın biraz değişik bir olaydır. bazı sistemlerde zaman sayacı bazı sistemlerde ise atık sudan çıkan suya göre filtre değişim tarihlerini takip etmek için alarmlar koyulmakta bunlar işe yaramaz şeylerdir.

    Fiyat konusunda İhlas waterlife waterbox gibi firmalar gerçekten bu konu üzerinde ciddi hizmet veren ve bir çok kişinin ekmek parası haline gelmiş ciddin güzel firmalardır. Bana göre aldıkları paranın hakkını bazen veremeseler de çok ciddi hizmet vermektedirler. Maliyetleri aşağı yukarı ham maliyet olarak tüm cihazlarla aynıdır. ama satış ve satış sonrasında vermeyi taahhüt etikleri hizmeti verebilmeleri için maalesef ki almak zorundalar. Bir çok yöneticisi olduğu için bunların ödemeleri b kadar hizmeti hızlı verebilmek için araçları ve araçların masrafları vardır. Bundan dolayı bu kişileri çok pahalı fiyata satıyorlar diyemem.

    Birde yan sanayi dedikleri merdiven altı diye tabir ettiği su arıtma firmalarına gelelim. Türkiye'de su arıtma cihazlarını sadece montajını bile yapmaya kalktığınız zaman bir cihazı uzak doğudan aldığınızdan %65 daha pahalıya üretetirsizniz. Bu durumda ithal ürünlerdir Türkiye'de bir kaç adet firma var su arıtma cihazlarını burada toplayan onlarda filtrelerini yurt dışından almak zorunda.

    Bizim ülkemizdeki işçilik maliyetlerinden ötürü bu ürünleri Türkiye de üretip iç piyasaya satmak pek doğru bir karar olmayacaktır.

    ithal ürünler konusunda arkadaşım dediği gibi çok değişik fiyatlar var tabiri caiz ise herkes tutturabildiği fiyata satmaktadır bu cihazları.


    Sumakinesi.com olarak da bu arkadaşın dediği gibi bir çok firmadan birisiyiz gibi görülmekte bizi yakıp yıkmaktadır.

    www.sumakinesi.com adına bir adet şikayet bir adet açılmayan telefon veya dönülmeyen telefon bulamazsınız. Bizim sektörde ilk amacımız hizmet konusunda sıkıntısı olmayan kendi montajı veya teknik servisini yapabilecek kişilere veya kurumlara uygun fiyatlı ürün tedarik etmek tabi bu büyük gruplardan ayrılan ve kendi müşteri portföyüne hizmet vermek isteyen insanlara da hizmet vermekteyiz.

    Onlarda verdiği hizmeti çeşitlendirerek sizlere hizmet vermek zorundalardır. hayat devam etmektedir.

    Burada asıl sıkıntı Bu pazarlama grublarının insanların saf duyguları ile oynayıp bir sürü yalan ile ürün satmalarıdır. onlar hem piyasanın ismini lekelemektedir hemde sadece günü kurtarmaya çalışmaktadırlar.

    Tüm ithal ürünlar sanayi bakanlığı kuralları gereği Garanti belgesine uygulanmasına hayizdir İthal olan tüm ürünler 2 sene garantilidir. Faturasız ürün almayınız

    Bu konuda bazı ürünlerimizin fiyatınıda buradan açıklamyı hoş görürler diye düşünerek açıklıyorum
    Su arıtma cihazı Pompasız Şebek basıncında sıkıntı olmayan yerlerde çok rahatlıkla kullanılabilir. Çin Malıdır. 240 TL dir KDV dahil
    http://www.sumakinesi.com/su-aritma-cihazi/ucuz-su-artma-cihaz.html

    Pompalı su arıtma cihazı her türlü yerde kullanılabilmektedir. sıkıntısız bir üründür. Çin malıdır. 300TL dir KDV dahil
    http://www.sumakinesi.com/su-aritma-cihazi/ec-206-su-aritma-cihazi.html

    Tayvan malı

    Pompasız su arıtma cihazıdır şebeke basıncında sorun olamyan yer yerde kullanılabilir. ( Tayvan malıdır) 320 TL KDV dahildir
    http://www.sumakinesi.com/su-aritma-cihazi/su-aritma-cihazlari-pompasiz-ev-su-aritma-cihazi.html

    pompalı su arıtma cihazı her türlü yere kullanılabilir. Tayvan malıdır. 380 TL kdv dahil fiyatıdır.
    http://www.sumakinesi.com/su-aritma-cihazi/su-aritma-cihazi-pompali-ev-su-aritma-cihazlari.html




  • Bu işin En köklü firmalarının başında gelirler.

    http://www.cebilon.com.tr/

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.