Şimdi Ara

Ülkemizdeki soğutucuları içeren test

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
3.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu topic'i açtığım günden beri ülkemizdeki soğutucular ile haşır neşir olmaktan geri kalmadım. Nitekim, karşınızda hiçbiryerde kolay kolay bulamayacağınız <u>sadece ülkemizdeki</u> soğutucuları içeren kapsamlı bir test var. Daha önce sadece V9 ve CP5'i test edebilmiştim. Forumdan bazı arkadaşlara elimdeki soğutucuları sattıktan sonra diğer üç soğutucuyu da aldım ve işte sonuçlar.

    Test Sistemi
    --------------------------------------------------------
    MSI 6712 (KT 400)
    Palomino XP 1800 + (Default: 133x11.5=1533mhz)
    80GB Seagate Barracuda V
    AOPEN B13 (pencereli ve çift egzos fanlı)
    --------------------------------------------------------

    - Tüm testler işlemci 42 C, kasa 34 C ve oda sıcaklığı 29-32 C arasında iken yapılmıştır.
    - Sıcaklık ölçümünde özel ısı sensörü kullanılmıştır. Sonuçlar %95 güvenilirdir.
    - Ölçümler kasa kapağı kapalı yapıldığı için oda sıcaklığı baz alınmamıştır.
    - Tüm heatsink'lere Arctic Silver 3 uygulanmıştır.
    - Testler sonuçların güvenilir olması için 4-5 defa tekrarlanmıştır.












    Gelelim sonuçlara. Bildiğiniz gibi Palomino çok ısınan bir çekirdeğe sahip. O kadar ısınıyor ki OC'ye bile gerek duymadım :)) CP5 sadece 2700rpm dönüyor ama heatsink'in kanalları çok iyi dizayn edildiği için sıcak havayı hemen emiyor. V9'un üzerindeki kasa fanının 5300rpm dönmesine rağmen sadece 2 C az soğutuyor. Yani mantıklı bir seçim değil. Heatsink kötü. Şu Ducting Mod olayına gelirsek. Görüldüğü gibi onda da sadece 2C oynama var. Ancak, bildiğimiz gibi bu tür testlerde 2-3 C arası oynama bir kriter değildir. Yani Ducting Mod söylendiği gibi 5-6 C arası bir soğutma sağlamıyor. Ayrıca Ducting Mod ile 5300rpm'de inanılmaz bir uğultu oluşuyor. Diğer taraftan ülkemize yeni gelen ThermalRight heatsink'ler gerçekten çok iyi bir soğutma sağlıyor. Söyleyecek fazla söz yok. Sonuçlar ortada. Zaten TMD ve diğer fanlar ile ilgili forumda yeterince topic mevcut :)) Son olarak gördüğümüz gibi iyi bir soğutma için fan kadar önemli bir materyal olan heatsink'in mutlak suretle bakır olması gerekiyor. Tabii hava kanallarının da iyi dizayn edilmesi şart. Bu aralar AMD işlemcim için nasıl bir soğutma sistemi almalıyım diye düşünüyorsanız iki alternatif var. Birincisi eğer OC yapmayacaksanız, CP5 ile hem yeterli hemde sessiz bir soğutma elde edebilirsiniz. Öyle ki bilgisayarınızın çalışıp çalışmadığından bile şüpheleneceksiniz. Eğer, OC yapmak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey etkili bir soğutma için Thermalright heatsink alıp üzerine TMD veya TT'in kasa fanlarından atarak uygun bir soğutma alabilirsiniz. Hatta sessizliğe önem veriyorsanız TMD fanı şiddetle tavsiye ederim. Herkese bol OC'li günler.







  • Şu forum son zamanlarda tam istediğimiz kıvama gelmeye başladı. Testler, yorumlar..

    Tebrikler, güzel çalışma..
  • eyw droıd guzel bı calısma olmus emek harcayıp saol
  • HArbiden güzel çalışma TEbrikler Droid...
  • saolun beyler. Bu arada yazmayı unutmuşum ram'ler Kingston 333mhz 512mb. Merak eden olabilir...
  • çok teşşekürle çok aydınlatıcı oldu
  • Amaç bilgi paylaşımı. Yararlı olabildiysem ne mutlu bana.
  • Alo yoksa site yöneticileridemi aralarda geziyor(tam bir teknik analiz).....helal DroID
  • harikasın droid teste başka soğutucularıda ekleyebilirsen sticky yapacağım. Başka bir konu başlığında da açabilirsin.
  • Droid eline sağlık, sormak istediğim şey oda sıcaklığı. 29-32 yazmışsın, neden? işlemci ısısında ortam sıcaklığı çok önemli, eğer kimi tesler, tamamen yada diğerlerine göre daha fazla süre 29 da kaldı ise yanıltıcı olabilir.
  • gurollorug 29-32 yazma nedenim şu; Toplam üç teste yaklaşık olarak 3-5 saat zaman ayırdım. bu beş saatlik zaman diliminde oda sıcaklığı 29-32 arasında seyretti. Hiçkimse sıcaklığı 29C'de tutup bir test yapamaz. Böyle birşey mümkün değil. Örnek vermek gerekirse, NBA Live 2003 oynarken oyuna girdiğimde oda termometresi 29 idi. Yaklaşık 1 saat oyunu oynadıktan sonra baktığımda 32C idi. Sanırım anlatabildim.
  • Bir de test kasa kapağı kapalı olarak yapıldığı için oda sıcaklığının etkisi maximum %10-15'dir.
  • gun

    Vantec Aeroflow, ThermalRight SK7 ve SLK 800 model soğutucuları NCS'den istedim. Gelirse çok daha detaylı bir test yapacağım.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by DroID</i>
    <br />gurollorug 29-32 yazma nedenim şu; Toplam üç teste yaklaşık olarak 3-5 saat zaman ayırdım. bu beş saatlik zaman diliminde oda sıcaklığı 29-32 arasında seyretti. Hiçkimse sıcaklığı 29C'de tutup bir test yapamaz. Böyle birşey mümkün değil. Örnek vermek gerekirse, NBA Live 2003 oynarken oyuna girdiğimde oda termometresi 29 idi. Yaklaşık 1 saat oyunu oynadıktan sonra baktığımda 32C idi. Sanırım anlatabildim.
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    hehehe baba, sen de her biri 2 saat süren test seçmişsin. anladım anladım. aslında farketiştim ama bu tip ayrıntıların yazılmasından yanayım. test tüm koşulları ile bilinmeli ki ilerde başkalarının yapacaklarına ışık tutsun.

    NBA'yi bilgisayarda oynadığına emin misin? sanki odada 2 takım maç etmiş gibi sıcaklık artmış.;-)

    Bu arada eğer var ise klima bu tip sıcaklık sabitlemede yararlı. tabi oda da biraz büyük olmalı ki bilgisayar tek başına sıcaklık değiştiremesin.

    tekrar eline sağlık.




  • Sağol. Aslına bakarsan ben dış etkilerin dediğin gibi sonuçları değiştireceğinden emin olduğum için sağlam bir kasa ile kasa kapalı olarak testi yaptım. yani kasa fanları çalışır durumda iken dış sıcaklığın etkisi fazla olmuyor. NBA'e laf yok hocam :)9 %90 CPU kullanıyor benchmark gibi birşey :))
  • Beyler test yenilenmiştir. Gun hocam söz verdiğim gibi [frndsp]
  • eline sağlık
  • Eline sağlık güzel düşünülmüş/yapılmış...
  • hll ne diyek
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mellun</i>
    <br />Bu 48 dakkika nba oynamadan sonra bir sezon bitirmişsindir heerhalde :)
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

    İlk başlarda ben oynadım. Sonra sıkıldım bıraktım bilgisayar kendi kendine maç yaptı bende oturdum izledim
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.