Şimdi Ara

klavye ve mouse bağlayanlar memnunlar mı fps oyunlarında???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
17.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar fragfx, xfps vede bu forumda gördüğüm bir adaptör dahilinde toplam üç tane gamepad i klavye ve mouse a taşıyan adaptör biliyorum. klavye ve mouse seven bi insan olarak (gamepad i fps lerde denemişliğim pek azdır amma durum pekte gelecek vadetmedi benim adıma) bunları deneyen arkadaşların görüşlerini almak isterim. internetten genel olarak okuduğum kadarıyla biraz mouse ta sıkıntı oluyormuş. sizler neler düşünüyorsunuz, memnun musunuz bu ürünlerden fps oynarken.... çok teşekkürler şimdiden

• quote:

Orjinalden alıntı: halilselman

arkadaşlar fragfx, xfps vede bu forumda gördüğüm bir adaptör dahilinde toplam üç tane gamepad i klavye ve mouse a taşıyan adaptör biliyorum. klavye ve mouse seven bi insan olarak (gamepad i fps lerde denemişliğim pek azdır amma durum pekte gelecek vadetmedi benim adıma) bunları deneyen arkadaşların görüşlerini almak isterim. internetten genel olarak okuduğum kadarıyla biraz mouse ta sıkıntı oluyormuş. sizler neler düşünüyorsunuz, memnun musunuz bu ürünlerden fps oynarken.... çok teşekkürler şimdiden

Çok güzel bir konuya değinmişsin kardeşim COD seriyi oynamıyorum sırf bu yüzden. İnşallah kullan yada yorun yapan cıkar.
  • arkadaşlar keşke paylaşsa bişiyler konu ölecek yoksa:/
  • Biz analoğa alıştığımız için klavye ve mouse aramıyoruz be dost
  • bende aynen bu nedenlee fps almadım hiç normal ps3 koluna alışılıyo olsada kesinlikle mouse ve kalvye olmadımı zevk alamıyorum. ayrıca baya bi araştırdım xfps aleti baya iyimiş youtube da bir sürü videosu var yorumlarada baktım ayrıca bu ürünün başka başka bir sürü ekstra özelleği var süper bi alet ama türkiyede satışı yok veya ben bulamdım ebay de ise 70 dolar o yüzden şu an için beklemedeyim 70 dolarlık bi kaynak bulduğum an alıcam.
  • gerçekten öyle olmalı çünkü forumda pek yok böle amanın nasıl bağlanır fare, ne edicez klavyesiz diyen. bana imkansız gibi geliyor gamepadle, helal olsun size ne diyim....
  • Konsollardaki klavye ve mouse, PC'dekiler gibi olmuyor tam anlamıyla. Özellikle mouse'da gecikmeler oluyor ani hareketlerde. Bunun kalibrasyonunu yapmak mümkün gerçi ama bazen her oyun için ayrı ayar yapmanız ve uğraşmanız gerekiyor. Ben denemiş ve memnun kalmamıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klavye ve mouse takılmaları
    geçen yıl açıldı
    Mouse ' da dpi nedir arkadaşlar
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben de konsola geçmeden önce sizin gibi tedirgindim fakat analog'ların fazlasıyla yeterli olduğunu gördüm. İnsan ötesi refleksleriniz yüzünden mause kullanmıyorsanız...
    Bu aletlere gelince, sonuçta analog mantığıyla calısıyorlar. Gerçek mause'lara yazılımsal destek gelmedikçe, PC'de oynadığınız fps'lere yine benzemeyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ichise -- 11 Aralık 2008; 22:38:29 >
  • oyun faresinin ayarları ve xfps in ayarları ile fare hassaslığı problemi bi seviye giderilebiliyo diye duydum, o da bazı oyunlar için geçerliymiş, her oyunda farklı sonuçlar alınıyormuş... bilmiyorum valla :/ yorum yazan arkadaşlar çok teşekkür ederim
  • PS 2 almadan once bilgisayarda oynamadıgım fps yoktu.. Aldıktan sonrada ps2 de kaliteli bir FPS olmadıgı icin
    bilgisayarda oynmaya devam ettim. -Zaten o zamanlar konsolda Fps oynamya deli sacması gozuyle bakılıyordu
    ya bunları duşununce şimdiki gelinen nokta cok garibime gtmiştir her zaman.-Daha sonra ps2 deki timesplitter
    oyunları ve black oyunuyla iyice alıştım analoga.. Şimdiyse bilgisayar da fps oynamak gercekten garip geliyor
    ve zevk vermiyor - gerci bilgisayarında oyun calıstırıcak mecali kalmadı - .. Yani zorluk ceken arkadaslar ,
    tamamiyle alısma olayı, oyuzden rahat olun analogla oynamaya bir sure daha devam edin -tabii bu arada
    bilgisayar da fps oynamamanızı tavsiye ederim- goruceksiniz ki alısıcak ve zevk alıcaksınız.. Alısmaya baslangıc
    olarak da COD 4 u tavsiye ederim oynadıklarım arasından..
  • teşekkür ederim arkadaşım çok açıklayıcı oldun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ichgehesich -- 12 Aralık 2008; 2:25:10 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: halilselman

teşekkür ederim arkadaşım çok açıklayıcı oldun...

Gamepad e talim halil kardeş. Deneyelim bakalım belki severiz..
  • alternatif olarak videodaki sistemi önerebilirim.
    http://www.youtube.com/watch?v=MKwDUhtVqbU

bende resistance1 de kullanıyorum gayet iyi. aim almak ve hs yapmak pad e göre çok çok basit.
    birileri çıkıp "hadi ordan" diyecek o yüzden biraz açıklama yapayım :)

quake den bu yana bilgisayarda fps oyunlar oynuyorum(5 yıldan bu yana netteki iyi cs clanlarından birisinin kaptanlığını yapıyorum)
    şubat 08 den bu yanada xbox360 kullanıyorum ve 360 a çıkmış fps oyunlarının çoğunu oynadım(çoğu kimsenin beğenmediği blacksite,frontlines gibi oyunları zevkle bitirdim)

bunları yazmamın nedeni, 2 platformda da fps oynayan biri olarak joypad ve klavye+mouse kıyaslamasının bile yapılamayacağını belirtmek istememdir.

umarım sonraki nesil konsollarda üretici firmaların konsollara uyumlu kendi klavye ve mouse ları çıkar ve bizde bu macgyver^^ yöntemlerine başvurmak zorunda kalmayız

• @decxal

Hocam xfps mi kullanıyorsun. Kullanıyorsan sana bir kac sey sormak isterim.

Konu başlıgına gelince, bende XFPS denen aletten aldım. Sebebi gamepad le fps oynamak bana çok rahatsız ve kullanışsız geliyor. Lise zamanımda hayatımın önemli bir bölümü quake2 ydi. FPS bence en güzel oyun türü. Ama düşününki 2 kişi karşı karşıya. Biri gamepadli biri klavye mouse lu. Kimse kusura bakmasın ama gamepadli birinin şansı olamaz. Ben bunu yıllarca fps oynamış biri olarak söylüyorum.

Peki şimdi ne yapıcaz. Killzone 2, Resistance 2 oynayamıycaz mı? Ben çözüm için Xfps aldım. Fakat gerek vakitsizlik gerek uğraşmanın zor gelmesi sebebiyle daha adam gibi kullanamadım. Umarım becerebilirim bir ara..
  • arkadaslar aranızda frag fx ps3 controler kullanan var mı oda ps3 için cıkarılmış wii tarzı bi klavye mouse diyebiliriz de kullanan var mı bnasıl fps oynlarda ne kadar artısı var yönlend,irme ne durumda bilgi verirlerse konu daha iyi olabilir
  • @charnel

linkini verdiğim videodaki parçaları kullanıyorum ben.
    logic3 ps2 to ps3 converter + smartjoyfrag( ps2 ye klavye mouse takmanızı sağlayan adaptör) + p/s2 mouse ve klavye..

smartjoyfrag ın içinden kullanım klavuzu çıkıyor zaten. ben gerçi default ayarlarla oynuyorum şu an .. bu bile yeterli. tek ihtiyacım olan ayar mouse 2 ye zoom tuşunu atamam. default da " e " basınca zoom açılıyor

bu parçaları ps3 almadan önce yine bu forumdan bir arkadaştan almıştım.set halinde satıyordu ve beklediğimden de iyi çıktı
  • hocam çok sevindim o aparattan memnun olmana hem xfps e göre daha ucuz, başka oyunlardada denedin mi ben özellikle fallout 3 ü merak ediyorum :)
  • fallout3 yok ama mgs4 ve uncharted var tps olarak. onlarla deneyip yarın yazarım görüşlerimi
    gerci tps tarzı için pad daha uygun sanırım , birde sixaxis özelliği istediği yerlerde sorun çıkabilir.
    benim bu parçaları alış amacım zaten online fps de kullanabilmek
  • yanlışım olmasın da, fallout ta artık fps, turn player kalktı diye biliyorum... . bildiğim kadarıyla bu aparatla bazı oyunlar gerçekten pc deki klavye mouse tadı veriomuş, bazılarında ise uzakmış o performanstan...fallout a çok önem verdiğim için onu sormuştum fps olarak. çok teşekkürler
  • "turn" olayı tam olarak kalkmadı aslında.. Sadece yerine V.A.T.S die daha degişik ve hızlı bir sistem koyuldu "turn based" mantıgına yakın.. Ama istersen bu sistemi hic kullanmadan da oyunu FPS olarak oynayabilirsin ama bu gercektende zor hatta imkansız sayılır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.