Şimdi Ara

325 DÖNEM. 3. ZH TUGAY KOMUTANLIĞI TEKİRDAĞ/ÇERKEZKÖY

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
39.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SELAM ARKADASLAR ÇERKEZKÖY 3. ZH TUGAY KOMUTANLIGINA GİDEN HERKES Bİ KAC TANE HOŞGELDİN TOKATI YİYOMU CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER..
  • Var mı burası hakkında bir şeyler söyleyebilecek birileri :) Ustalık Muhabere benimki.
  • arkadaslar varsa benımle aynı yere dusen tanısalım sımdıden :)



  • Ben Tekirdağ'da oturuyorum..Çerkezköy güzel yerdir..Rahat geçer umarım askerligin..
  • hocam askerı anlamda nasıl bılgın varmı. yanı duymussundur fıkrın vardır dıye dusunuyorum . sıkımı egıtımler vs. yada ne bıleyım bıze tavsıyen varmı
  • MARMARAUNI devrem ben de aynı birliğe düştüm

    Adım Onur Turan

    msn adresi özelden yolluyorum,eklersen teslim olmadan önce tanışmış oluruz...
  • dedeler çerkezköy hakkında bilgi verirseniz bize sevinirim okursanız boş geçmeyin lütfen saygılar...
  • Selam marmarauni

    Bende kartallı sayılırım.. Dede yanına geliyoruz haberin olsun. Ne yapsak hazırlık olarak bilgi verebilirmisin.
  • yok mu dedelerden bilgi verecek bize
  • 329. donem has torununuz olarak ben soruyum sıze bari :) artık dede oldunuz madem siz bilgiverirmisiz?
  • 3'ÜNCÜ ZH. TUG. K.LIĞI ÇERKEZKÖY TEKİRDAĞ / Topçu Er oldum.... nasıl bir yerdir? usta birliği nereye gönderir?????
  • 3'ÜNCÜ ZH. TUG. K.LIĞI ÇERKEZKÖY TEKİRDAĞ

    burda askerlik zordur hemde çok zordur. burdan doğuya dahi gitmek isteyen çok er görürsünüz. zamanında sürgün bölgesi olarak anılırmış, çünkü burda disiplin herşeydir. tam tabiriyle adam burda muma çevrilir. burda küfür yoktur, ama çalışma vardır disiplin vardır spor vardır. zordur burda askerlik, havası soğuktur diğer yerlere benzemez. yazı ve kışı aynı gün yaşarsınız. gündüzleri yanar geceleri donarsınız. sürekli tatbikat ve denetleme vardır. o denetlemeleri yaşayan bilir.

    (craniummuhendis, 27.12.2008 15:29)

    kd askerliğimi yaptığım (acemi) psikopat olduğum, soğuklardan kulak soyulması burun soyulması türden şeylerin yaşandığı gerçekten disiplin manyağı mekan.. acemiliğimi yaptığım dağıtım sırasında saraya gideceğimi öğrendiğimde çok sevindiğim oh burdan kurtuluyorum dediğim ama garnizonuna hava savunma bataryasında psikonun eline düştüğümüzde tugayın ne kadar güzel olduğunu hatırladığım hatırlamak istemediğim yer..

    (gucun karanlik tarafi, 04.04.2009 21:58

    hadi bakalım...... sanırım zorlu bir yer bizi bekliyor :(
  • meraba arkadaslar benim de kadro birliğim tekirdağ/çerkezköy 20 şubatta teslim olacagım burası hakkında dedelerden bana bilgi verecek olan varsa sevinirim
  • söylemişlerdir sürgün yeri diye ama bendende duymuş ol. çok sorunlu insan olacak yanında. askerlik başındaki komutan ve onunla olan samimiyetine baglı oluyor genelde ama çerkezköy koğuşundakilerle aranın nasıl olduğu önemli. daha iyi bir yere dusebılırdın bence ama hayırlısı artık piyade olursan daha kötü. neci oluırsan ol karargahlara düşmeye bak.
  • Zaman inanılmaz bir hızla gelip geçiyor. Donanım Haber'e uzun süredir üyeyim fakat bu sayfa ile ilk kazşılaştım. Arkama yaslanıp bir kaç dakika eski günleri gözümde canlandırdım.

    1975 - 77 yılları arası, 3. Zırhlı Tugay Muhabere Bölüğünde askerlik yapmıştım. Benim askerlik yaptığım ilk dönemler Muhabere Bölüğü, Büyükçavuşlu Köyü'ye yakın bir yerdeydi. Sonra, 1976 yılında, Ege Denizi'nde MTA1 Sismik (Hora Gemisi) in, petrol araması yüzünden Yunanistan'la yaşanan gerginlik üzerine, 3 ay kadar sınır bölgelerine gönderildik, çadırlarda yattık. Çadır deyince, büyük çadırlar aklınıza gelmesin, gerektiğinde siper olarakta kullanılmak üzere mezar gibi yeri kazıyorsun, üzerinede küçücük çadırı kuruyorsun, yani çukurun içinde yatıyorsun.. O yıl, Yunanistan'la mutlak bir savaşın eşiğinden dönülmüştü..

    Neyse, fazla uzattım. Seferi durumun sona ermesinde, Büyükçavuşlu Köyü yakınındaki Destek Kıtaları'na değil, Tugay'ın içine döndük. Uzun süre inşaatı devam eden yeni bölük binamız, biz meşe ormanlarındayken bitmiş.. O inşaatta az çalışmadık diğer zamanlar.. En kabullenemediğim konuda oydu, askerlik görevi için git, inşaatta çalıştırıl:))

    Tehrisimin üzerinden bile 35 yıl geçmiş. Bu kadarmı hızlı geçer zaman..
  • yazdığınızı 10 yıl sonra görebildim. diyeceklerimin hepsini dedim. başka ne deyimki? teknoloji sürekli gelişiyor, imkanlar daha iyi oluyor. 45 yıl öncenin askerliği ile, şimdinin askerliği sanırım kıyaslanmaz.

    askerlik sohbetide böyledir işte. 2008 yılında konu açılmış, 2022 de hala devam. 

    askerlik yapan evlatlarımıza başarılar dilerim...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufdemir55 -- 26 Eylül 2022; 23:2:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.