Şimdi Ara

Virus.Win32.Sality.aa virüsü (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
346
Cevap
3
Favori
108.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sality virüsüyle ilgili bilgilendirmeni okuyup notlarım arasına aldım çok teşekkürler, fakat benim bilgisayarda sality virüsü yok,
    Farkında olmadan "Win32.perite B" virüsü sarmış bilgisayarı. Silerken işe yarar dosyamı da kaybettim. Bitdefender temizleme aracı ile temizledim.
  • @lazibo53 hocam senin verdiğin program çalışmıyor çünkü virüs anında exe'li dosyaya bulaşıyor.. Makaleyi dikkatlice okudum ama 100'lerce kere denediğim halde kurulmadı kusura bakma ama kesin çözüm değil

    Zorunlu Edit: @lazibo hocam kusura bakma bir daha denedim ve bşardım kusura bakma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyaspM -- 20 Eylül 2009; 22:03:03 >
  • Zorunlu Edit: @lazibo hocam kusura bakma bir daha denedim ve bşardım kusura bakma



    arkadaşım başarmış olmana sevindim.ben bu yöntemle 3 pc yi kurtardım...gerçekten işe yarıyor.


    tcebeci kardeşim senin problemin farklı bir virüsten kaynaklanıyor sanırım.bilgileri notlarında sakla istersen bu virüs umarım seni bulmaz ama bulursada yapman gerekenleri biliyor olursun.


    saygılar sunarım
  • sality wirüsleri bütün exe lere bulaşır hepsini sil yada format at ben başka türlü yapamadım avast temizlemişti
  • Şimdi daha iyi anlamanız için yine söylüyorum o virüs
    t
    e
    m
    i
    z
    L
    e
    n
    m
    e
    Z
  • Arkadaşlar benim harici hdd var ve içinde filmler var pc me takayım dedim anında interneti kesti çıkartıyorum modemi açıp kapatıyorum öyle giriyorum.nod32 tarattım buldu ama silmiyor win.32/nar virusu yazıyor ama normalde c,d ve f suruculerimde hiç proplem yok bana bulaşan viruste kaçınılmaz mı?yoksa kurtarabilirmiyiz.saygılarımla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyaspM

    @lazibo53 hocam senin verdiğin program çalışmıyor çünkü virüs anında exe'li dosyaya bulaşıyor.. Makaleyi dikkatlice okudum ama 100'lerce kere denediğim halde kurulmadı kusura bakma ama kesin çözüm değil

    Zorunlu Edit: @lazibo hocam kusura bakma bir daha denedim ve bşardım kusura bakma

    Birde "Drweb Live cd" deneyin isterseniz. 65 mb kadar olması lazım iso halinde hemen download edip (ücretsizdir) linux tabanlı çok kullanışlı bir yazılım. cd ye yazdırıp makineyi yeniden başlatıp Cd ile boot ederek kısa bir önyüklemenin ardından Drweb arayüüz ile makineniz açılacaktır. ve otomatik Virüs programı açılıyor Start'a basıp yakaladıklarını izleyin Hızlı ve Stabil bir Temizleme motoru war...


    http://www.freedrweb.com/livecd/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axu067

    Şimdi daha iyi anlamanız için yine söylüyorum o virüs
    t
    e
    m
    i
    z
    L
    e
    n
    m
    e
    Z


    Avira Rescue CD ve Kaspersky Rescude CD ile taratıp sorunu hallettim. Şu an sorunsuz bir şekilde çalışıyor bilgisayar.
  • Arkadaşlar şuan sorun bendede var . Windows başlat menüsünde çalıştır çıkmyo 'combofix' 'i denedim ancak bilgisayarı kapatınca virüs geri yükleniyor 5 sayf bakmaya üşendim biri bişey önerebilir mi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xSquaLLx

    Arkadaşlar şuan sorun bendede var . Windows başlat menüsünde çalıştır çıkmyo 'combofix' 'i denedim ancak bilgisayarı kapatınca virüs geri yükleniyor 5 sayf bakmaya üşendim biri bişey önerebilir mi


    Üstteki mesajımı okudun mu ? Ben Rescue CD ve Kaspersky Rescude CD ile taratıp sorunu çözdüm.
  • Ya bu virüsleri nereden buluyorsunuz yıllardır bilgisayar kullanırım virüs falan görmedim ki...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SLiM_BoY


    quote:

    Orijinalden alıntı: xSquaLLx

    Arkadaşlar şuan sorun bendede var . Windows başlat menüsünde çalıştır çıkmyo 'combofix' 'i denedim ancak bilgisayarı kapatınca virüs geri yükleniyor 5 sayf bakmaya üşendim biri bişey önerebilir mi


    Üstteki mesajımı okudun mu ? Ben Rescue CD ve Kaspersky Rescude CD ile taratıp sorunu çözdüm.

    o ne ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chingachgook

    KAspersky denedinmi?


    Seni başta bi tebrik edelim kardesım sen bastan berıı dogru soylemısın ama yanlıs bısı yapmıslar galıba En Garantılısı kyspersky !

    Size REsımlı sekılde gosterem Silindigini :D

    Deneyın

    Sizde Gorun :D

    Coook Kolay ve basıt bır exe dır bu virüs ama sisteme coook cabuk yayıldıgında dolayı sistemde Bir yavaslama meydana getir o kadar korkulacak bır virüs degıldır ama Genede temızleme yontemı %100 kyspersky dır

    http://www.resimupload.com/ds284047575_adsız.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netcen -- 13 Ekim 2009; 10:42:23 >
  • Sayın Arkadaşlar;

    Bu virüs baya bir kişinin canını yakmış.

    Bu virüs nasıl silinir ? nasıl silinmez ? Anlatayım.

    Şimdi bu virüs exe dosyalarına bulaştığı için windows çalışırken temizlenmez, güvenli modda olsanız bile ne yaparsanız yapın, çünkü virüs bulaştığı dosyayı antivirüslerden saklayabiliyor. Dolayısı ile tam temizlik yapılamıyor.

    Temizleme Yöntemi

    1. hard diskinizi kasadan çıkarın. İkinci bir diskiniz var ise bu diske windows kurun. eğer yok ise temiz bir bilgisayarda bu işi yapabilrisiniz. kaspersky veya nod 32 kurun (30 günlük deneme versiyonu işinizi görür) (ayrı ayrı kurup çalıştırabilirsiniz). antivirüs prog. güncelleyin. sonra pc çalışırken virüslü diski takın. (ilk önce diskin data kablosunu sonra elektrik kablosunu) windows diski bulun ca antivirüs prog. taratın hem kasper ile hem nod 32 ile. virüslü dosyalar temizlendikten sonra bilgisayarı kapatabilirisiniz.

    Not: 2. diski çalışan windowsa takar iken çok dikkatli olun. zira ter takar iseniz diske ve anakarta zarar vcerebilirsiniz. (Kendinize güvenmiyorsanız diski pc kapalıyken takın)

    2. İnternetten kaspersky ve nortonun cd den çalışan versiyonları yani rescue cd leri var. bunu indiriken iso olarak indirin ve nero vb. prog. ile cd yazın.
    bilgisayarı cd den başlatarak ekrandaki talimatlara göre diski taratın. virsülü dosyalar temizlendikten sonra bilgisayarı kapatın.



    bundan sonraki aşama. bazı dosyalarınız programn dosyalarınızın bazılarının bozulduğunu farkedeceksiniz. Çünkü kendi exe dosyasını kontrol eden programlar exe ilk haline gelmedği için açılmayabilir. Veya exe dosyasındaki virüsün tamamiyle silimemesi bu sonucu doğurur. Zaten antivirüsler virüsün kodunu tamamen dosyadan çıkaramazlar. sadece exe dosyasında bu kodun çalışmasını engeller. Dolayısı ile virüs her zaman o dosyanı içinde zararsız bir halde duracaktır.


    Windowsunuz açıldıktan sonra geriye kalan işlem. Bu virüs eğer bir trojan,rootkit ve spyware yardımı ile bulaştı ise bunların windowsun açılışındaki kodlarını temizlemek için hijakthis adlı programı kullanın. sonra avg antirootkit, trojan remover ve son olarak combofix kullanın.

    Sonra bilgisayarınıza anti kurun ve sürekli güncel tutun. 1. Kasper 2. nod32 tercih sizin.

    Virüssüz günler dilerim.
  • Öncelikle yanlış bilgiler vermeyelim arkadaşlar bu virüsü yedikten sonraki yapmış olduğunuz uygulamaların vede adımların sonucuna göre anlatmanızı rica ediyorum.Virüsün yazılma işlevi yani görevi sistemi geri alma özelliğini kapatmak,Masaüstündeki bilgisayarıma sağ tık yaptığınızda yönet komutunu verdiğinizde bilgisayarınız sizin yönetiminizden çıkmış olduğunu görürsünüz ,nod 32 antivürüsü olan arkadaşlar görmüştür nod 32 silmeyip karantinaya alır.Çünkü sistem32 içerikli olduğu için sistem dosyalarını silemez.Karspersy ninde bu bu virüs için çıkardığı yazılım başarıya ulaşmamaktadır.Çünkü güvenli kipe geçmeye kalktığınız anda harddiskiniz sata ise direk mavi ekrana geçersiniz sorun algılandı kapatmak zorunda olduğunu yazar.Güvenli kipe geçiş yoktur çünkü sistem virüslüdür ve bilgisayardaki tüm exelere kendini yapıştırmıştır.Taratarak silmeye kalktığımızda ise bir çok yazılım dosyalarımızın orjinalini bozmakta ve geriye bozuk dosyalar kalmaktadır..Dikkatimi çeken bir başka hususta antivirüsün virüsü nerde bulduğunu uyarı olarak gösterdiğinde komut vermeden virüsün direk adresine gitmek istedim Araçlardan klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster dememe rağmen göstermemi engellediğini farkettim.Virüs dosyaları gözükmüyor format attım Formatta çözüm olmuyor malesef elimdeki bir laptop harddiski kasadan çıkartmak gibi bir avantajımda yok üstelik bir adrt harici harddiskim vardı onada bulaştı onun sayesinde masaüstümdeki bilgisayarımada bulaştı Ben nemi yaptım henüz kafayı yemedim ama sakin olup bunu başarmanın yollarını araştırmaktayım hala.Anlatmış olduğunuz bu kadar aşamaları uygulayan biri olarak başaramadım benden sonra başaran varsa ardımdan yazarsa takipte olacağım...Öncelikle laptopta neler yapabileceğimi başımdan geçenleri yukarıda yazdıklarımı okuyarak cevaplarsanız sevinirim..Ayrıca bu virüsü yazan psikopatada bin bela okusam az gelir.
  •  Virus.Win32.Sality.aa virüsü

     Virus.Win32.Sality.aa virüsü

     Virus.Win32.Sality.aa virüsü

     Virus.Win32.Sality.aa virüsü

     Virus.Win32.Sality.aa virüsü

     Virus.Win32.Sality.aa virüsü



    ve win32 sality nin haricindeki sürekli değişik değişik virüslerde aktif olmaya başladı

     Virus.Win32.Sality.aa virüsü



    ve şu anda geri kalan ekran resimlerini internet sayfası açıp yükleyemiyorum herşey kontrolümden çıkmış durumda şuraya yazabilmemin dışında bir iznim kalmamış durumda.İnternet sayfası google açılıyor ve bir arama sonucu başlığa tıklar tıklamaz görüntülenmiyor buraya yazdığım yazının bile tamam butonuna bastıktan sonra yayınlanacağından endişeliyim Nod 32 yi devre dışı bırakıyorum sanki ben değilde başkası açıyor antivirüsü aktif ediyormuş gibi programı kaldırmaya çalıştım programı bile kaldırma yetkim olmuyor çok zorlayıncada pc kapanıyor şak mavi ekran geliyo sorun algılandı diyo sanırım fıttırıcam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manyakaskingelini -- 17 Ekim 2009; 21:35:39 >
  • AVG'nin hazırladığı Win32/Sality Remover'i deneyin derim. Arkadaşımın bilgisayarındakileri bununla temizlemiştim.

    http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Win32-Sality-Remover.shtml
  • Ben masaüstü bilgisayarımda şu tarz bir adım yaptım sistemin kurulu olduğu harddiskin haricindeki tüm harddiskleri söktüm ikinci bir sata temiz harddisk taktım desktopta kalan önemli klasörümü virüs dolayısıyla kopyalayamıyordum taktığım ikinci sata harddiske ikinci bir işletim sistemi kurdum sataların xp kurulum cd si farklı olduğu için elimde bulunan herhangi bir sp2 li kurulum cd sinden kurdum direk kopyalayamadıklarımı diğer harddiskin içinden alıp öbür işletim sistemine aktardım onları kurtardım sonra diğer bölüme Aviranın rescue_system-common-en adlı yazılımı cd ye yüklenip cd den açılmasını sağladım tarifindeki gibi yaptım bütün exeleri sildi bazılarını silemedi içime sinmeyince bastım formatı başka bir çıkış yolu bulamadım heryanı sarmıştı çünkü ...Endişe ettiğim tek konu harici harddiskimdeki arşivlerim program arşivim harici harddiskimde muhtemelen virüs bu harici harddiskede bulaştı şimdi onu nasıl yapacam tarama temizlemede program direk exeleri alıp süpürüp gidiyo klasörlerin içi bomboş kalıyo :)) tırsıyom çünkü 8 yıllık arşivim içinde..Buna mecbur olduğumuda biliyorum ama anladığım tek şey bu virüse inat güçlü bir yazılım çıkartılması gerektiği...Resmen bilgisayar çağının sonunu getirmek istercesine yazılmış bir virüs illet birşey ya 13 yıldır bilişimdeyim ben böyle bir virüs görmedim çernobilden sonra bana kök söktüren virüs ilan ettim bu zıkkımı..Bulaşan herkese kolay gelsin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SLiM_BoY


    quote:

    Orijinalden alıntı: axu067

    Şimdi daha iyi anlamanız için yine söylüyorum o virüs
    t
    e
    m
    i
    z
    L
    e
    n
    m
    e
    Z


    Avira Rescue CD ve Kaspersky Rescude CD ile taratıp sorunu hallettim. Şu an sorunsuz bir şekilde çalışıyor bilgisayar.


    Benim demek istediğim sanırım anlaşılmadı..Zaten onu yapmaları gerektiğini ilk ben yazdım bu konuya ama senin yapmış olduğun iş virüs giren dosyayı temizlemek değil silmektir..Ben temizlenemez derken virs giren programı temizleyemezsiniz yani kurtaramazsınız anlamında söyledim
  • Ben laptopuda temizledim avira sağolsun cd den başlattım hakkından geldi harici harddiskler kafamı kurcalıyordu arkadaşlar program arşivimi kaybetcem sanıyordum..Daha doğrusu şöyle açıklayayım exelere bulaşıyor biliyoruzki klasörlerimin içinde ayrıyeten cracklarda vardı masaüstü pc sine cd den avirayı başlattım harici harddiskleride beraberinde tarattım ve gözden çıkartmıştım programları..Ve bekledim dikkatimi çeken şey win32 sality yi silerken orjinal dosyayı bırakması oldu crackların bir çoğunu sildi bazı crackları bıraktı zararlı olan herşeyi sildi.Sality virüsüne gücünün yetmesi beni çok sevindirdi.Teşekkür ederim AVİRA yı önerenlere..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.