Şimdi Ara

Kore Savasına Ne icin Katıldık?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
3.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi next-urla -- 10 Aralık 2008; 13:58:58 >

• bende şunu merak ediyorum. orada ölen askerlerimiz şehitmi oldu yoksa niyazimi?
  • Sen bir Ortadoğu ülkesi olarak, Kuzey Atlantik paktına katılmayı talep edersen; başta sana tüm organlarıyla gülerler, ardından Kore'ye sürerler.

Meselenin özü budur!

NATO'ya girebilmenin diyeti, bedelidir.
    Ödedik, kanla ödedik...
  • görevi başında ölen her asker şehit mertebesindedir saçma sapan yorumlarda bulunmayalım
  • kore savaşına Nato yüzünden gidildi
  • NATO ya girmek için...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 03-09-2007

bende şunu merak ediyorum. orada ölen askerlerimiz şehitmi oldu yoksa niyazimi?

Allah ve islam yoluna ölenler sehitdir.

abd cıkarları icin baska ülkeyi isgal edenler ne olur bilmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ama kimse bunu ABD emperyalizmi ile bağdaştırmasın NATO bizim soğuk savaş güvencemizdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: trapspeed

Ama kimse bunu ABD emperyalizmi ile bağdaştırmasın NATO bizim soğuk savaş güvencemizdi.

savasa girerken nato uyesi degildik

meclis kararı bile yoktu

ölen askerlerin bedeli olarak nato ya bizi aldılar.

bunların hic biri bir ülkeyi isgal eden bir devlete usaklık olsun diye emrine asker gondermeyi hos gosteremez.

aynı sekilde ulkemiz isgal edilse ne dusunursunuz

• quote:

Orjinalden alıntı: next-urla

quote:

şş oops dur bakalım orda konu açma amacını belli ediyorsun.işgal falan aç önce kore savaşını bi öğren sebebleri sonuçları...

Republic of Korea
    Australia
    Belgium
    Canada
    Colombia
    Ethiopia
    France
    Greece
    Luxembourg
    Netherlands
    New Zealand
    Philippines
    South Africa
    Thailand
    Turkey
    United Kingdom
    United States
    Japan
    Denmark
    Italy
    Norway
    India
    Sweden
    Democratic People's Republic of Korea
    People's Republic of China
    Soviet Union

• ABD'nin isteği ile girdik başka açıklaması yok sanırım.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi next-urla -- 10 Aralık 2008; 14:03:05 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi next-urla -- 10 Aralık 2008; 14:03:40 >
  • o zamanlar natoya girmek şimdi ki ab ye girmeki gibiydi...biz nato üyesi olmak istiyorduk ama üye yapmıyolardı bizi....komünist bi ülke olup olmadığımızı bilmiyolardı...2025 sene önce ruslarla olan yakınlaşmamızdan korkuyolardı...bizde komünist olmadığımızı göstermek için ve insanlık namına korede savaştık...aptalca yorumlar yazmış bazı arkadaşlar...bilmeden konuşmayın lütfen

abd bm de askeri bi fon açtı...bizde o fona ilk asker yollayan ülkelerden biriyizdir...
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi next-urla -- 10 Aralık 2008; 14:03:56 >
  • valla korede ölen askerlere kim şehit diyorsa yuh artık,o askerler nasıl şehit olurki?vatanını savunmadılarki onlar!zaten onlara ölmeyi emreden zihniyet o bedenlerin acısını öbür tarafta çekecek,ama onlar şehit değil, eğer binlerce km ötede başka vatan için ölen askerlere şehit diyorsak güneydoğuda ölenlerin kurtuluş savaşı zamanında ölenlerin,çanakkalede ölenlerin,bu ülke uğruna bu islam uğruna ölenlerin kemikleri sızlamazmı?
  • abd istetidiği için koredeydik,şimdi afganistandayız ne fakı var
    TÜRK ordusu yabancıların elinde istedikleri gibi oynuyorlar.
    abd istemezse dünyada bir kurşun sıkılmaz bir silah satılmaz
    ister kabul edelim ister etmeyelim ne yazık ki ülkemiz sömürgeleşmektedir
  • quote:

Orjinalden alıntı: next-urla

quote:

Gayet açık hepsi niyazi olmuşlardır.
  • @next-urla

bak ben sana konuyu açmadan önce araştırma yapsaydın demedim mi?

1-Kore savaşına katılmamız için ABD'nin en ufak isteği olmamıştır.Hatta savaşın başlarında TR'nin SSCB baskısına boyun eğmesinden şüpe ettiği için TR'yi istememiştir.

2-Müttefik ordular toplamda yaklaşık 2 milyon asker sayısına ulaşmıştı.TR'nin beş bin askerine ihtiyaşları yokdu.

3-Kore savaşına bizi beceriksiz ABD ve NATO yalakası siyasiler soktu.Sorumlusu ne ABD ne de NATO'dur.kendi tarihimizle yüzleşmemiz gerekir.

4-Ne kadar inkar ederseniz edin ama kore şehitlerimize niyazi diyecek kadar düşmeyin olur mu
  • quote:

Orjinalden alıntı: moscow34

valla korede ölen askerlere kim şehit diyorsa yuh artık,o askerler nasıl şehit olurki?vatanını savunmadılarki onlar!zaten onlara ölmeyi emreden zihniyet o bedenlerin acısını öbür tarafta çekecek,ama onlar şehit değil, eğer binlerce km ötede başka vatan için ölen askerlere şehit diyorsak güneydoğuda ölenlerin kurtuluş savaşı zamanında ölenlerin,çanakkalede ölenlerin,bu ülke uğruna bu islam uğruna ölenlerin kemikleri sızlamazmı?

şehit ülkesi uğruna ya da İslam uğruna ölen kişilere denir....ama onlarda görevlerini yerine getirmek için kan dökmediler mi....kendilerine verilen emiri yerine getirdiler...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.