Şimdi Ara

Evren ile ilgili...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Diğer konuda yazmıştım ancak tekrardan sormak ve bilgisi olanlardan yardım almak istiyorum.

Big bang teorisine göre evren 17,5 milyar yıl önce çok büyük bir patlamayla birlikte bir noktadan genişlemeye başladı. Ve bu olay bildiğim kadarıyla ispatlandı. Tamam big bang teorisi ispatlanmış olsun. Evren iğne ucunun büyüklüğünden günümüz halini almış ve büyüyor yani. Birşeyin büyümesi için onun dışında noktalar olması, bunları zamanla içine alması gerekiyor.

Bu noktalar şu an nerede o zaman? Yani evrenin içinde yer almıyorlarsa neyin içindeler?

İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metete -- 3 Aralık 2008; 20:10:40 >

• Bir yıldız patlıyor yerine bir ya da birkaç yıldız daha oluşuyor.
    Evren buna benzer şekilde genişliyor.
  • evrenin dışında herhangi bir nokta yok
    mekan(uzay) dediğimiz şeyde bigbangle oluşmuş ve genişliyor

yani bigbang öncesinde ne zaman ne de uzay diye birşey yok
  • ozaman big bangi gerçekleştiren atomlar nerden gelmiş?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyar0011

evrenin dışında herhangi bir nokta yok
    mekan(uzay) dediğimiz şeyde bigbangle oluşmuş ve genişliyor

yani bigbang öncesinde ne zaman ne de uzay diye birşey yok

Zamanın olduğu kanıtlanabilir mi ?
  • Kime neye göre zaman kanıtlanacak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalok

Kime neye göre zaman kanıtlanacak?

bahtiyar0011 'nın yazdığı "yani bigbang öncesinde ne zaman ne de uzay diye birşey yok ". Bigbang sonrasında zaman kavramının oluştuğu anlamı çıkıyor. Bunun kanıtlanmış birşey mi olduğunu sormak istedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HGS ile ilgili bir soru
    11 yıl önce açıldı
    Bakirelik ile ilgili.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Patlama öncesine dair kanıtlanmış hiçbir şey yok...
    Hatta elde tutulur hiçbir açıklama da yok...
    Şu ana kadar!
  • İnsanoğlu bunu yüzyıllarca araştırsa bir sonuca varamaz. Dini bi kişilik değilim ama tek mantığı yaratılış.. Genişliyor tamam da , nereye doğru. Evrenin dışında ne var? Patlama ile zaman kavramı oluşuyor diyelim. Bir süreç sonucunda oluşan bişeyler patlamaye neden olmadı mı? Ya da patlamasına neden olan şey ne? Patlamanın öncesinde ne vardı? Bu soruların cevabını insanoğlunun vermesi imkansız..
  • Zamanında da dünyanın şekli hakkında tek görüş düz olduğu hatta öküzün boynuzları üzerinde durduğu idi.
    Bu görüşler de çağına göre mantık dahilinde idi.
  • quote:

Zamanında da dünyanın şekli hakkında tek görüş düz olduğu hatta öküzün boynuzları üzerinde durduğu idi.
    Bu görüşler de çağına göre mantık dahilinde idi.

O görüşler çağına göre mantık dahilinde değildi. Sadece uydurma düşüncelerdi. Biraz aklı olan insanın dünyanın düz olduğu taktirde bir sonu olacağını ve bu sonun nerde olduğunu düşünebilirdi.. Hele hele boynuz üzerinde durması tamamen dinsel içerikli bi mantıktı. Şu an için evren konusunda verilecek cevaplar da mantık dalihlinde olmayacak..
  • Aslında demek istediğim üstünde durduğumuz konu çok çok çok bilinmez ve karmaşık...
    Biz ise şu an ki bilgiler ile birşeyler yorumlamaya çalışıyoruz.
    Yarın bir gün elde edeceğimiz bir bilgi herşeyi değiştirebilir.
    Bu yüzden mantığımıza fazla güvenmemek gerek...
  • 100 yıl önce bize imkansız gibi gelen şeyleri düşünelim. En basit örneği televizyon. Fakat fizik kuralları dahilinde imkanlı bi durum. Yani uygun deneyler ve çalışmalar sonucu bulunabilecek bi buluş. Günümüze dönelim. İmkansız gibi gelse de bilim adamları her bir atoma - değerlik vererek bilgisayar teknolojisinin temel taşı olan 1 ve 0 değerlerini verebildiler. Yani -1 değerlikli atom 1 , nötr atom 0 anlamına gelebilecek. Kısacası her atoma bir byte yazabilmeyi başardılar. Leblebi büyüklüğündeki harddisklerde milyonlarca terrabyte saklanabilecek yakın tarihte.. Şu an için imkansız gibi geliyor fakat 10 yıl sonra bunu da görmüş olacağız. Mesela teleportasyon olayı. Resmi bi açıklama olmasa da insanoğlu teleportasyon tekniğini çözmek üzere. Teleport edilen cismin , gitti yere paramparça çıkma sorununu çözebildikleri zaman bu da imkansız olmaktan çıkacak. Demek istediğim insan için imkansız ve çok zor diye iki kavram var. Güneşe gidebilmek imkansız değil çok zor fakat evrenin dışında ne olduğunu çözebilmek imkansız. Fizik kurallarımızın dışında olan gerçekler.. Eğer bu gizem çözülebilirse bütün fizik kuralları alt üst olmuş olucak , ki fizik kuralları var olduğu ve işlediği için alt üst olması karşımıza çıkan ilk imkansızlık..

• Peki imkansız olan bir şey için "tek mantığı yaratılış.." diye nasıl tanımlama yapabiliyorsunuz?
  • İmkansızlık kavramını Evrenin ardını , başlangıcını , öncesini anlamak konusunda kullandım.. Başlangıcı olmayan bir durumu yaratılış harici açıklamayı açıkçası benim mantığım almıyor. Eğer sizin "şu an için bilmiyoruz ama elbet birgün insanoğlu öğrenecektir" harici bir cevabınız var ise , duymaktan mutluluk duyarım..
  • Kullandığım ifade;"Yarın bir gün elde edeceğimiz bir bilgi herşeyi değiştirebilir."
    Kesinlik ifade etmiyor.

Ama ben ""şu an için bilmiyoruz ama elbet birgün insanoğlu öğrenecektir" şeklinde kesinlik içeren bir ifade kurmadım.

Demek istediğim şu anki bilgiler ile mantıklı hiç bir açıklamanın olmayacağı...
    Mantık dışı ise hayal gücünüz ile sınırlı...

İyi bayramlar.
  • quote:

Kullandığım ifade;"Yarın bir gün elde edeceğimiz bir bilgi herşeyi değiştirebilir."
    Kesinlik ifade etmiyor.

Ama ben ""şu an için bilmiyoruz ama elbet birgün insanoğlu öğrenecektir" şeklinde kesinlik içeren bir ifade kurmadım.

Demek istediğim şu anki bilgiler ile mantıklı hiç bir açıklamanın olmayacağı...
    Mantık dışı ise hayal gücünüz ile sınırlı...

İyi bayramlar.

Teşekkürler , size de iyi bayramlar.. Saygılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: metete

Diğer konuda yazmıştım ancak tekrardan sormak ve bilgisi olanlardan yardım almak istiyorum.

Big bang teorisine göre evren 17,5 milyar yıl önce çok büyük bir patlamayla birlikte bir noktadan genişlemeye başladı. Ve bu olay bildiğim kadarıyla ispatlandı. Tamam big bang teorisi ispatlanmış olsun. Evren iğne ucunun büyüklüğünden günümüz halini almış ve büyüyor yani. Birşeyin büyümesi için onun dışında noktalar olması, bunları zamanla içine alması gerekiyor.

Bu noktalar şu an nerede o zaman? Yani evrenin içinde yer almıyorlarsa neyin içindeler?

İyi akşamlar.

bir de evrenin sonsuz olduğu fikri yanlış dostum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.