Şimdi Ara

İcra Dairesi İhalelerinden hiç araba alan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
620
Cevap
37
Favori
385.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İcra Dairesi İhalelerinden hiç araba alan var mı?Yeddiemin otoparklarından ihaleyle araç alan arkadaşların deneyimlerini paylaşabilirler mi?



  • Öncelikle, sadece icra takibi yapan bir hukuk bürosunda çalışıyorum. Her gün satışlarımız oluyor. Dün de bir araç satışına bizzat katılma fırsatım oldu. Durum şöyle arkadaşlar.

    1. Ahlı mal takıntısı: İcrada çok özel mallar dışında çoğu şey değerinin altına gider. Özellikle arabaların değerinin altınsa satılması her zaman karşılaşılan bir durumdur. Bunun değişik nedenleri var, mesajın devam eden bölümlerinde açıklayacağım.

    Arkadaşlar, icra takibi sırasında yapılan tüm masraflar borçlunun borcuna eklenir. Ortalama 400 lira ilan masrafı, günlük 10 liradan otopark masrafı, çekici masrafı derken masraflar da şişer. Araç iki arttırmada da satılmazsa satış düşer. Satışın düşmesi demek, masrafların yine de borçluya yüklenmesi demek. Araba tekrar satışa çıkarılmak istenirse, aynı masraflar bir daha biner borçluya. Bir de borçluların batak olma durumu da göz önüne alınırsa satışa çıkarılan aracın satılması borçlu açısından daha iyidir, yoksa sırtına ciddi bir maliyet binecektir. Her gün işleyen temerrüt faizi ise cabası.

    Diğer yandan, aracı satın alarak borçluyu borcundan da kurtarıyor olmanızı göz ardı etmeyin. Borçlu olmak hiç de iyi bir şey değil. Haciz baskısı nedir bilmiyor olabilir çoğu kişi, ama evinize gelinip buzdolabı hariç tüm eşyaların kaldırılması çok kötü bir olay.

    2. Değerinden düşüğe gittiği için almam diyen arkadaşlar: İcrada mallar arttırma usukü ile satılır. İlk satışta malın satılabilmesi için malın değerinin en az yüzde 60 ve masrafları karşılayan bir pey (teklif) sürülmesi gerekir. İlk satışta böyle bir teklif çıkmazsa 5 gün sonraki (araçlarda) ikinci satış beklenir.

    Malın (aracın) ikinci satışta satılabilmesi için malın değerinin en az yüzde 40'ı ve masrafları karşılayan bir pey (teklif) sürülmesi gerekir. İkinci satışta da bu şartı karşılayan bir teklif olmazsa satış düşer. Yeniden ilan, tebligat masrafı yapmak gerekir. Araç da otoparkta kalmaya devam edeceği için günlük 10 liradan otopark ücreti işlemeye devam eder.

    3. Abi, arabalar icrada ucuza satılıyor, biz de katılalım ihalelere: İşte bu konu biraz sıkıntılı.

    Perşembe günü Kocaeli'nde bir satışımız vardı. Bankalar malın satılmaması riskine karşılık satışa mutlaka girerler, alıcı olmazsa malı kendileri alıp sonra satarlar. Böylece alacağını tahsil etmeye çalışır.

    Satışın yapılacağı yediemin otoparkına gittim. Dışarıda en az 10 kişi vardı, sürekli telefonlarla konuşuyorlar adamlar. Sonra yanıma otoparkın sahibi geldi, hoşgeldiniz avukat bey geyikleri döndürdü. Benim satışa girme olasılığımın yüksek olduğunu bildiğinden aramızda şöyle bir konuşma geçti.

    Otoparkçı: Satışa girecek misiniz?

    Ben: Bilmiyorum, bakalım.

    Otoparkçı: Söyleyin işte.

    Ben: Satış başlasın bakalım, kimler girecek, kim ne kadar arttıracak göreyim, sonra karar veririm satışa girip girmeyeceğime.

    Otoparkçı: Avukat bey, buradaki arkadaşlar satışa girmeyecekler. Ben satışa girmeyin dediğim zaman kimse satışa girmez burada. Buraya gelen herkese yol paralarını da veririz zaten. Siz de söyleyin ki, eğer satışa girmeyecekseniz ben arabayı ilk satışta alayım, ikinci satışa kalmasın. Zaten biz bu arabaya 6 aydır biniyoruz, otoparkçının 6 ay bindiği arabadan hayır gelmez. (Lan, yedieminliği suistimal bu, hapis cezası var bu hareketin ama adam açıkça söylüyor bunu yaptığını.)

    Ben: (İçimden: Lan bildiğin mafya denk geldi şansıma, ne yapsam ki? Blöf yapsam, ilk satışa girme yetkisi vermedi banka. İkinci satışa kalacak , orada da daha düşük değerden gidecek araba. Girmiyorum demekte yarar var sanki.) Ben para istemem. Tamam, girmiyorum. Hayrını gör.

    Daha sonra yanıma iki genç geldi, biri çok hafif bir sesle dedi ki: "Avukat bey, biz bu ihaleye girip ihaleyi kazansaydık bu arabayı buradan sağlam alamazdık."

    Neyse, arttırma bitti, adamlar arabayı aldı. Ben İstanbul'a gideceğim, otogara nasıl gidebilirim diye sordum. Otoparkçı, ben sizi bırakırım avukat bey dedi. Tamam dedim, eyvallah.

    Otoparkta çekilen arabalar arasında bir de yeni kasa Range Rover HSE TDV8 vardı. Anahtarların olduğu yerde de bunun anahtarını görememiştim zaten. Neyse, işimiz bitti, adam beni otogara götürecek. Doğrudan RR'ye yöneldi, beni otogara kendi otoparkına çekilen araba ile bıraktı.

    Sonuç: Bu işin içinde pislik adamlar var. İşi yürütmek için belirli yerlere avanta da bırakıyorlar, çok açık. Gözünüz kesiyorsa ihaleye girin, yoksa hiç bulaşmayın derim.
    İcraya düşen mallara ah lı mal demiyorlar mı sinir oluyorum.

    Kardeşim kendine güvenmiyorsan borça girmeyeceksin.Ayrıca birileri o malı almazsa sen borçlu kalacaksın ve haketmediğin mala sahip olduğun için kul hakkı yemiş olacaksın.

    Sanki ben kalosu satıp üstüne 80 bin tl kredi çekip beyaz 3.20d almayı bilmiyorum
    Bir kez bizde o şekilde bir araç almaya kalkışmıştık;

    Aracın piyasa değeri 12000tl civarıydı, (2-3 sene önce tabi)
    Neyse ihaleyi bir tanıdıktan öğrenip, bu işi yapan birinin ismiyle otoparka gittik, ordan bizi başka bir parka yönlendirdiler, ordan başka bir yere... Akşama kadar bir araba görecez diye dolaşmadığımız yer kalmadı. Zorda olsa bulduk, sonra bize aracı göstermek istemediler, neyse diğer parklardakilerinde isimlerini vererek, gördük arabayı, beğendik... (Orda anladımki herkes birbirini tanıyor, hemen hemen hepsi aynı memleketli, memleketlerini buraya yazmıyorum ama anlamışınızdır...

    İhale günü geldi çattı, ihaleden önce mafyavari şahıslar 6kişi adam başı 500tl talep ettiler. Vermessek veya biraz daha az versek dedik, cevap net: Araba bizim elimizde!... Olur dedik mecburen, 10000e kadar yolu var, ihale 6000tlden başladı, yükseldi yükseldi 7500tl oldu, devam edelimmi diye sordular, biraz daha dedik, 8500 oldu takrar sordular yok dedik pahalı oluyor, diğerleri 9000e aldı.

    Neyse HAYIRLISIYLA (Hayırlısıyla diyorum, iyiki alamamışız, o adamlara para kazandırmış olmak bile sonrasında üzerdi beni. büyük bir hatanın eşşiğinden döndük, girmeseydin kardeşim o zaman, diyebilirsiniz ama iş o boyuta varınca, arabada güzelse, hırs işte. :) ) ihale bitti dışarı çıktık, başlarındaki adama, ya sizle hiç muhatap olmadan bu arabayı alsaydık, ihaleye girmemizi de engelleyemezdiniz herhalde diye, espriyle karışık sorduk, o da aynı esprili tavırla gülerek cevap verdi; daha önce de dedimya, araba bizim otoparkta duruyor, tek parça alamazdın!...

    O gün anladımki yedemin otoparklar yedmafya park olmuş, ama suçu, onlarda değil, onlara o gücü verenlerde görüyorum, maliyecisi, adliyecisi, bilmem necisi.. devlet memurları ve amirleri, bu işin bu hale geldiğini biliyorlar, ve hiç birşey yapmıyorlar...

    Ne derece uygulanabilir olur bilmiyorum ama bir düşüncem var aslında: E devlet e devlet diye reklam yapıp duruyor devlet, bu kadar teknolojiksiniz madem, kaldırın yedemin olayını, satın direk internetten, açık arttırma usulüyle, ihtiyacı olan alsın, müşteri mafyayla değil memurla muhatap olsun, hemde değerinin altına gitmemiş olur, kötü mü olur...
    quote:



    Orijinalden alıntı: doukany



    İcradan Araç Satın Almak!

    (Yazı biraz uzun ancak faydalı olacağını düşünüyorum ayrıca forum donanımı çok sevdiğim için buradan paylaşmak istedim.)



    Öncelikle SABIRLI olabilecekseniz bu işe girişin!

    Evrak ve resmi işlerden hoşlanmıyorsanız hiç bulaşmayın! Çünkü bu işleri çalışan birinin yapması zordur ve

    çok sabır ve güleryüz gerektirir aksi taktirde işide bilmiyorsanız sürünebilirsiniz.



    Alacağınız aracın parasının 4 te biri cebinizde olacak şekilde araç ihalesine hazırlanın. yani aracı aldığınız fiyatın

    4 te 1 i bir aksilik çıkma ihtimaline karşı hesabınızda olsun. Yok gereği derseniz başınız ağrabilir tamamen şans işi.

    Atıyorum 60.000 TL lik bir aracın ihale başlangıç bedeli 32.000TL civarında olur.

    İhaleye giriş bedelide %25 i ne tekabül eder buda 12.000TL yapar yani aracı satın aldıktan sonra hesabınızda

    12 - 15 bin TL daha olacak gibi olmalı. yani hesabınızda; 60 binlik bir araç için 70-75 bin tl bulunsun.



    * İlk olarak aracı otoparak sahibinden izin alarak sadece bir etrafına bakacam diyerek görmek isteyin

    zorluk çıkartmıyorlar genelde. olduki göstermediler elinizdeki uyap resimlerini iyi inceleyin yada son çare ihaleye yarım saat kala aracın heryerine varsa anahtarıyla bakabilirsiniz burda da aracın heryerine baktığınızdan emin olun mesela stepnesi çıkmayabilir :).

    Diyelimki aracı bi şekilde beğendiniz ve ihaleye girme kararı aldınız.

    Bu demektir ki başıma gelecek herşeye RAZIYIM. Bunuda kabul ettiyseniz haydi başlıyoruz.



    * Hacizli araçlar size düzgün görünse bile araçların çok küçük bazı parçaları çok pahalı

    olabilir mesela araç beyni gibi. Bu sebeple araç raporunda bu hususun belirtildiğinden emin olun yani yürür çalışır durumda gibi.

    Bazı resimlerde km için araç çalışırken fotoğraflarını da bulabilirsiniz.

    Zaten biyerleri sökülmüş araçlara hiç bulaşmayın onu alacak kişi bellidir :)



    * Bazı araçlarda değerinden yükseğe satılır buda bazı firmaların aracı icradan sattırmayıp

    kendi bünyesinden satılmasını istemesi gibi Doğuş grup gibi kötü reklamdan sakınan firmalar.

    Bir diğeride araçta donanım fazlalığının görünmemesinden kaynaklanır. yada sahibi için çok değerli

    bişey olabilir araç içinde :). Ama genelde fazlaya satılıyorsa borçlu para bulup tüm borcuna tekabil edeceği için

    aracı pahalıya almıştır. Daha ince anlat derseniz. Adamın aracı 50 bin TL değerinde diyelim ama borcu 80bin tl

    bu durumda adam aracı 80 bine alıp hem borcunu ödemiş hemde aracından zarar etmemiş olacaktır. Oyüzden

    oha araç 10 tl niye 15 e satıldı diye sormanıza gerenk yok :)



    * İlk iş olarak aracın MTV borcunu sorguluyoruz daha sonra trafik cezalarını sorguluyoruz...vs

    bittimi? Haaaayır! Burası önemli vergi dairesine gidiyoruz aracın yapılandırılmış borcunun olup olmadığına bakıyoruz.

    Böyle bir durum varsa MTV servisi bunu bildirmez ekstradan ödeme süpriziyle karşılaşırsınız.

    Araçtaki toplam bedelleri öğrenin ve kesinlikle itiraz süresi bitmeden ve icra dairesi size bildirge vermeden ödeme yapmayınız.

    MTV borcunu internetten ödemeyin mesela. Yada borcu yoktur almak için adamın vergi borçlarını gidip ödemeyin

    vatandaşın ekstra borcunu ödemiş olursunuz. Paranızda yanar! Geri ödeme alamazsınız.



    * Şimdi diyelimki 60 bin TL lik arac ihalesine girdik.

    kafanızda süprizleride göz önüne alarak bir rakam belirledik 52bin diyelim. piyasa fiyatlarına mutlaka bakın.. vs

    baktınız araç piyasada 59 bin gibi bi rakama satılabiliyor. neyapıcaz?



    * internetten teminat yatırdıysak eğer ki ben parayı internetten yatırılmasını faiz alıyorsanız tavsiye etmiyorum.

    Sadece o kadar parayı ihaleye götürmeye korkarım derseniz intenetten ödeme yapın! oda 1 gün önce.



    * Diyelimki teminatı yatırdık ve ihaleyi kafamızda ki rakama yakın fiyata mesela 52bin tl ye kazandık.

    Burda önemli bir nokta var genelde ihaleye alışık insanlar 50 - 100 tl arttırır siz sakın ha birden yükseltmeyin.

    artış miktarları kadar da siz arttırın ve oyuna gelmediğinizden de emin olun çünkü değerinin üzerinde

    satmaya çalışılan araç sahipleride ihaleye girebiliyor. Ve her seferinde arttıran siz olmayın zaten en son iki kişi kalır diğerleri çekilir çünkü bu iş biraz şans ve süpriz işidir.



    * 52bin tlye aldığınız araçta sizi neler bekliyor?

    12bin tl yi yatırmıştık geri kaldı 40binTL ne yapıcaz? tabiki bu parayı hemen yatırmayacağız yine faizinden faydalanmak

    isteyen arkadaşlar 7. güne kadar beklesinler. ihaleye 7 gün itiraz hakkı bulunur bu sebeple zaten bir 12 bin tl içeride

    bulunduruyorsunuz bide bütün paranızı bekletmenin yada itiraz durumunda paranızın geri ödenmesini beklemenin bir anlamı yok.

    Diyelim ki ihale salı günüydü siz haftaya salı günü ihale kalan bedelini yani 40bin tl yi ödeyeceksiniz demektir.

    icra dairesini arayıp itiraz olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Diyelimki parayıda yatırdık.

    Ertesi gün yani çarşamba günü ilgili icra dairesine gidiyoruz. Memur yada memure işlemi başlatıyor.

    Ordan icra hukuk tan bir evrak alıyorsunuz ardından hukuk tevzi yada önbüro adı verilen

    yere bildirim yapıyorsunuz evrak sisteme düşüyor. (İhaleye itiraz yoktur diye bir belge alıyoruz.)

    ardından ilgili memura gidiyorsunuz. Elden evrak verirler ise teslim ediyorsunuz.



    * Şimdi geldik ödemelere.

    Bize borçları gösteren veya sizin bildiğiniz ancak

    içerisinde olmayan ödemeleri de yapacağız. MTV servisine gidip varsa yapılandırılmış borçları ve araca kesilmiş trafik cezalarını çıkarttırıyoruz. Diyelim ki yapılandırılmış bir mtv borcu var ama icrada görünmüyor. Hemen bu ödeme bildirgesini alıp icra dairesine gidiyoruz ve ordan verilecek bir yazı ile tekrar gidip ödemelerimizi yapıyoruz.



    * Burda belirtmeliyim ki en az 2 mtv borcu sizi bekliyor hatta yapılandırılmış borçlarda olabilir.Ama sorun yok

    o paraları geri alacağız. (bir keresinde 2bin tl ye yakın mtv ödemiştim)

    ve ardından borcu yoktur belgesini alıyoruz. Bu arada elimizde yine aynı serviste ödenmesi gereken %1 KDV

    yani 52bin için 520TL + 80TL gibi bi vergi ve %0.5 (250TL + 50TL) civarında damga vergisinide

    ödüyoruz ardından bu makbuzları icra dairesine veriyoruz. Son olarak araç tescili için heryerde değişebilir

    110 TL civarında 2 parça 75TL + 35TL gibi bir parayı vakıf banka belirtilen hesaplara yatırıyoruz.

    Bu arada icra memuruna 3 adet normal vesikalık ta götürmeyi de unutmayın (biyometrik kesinlikle olmasın).

    En son araç tescili için gerekli evrakların ilgili emniyet müdürlüğüne postalanması gerekiyor paraya kıyın ve en hızlısından postayı gönderin yaklaşık 20-30 tl civarıdır. (Ertesi gün postanızın emniyete ulaşması için)



    *Burası çok önemli ve birçok şüphenin giderileceğini umuyorum :)

    En son Araç tescili için yatırdığınız paralarında dekontunu memur yada memureye veriyoruz.

    İcra dosyasından sorumlu memur ile beraber otoparka gidip onun imzasına müteakip aracı çıkartıyoruuuuz.

    O anda araca bakıp gördükleriniz harici eksik gedik bişey varmı diye bakabilirsiniz. Olması mümkün değil ama diyelimki var yedieminin başı fena ağrır. Araç otoparkta durduğu için akü sorunu veya benzin sorunu yaşayabilirsiniz. Bunları çözdüğünüzü varsayalım.

    Anahtarı yoksa anahtar filan açtırdık diyelim. (Araçın cinsine göre farklılık gösteriyor ama minimum 200 tl diyebiliriz.)



    * Aracı çıkarttığınız gibi hemen bi genel bakım yaptırın 150 tl ye 10bin bakımı yapıyorlar yağı suyu değişsin. İşlemleri yaparken ön önlem gibi düşünün.

    Ertesi gün (Hızlı gönderiye bağlıdır.) Emniyet müdürlüğüne gidin ordan muayene için bir evrak alacaksınız.

    Ardından bir aracılık hizmeti veren büroya gidip ek-1 hazırlatın yaklaşık 30TL. Daha sonra sigortasını yaptırın ortalama 800TL diyelim. Tabi bu ücret plakaya,sürücüye ve araca göre değişiklik gösterir.

    Muayene ücreti aracın cinsine göre değişir biliyorsunuz zaten onu hesaba katmıyorum bilmeyenler için binek araçta

    200 TL civarında olduğunu söyleyebilirim. Egzoz emisyon raporunu muayeneden önce hazırlatın 58,5TL. Tüm evrakları tekrar aracıya getirin ruhsat yoksa bi zeyilname hazırlatın (20TL)

    dosyalarınızı tamamlatın. Emniyet müdürlüğüne aracıdan aldığınız eksiksiz dosyanızı teslim edin

    Yeni Ruhsat harcınıda ödeyin 205TL ve ruhsatınızı çıkartın.

    Artık araç borçsuz ve sizindir. (Bu işlemler minimum 3 gün sürer bilginize 2 günde yapabilirseniz baya tecrübe sahibisinizdir.)



    * Bundan sonrası tamamen süprizlerle dolu olabilir şanzıman motor beyin arızalarını hesap ettik

    5000 tl gibi bir rakam 60 bin tl lik bir araç için çok normaldir. Dilerseniz son olarak birde servise götürün.

    şimdi aracın fiyatını belirlemek için bu kriterleri bilmeliyiz o yüzden bildiğimiz araçları satın almak daha mantıklıdır.

    52 ye aracı aldık 1500 tl de özel masraf ettik dersek 53-54 yapar 3binde masraf çıkarttı diyelim araç gelir

    56-57 aracıda temizledik falan 59 a satarsak 2 bin tl bize kalır. hiç masraf çıkmazsa 5 bin kalır.

    hadi araç prim yaptı diyelim 6 bin kalsın. hesabınızı bu şekilde yaparsanız ihalede çıkabileceğiniz rakam belli

    olur ve inanın o belirlediğiniz rakamın üzerine ihaleyi almayın o işte bir iş var deyin geri çekilin aracı çok ucuza

    almanız genelde zordur ama kimsenin ihaleye girmediği araçlarda oluyormuş diyelim bizde ama inanmayın

    Otoparkçılar zaten belli kişilerle samimiyet kurup bu adamlara haberi uçururlar. Araç satışına kimse girmiyorsa ya acemisinizdir yada yeni ihaleye katılan bir iki kişisinizdir yani araca bakmaya bile gerek yoktur :). bi araca en az 5 kişi teklif verir benim tecrübelerimle sabit.



    * Burada bilmeniz gereken araç ihalesi esnasında konuşulan hiçbirşeyi duymayın mafyavari yani benim galerici tipli abiler olarak tabir ettiğim abiler bir kaç kişi ihaleye girerler araya alırlar ama uyanık olursanız zaten sizinle hemen yarışmayı keserler araçta arıza olduğunu söyleyen araç sahipleri... vs. kısacası hiçbirşey sizi korkutmasın.

    50 tl için kazandığım ihale bana kaldığında çok şaşırmıştım satıyorum satıyorum saaaaattım dediğinde iş bitmiştir.

    Ne otoparkçı araca zarar verebilir nede sizden para talep edebilir.Aksi taktirde hapis cezası mevcuttur.

    Aracı alır ve çıkarsınız.



    * Sakal at diyen olur oda tamamen size kalmış (Araba çalışmazsa takviye yapsınlar diye bişiler vermenizde fayda görüyorum aksi taktirde takviye yapacak birilerini aramanız lazım en az 100 tl yapar bence :)). 60 bin tl lik aracın alımı 52 bini geçmez arkadaşlar.

    Ona göre dikkatli olun çok düşüğede razı olmayın borçlunun borcu da ödensin zaten amaç galerici gibi kar edip vatandaşın işini görmek. 60 bin tl lik aracıda 32 bine kimse bırakmaz

    ama kalıyorsada tamamen devletin suçu diyorum çünkü süprizi bol. Ne kadar çok ihaleye giren olursa o kadar iyi fiyata araç satılır.Buda yaptığınız işin hayırlı olmasını doğurur herkez mutlu olur.



    * Zamanında çok paraya sıkıştığımda bi kaç kez arabamı satmak zorunda kalmıştım galericiler 20tl lik araca direk 15tl çekerler yani araç acil zamanda para yapmaz arkadaşlar. sonrada orası burası diyip onun üzerinden de fiyat kırmaya çalışırlar. Ha tefeci ha galerici yani :) Bazı abiler bana kızabilir ama böyle... Bi keresinde aracı götürdüm avans aldım sonra parayı buldum avansı iade etmek istedim onda bile 1000tl mi almıştı galerici abimizin biri :)

    Bu sebepledir ki araca fiyat belirleyin galerici abiler 3000 tl için araç satın almazlar tabi çok fazla araç almıyorlarsa bu işin süprizi çok dediğim gibi :) ama bu işi ticaret olarak yapmayan bizlerin işine yarar. Tabi bu söylediğim kriterler istanbul bursa gibi büyük şehirlerde geçerli değildir.



    * Önemli uyarı ihaleye internetten teklif verilmesi teminatın internetten yatırılmasıyla zorunludur aksi taktirde

    teminatı yatırsanız bile ihaleye katılamazsınız... ama paranız geri iade edilir çok sürmez.



    * Dinine bağlı arkadaşlar içinde eklemek istiyorum. Haram olan çoluğun cocuğun geleceğini karizma uğruna ödenemeyecek rakamlarla bişiler satın almaktır. başkalarına borç takmaktır. İhaleden satılan malı yok pahasına satın almaktır. Eğer siz normal bir ticaret adamı gibi düşünüp hareket ederseniz o malda kimsenin ahı olamaz. Çünkü siz ihaleye girerek 1 kuruş arttırsanız o bir kuruşla kim mağdur ediliyorsa ona yarayacaktır. Belki vatandaşın borcu o bir kuruşla kapanacak ve başka bişeyleri satılmayacaktır.

    Diyanet ne dedi; açık arttırmadaki en yüksek fiyat aracın bedelidir nokta. Helaldir nokta.

    Ba ahlı mal yaramaz diyenler de hep galerici tipli insanlar zaten... Onlara yaramıyor zaten dimi :)



    Çoğu bilgileriniz doğru olmakla birlikte;



    1-)İhale teminatını fiziki ihale anında da yatırabilirsiniz illa internetten yatacak diye bir şart yok (bilecik icra müdürlüğü dışında)



    2-)Aynından doğan borçlar (mtv gibi) ile ilgili genel uygulama ihale bedelinden direk icra müdürlüğünün ödemesidir. Bazı icra daireleri ise önce size ödettirir sonra ödediğiniz meblağı iade eder



    3-)Aracın ihale tarihinden itibaren 1 ay süre zarfında tescili şarttır aksi taktirde 206TL ( indirim ile 150 ye geliyor) ceza ödersiniz.



    4-)İhaleyi kazandıktan sonraki en önemli nokta hem icra dairesi yazısında hem de bulunduğunuz ildeki vergi dairesinde İCRA SATIŞ ŞERHİ düşürttürmektir. Aksi halde tescil işlemi yapılmaz muayeneye giremezsiniz ve aynından doğan borçlar üzerinize kalır.



    5-)Kafanızda mutlaka aracın ederinin 1/5 oranında masraf belirleyin.



    6-)Her yeddiemin den araç alınmaz lütfen unutmayın



    7-)KASKO ANAHTAR NEDENİYLE SORUN OLMAZ ARACIM 2004MODEL VE KASKOLU



    8-)Biraz insanları söz veya maddi anlamda (40-50tl gibi) onare edin bak nasıl araçları görüyorsunuz.
    İşi mafyaya rüşvet verecek kadar azıtmışsınız helal olsun...

    1-O tür araçlar almam alacağın ah bir ömür yeter.
    2-Mafyayı değil alayını tanımam istersem alırım ihale gibi bişey olursa ama yukarıdaki sebep yüzünden kesinlikle girmem.
    3-Ne kadar tırsat bi millet olmuşuz
    4-Birkaç gün önce bi Ego şöförü bile otobüsten inip bi vatandaşı dövmeye kalktı onlar bile mafya olmuş...
    5-Ego şöförü vatandaşı döviyim derken benden sopa yedi...
    6-Siz gidipte mafyaya felan kafa tutmayın benim mazeretim var deliyim alayını tanımam .
  • Bide bişey daha.. Örneğin işte araçtan ne çıkar bilemeyiz eksik olur şu olur var derler yok çıkar vs. gibi sorulara yanıt olsun. İhalenin yapılıcağına dair resmi yayınlanan belgeyide sunan bu sitelerden bir örnek.

    İcra Dairesi : İzmir 15.İcra Dairesi
    Dosya Numarası : 2010/176
    Şehir : İzmir
    İlçe : Bornova
    Marka : Fiat
    Model : Palio
    Model Yılı : 2005
    Şasi No : -
    Özellikler : Beyaz Renkli-Hasarlı
    1.İhale Tarihi : 14.07.2010
    2.İhale Tarihi : 19.07.2010
    İhale Saati : 11:30
    Muhammen Bedel : 4.000,00 TL
    Açıklama :
    1. İhale Bedeli (%60) : 2.400,00 TL
    2. İhale Bedeli (%40) : 1.600,00 TL
    Dosyadaki İhale Sayısı : Yalnız Bir Taşınmaz


    Fiyatı görünce şoke olmuştum.Sebebi gayet açık ve net aşağıdaki belgede belli oluyor:p

    http://www.icralik.com/TasitResim/3_25062010161020.jpg

    Yani zaten hepsinin tüm detaylarını yazılı.Bu yüzden bi süprizle karşılaşma imkanınız sıfır.
  • Aşağıdaki ilanı görünce interneti biraz kurcaladı ve bu başlığa ulaştım.
    Biz de daha önce gümrükten motosiklet aldık, araç zaten tanzim satışın kendi otoparkında olduğundan icralık araçlarda karşılaşılan sorunlar buralarda yaşanmıyor.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-icradan-satilik-2000-model-volkwagen-passat-43112102/detay

    Ayrıca bu ilanı veren şirketin bu satışı neden desteklediğini anlayamadım. Listesinde onlarca icralık ilan var ayrıca.
    Linkteki araç dikkatimi çekti, fırsatım olursa satışın yapılacağı gün otoparka gitmek gibi bir niyetim var.
  • Arkadaşlar, haberiniz var mı bilmiyorum ama bu şöyle bir yasa çıkmış; yıllık olarak en 4 araç ve en 2 gayrimenkul alım satımı yapanlar ticari vergiye tabi tutuluyor.
    Bunun en kötü yanı ise şu;
    Bu uygulama geriye dönük olarak başlatılmış ve 661 bin kişinin başı yanmış. Ayrıntı;
    http://www.songazetehaberleri.com/oto-arac-alim-satim-vergi-cezasi.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zazian_12

    Arkadaşlar, haberiniz var mı bilmiyorum ama bu şöyle bir yasa çıkmış; yıllık olarak en 4 araç ve en 2 gayrimenkul alım satımı yapanlar ticari vergiye tabi tutuluyor.
    Bunun en kötü yanı ise şu;
    Bu uygulama geriye dönük olarak başlatılmış ve 661 bin kişinin başı yanmış. Ayrıntı;
    http://www.songazetehaberleri.com/oto-arac-alim-satim-vergi-cezasi.html


    Zazian arkadasım cok guzel bir konuya değinmişsin.. Su an 660.000 Mukellef gorunen magdur varmıs.. Millet ciddi derecede isyanlarda. bırakın oto alım satım yapanı 5 yıl geriye donuk araç değiştirenlerden fln bile vergi alıyolarmıs.. ve bu vergi oranları ciddi derecede yüksek oranlardaymış. Konu hakkında çok bilgim yok.. Bu yeni kanun hakkında daha fazla bilgiye sahip olan arkadaslar paylasırsa bizle sevinirim. Saygılar..
  • Arkadaşlar bu konudaki tecrübemi
    http://forum.donanimhaber.com/m_46325526/tm.htm adreste paylaştımm
  • bugün 3. yargı paketi komisyondaydı yarında görüşmeler devam edicek kabul edilirse ki edilecek :) artık herkes pc başından elektıronik ortamdan ihalelere katılacak alın linki hürriyet gazetesinden
    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/20615442.asp
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ti4u

    2006 320d 185.000km de, cimento fabrikasinin yaninda min 6 ay yatmis, cimento tozu boyasina ve camlarina islemis, kabuklasmis, 4000 TL lik tramer carpma kaydi var, muhammen bedel 45K TL, 12 katılımcı ile 52K TL ye satıldı + %1 KDV + %1 Tellaliye + %0.5 Damga ve diğer masraflar... araci kazanan alacakli bayanmis, alacakli vekili de hazirdi...

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-cok-temiz-bmw-3-20-d-99151242/detay 53000TL İSTİYOR
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-takasli-e90-isik-paketli-dizel-bmw-degisensiz-masrafsiz-98633220/detay 54000TL istiyor.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-2006-model-bmw-320d-deri-koltuk-sunoof-xenon-tv-ekran-100386445/detay 54500 tl istiyor.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-320-d-isik-paketli-fulllllllllll-99829438/detay 54500 istiyorlar.
    aracın aynısın zaten 53 e veriliyorlar.
    piyasadan araştırsan ya da pazarlıkla alsan piyasadan daha ucuza alırsın.50 ye de araştırsan piyasada bulursun.
    İCRADA GİDEN ÖZELLİKLE ARAÇLARIN RAKAMLARI ÇOK YÜKSEK RAKAMLARA SATILIYOR.ALMANIN HİÇBİR ANLAMI OLMUYOR.KALDI Kİ ARACA DA MASRAF ETTİĞİN ZAMAN BÜYÜK MASRAF ÇIKTIĞI ZAMAN KÜLLİYEN ZARARDASIN.
    BU ARACLARI BU RAKAMLARA ALAN KİŞİLER HANGİ MANTIĞA HİZMET YÜKSEK RAKAMLARA ALIYORLAR BİLMİYORUM.
    200.000-300.000TL LİK ARAÇLAR BİR MİKTAR KAR ETME OLASILIĞIN FAZLA.
    ONUN DIŞINDA 0-100.000TL LİK ARAÇLARDA KAR ETME OLANAĞIN %0'DIR YANİ HAYALDİR.
    ARKADAŞLARI HAYALDEN UYANDIRMAK İSTİYORUM.
    İCRADAN UCUZ ARAÇ ÇIKACAK DİYEN DİYENLER ÜÇ KAĞITÇIDIR İNANMAYIN.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 28 Eylül 2012; 16:03:17 >
  • İCRALIK ARABA SATIŞLARI
    İcralık araba alma tercihi pek çok insanın büyük bir sıklıkla tercih ettiği yöntem olarak göze çarpmaktadır. Bunun sebebi ise icralık konumda olan bu araçların normal değerinin oldukça altında bir fiyat ile satış işleminin gerçekleştirilmesi olmaktadır. Siz de icralık araç konusunda bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu işlemleri yürüten ve gerçekleştiren icra dairelerine gidip merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevaplarını yetkililerden alabilirsiniz. Aynı zamanda pek çok hukuk ile ilgili bilgi veren siteden de kolayca bildi edinebilirsiniz.
    İcralık arabaların satış prosedürleri
    Araç alacaklının borç tutarını karşılayacak bedel ile satışını gerçekleştirmek üzere ihale edilmektedir. İcralık arabalar ihaleleri belirli şartlar içermektedir. Eğer sizde icralık oto alımı konusunda bir istek duyuyorsanız bu şartları yerine getirmeniz gerektiğini de unutmayın. İhale şartlarına uyan kişilerin katıldığı açık arttırma usulü ile araçların satışı gerçekleşmektedir. İlk arttırma da çoğunluk sağlanmazsa satış ikinci ve son ihaleye kalmaktadır. Bu ihale sonunda da en yüksek teklifi veren kişi tarafından ihale kazanılmış olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cegerxwin -- 2 Haziran 2013; 16:47:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cegerxwin

    İCRALIK ARABA SATIŞLARI
    İcralık araba alma tercihi pek çok insanın büyük bir sıklıkla tercih ettiği yöntem olarak göze çarpmaktadır. Bunun sebebi ise icralık konumda olan bu araçların normal değerinin oldukça altında bir fiyat ile satış işleminin gerçekleştirilmesi olmaktadır. Siz de icralık araç konusunda bilgi sahibi olmak istiyorsanız bu işlemleri yürüten ve gerçekleştiren icra dairelerine gidip merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevaplarını yetkililerden alabilirsiniz. Aynı zamanda pek çok hukuk ile ilgili bilgi veren siteden de kolayca bildi edinebilirsiniz.
    İcralık arabaların satış prosedürleri
    Araç alacaklının borç tutarını karşılayacak bedel ile satışını gerçekleştirmek üzere ihale edilmektedir. İcralık arabalar ihaleleri belirli şartlar içermektedir. Eğer sizde icralık oto alımı konusunda bir istek duyuyorsanız bu şartları yerine getirmeniz gerektiğini de unutmayın. İhale şartlarına uyan kişilerin katıldığı açık arttırma usulü ile araçların satışı gerçekleşmektedir. İlk arttırma da çoğunluk sağlanmazsa satış ikinci ve son ihaleye kalmaktadır. Bu ihale sonunda da en yüksek teklifi veren kişi tarafından ihale kazanılmış olacaktır. 

    ucuz sözüne inanmayın...

    genel olarak rakamlar yüksek...

    icra ihalesinde bulabildiğiniz 30.000tl ye olan araç gene 30 a bitiyor...hatta 34 e bile bitiyor. bilginize.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-garaj-arabasidir-km-orjinaldir-131574223/detay

    Bu aracın 2012 1.2.tsi aynısını internette 36000tl lere veriyorlar.

    icrada anahtar ruhsatı olmayan bir aracı 37100 tl ye satıldı...Muayenesi kdvsi ruhsatı 38000tl leri bulur.

    yani icrada ucuz araç yok.

    Ne akla hizmet o paraları veriyorlar bunu da anlamış değilim. jetta nın zaten sıfır 43000tl idi.

    bir ihale değil ki hepsi pahalı bitiyor...ne akla hizmet o paraları veriyorlar anlamıyorum.

    orjinalliğine para verebilirler ama onlar da da boya kaza çıkıyor. ve ayrıca da orjinal çıksa bile 300-500 tlden fazla para kazanacaklarına ihtimal vermiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syrialin -- 1 Ağustos 2013; 10:44:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turboscan

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-garaj-arabasidir-km-orjinaldir-131574223/detay

    Bu aracın 2012 1.2.tsi aynısını internette 36000tl lere veriyorlar.

    icrada anahtar ruhsatı olmayan bir aracı 37100 tl ye satıldı...Muayenesi kdvsi ruhsatı 38000tl leri bulur.

    yani icrada ucuz araç yok.

    Ne akla hizmet o paraları veriyorlar bunu da anlamış değilim. jetta nın zaten sıfır 43000tl idi.

    bir ihale değil ki hepsi pahalı bitiyor...ne akla hizmet o paraları veriyorlar anlamıyorum.

    orjinalliğine para verebilirler ama onlar da da boya kaza çıkıyor. ve ayrıca da orjinal çıksa bile 300-500 tlden fazla para kazanacaklarına ihtimal vermiyorum

    İş biraz yaygınlaştı hocam eskiden uyguna alanları biliyordum fakat internetle birlikte bu iş herkese yayılmaya başladı ve işe girişen insan sayısı arttı. O yüzden böyle olduğunu düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: J.J.93

    quote:

    Orijinalden alıntı: turboscan

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-garaj-arabasidir-km-orjinaldir-131574223/detay

    Bu aracın 2012 1.2.tsi aynısını internette 36000tl lere veriyorlar.

    icrada anahtar ruhsatı olmayan bir aracı 37100 tl ye satıldı...Muayenesi kdvsi ruhsatı 38000tl leri bulur.

    yani icrada ucuz araç yok.

    Ne akla hizmet o paraları veriyorlar bunu da anlamış değilim. jetta nın zaten sıfır 43000tl idi.

    bir ihale değil ki hepsi pahalı bitiyor...ne akla hizmet o paraları veriyorlar anlamıyorum.

    orjinalliğine para verebilirler ama onlar da da boya kaza çıkıyor. ve ayrıca da orjinal çıksa bile 300-500 tlden fazla para kazanacaklarına ihtimal vermiyorum

    İş biraz yaygınlaştı hocam eskiden uyguna alanları biliyordum fakat internetle birlikte bu iş herkese yayılmaya başladı ve işe girişen insan sayısı arttı. O yüzden böyle olduğunu düşünüyorum

    Dod'da sorguladığım zaman

    2012 jetta nın gerçek değerinin 36-38000tl edeceğini gösteriyor.

    1 ihale değil ki...

    100 ihaleden araç ihalesi için 80 i pahalı 20 si ucuzdur.

    Gayrimenkulde ise tahmin ettiğim kadarıyla %50 si pahalı %50 si ucuzdur...genelde gayrimenkule rakam vurmuyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turboscan

    quote:

    Orijinalden alıntı: J.J.93

    quote:

    Orijinalden alıntı: turboscan

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-garaj-arabasidir-km-orjinaldir-131574223/detay

    Bu aracın 2012 1.2.tsi aynısını internette 36000tl lere veriyorlar.

    icrada anahtar ruhsatı olmayan bir aracı 37100 tl ye satıldı...Muayenesi kdvsi ruhsatı 38000tl leri bulur.

    yani icrada ucuz araç yok.

    Ne akla hizmet o paraları veriyorlar bunu da anlamış değilim. jetta nın zaten sıfır 43000tl idi.

    bir ihale değil ki hepsi pahalı bitiyor...ne akla hizmet o paraları veriyorlar anlamıyorum.

    orjinalliğine para verebilirler ama onlar da da boya kaza çıkıyor. ve ayrıca da orjinal çıksa bile 300-500 tlden fazla para kazanacaklarına ihtimal vermiyorum

    İş biraz yaygınlaştı hocam eskiden uyguna alanları biliyordum fakat internetle birlikte bu iş herkese yayılmaya başladı ve işe girişen insan sayısı arttı. O yüzden böyle olduğunu düşünüyorum

    Dod'da sorguladığım zaman

    2012 jetta nın gerçek değerinin 36-38000tl edeceğini gösteriyor.

    1 ihale değil ki...

    100 ihaleden araç ihalesi için 80 i pahalı 20 si ucuzdur.

    Gayrimenkulde ise tahmin ettiğim kadarıyla %50 si pahalı %50 si ucuzdur...genelde gayrimenkule rakam vurmuyorlar


    Evet hocam bende bi ara bakıyordum bu işe de dediğiniz gibi ucuz olmuyorlar malesef
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turboscan

    quote:

    Orijinalden alıntı: J.J.93

    quote:

    Orijinalden alıntı: turboscan

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-garaj-arabasidir-km-orjinaldir-131574223/detay

    Bu aracın 2012 1.2.tsi aynısını internette 36000tl lere veriyorlar.

    icrada anahtar ruhsatı olmayan bir aracı 37100 tl ye satıldı...Muayenesi kdvsi ruhsatı 38000tl leri bulur.

    yani icrada ucuz araç yok.

    Ne akla hizmet o paraları veriyorlar bunu da anlamış değilim. jetta nın zaten sıfır 43000tl idi.

    bir ihale değil ki hepsi pahalı bitiyor...ne akla hizmet o paraları veriyorlar anlamıyorum.

    orjinalliğine para verebilirler ama onlar da da boya kaza çıkıyor. ve ayrıca da orjinal çıksa bile 300-500 tlden fazla para kazanacaklarına ihtimal vermiyorum

    İş biraz yaygınlaştı hocam eskiden uyguna alanları biliyordum fakat internetle birlikte bu iş herkese yayılmaya başladı ve işe girişen insan sayısı arttı. O yüzden böyle olduğunu düşünüyorum

    Dod'da sorguladığım zaman

    2012 jetta nın gerçek değerinin 36-38000tl edeceğini gösteriyor.

    1 ihale değil ki...

    100 ihaleden araç ihalesi için 80 i pahalı 20 si ucuzdur.

    Gayrimenkulde ise tahmin ettiğim kadarıyla %50 si pahalı %50 si ucuzdur...genelde gayrimenkule rakam vurmuyorlar


    tutulmayan araçlara fazla rakam vurmuyorlar.

    50.000tl edecek 2011 renault kaleos 33000tl ye satıldı
    20.000tl edecek 2004 vw new bettle ise 15900 tl ye satıldı.

    bilginize...
  • İhale sonrası Tellaliye Harcı alınmamakta olup, yalnızca İhale Bedeli+KDV+D.V. alınmaktadır. KDV oranı ticari araçlarda %18, hususi araçlarda ise %1 dir. D.V. ise 4 nüsha olarak düzenlenen Araç Satış Tutanağı için her nüsha için ayrı ayrı olmak üzere (binde 5.69) olarak tahsil edilir. Bunun dışında araç için yapılan takip gideri (çekici, otopark ücreti, MTV borcu vb. masraflar alıcıdan istenmez, satış bedelinden ödenir.

    http://ivdb.gov.tr/duyurular/thssorucevap.php
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 2 Şubat 2016; 18:41:40 >
  • arkadaşlar merhaba,

    https://esatis.uyap.gov.tr/esatis/jsp/esatis_jsp/ihale_detay_goster.jsp?mid=4806094998

    bu araba 15 gun önce 77.400 e satıldı ben de ordaydım...bir gece öncesi de internetten 60.000 lira teklif vardı.. ama tekrar ıhaleye çıktı

    bu nasıl oluyor ?
  • https://esatis.uyap.gov.tr/esatis/jsp/esatis_jsp/ihale_detay_goster.jsp?mid=4756513030

    benim bazı anlamadığım noktalar var. linkteki aracın muhammen bedeli 90.000 ilk ihale tarihi 02.05.2017 ve bir gun once internet üzerinden 52.000 teklif verilmiş %50sinden fazla bir fiyat olmasına rağmen aracı teklif veren kişiye vermeyip 4 gün sonra ikinci ihale için gün vermişler bunun sebebi ne olabilir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.