Şimdi Ara

12 volt ısıtıcı rezistans .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
49.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba .

    12 volt gerilimde çalışabilecek 3 metreküplük küçük bir hacmi 2,3 dk civarında ısıtabilecek bir rezistans yapmayı düşünüyorum sonradan eklenilecek fan ile ısı dağılımı yapılacak çok yüksek ısı değerleri peşinde değiliz bahsi geçen hacmi oda sıcaklığında tutması yeterli.Tek eksiğimiz 12 volt beslemeli rezistans.Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnarKin -- 30 Kasım 2008; 17:30:28 >



  • senin küçük bir hacim dediğin 3 ton su demek bunu 12 voltta kısa sürede ısıtman için reziztans üzerinden dehşet bir akım geçirmen gerekir bu ısıtıcıyı ne ile beslemeyi düşünüyorsun
  • değiştirdim önce okuyanlar bilirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 1 Aralık 2008; 13:53:04 >
  • Arkadaş su ısıtmaktan hiç bahsetmemişki. Hava ısıtmaktan bahsediyor.
  • helezonik rezistansın bir ucunu direkt bağla diğer ucunada üzerinde gezdirerek akım ver verinmli ve sağlıklı ısıyı elde ettiğinde rezistansı oradan kes ve direkt 12 v ver ama 3m küp lük bir hacim için rezistansıda paralel bağlayarak çoklamalısın ve çok amperli bir kaynağa ihtiyaç duyacaksın
  • hakkaden ya su nerden çıktı,
    sözümü geri aldım,
    bu olabilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 1 Aralık 2008; 13:52:40 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: rondo1194

    değiştirdim önce okuyanlar bilirler


    quote:

    Orjinalden alıntı: rondo1194
    hakkaden ya su nerden çıktı,
    sözümü geri aldım,
    bu olabilir


    İnsan hata yapar yanılır da, ne bu tedirginlik
  • Su ile hiç bir işimiz yok arkadaşlar 3 metreküplük minik bir oda düşünün odaya küçük bir delikten hava giriyor bizim yapmak istediğimiz sistem o küçük delikten gelen (yani dışarıdan) soğuk havayı ısıtarak içeriye verecek bir sistem.Rezistansın önüne yada arkasına fan koyarak ısınmış rezistansa sürtünerek giren hava bu şekilde ısınacak ve odayıda ısıtacak örnek verecek olursam saç kurutma makinesini düşünün biraz daha güçlüsü diyebiliriz.12 volt 60 ampere kadar yolumuz var akım konusunda bir sorun yok.Ve çok yüksek sıcaklık istemiyoruz 20 - 25 derece sıcaklık yeterli olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnarKin -- 1 Aralık 2008; 18:34:44 >
  • pardon ya hakketten su falan yok işin içinde nerden çıkardım ben onu neyse yanlış anlamışım
  • lif kang,
    ne bilem birden kendimi aptal hissettim
  • Yokmu yardımcı olacak arkadaşlar ?
  • yukarı bir arkadaş yazmış işte.220 v lik bir rezistans telini daha kısa olarak kullanacaksın.bu kullandığın tellerden de paralel olarak birden fazla bağlamalısın ki istediğin ısıyı elde edebilesin.ayrıca uyarı ! devreden geçecek amper çok büyük olacağı için besleme kablolarını buna göre kullanmalısın.yoksa kablolar da yanar.neyle besleyeceksiniz bu ısıtıcıyı?
  • Normal şartlarda havanın ısı kapasitesi 1 kj/kg.K yoğunluğu 1,2 kg/m^3

    3 m^3 içinde 2,5 kilo hava var. Ortamın sıcaklığını 10 derece arttırmayı hedefliyorsun diye varsayıyorum. Buna göre gereken enerji 2,5.1.10=25 kilo joule eder. Bunu 3 dakikada elde etmen için 25000/180=139 Watt güce ihtiyacın var.

    Git bir elektrikli ocak rezistansı al. Kaç watt olduğunu kesin bir şekilde belirle. Etikette yazana sakın güvenme. Ampermetre kullanmasan daha iyi olur tehlikeli olabilir. Elektrik sayacını kullanmak daha akıllıca olur. Sonra bunu 220/12=18 eşit parçaya ayırdın diyelim. Rezistans 700 W çıktı diyelim. 139/700=0,2 ve 0,2*18=3,6 parçayı paralel bağlayacaksın. Tabii 18 parçaya ayırmak anlatım icabı. Ohmmetre ile ölçüp orantı yaparak gerekli parçayı söküp sonra onu 3,6 parçaya ayırmak iyi fikir. Kolay gelsin




  • çok zor bi uğraş,
  • oto çakmak ketılları var 120 watt ortalama 10 amper.....

    uzun süre çalışmaı işe yaraya bilir
  • Çok basit...

    Elektrikçiye gidiyorsunuz,2kW - 3kW reziztans sarmalı alıyorsunuz.Eğer tam olarak ne olduğunu anlamazsa, elektrikli fırınlarda v.s kullanılan yay gibi diye tarif edersiniz.2-3YTL gibi bi fiyatı var.

    Tabii bu reziztans 220V olduğu için direnci yüksek,doğrudan 12V'a bağlarsanız ısınmaz.

    Bu reziztansı parçalıycaksınız, 12V ile ısıtma yapacaksanız eğer ona göre koparıp direnç değerini ölçerek istediğiniz watt değerinde ısıtıcı elde edebilirsiniz.

    Ben tek sarmalı ufak ufak parçalara ayırıp 12V 600W reziztans yapmıştım,güç kaynağı test ediyordum bununla.

    Yalnız, reziztans telinin lehim tutması zordur.Oluşturduğunuz ufak reziztans parçalarının uçlarını maket bıçağıyla kazıdıktan sonra kabloyu tele direkt lehimlemek yerine önce bi kargaburnu yardımıyla iyice birbirine bağlayın, sonra üstüne lehim atın.Reziztansa yakın kısımlarda kablo izolatörü de olmamalı,yanması an meselesi oluyor.

    Kolay gelsin.




  • Türm arkadaşlara teşekkürler .

    DiabloXT ;

    Bunu en son ihtimal olarak düşünüyordum yanlız şu durumda yine bir sorun var rezistansı neye sarabilirim ? Yalıtkan ve yanmayan ne olabilir ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AnarKin

    Türm arkadaşlara teşekkürler .

    DiabloXT ;

    Bunu en son ihtimal olarak düşünüyordum yanlız şu durumda yine bir sorun var rezistansı neye sarabilirim ? Yalıtkan ve yanmayan ne olabilir ?

    Reziztansları sabit tutmakta genelde taş,tuğla kıvamında maddeler kullanılıyor.Taş dirençleri felan görmüşsünüzdür.

    Eğer ufak bişey yapacaksanız eğer aklıma net birşey gelmiyor,ama hava akımını da sağlamanız gerektiği için bi fikir de oluşturamadım...

    Herhangi bir metal ızgarayı kat kat vernikle felan boyarsanız ve ona sararsanız sorun olmaz gibi.
    Zaten sürekli hava akımı olacağından reziztanslar kızarmadan ısıtırlar. Bir saç kurutma makinesi bulup onun mantığını da kullanabilirsiniz aslında.




  • Saç kurutma makinelerinin içindeki rezistansların sarıldığı madde nedir onu bilmiyorum değişik bir madde ve kırılgan bükmeye çalışıldığında çatlıyor ve kırılıyor alaşımlı cam gibi bir şey.Aklıma kalebodur taşlarını ince uzun şekilde kesip uc kısımlarından elmas matkap ile delik açarak vida yardımı ile birbirine sabitleyip üzerine tel sarmak geldi,sanırım bu şekilde yapacağım.

    Yardımlar için çok teşekkür ederim.
  • biriketin kare içi ile ben bir soba yapmıştım delikler açıp tel halkalar yaparak sanada bunu öneririm diğer taktik ise gözenekli tuğla ile böyle bir uygulama yapabilirsin dfahası tamircilerde olur seramik boncuklarlada bir uygulama yapabilirsin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.