Şimdi Ara

Core i7 965 EE hava soğutma ile 5GHz'i gördü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • AMD ve Intel arasında rekabetin yeni adı hız aşırtma yani Overclock. Geçtiğimiz günlerde AMD cephesinden Phenom II ile Sıvı Nitrojenle altında yapılan çalışmalarda 6GHz'i görüldüğüne yönelik haberlerin gelmesinin ardından, Intel yakasından bahsi geçen hızların kullanıma sunulacak işlemciler ile mümkün olmasının zor olduğu ve AMD'nin ancak özel bir işlemciyle ilgili hıza çıkabileceği yönünde yorumlar yapılmış ve Intel'in de CES 2009'da 7GHz için gösteri yapacağı bildirilmişti.


    Intel'in Ocak ayında Las Vegas'da yapılacak Tüketici Elektroniği 2009 fuarında gösteri için hazırlanan özel Core i7 XE 965 modeliyle 7GHz'i zorlayacak Fugger kod adlı profesyonel hız aşırtmacının yaptığı yeni bir çalışmayla Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini temel alan Core i7 965 Extreme Edition modelini hava soğutma ile 5GHz'e çıkardığı belirtiliyor .


    Intel'in standart olarak 3.2GHz'de görev yapan Core i7 965 EE modelinin hava soğutma ile 5GHz'e çıkarıldığı çalışmada işlemci çalışma geriliminin 1.47v ve bellek geriliminin 1.66v seviyesine, QPI voltajının 1.35v'ye, çarpanın 33x'e ve veri yolu hızının 152MHz'e alındığı belirtiliyor. Soğutucu olarak 120mm'lik çift fanlı Thermaltake çözümünün kullanıldığı çalışmada tüm çekirdeklerin aktif olduğu ve sıcaklığın yük altında 70 dereceyi gördüğü belirtiliyor.


    Ayrıca ekstrem soğutma ile yapılan denemelerde işlemcinin 5.7GHz'i görebildiğinin altı çiziliyor.








  • Çook süper. ama işte gel görki para yok
  • 33 çarpanı ilk defa görüyom
  • 1000 euro verebilirsek bir islemciye yapar :)
  • Yine donanımhaberin makalelerinden okuduğum kadarıyla core i7 lerin overclock yapılması ısı değerinin CPU nun ısıl değerini geçmemesi aksi halde kendini kapatacağını hatırlıyorum. Bildiğim kadarıyla Core i7 ailesinin 3 modelinde TDP )max ısı sınırıda farklı idi. Ancak 70derece seviyenin baya aşıldığını gösteriyor. Bu Hızıştırma nasıl yapıldı açıkçası çok merak ediyorum. Acaba ısıl değeri kapamak yada yükseltmek mümkünmü, mümkünse neden makalede yazmıyordu anlamadım.
  • Arkadaşlar günümüz ekran akrtları FPS ile çalışıyor yada test ediliyor. Bu core i7 (QPI)lerde nasıl oluyo bu iş anlamadım, ekrankartları QPI nedir biliyorlarmı yoksa
    - ben çalışırım aga gerisi beni ilgilendirmiyor mantığıylamı çalışıyorlar.
    Yeni aklıma geldi de belirteyim..
  • Ekran kartı ile işlemci PCI - Express üzerinden haberleşiyor, FBS ve QPI işlemci ile RAM arasındaki veri alışverişini sağlıyor diye biliyorum. PCI ile FBS'yi karıştırdın sanırım.

    Ben de FBS ile FSB'yi karıştırdım galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RCox -- 30 Kasım 2008; 14:42:22 >
  • 33 çarpanmı bu nehalemler ezber bozacak gibi dur bi araştırayım şu meretleri
  • 36*153=5508 ediyor hani 5.7 ghz görmüştü. Hesaplarda hata var bence. Bide ozel olarak hazırlanan işlemci denmiş(2.paragraf başı). Bizim aldıklarımız 4ghz de kalır bence.
  • En azından ekran görüntüsü vermişler. Bütün sonuçlar ortada. AMD böyle bir şey yapmadan şahsen inanamıyorum yaptıklarına. Gerçi bu vakitten sonra yalan haberler yaparak bir yere gelemeyeceklerinin de bilincindedirler sanırım ama bakalım...

    33 çarpan ve 5GHz üstelik yük altında sadece 70 derece. Bence gayet iyi sonuçlar. Bu işlemci pazarının cıvkı çıktı ama sonu hayırlı olsun diyeyim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: wolveray

    36*153=5508 ediyor hani 5.7 ghz görmüştü. Hesaplarda hata var bence. Bide ozel olarak hazırlanan işlemci denmiş(2.paragraf başı). Bizim aldıklarımız 4ghz de kalır bence.


    Çarpan 33x. Bahsi geçen özel işlemci ise CES 2009'de yapılması planlanan gösteri için konuşuluyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • vay bee nasıl işlemçiler yapılıyor
  • para tuzagı olan bir işlemcı bence oldukca gereksız bır işlemcı olmuş
  • eğer gerçekse harika bişey ama bu bana hiç inandırıcı gelmiyor sebebine gelince en başta ss niye yarım niye model isimleri tam oalrak yazmıyor ??
    1.66 v verildi yazıyor 1.4 le balıyor ss de voltaj ki oda yarım
    ki 1.6 v verilen 45 nm bi işlemci hava soğutma ile yük altında 70 derecede kalması imkansız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: K0rkunc

    eğer gerçekse harika bişey ama bu bana hiç inandırıcı gelmiyor sebebine gelince en başta ss niye yarım niye model isimleri tam oalrak yazmıyor ??
    1.66 v verildi yazıyor 1.4 le balıyor ss de voltaj ki oda yarım
    ki 1.6 v verilen 45 nm bi işlemci hava soğutma ile yük altında 70 derecede kalması imkansız.


    Kısaca üstünden geçelim,

    - İşlemci gerilimi: 1.47v
    - Bellek gerilimi: 1.66v
    - QPI gerilimi: 1.35v
    - İşlemci çarpan: 33
    - Veriyolu frekansı: 152
  • valla güzel değerler ama AMD havayla 4 yada üstü bir hıza ulaşabilirse ve bunu maksimum 350 dolara yapabilirse bu işlemci orta düzey O.C arasında pek tutulmaz gibime geliyor... Zira intelin üst düzeyinden bahsediyoruz burda buda 1 milyardan fazla para demek ki bu kısımda intelin insafına kalan bir nokta...

    Olsa olsa performas tutkunları yada rekor denemeleri için alınır gibi...

    Amd ve intel şuan muammalarını koruyorlar burda incelemeleri zamanı gelince yapılır zaten beklemekten daha mantıklı bir yol olduğunu göremiyorum şimdilik...

    Saygılarımla iyi akşamlar...
  • O da Bir şey mi.

    Hava soğutma ile Pentiım 4 2.8 GHz 'i Ben 4 Ghz Yaptım :)

    Teknik bir hata ile. Anakartı değiştirdim. çarpanları algılamamış. Sistem bir acayip çalıştı. sonra bir koku geldi. Restart ettim bir baktım cpu hızı 4 GHz :)
    133 mhz yerine 200 Mhz 'de çalışmış ramler.

    Soğutmak için hemen anakartı söküp balkona götürdüm :)
  • intelde amma atıp tutuyor ya bu işlemci mhzi konusunda...
  • hava sogutma ile yapılmışsa sistem resimlerini niye vermiyorlar? FUGGER hava ile yaptım diyorsa sistem resimlerinide verecekki inandırıcı olsun.
  • 5,7ghz ve hava sogutma hangi sogutucu kullanılmıs acaba :?:
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.