Şimdi Ara

Phenom II 940 BE, Phenom 9950'den %20 daha hızlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin Ocak ayında lanse etmeye hazırlandığı Deneb kod adlı 45nm Phenom II X4 ailesinin kullanıma sunulacak ilk modeli olan Phenom II X4 940 Black Edition'ın firmanın şu an için en hızlı modeli olan ve Phenom 9950'den %20 daha hızlı olduğu ifade ediliyor. Peki Phenom II 940 Black Edition modeline hız kazandıran performans iyileştirmeleri neler?


    Yapılan açıklamalara göre yeni üretim teknolojisinin en önemli getirilerinden biri olarak paylaşımlı L3 kapasitesinin 6MB'a çıkartılması %5, çekirdek ve IPC (Instructions per Clock) iyileştirmelerinin %3 ve yine yeni üretim teknolojisinin getirisi olarak artan saat hızlarıyla %12'lik kazanım sağlandığı ve bu sayede Phenom II 940 BE'nin Phenom 9950'den %20 daha hızlı olduğu belirtiliyor.



    Ayrıca soket AM3 formunda geçilmesiyle birlikte devreye girmesi beklenen DDR3 bellek kullanımıyla birlikte %5'lik performans kazanımı elde edileceği ve Phenom II 940 BE'nin soket AM3 güncellemesi olarak kullanıma sunulacak Phenom II 945 BE (3GHz) modelinin Phenom 9950'ye göre %25'e varan oranda daha hızlı olacağı iddia ediliyor.


    Performans iyileştirmelerine ek olarka yeni üretim teknolojisinin öne çıktığı detaylardan biri olarak kullanıma sunulan ilk revizyonu 140 watt olan Phenom 9950 modelinin aksine 3GHz'de görev yapan Phenom II 940 BE, 125 watt'lık ısıl güç tasarımıyla gelecek. Tabii mevcut Phenom modellerinden daha hızlı olacak Phenom II ailesinin performansı bağımsız testlerle birlikte netleşecek.








  • Demekki aynı saat hızında %8 gibi bir performans farkı var gene aynı saat hızındaki core mimarisinden bir miktar geri kalacak gibi gözüküyor. Soket değişikliğiyle fark %13'e çıkar ve aynı frekansta core mimarisi yakalanmış olur. Mantıklı fiyatlar ve iyi hız aşırma yeteneği satış grafiğinde önemli rol üstlenecektir, bu arada farkın biraz daha fazla olmasını beklerdim.
  • İyi de 9950 yi 3 ghz e çıkarsak neredeyse aynı duruma gelirler. Dalga mı geçiyorlar Phenom dan ümidi kestim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 28 Kasım 2008; 16:48:36 >
  • Bence bu değerler mühendislik örneği işlemciler ile yapılmış denemelerin sonucudur. İşlemciler tam olarak otursun,kullanıcı testleri çıksın,o zaman görüürüz.

    Umutluyum bu seriden.
  • amd nin bu sözlerini çok duyduk bakalım cıksında görelim
  • Güç tüketimine de bir çare bulsa iyi olacak.
  • overclock overclock overclock

    tek etken bu olacak amd mi yoksa intelmi
    gorecez bakalim
  • Şu Phenom II 940 nelerden ne kadar hızlı bir toptan söyleseler ya. Acaba Enzo Ferrariden ne kadar hızlı? Merak içindeyim. Nese, umarım dedikleri gibidir.
  • Neyleyim hız artışıyla gelecek olan performansı? İki firmanın rekaber edebilmesi için ürünlerinin birbirlerine eşit ölçütlerde olması lazım. AMD hala bu eşitliği yakalayamadı.
  • peki 4 ghz çıkartılan P II yaklaşık 940 dan % 30 hızlı mı olacak ?
  • %20 Normal Biri 2.66 ghz Biri 3 ghz Ve Cache Farkları Var.Teorik Olarakda Q6600 den %15 Daha iyi ve 3.8 ghz Stabil Kullanılabilirse Bence Bu İşlemci Alınabilir.
  • ya bu amdnin şuanda sıralamaya göre intelin bir çok cpusundan acaip geride olduğu söyleniyor bunlar ne derece iyi olacak
  • Phenom II bomba gibi geliyor..
  • Saat hızı eşitlenince %8 iyi olcakmış bu bence pekde iyideğil tabi bu neye göre%8 oda mechul ben oyun için %8 yetmez diye düşünüyorum ortalama bideğerse fena değil ama oyunlarda enaz eşit hızda %15 bekliyorum yani
  • X2;
    İyi de 9950 yi 3 ghz e çıkarsak neredeyse aynı duruma gelirler. Dalga mı geçiyorlar.
    arkadasım L3 seviye 3 katına cıkmıs 140watt dan 125 watt a dusulmus max 3,5 ghz calısan ıslemcı hava sogutmayla 4 ghz yı gormus sıvıyla ortalama 4,5 ghz ye yakın degerler demek bunlar 45nm ye dusulmus sen sımdı 9950 le aynı saat hızında aynılarmı dıyorsun:D:D:D
  • bence mhz-mhz karşılaştırması biraz gereksiz duruyor. amd yapabilecekse yüksek mhz işlemci yapsın, performansını böyle arttırsın. yalnız şu an için intel ile mhz yarışına girebileceğini zannetmiyorum. bu mali tablo altında mhz yarışının getirdiği yükü kaldıramaz amd.

    inşallah yeni mimarisi ile yarışa önde dahil olur amd, bir firmanın tekel olması son kullanıcıya asla yaramaz..
  • Frekans artışı %12 değil, %15 bir kere. Hangi süper zeki arkadaş hesaplamışsa onu o yanlış. Geriyede %20 den %5 lik bir bölüm kalıyorki o da muhtemelen önbellek artışından. Yani ortada iyileştirme felan yok. Adamlar 45 nm. nin etkisiyle sadece frekansı yükseltip cache i artırmışlar hepsi bu. :)

    Ayrıca haberin diğer ilginçliği de ortada test sonucu felan olmadan %20 gibi bir ifade kullanılması. Böyle saçma sapan bir iddiada ilk kez görüyorum. Bu AMD hala adam olmamış anlaşılan. Eski kafada devam ediyor. Gerçi şöyle bir atasözümüz var. Tenekeyi(K10 mimarisi) ne kadar parlatsan çeyrek Altın etmezmiş. Phenom II leri bekleyen arkadaşlara kolay gelsin diyorum.
  • core i7 920 ile phenom 2 920 karşılaştırması yapılsa iyi olacak.çünkü görünüş olarak intel nehalem ile amd nin şu anki mimarisinin birazcık kopyasını kullanıyor.dahili bellek kontrolcüsü l3 cache vs vs.. frekanslarda aynı.karşılaştırmasını merakla bekliyorum doğrusu.cache bellek yüzünden yüzde 5 fark olabilir mi acaba...
  • Peh bu muydu 10 gundur çıkan phenom 2 haberlerinin sonucu



    Anlasılan amd de yine iş yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Frekans artışı %12 değil, %15 bir kere. Hangi süper zeki arkadaş hesaplamışsa onu o yanlış. Geriyede %20 den %5 lik bir bölüm kalıyorki o da muhtemelen önbellek artışından. Yani ortada iyileştirme felan yok. Adamlar 45 nm. nin etkisiyle sadece frekansı yükseltip cache i artırmışlar hepsi bu. :)

    Ayrıca haberin diğer ilginçliği de ortada test sonucu felan olmadan %20 gibi bir ifade kullanılması. Böyle saçma sapan bir iddiada ilk kez görüyorum. Bu AMD hala adam olmamış anlaşılan. Eski kafada devam ediyor. Gerçi şöyle bir atasözümüz var. Tenekeyi(K10 mimarisi) ne kadar parlatsan çeyrek Altın etmezmiş. Phenom II leri bekleyen arkadaşlara kolay gelsin diyorum.




    Frekans artışı %12 denmemiş. Frekans artışının getirisi %12 denmiş.

    Yani %15 lik frekans artışı %12 getiri sağlıyormuş. Yanlış anlamışsınız herhalde.


    Mimari değişmediğini düşünürsek aynı saat hızında %8 lik başarı çok iyi, ama hangi testlerde ve hangi durumlarda getiri var bunu görmek lazım. Hele firmanın kendisi aynı saat hızında %8 avantaj sağladığını iddia ediyorsa şüphelenmek lazım.


    Daha normal bir işlemci testi veremedi AMD. Bu biraz şüphe uyandırıcı zira mesela rakibi, Corei7 serisi işlemcileri çıkarmadan 3-4 ay önce cesurca sitelere yollamıştı. Nehalem çıkmadan 2-3 ay önce bile herkes performansını biliyordu.


    AMD hiç bir şey söylemese bile daha iyi idi. Durmadan abuk subuk, sadece rakamsal, bazıları platform hilesine sığınmış bilgiler. Fabrika ortamında yapılmış sonucu bile gösterilmeyen, hangi ayarlarla yapıldığı belli olmayan Oc. testleri. AMD ilginç işler yapıyor ve yeni işlemcilerin performansına dair şüpheleri arttırıyor.


    Phenom 2 ler iyi performans vermese bile kimse AMD ye kızmazdı, belki satış rakamı biraz düşerdi ama kızmazdı.

    Ama şu an beklentiyi o kadar arttırdı ki performansının Nehalem le yarışacağını bekleyen insanlar oluştu.


    Birde şu anda aynı saat hızında ki Core2 leri bile geçemeyen bir işlemci çıkarsa, AMD baya bir sevimsizleşecek.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.