Şimdi Ara

Canon MP610 İÇİN PELİKAN KARTUŞ NASIL OLUR??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugün aldığım canon mp610 yazıcı ile 280 sayfa çıktı aldım standart ayarlarda.Kartuş doluluk oranında 5 seviyenin birisi gitti.Üstelik en üstteki diğerlerine göre çok görünen seviye düştü.Yani görünüşe göre en fazla 750-800 sayfa falan çıktı alabilirim.Canon internet sitesinde 5025 sayfa gibi astronomik birşey yazıyor.Tamam bu değere ulaşmayı zaten düşünmüyordum ancak bi 1500 sayfada bekliyodum açıkçası.Yani büyük bir hayal kırıklığına uğradım.Canonun verdiği değerle uzaktan yakından alakası yok.Neyse en azından kartuşun fiyatı 25 lira.Garanti bitene kadar orjinale devam.Ancak netsiparişte pelikanın canon için ürettiği kartuşlar var.Acaba bunlar yazıcıya bir zarar verir mi??Orjinalinden farklı olur mu??

    http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=16631558200
    http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=16631558202



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FletneR_ -- 29 Kasım 2008; 18:04:50 >







  • Hocam, hiçbir yazıcıda özelliklerinde belirtilen sayıda çıktı alamazsınız. Genelde belirtilen sayının 2/3 oranlarında bir çıktı sayısına ulaşabilirsiniz. Tüm markalarda durum aynı. Bir de mürekkep seviyeleri tahmini değerlerdir.

    Yazıcınız hayırlı olsun...
  • O 1500 sayfa rakamı, A4 sayfada %5 oranında mürekkep kullanılacaksa ona göre verilmiş değerlerdir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: shadow006

    O 1500 sayfa rakamı, A4 sayfada %5 oranında mürekkep kullanılacaksa ona göre verilmiş değerlerdir.

    Hyır zaten %5 yoğunlukta ve en düşük kalite ayarında verilen rakam 5025 sayfa.280 sayfada kartuşun ortalama göründüğüne göre %25 i gitmiş.Galiba 1000 sayfaya çıkar.Ancak standart ayarlardaki baskısı dediğim gibi ço çok iyi.Yani bu ayarlarda yazdırmaya hiç gerek yok.Yoğunluğu en düşükte çıktı aldım gayet güzel okunuyor.Artık o ayarlarda çıktı alıcam.Ve galiba bu ayarlarda sürekli çıktı alınırsa 1500 sayfayı geçecektir.Aslında kötü değil.Ancak dediğim gibi 3000-5000 sayfa hayal gibi.Çünkü hiç birimiz %5 yoğunlukta sayfa yazdırmıyoruz.
  • Siyah kartuşum yarısına indi.Makine çok güzel fotoğraf basıyor.Acaba pelikan kartuş alığ taksam orjinal kartuş ile tonlama,kalite açısından fark olur mu?
  • kullanmayan birisinin bu soruya yanıt vermesi zor denemekte yarar var fiyatı da gayet uygun zaten.
  • kartuşun fiyatı çok uygun denemeye değer :)
  • pelikan kartuşu deneyen var mı bende almayı düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet©

    pelikan kartuşu deneyen var mı bende almayı düşünüyorum


    ??
  • Aynı cihazı kullanıyorum ve açıkçası pelikan çok tatmin edici. Tonlama-kalitede hiç fark yok, hatta siyah daha iyi gibi duruyor.
  • MP610 ne zamandan beri 5025 sayfa baskı veriyor yaw =) 5 serisi siyah 8 seriside renkli kullanmasi lazım ve bunlarda 700 sayfa siyah 500e yakında renkli vermesi gerek diye biliyorum =)
  • arkadaslar bende de bu yazicidan var. acaba hangi kartujdan alacagim. nerede bulabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: switel

    arkadaslar bende de bu yazicidan var. acaba hangi kartujdan alacagim. nerede bulabilirim?


    Yazıcınınız; Canon PGI-5BK CLI-8C/M/Y/BK (5 Renk) kartuşları kullanıyor.

    Orjinal kartuş almanıza gerek yok.Kolay dolumu olan dolabilen Kartuşları kullanmanızı tavsiye ederim.Kolay Dolum Kartuşlarını aldıktan sonra; Kartuş maliyetiniz olmayacak, mürekkep maliyetinizde çok düşük olacaktır...
    Tavsiyem: http://www.cescesor.com/Canon-PGI-5BK-CLI-8CMYBK-5-Renk-Uyumlu-CESCESOR-Kartus-Dolum-Seti-Kolay-Dolan-Kartus-Dolabilen-Kartuslari,PR-70.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falcon1977 -- 12 Eylül 2011; 16:24:20 >




  • mrb
    pelikan kaliteli bir markadır
    fakat her muadil kartuşta yazıcıya tam hakim olmanız gerekir.
    kafa temizliği nozul temizliği gibi ayarları biliyorsanız
    pelikan kartuş muadiller arasında en iyi olanların başında gelir diyebilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aBaBaDaN

    Bugün aldığım canon mp610 yazıcı ile 280 sayfa çıktı aldım standart ayarlarda.Kartuş doluluk oranında 5 seviyenin birisi gitti.Üstelik en üstteki diğerlerine göre çok görünen seviye düştü.Yani görünüşe göre en fazla 750-800 sayfa falan çıktı alabilirim.Canon internet sitesinde 5025 sayfa gibi astronomik birşey yazıyor.Tamam bu değere ulaşmayı zaten düşünmüyordum ancak bi 1500 sayfada bekliyodum açıkçası.Yani büyük bir hayal kırıklığına uğradım.Canonun verdiği değerle uzaktan yakından alakası yok.Neyse en azından kartuşun fiyatı 25 lira.Garanti bitene kadar orjinale devam.Ancak netsiparişte pelikanın canon için ürettiği kartuşlar var.Acaba bunlar yazıcıya bir zarar verir mi??Orjinalinden farklı olur mu??

    http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=16631558200
    http://www.netsiparis.com/detay.asp?kod=16631558202


    ben epson için pelikan kullanmıştım hiçbir zararı olmadı orjinal gibi fiyatıda az




  • yalnız sizin yazıcınızın baskı kafasındaki püskürteçler 1 pikolitre yani çok küçük(mikro), bu tür yazıcılarda kısa zamanda tıkanma yapabilir dikkat edin derim... (bunları pelikan için değil kolay dolum kartuşlarının dandik mürekkepleri için söylüyorum,pelikan çok kalitelidir.)
  • ben mp560da pelikan kullanıyorum çok memnunum...
  • ben de mp500 için pelikan kullanıyorum çok memnunum... Ürünleri netsıparıs uzerınden alırsanız daha iyi oluyor. Direkt distribütorden tedarik ediyor. Mediamarktta da bulabılıyorsunuz ama elınde beklettiği ürünler oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.