Şimdi Ara

55nm GT200b GPU'lu GeForce GTX 200 serisi için geri sayım başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Nvidia'nın 55nm üretim teknolojisiyle hazırladığı GT200b GPU'sunun güç verdiği GeForce GTX 200 serisi yeni ekran kartları için geri sayım başladı. Gelen bilgilere göre bir süre önce yeni GPU'larının satışına başlayan Nvidia cephesinde firmanın iş ortakları muhtemelen Aralık ayının ilk günlerşyle birlikte GT200b GPU'lu GeForce GTX 200 serisi yeni modellerini kullanıma sunacak.


    Nanometrik anlamda küçülme sağlayan yeni üretim teknolojisiyle GT200 GPU'sunun üretim maliyetlerini aşağı çekecek olan Nvidia, ayrıca yüksek performans segmentinde daha düşük güç tüketimine sahip çözümler ile rakip AMD-ATi'nin HD 4800 serisine karşı performans/watt başarımı daha yüksek çözümler ile çıkarak yıl sona ermeden yeniden potaya girmeyi hedefliyor.


    Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere Nvidia, 55nm üretim teknolojisine geçiş ile birlikte 192x paralel işlemcili GeForce GTX 260 modeliyle yollarını ayırıyor. 216x paralel işlemcili GeForce GTX 260 ve GTX 280 modelleriyle yoluna devam edecek olan firma, yeni üreitm teknolojisinin sağladığı termal avantaja rağmen muhtemelen hız arttırımına gitmeyecek.


    Tabii firmanın referans modeller için hızlarda bir değişiklik yapmayacak olması partnerlerin sessiz kalacağı anlamına da gelmiyor. Zira mevcut GT200 GPU'sunu göre daha yüksek hız aşırtma performansıyla geleceği belirtilen GT200b GPU'lu GeForce GTX 200 serisi dahilinde çalışma frekansları fabrika çıkışı arttırılan ismi "OC" uzantılı modeller de hazırlanacaktır.


    Aralık ayının ilk günleriyle birlikte satışa sunulacağı tahmin edilen 55nm GT200b GPU'lu GeForce GTX 200 serisi için Nvidia'nın henüz resmi herhangi bir açıklama yapmadı.








  • ya gt300ler nerde kaldı ya
  • Eğer nvida aralık ayında çıkaracağı 55 nm. ürünlerde ATi'yi yakalıyamassa bu sefer işi gerçekden çok zor olur umarım başarılı bi ürün çıkarır ve rekabet iyiden iyiye kızışır bu da bizim ( son kullanıcının) işine yarar
    Saygılar...
  • Boşuna beklemeyin 55nm 9800gtx+ lar 4850lerden ucuz değil 8800gts ler 260lira iken bu Nvidia dan ne bekliyorsunuz big bang mega bang ultra bang yapar durur artık fiyat düşürmeyi denese uğraşmaz böyle işlerle şe.sizler sallayın gitsin. 5800 serisine bişey kalmadı almayın boşuna o kartları.
  • ooo kasımda cıkıyordu şimdide aralığın ilk haftası bu bize gelene kadar 2009 a gireriz
  • Bütçeme göre 1 sene sonraki hayalim şu olacak herhalde:

    2 adet az ısınan, az güç harcayan 55nm GT200b GPU'sunu SLI ile yeni bir SLI destekli anakart üzerinde çiftleştirip, performasımı şimdiki 8800GT'nin üzerine 5'e katlamak.

    Bazen, acaba diyorum, 650Watt PSU sipariş vermekle ileriye dönük düşünüp iyi mi ettik?

    Çünkü artık üreticiler nerede az maliyet, az güç ihtiyacı, oraya yöneliyorlar. Güzel kısım; tüketiciler ve son kullanıcılar da buraya yöneliyor. Zira sistemlerin toplam güç ihtiyaçları da her geçen gün azalıyor.

    Darısı 45nm başına.
  • biraz daha bekleseler rv870 ile birlikte cıkaracaklardı herhal..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hardcore_Gamer



    Zira sistemlerin toplam güç ihtiyaçları da her geçen gün azalıyor.



    anlamadım !!!
    tam olarak ne demek istedin acabaa?
  • Amma zormuş 55nm ye geçmek. Adamlar bir türlü geçemediler. Herşey de gecikti geçemedikleri için. Fiyat indirimi de yalan oldu. 9550GT, G94 9600GSO gibi kartların haberi verileli 2 ay oldu neredeyse hala gelecek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iktyas

    ya gt300ler nerde kaldı ya


    2009 ikinci çeyrek...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Huzur_02

    Eğer nvida aralık ayında çıkaracağı 55 nm. ürünlerde ATi'yi yakalıyamassa bu sefer işi gerçekden çok zor olur umarım başarılı bi ürün çıkarır ve rekabet iyiden iyiye kızışır bu da bizim ( son kullanıcının) işine yarar
    Saygılar...


    Zaten yeni 216sp'li gtx260 ile bile 4870'den daha iyi konuma gelmiş durumda 55nm ile oc esnekliği daha iyi olur testlere özellikle gtx260'da aa ve af açılamadığı gibi saçma düşünceye sahip olanlar iyi baksınlar
    http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=10623&Itemid=40&limit=1&limitstart=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 28 Kasım 2008; 10:14:40 >




  • Ya şimdi kesin konuşmaya gerek yok.

    Düz 192 GTX 260'ın düz 4870'e karşı iyi olduğu yer - ayar vardır, düz 4870'in düz 260'tan iyi olduğu yer - ayar vardır. "Bu üstün, şu üstün" demek anlamlı olmuyor, hiç olmazsa bunun üzerinden tartışma çıkmasın. Uygulamaya, uygulamanın sahnesine ve ayara, yani bu üçüne göre sık sık değişen işler, bu tür kartlarda. İstekler önemli. O malûm konuyu da o yüzden açtık ya. Elimde ikisi de var ve kolay kolay net bir şey söyleyemiyorum. Söyleyebilecek olsam, kendim testlerimle konuyu açar ve işi bitirirdim.

    260'ların daha iyi oranlarda hız aşırtılması da elbette önemlidir karşılaştırmalarda; ama sonuçta bu da bir değişkenliğin üzerine oturuyor. Kartların başarımının duruma göre değişkenliği, gerçeğini elbette etkilemez bu.


    Bu arada, "260'la AA - AF açılamıyor" diyenler kimdi? Ya, hangi uygulama için diyorlardı?



    Not: "ATi'yi yakalayamamak - yakalamak" derken, muhtemelen 4870 X2'nin sınıfı kastedilmiştir. 4870 X2'nin rakibi yok, biliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 28 Kasım 2008; 10:49:50 >




  • Ben kimseyle tartışma niyetinde değilim oyunlar için konuşuluyordu tabi başlıklarda bu şekilde mesajlar çok gördüm
  • Kim söylediyse sağlam palavra atmış, demek ki. Ama tek bir oyunda görülmüş özel durumdan bahsedildiyse, günahını da almayalım. Bilmediğimiz ayrıntılar olabilir.
    Hangi oyunlar için söylendiği bu nedenle önemli.


    Tartışma niyetinde olduğunuzu söylemedim, ama dediğiniz üzerine kolayca tartışma çıkabilir. Göreliliğin çok öne çıktığı rakip modeller ve bu nedenle tartışma çıkabiliyor, kesin konuşunca.


    Ki GTX 260 - 192'lerin de fiyatları en azından Türkiye'de yüksek kalmış durumda, üstelik özel soğutmalı 1 GB 4870'lere karşı (hiç olmazsa, internette karşımıza çıkan yaygın fiyat listelerinde böyle). Bir de bu var.

    Connect3D'nin özel soğutmalı 1 GB 4870'i hele, meselâ. Neyse. Ben de uzatmayayım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 28 Kasım 2008; 11:09:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.