Şimdi Ara

AMD: Phenom II 940, Core 2 Quad 9400'den daha hızlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
11.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin Deneb kod adlı 45nm Phenom II X4 işlemcileriyle sergileyeceği performans ve takip edeceği fiyat politikası merak uyandırmaya devam ediyor. AMD tarafından hava soğutma ile 4GHz'in üzerine çıkabileceği ifade edilen ayrıca geçtiğimiz haftadan bu yana sıvı azotla yapılan denemelerde 6GHz'i gördüğü konuşulan Phenom II 940 Black Edition için yeni bir performans değerlendirmesi yayınlandı.


    Yeni yılın ilk günleriyle birlikte Las Vegas'ta gerçekleştirilecek Tüketici Elektroniği Fuarı '09'da lanse edilmesi beklnen Phenom II X4 940 Black Edition işlemcisinin performansına ışık tutan yeni bir döküman daha gün ışığına çıktı. AMD'nin 45nm üretim sürecine geçişteki ilk ve en önemli kozlarından biri olacak işlemcinin Core 2 Quad 9300 ve 9400 karşısındaki durumunu yansıtan tablo önemli ipuçları veriyor.


    alt="AMD: Phenom II 940, Core 2 Quad 9400'den daha hızlı"


    AMD'nin resmi test tablosuna geçmeden önce Phenom II 940 Black Edition modelini hatırlamakta fayda var. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanmakta olan dört çekirdekli işlemci 3GHz'de görev yapıyor. Soket AM2+ formunda olan işlemi 1066MHz'e kadar DDR2 bellek desteği sunabilen entegre kontrolcü ile gelecek. Seviye 2 belleği 2MB, seviye 3 belleği ise 6MB olacak işlemcinin ısıl güç tasarımı ise 125W.


    Black Edition serisi dahilinde hazırlanan Phenom II X4 940, çarpan kilidi açık olarak gelecek ve bu sayede hız aşırtma tutkunlarına da hitap edecek. AMD cephesinden hız aşırtma performansıyla dikkat çekeceği yönünde haberler gelen 940 modelinin yanı sıra aynı gün 2.8GHz'de çalışan Phenom II 920 de aynı gün lanse edilecek. Genel özellikleri itibariyle son derece benzer olan iki işlemci arasındaki temel fark saat hızı olacak.


    İşlemciler ile birlikte platform güncellemesine de gidecek olan AMD, Phenom işlemci ailesiyle duyurduğu Spider platformuyla vedalaşarak Dragon platformunu devreye sokacak. Yeni platform Phenom işlemcileri ,7 serisi yonga seti ailesi ve Radeon HD 3800 serisi ekran kartlarından oluşan Spider platformunun aksine Phenom II işlemcileri, Radeon HD 4800 serisi ekran kartları ve 7 serisi yonga setlerinden oluşacak.


    alt="AMD: Phenom II 940, Core 2 Quad 9400'den daha hızlı"


    AMD'nin Phenom II işlemcileri için cevabı heyecanla beklenen sorulardan biri de işlemciler için takip edilecek fiyat politikası. Bu konuda henüz resmi herhangi bir açıklama yapılmamakla birlikte Avustralya merkezli Austin isimli firma Phenom II X4 940 Black Edition ve 920 modellerini sırasıyla 340$ ve 300$ seviyesinden listelere aldı.Tabii bahsi geçen fiyatların resmi olmadığını ve ön-sipariş için gündeme geldiğini de belirtelim.


    Deneb kod adlı 45nm Phenom II X4 ailesinin ilk ve bir süre için en hızlı modeli olacak Phenom II X4 940 Black Edition'ın performansına yönelik olarak yeni tablo önemli detaylar içeriyor. Gün ışığına çıkan ve AMD'nin kendi sonuçlarını içeren tablo dahilinde firmanın 8 Ocak'tan itibaren yeni amiral gemisi olacak Phenom II 940 BE, Intel'in dört çekirdekli Core 2 Quad 9300 ve 9400 modelleriyle mukayese ediliyor.


    Tabloya bakılırsa Phenom II tabanlı Dragon platformu Intel'in Core 2 Quad 9300 ve 9400 modellerinin güç verdiği platformdan çok daha hızlı. Gerçekleştirilen 3DMark 2006 ve oyun testlerinin tamamında 3GHz'de çalışan Phenom II P40 işlemcili Dragon platformu 2.5GHz ve 2.66GHz'de görev yapan Core 2 Quad 9300 veya 9400 işlemcili Intel platformlarının önünde yer almayı başarıyor.


    alt="AMD: Phenom II 940, Core 2 Quad 9400'den daha hızlı"


    Tabii bu tablo için açıklığa kavuşturulması gereken temel detay kullanılan yonga seti ve ekran kartları. Platform karşılaştırması ekseninde eğer AMD sistemde 790GX, Intel sistemde ise G45 yonga setli anakart kullanıldıysa ki bu şimdilik bilinmiyor, oyunlardaki performans farkı için entegre grafik işlemcilerin performansının da potaya katılması gerektiğini belirtelim. 3DMark 2006'nın CPU testinde ise Phenom II 940, her iki rakibinin de önünde yer alıyor.


    Mevcut Phenom işlemcilerinden çok daha hızlı olacağı söylenen Phenom II ailesi için yapılacak fiyat farkı ve sergilenecek performans işlemcilerin satış rakamını belirleyecek. Bu arada AMD'nin mevcut yol haritasına göre saat hızı anlamında 3GHz'de çalışan Phenom II 940 ve 945 (soket AM3) modelleri firmanın en hızlı çözümleri olacak gibi görünürken daha yüksek saat hızları için şimdilik herhangi bir sinyal bulunmuyor.








  • Olmadı şimdi, bunlar ucuz numaralar; gerek yok böyle şeylere
  • AMD hala platform testi yalanını sürdürüyor.


    Test 790GX anakartın ekran kartı ile G45 çipsetinin karşılaştırılması başka bir şey değil.


    Birde aynı ekran kartını taksın. Mesela her iki sistemde de HD4870 kullansın. Bakalım o zaman oyunlarda hangisi önemli oluyor.


    Şu AMD nin insanı salak yerine koyar gibi yayınladığı tester rezalet. Sistemlerde ki ekran kartları farklı en başta PhenomX4 940 ın başarısı gibi göstermek bu farkı dürüstlüğe sığmaz.

    AMD sahtekarlık rekorları kırmaya gidiyor. Phenomlarla başladığı politika aynen devam.
  • kesin sonuç ve fark göstergesi son kullanıcıdan gelir bu tabloya bakarak gaza gelmemek lazım!!!

    bunun haricinde en sonunda AMD den gerçek bir başarım göreceğiz bu belli oldu ama be AMD kullanıcısı olarak ilk tercihimi 100USD seviyesinde cpu lardan yaparım en fazla 150USD ye çıkarım....


    bu da demek oluyorki phenom2 çıksa bile ben ve benim gibi kullanıcılar için en az 6 ay var
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Confusion

    kesin sonuç ve fark göstergesi son kullanıcıdan gelir bu tabloya bakarak gaza gelmemek lazım!!!

    bunun haricinde en sonunda AMD den gerçek bir başarım göreceğiz bu belli oldu ama be AMD kullanıcısı olarak ilk tercihimi 100USD seviyesinde cpu lardan yaparım en fazla 150USD ye çıkarım....


    bu da demek oluyorki phenom2 çıksa bile ben ve benim gibi kullanıcılar için en az 6 ay var



  • Süper
  • quote:

    Birde aynı ekran kartını taksın. Mesela her iki sistemde de HD4870 kullansın. Bakalım o zaman oyunlarda hangisi önemli oluyor.


    gene degisen bir sey olmaz ki mhz farki var.quadlar 2.5 2.66, phenom II 3 ghz bundan bile fark olusabilir.dusuk ayarda test yaptilarsa islemci farki icin ki ob zaten yuksek yapamazlar, cok onemi yok bence cipset farkinin.benim anladigim bu aletler defaultta q9000 serisinden asagi kalmayacak ama benim merak ettigim 4 ghz testleri.oyunlar da acaip olmus, quake4 eski, lost planet de port hatasi bir oyun, elle tutulur ut3 var sadece.
  • Amd napıyo yaw

    corei7 920yle bi karstılastırsalar guzel olucak fiyat seviyeleri aynı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HoLY.oNE -- 26 Kasım 2008; 17:17:29 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RCox

    Olmadı şimdi, bunlar ucuz numaralar; gerek yok böyle şeylere


    3Dmark 2006 skoru CPU skorudur, toplam skor değildir .
    Diğer testler grafik işlemci ağırlıklıdır...
  • Bariz Platform Testi yada Çok yüksek çözünürlük kullanılmış
  • sana katılıyorum fiyatlar inene kadar bekleyecek olan kesimiz biz :D
    bu arada msi hala phenom2 destegi hakkında bilgi vermedi.bilgisi olan varsa paylasırsa sevinirim yoksa anakartı fazla zaman gecmeden elden cıkarmam lazım (k9a2-cf)
  • quote:

    corei7 920yle bi karstılastırsalar guzel olucak fiyat seviyeleri aynı


    q9400 ile de ayni fiyat seviyesi sayilir.ut3'de i7 920 ile qx9650 ayni degeri vermis 1024'de(kaynak).qx9650 ile q9400 ne kadar oynar cikar sana i7 920 kalir.

    quote:

    Bariz Platform Testi yada Çok yüksek çözünürlük kullanılmış.


    ob ekran karti kullanildiysa yuksek cozunurluk olmaz.islemci testi icin dusuk cozunurluk kullanilir ama biz oynadigimiza bakariz soyle daha normal testler bekliyoruz.

    quote:

    (k9a2-cf)


    bu anakartta phenom II calismaz cunku 125w destegi yok anakartta.L3 cachesiz athlon x4-x3 ve L3 cacheli x3 yani 125w alti islemciler calisir ama onlar da am3 olacak am2+ anakartlarda calisacak deniyor ne kadar uyumlu olur bilmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 26 Kasım 2008; 17:31:12 >




  • Bırak bu ayakları AMD, Adam gibi test sonucları ver. Sadece işlemcilerin çarpıştığı başka parcaların olaya müdahil olmadığı testler istiyoruz. Yeme bizi.
  • ya 3dmark06 cpu skoruna baksanızya. gpu da zaten intel amd nin yanından bile geçemez. yanlız 3d mark da Q9400 den % 10 falan hızlı görünüyor.
  • şu testi bi kullanıcı yapacak nasıl olsa bu forumda, ozaman belli olur gercekler.. amd nin iddiasına ulaşmasını çok istiyorum
  • AMD yine patlıcak gibi bir his var içimde.

    İnşallah yine eski kafadan gitmemişlerdir.
  • platform testi agırlıklı ama 3dmark cpu testi de var. demek ki varmış bir şeyler bu işlemcide.
    şimdi baktım fiyatlara gigatek'ten Q9400 287 dolar. 300,310 dolar gibi piyasa girer diye tahmin ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desert_rain -- 26 Kasım 2008; 19:17:09 >
  • Aradaki mhz farkları olmasa çok daha iyi olurdu ama mhz farkları varken bişey demek zor bence intelin sözü edilen işlemcileri ayranda olur daha iyi olacaklarını sanmıyorum umarım olurlar
  • Testler düşük çözünürlükte değil yüksek çözünürlükte alınmış. Dikkatli bakarsanız HD Gaming Experience diyor.. 1920x1080 çözünürlük..
  • iş etiği yine sınıfta kaldı, 3dmark06 haricindeki yanıltıcı sonuçlar çöp sepetine.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.