Şimdi Ara

Hem Windows 7 hem de Vista, DirectX 11 desteği sunacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
6.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Geçtiğimiz hafta Windows Ürün Yöneticisi Ben Basaric'in DirectX 11'in Windows 7 ile gelemeyebileceğine ima eden açıklamaları Microsoft tarafından netliğe kavuşturuldu ve yeni DirectX API'sinin Windows 7 içerisinde olacağı doğrulandı.


    Öte yandan Windows Vista ile de çalışacak olan DirectX 11'in Windows 7'den önce önümüzdeki Şubat veya Mart ayında yayınlanacağı konuşulan Windows Vista Hizmet Paketi 2 ile birlikte kullanıma sunulabileceği yönünde de iddialar var. Hatırlanacağı üzere Microsoft, DirectX 10'u Windows Vista ile duyurmuş, yine Windows Vista için hazırlanan Hizmet Paketi 1 ile DirectX 10.1'i de kullanıma sunmuştu.


    DirectX 10 mimarisi üzerine inşa edilen fakat donanım uyumluluğunun çok daha başarılı olması beklenen DirectX 11 ile önemli yenilikler de gelirken Shader Model 5.0 ve donanımsal tessellation gibi yeni özelliklerin kullanımı için DirectX 11 destekli ekran kartlarına gereksinim duyulacak.


    Hem AMD-ATi hem de Nvidia'nın önümüzdeki yıl içerisinde DirectX 11 destekli yeni grafik işlem birimlerini duyurması bekleniyor.








  • Dx11 in getirilerini en erken bir yıl sonra görebiliriz. Popüler oyunlarda daha 10 desteği bile yok. NFS,COD Vs.
    Bana kalırsa DX10 da yaşanan acelecilik DX11 de de yaşanacak ve sırf DX11 destekliyor diye kartlara hücum edilecek.
    "DX11 destekli oyunlar nasıl olsa gelecek" mantığıyla bu kartlara paralar yatırılacak ki, bence bu kez de geleceğe yapılan yatırımlar yalan olacak.
    Haber için teşekkürler.
  • Büyük ihtimalle Win 7 de vista'nın hatalarının düzeltilmiş ve yeniden isimlendirilmiş yeni bir sürümü gibi olacak. DX11 gibi bir kaç yeniliğe de ihtiyaç var tabi.
  • dx11 özelliklerini getiren oyunlar çıkmadıktan neyleyim ben dx11 i

    arkadaşların dediği gibi dx10 olan oyunların sayısı iki elin parmaklarını geçmiyor.

    çoğu da zaten dx9 tabanlı dx10 efektleri katılmış oyunlar sadece dx10da çalışacak oyunlar için uzun zamana ihtiyaç var.
  • quote:

    Bana kalırsa DX10 da yaşanan acelecilik DX11 de de yaşanacak ve sırf DX11 destekliyor diye kartlara hücum edilecek.


    Bu, DX10 öncesinde de hep görülmüş bir durum zaten, değişmeyecektir.


    Bir de, atlayanlar haricinde, sonradan ilginç tercihlerde bulunanlar da görülür. "X1950 XTX ve 8600 GT'yi önüme koysalar, 8600 GT'yi seçerim", düşüncesinde olanlar, örneğin. Tamam belki DX10'la ilgili çok profesyonel amaçları vardır ve ondan öyle düşünmüştür, olabilir. Ama gerisi tam tıraşçıdır bunların. X1950 XTX yerine 8600 GT tercih edilir mi lan?



    Haberde DX11 deniyordu, evet. Vista'da çalışmaması beklenemezdi bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 25 Kasım 2008; 8:46:30 >
  • Bu habere ek olarak anlıyoruz ki windows 7 gerçekten vistanın makyajlanmış hali olarak piyasa sürülebilmesi ihtimali.Vista'nın adı çıktığın için sistem canavarı olarak farklı bir ad ile yeniden piyasaya sürmeleri kuvvetle muhtemel.

    Dx 11 Dx 10 gibi yaygınlaşmaz oyunlar arasında muhtemelen şirketler baskı altında bırakmazsa.DirectX zaten verimliliğinin sonuna geldi sayılır bence.OpenGl gibi bir api varken kodlaması daha zor olan bir api neden tercih edilir anlamış değilim.(Microsoftun baskısı yüzünden )
  • Directx10.1'in fos olduğu 2009'da belli olucak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: VaLoUr

    Directx10.1'in fos olduğu 2009'da belli olucak



    şimdiden fos oldu bile.
  • dx10 nu görmeden dx11e geçicez desenize... sert bir geçi,ş olabilir hazırlıklı olmak lazım...
  • Tessellation eğer bir objeye yaklaşıldığında üzerindeki piksellerin artıp uzaklaşıldığında azalması ise bildiğim kadarı ile AMD/ATI kartlar şu zamanda donanımsal olarak bu teknolojiye destek veriyor. Bakalım DX11 neler getirecek pratikte...

    Acaba XP için de DX 10 çıkar mı? Hani Vista artık DX11 olacak ya
  • Komedi
  • DX9 la DX10 arasında pek bir fark gözlemleyemedim ben şahsen. XP ile ve Vista ile Crysis oynadım. Tabi kartım ve monitörüm elverdiği ölçüde :( aralarında aman aman fark yoktu, bakalım 10 ile 11 arasında ve hatta 9 ile 11 arasında ne gibi farklar olacak çıplak gözle görebileceğimiz.
  • dx10 u daha adam gibi kullanmadan direk 11 ha :S gerçi 9 ile 10 un arasında hiç bir far yoktu görsellik bakımından bakam 11de nolucak
  • adam gibi dx10 kartımız bile yokken , vistaya bile geçmemişken bide bunları çıktı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Knisath

    Bu habere ek olarak anlıyoruz ki windows 7 gerçekten vistanın makyajlanmış hali olarak piyasa sürülebilmesi ihtimali.Vista'nın adı çıktığın için sistem canavarı olarak farklı bir ad ile yeniden piyasaya sürmeleri kuvvetle muhtemel.

    Dx 11 Dx 10 gibi yaygınlaşmaz oyunlar arasında muhtemelen şirketler baskı altında bırakmazsa.DirectX zaten verimliliğinin sonuna geldi sayılır bence.OpenGl gibi bir api varken kodlaması daha zor olan bir api neden tercih edilir anlamış değilim.(Microsoftun baskısı yüzünden )

    Katılıyorum.Win 7 beta kurdum ve pek değişiklik bulamadım.Beta oldugundanmıdır nedir açılış sesleri kurulumu bile aynı.Sadece masaüstüne aeroya biraz makyaj yapılmış.




  • bence bıraz erken geçiş yapdılar dx10 bıle çok yaygın degılken yanı forumda araştırma yapılsa xp kullananların sayısı daha fazladır
  • Crytek yeni bir oyun çıkarır bu dalga da böyle başlar
  • bu nasıl bir saçmalık. ekran kartlarına dünyanın para sını verdik ev dx10.1 için ama şimdi dx11 çıkacak, amd ve nvidia yeni ekran kartı çıkaracak, bizim kart boşuna masraf.
  • Bunların hepsi satış politikası.Microsoft kazanacak Ati ve Nvidia kazanacak olanda tüketiciye olacak.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.