Şimdi Ara

Twintech Arctic Cooling soğutmalı GeForce 9800GTX+ modelini gösterdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Twintech GeForce 9800GTX+ XT modelini duyurdu. Nvidia'nın 55nm üretim teknolojisiyle hazırladığı G92b GPU'sunun güç verdiği ekran kartı saat hızları ve kullanılan soğutucusu itibariyle referans modelden ayrılıyor. 256-bit bellek veri yolu desteğine ve 128x paralel işlem birimine sahip olan yeni model, soğutucu çözümleri profesyoneli Arctic Cooling tarafından hazırlanan özel soğutucusu ile dikkat çekmeyi başarıyor.


    Arctic Cooling'in detaylarını burada anlattığımız Twin Turbo isimli çift fanlı soğutucusunu kullanan ekran kartı 512MB GDDR3 bellek ile donatılmış. Çİft slot tasarıma sahip olan ve özel soğutucusu sayesinde referans karta göre daha serin çalıştığı ifade edilen Twintech'in yeni modeli DirectX 10, CUDA ve PhysX desteğine de sahip. Tabii çoklu ekran kartı kurulumları için destek veren anakartlarda Tripe SLI kurulumu yapabilmek te mümkün.


    Grafik işlemcisi 750MHz'de görev yapan kartın paralel işlem birimleri 1875MHz, bellekleri ise 2300MHz'de görev yapıyor. PureVideo HD teknolojisiyle yüksek tanımlı videolar için donanımsal hızlandırma da yapabilen modelde çift DVI ve HDTV konnektörleri bulunuyor. Twintech'in önümüzdeki günlerde kullanıma sunulması beklenen yeni modeli için henüz net bir fiyat bilgisi bulunmuyor.








  • Aslında Evga nın bugün gördüğüm 9800GTX+ larından sonra merakla bunların TR satış fiyatlarını ve performanslarını merak ediyorum. Ve hala anlayamadığım şey, 512 yerine neden biraz daha fazla ram kullanmadıkları ???

    Fiyat yada satış politikasıdır birşey diyemem ama 8800 GT lerden sonra ve yeni çıkacak serilerden sonra muhtemelen bunlar tam aile kartı olacak. Yani F/P kartları olacaklar. İyi de bunları biraz daha iyileştirmeleri gerekmiyor mu ?

    Birde bu serilerin sonlarındaki + lara ve ilavelere gıcık oluyorum. En fazla uzantı Doğanda vardı oda zaten SLX gibi birşey di.

    Uzantı harflere sadece "özenti" diyorum. 9800 yerine 9850GTX de otur ne olacak yani ??? Daha fazla harf koyunca kartın sonuna başın göğe mi eriyor yoksa kart daha mı hızlı çalışıyor ?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.