Bildirim
Dizele LPG !
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ankarada bu haftasonu lpg fuarı varaltınparkta.kimbilir ne çeşitler vardır orda böyle bir organizasyonu yaptıklarına göre.
lpg artık her türlü motorlu taşıta uygulanıyor,en son motosikletler katıldı bu konvoya.devir ekonomi devri sonuçta. -
evet takılıyor. Ama baya pahalı bir sistem ayrıca yeni çıkt sanırım 1-2 sene oluyor herhalde yanılmıyorsam 15 milyar gibi bişey duymuştum ya da başka bişeyin fiyatını hatırlıyorum -
quote:
Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online
evet takılıyor. Ama baya pahalı bir sistem ayrıca yeni çıkt sanırım 1-2 sene oluyor herhalde yanılmıyorsam 15 milyar gibi bişey duymuştum ya da başka bişeyin fiyatını hatırlıyorum
yuh demek istiyorum -
Arabanın çeşidine göre değişmekle birlikte 3 milyardan başlayıp 10 milyara kadar falan gidiyor bildiğim kadarıyla maliyeti.Ama bu sistemi daha çok uzun yol kullanan otobüs ve kamyonlar tercih eder bence.Yoksa amorti etmesi için bile duruma göre belki de 50-60 hatta 70.000 km yapması gerekebilir ... -
quote:
Orjinalden alıntı: F0NDiP
quote:
Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online
evet takılıyor. Ama baya pahalı bir sistem ayrıca yeni çıkt sanırım 1-2 sene oluyor herhalde yanılmıyorsam 15 milyar gibi bişey duymuştum ya da başka bişeyin fiyatını hatırlıyorum
yuh demek istiyorum
Hayır canım bu kadar olur mu? 15 milyara araba alırım ben.. Yeni bir sistem bu.. Ve de şunu söylemeliyim..
Evet fiyatı biraz tuzlu ama 15 milyar gibi bir ucuk fiyat değil... 3-4 milyar civarlarındaydı sanırsam haberlerde izlemiştim..
Ancak bu sistem yaygınlaşmadı biraz beklemek gerekir.. Hem dizel arabalarda bir sorun yoksa fazla yakmıyordur.. Gerek yoktur Ama ülkemizdeki mazot fiyatlarına bakılırsa yakın zamanda yaygınlaşacaktır.. Ama yaygınlaşmasının önünde kullanıcıların ön yargısı ve inanmamaları bir engel olarak duruyor..
-
Haklısınız. Mazotun tavan fiyatını yaptığı zaman dizel Clio kiralamıştım 4 günlüğüne. Araba yakıt konusunda hiç üzmemişti beni. Benim dizel arabam olsa kesinlikle düşünmezdim böyle birşey.
Ama kamyoncular, otobüsçüler ince hesaplar yapmak zorunda o yüzden bi nebe düşünülebilir. -
sistem dizele alternatif değil, dizel ile birlikte kullanılıyor. lpg ve dizel karışımı patlatılıyor yani. yüksek debili tüketim yapan büyük araçlar için virgülden sonraki ikinci rakamın bile bir puan azalması orta vadede anlamlı olabiliyor. o yüzden yavaş yavaş piyasaya girsede bence tutacak bir sistem. -
quote:
Orjinalden alıntı: kayake
sistem dizele alternatif değil, dizel ile birlikte kullanılıyor. lpg ve dizel karışımı patlatılıyor yani. yüksek debili tüketim yapan büyük araçlar için virgülden sonraki ikinci rakamın bile bir puan azalması orta vadede anlamlı olabiliyor. o yüzden yavaş yavaş piyasaya girsede bence tutacak bir sistem.
Vay be. Ne kadar kullanılacak yada verimli olabilecek mi zamanla görürüz. Bide LPG ye yanaşmış otobüs de komik olurdu herhalde. -
bu işlem motor gücünü artırmak için yapılıyor. %30 güç artışı sağlıyor.
aynı anda hem motorin hemde lpg tüketimi oluyor.
yakıt tasarrufu daha ikinci planda sanırım. -
Güç artı egzost gazlarında emisyon düşüşü.. Biodizelde güç arttırma ve emisyon düşürmek için faydalı olabilir. Vakti zamanında bir konu açmıştım vw gen Sharan dizel lpg diye. -
yaw yetti artık şu dizele tüp takma muhabbeti.forumda war,tartışıldı.Başlık açmadan önce araştırın ! -
zamandan alıntı:
Dizel araçlara da LPG takılıyor
Akaryakıt fiyatlarının rekor seviyelere çıkmasıyla benzinli araçların kurtarıcısı haline gelen LPG sistemi, artık dizel araçlara da takılıyor.
Kocaeli'nde bir firma, Avustralya'dan getirdiği özel LPG sistemlerini dizel araçlara monte etmeye başladı. Yeni sistemde, mutfak tüplerinde kullanılan likit petrol gazı (LPG), mazot içine karıştırılarak yakılıyor. Normalde ya benzin ya da LPG'nin yakılması gerekirken, dizel araçlara takılan sistemde gaz ile mazot birlikte kullanılıyor. Bu sayede yakıtta yüzde 30 tasarruf sağlanırken, aracın performansı yüzde 25 artıyor. Özellikle, uzun yol otobüsleri, kamyonlar, TIR'lar ve şehir içi minibüsler yeni sisteme büyük ilgi gösteriyor. Sistem, araçların büyüklüğüne göre 5 ila 11 bin yeni liraya mâl oluyor. Şimdiye kadar 40 civarında TIR, otobüs ve kamyona bu cihazlardan takıldı. Yeni sistemi Türkiye'ye getiren şirketin sahibi Alaattin Çiçek, "Dizel motorlar günümüzde ortalama yüzde 70-80 etkili olarak çalışmaktadır. Geri kalan yüzde 20 ve yüzde 30 oranında yanmamış yakıt, hem egzozdan hem de motor yağına karıştırılarak dışarı atılıyor. Eklenen LPG sistemi, yanmamış yakıtı yanma odasında temiz, çabuk ve tam anlamıyla karışım sağlayarak yakıyor." dedi. Çiçek, bu yolla dizel motorlarda zaten düşük olan yakıt maliyetinin daha da azaldığını aktardı.
-
Dizel arabaya LPG mi ? -
Zamanında yine forumdaş arkadaşın biri TDI Touran'ı LPG alırken görmüştü -
evet artık dizele lpg takılıyor.fakat bazı dezavantajları var .ayrıntılı bilgi www.lpgotogaz.net adresinde.
quote:
Orijinalden alıntı: Auto CAD
Dizel arabaya LPG mi ?
-
takılan aracın lpgden ettıği karla kendi masrafını cıkarması ıcın 80-90bin km yol yapması lazım.(fiyat bilmiyorum 4500 tl ustunden dusunursek)
bence değmez -
lpg li araca dizel takılmasını istiyoruz...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X