Şimdi Ara

4870'im Bozuldu mu? =(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-1,5 haftadır nba 2k9 ve pes 2009 da anamenülerde çok zaman geçirirdiğim takdirde ekran ya kararıyor yada düşey çizgiler geliyordu ekrana. ama anamenüden oynamak istediğim menü ye girip oyuna başlarsam anamenüye dönmediğim takdirde hiçbir problem olmadan mükemmel şekilde oynuyorum.
    ama bu problem benim canımı çok sıkmaya başladı. 8.11 driver ını kurduktan sonra olmaya başlamıştı yada tesadüftü bilemiyorum ama bugün format atmıştım pc ye o yüzden dedim 8.10 u kurayım. kurdum yine aynı problem oyunların anamenülerinde ekranda bozukluklar olup kitleniyor(bu arada müzikte kitleniyor loop a düşüyor). problemin driverdan olmadığından eminim çünkü hiçbir driverda problem yaşamadım.bu arada bu iki oyun dışında başıma gelmedi bu olay,yani denemek için açtığım kurulu oyunlardan en kastırabilecek olan warhead i en ileri ayarlarda açmama rağmen hiç böyle şeyler olmadı. ekran kartımda donanımsal bir problem mi war acaba eğer öyleyse bir an evvel garantiye göndereyim. ama referans tasarımlı sapphire v2 4870 ler piyasada warmı ki ? birde böyle bir sorun war.

bu arada problemlerle ilgili bazı fotoğraflar çektim ;
     4870'im Bozuldu mu? =(

birde konuyu açmama neden olan fotoğraf

4870'im Bozuldu mu? =(

ve bilgisayar açıldığında gelen mesaj

Sorun imzası: 
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.0.6001.2.1.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: 100000ea
    BCP1: FFFFFA8007C7A060
    BCP2: 0000000000000000
    BCP3: 0000000000000000
    BCP4: 0000000000000000
    OS Version: 6_0_6001
    Service Pack: 1_0
    Product: 256_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
    C:\Windows\Minidump\Mini112208-01.dmp
    C:\Users\ruby\AppData\Local\Temp\WER-89170-0.sysdata.xml
    C:\Users\ruby\AppData\Local\Temp\WER5EB2.tmp.version.txt

Gizlilik bildirimimizi okuyun:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=50163&clcid=0x041fs

yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi designr -- 22 Kasım 2008; 16:59:10 >

• kartta veya işlemcide donanımsal bir arıza var .warheadda yapmamasının nedeni oyun motorunun bazı komut setlerini pes'teki gibi kullanmaması olabilir.mavi ekran veriyorsa ve hemen reset atıyorsa windows kurulumu ile ilgili , mavi ekran hatası verip kalıyorsa donanımsal bir arıza var demektir bugüne kadar yaşadığım tecrübeye göre..
    8,10 - 8,11 driverlerinin ikisini denediğinize göre driver değil problem.
    sormak istedğim nokta karta oc denediniz mi warsa programı kaldırıp deneyin.hatta bios update deneyin.
  • mavi ekran çıktıktan bir süre sonra reset attı.
    oc yok kartta 750/900 standart değerlerde.
    bios update yapmadım daha önce hiçbir ekran kartına o yüzden çekiniyorum. üstelik bios update den sonra garanti dışı kalma ihtimali war deil mi?
  • aynı sorun bendede vardı aldıgım yere sordum e.kartınızın belleği arızalanmış dedi ve bana yenisini gönderdiler :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: 5pac

aynı sorun bendede vardı aldıgım yere sordum e.kartınızın belleği arızalanmış dedi ve bana yenisini gönderdiler :)

senin problemin tam olarak nasıldı ve nerden almıştın kartı ?
  • arkadaşlar yokmu başka fikri olan. lütfen yardımcı olun
  • Kartı başka bir PC'de deneme olasılığın varsa deneyebilirsin.
    Hata donanımsal da olabilir, yazılımsıl da..
    Bu tür sorunlarda her zaman deneme yanılma yoluna gidin. ;)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kart sıkıntılı olabilir garantiye gönder dostum durumu belirt ama garantiye göndermeden önce başka bir pc ye takıp ordada test edersen daha kesin bir netice alırsın
  • bilgisayarınızın ramlerinden kaynaklanabilir.
    windowstan kaynaklanabilir.
    cpu dan olablir

yada ekran kartınızın bellekleri bozulmustur diyecegim ama her oyunda yapmıyorsa ekran kartında sorun yoktur.

siz ekran kartında sorun oldugunu nerden anladınız 4870 bozuldu diye baslık actınız?
  • arkadaşlar görüşleriniz için teşekkürler.
    @tolgacem
    görüntüdeki bozulmalardan dolayı ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum sadece. konu başlığıda soru şeklinde dikkat ettiysen.

ekran kartını diğer pc de deneyeyim diyecem ama onunda psu 350watt bozuk olmayan kartı bozmayalaım bide ???

bu arada 3dmark vantage test i yaptım hiçbir sorun çıkarmadı. standart 4870 min kaç gpu puan ı alıyor arkadaşlar?
  • bir ekran kartında hasar varsa acılısta belli eder windowsta sacmalar

7600gs sonic 7600gt biosu kurdugumuzda bellekleri uçmuştu mesela abuk subuk heryerde renk kayıyordu.

senin ya genel sistemde bir sorun yada yazılımsal kartında bişey yok bence
  • inş dediğiniz gibi kartta bir problem yoktur. yarın pc yi bir açıp bakayım göze çarpan bir anormallik warmı diye. belki bir temizlik işe yarayabilr.ama 3 aydır stabil çalışan pc ye 1 hafta 10 gündür bu problem musallat oldu yani anlayamıyorum.

vantage testimi thgtr nin testi ile karşılaştırdım. performance puanı aynı seviyede ama gpu puanım düşük bunu dikkate almak gerekebilrmi?
     4870'im Bozuldu mu? =(

4870'im Bozuldu mu? =(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi designr -- 22 Kasım 2008; 18:48:36 >

• kardeş PSU kaç watt? ve ne kadar donanım var kaç hdd mesela, power yetmiyorsa...olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkep

kartta veya işlemcide donanımsal bir arıza var .warheadda yapmamasının nedeni oyun motorunun bazı komut setlerini pes'teki gibi kullanmaması olabilir.mavi ekran veriyorsa ve hemen reset atıyorsa windows kurulumu ile ilgili , mavi ekran hatası verip kalıyorsa donanımsal bir arıza var demektir bugüne kadar yaşadığım tecrübeye göre..
    8,10 - 8,11 driverlerinin ikisini denediğinize göre driver değil problem.
    sormak istedğim nokta karta oc denediniz mi warsa programı kaldırıp deneyin.hatta bios update deneyin.

hocam yapma etme tamam yardım etmek istiyorsunda mavi verip reset atmasından yada atmamasından donanım arızası cıkartma

vari ekranı herşey verebilir donanım dürücü yazılım hdd

sistem hatasında otomatik yeniden başlatmayı iptal edersen sistem mavi versede reset atmaz

sorunbeana sorarsan e kartında

başka bir pc dene baştan aynı oyunlarda tabi

büyük ihtimal bios güncellemesi ile çözülebilicek bi olay gibi duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanlevent -- 22 Kasım 2008; 20:08:31 >

• Sistemi standart değerlere alın.

İşlemci, FSB, ramleri hepsini standarta. Ki bunlarda sorun olup olmadığını anlıyalım.

Ekran kartınıda standart değerlerine. Ayrıca mümkünse ekran kartı sıcaklığınıda izleyin. Bkz Rivatuner.

----------

Dikey - yatay çizgiler genellikle ekran kartı ramlerinin hızından veya sıcaklığından dolayı oluşur. Yani şuana kadarki gözlemlerim böyle.

Mavi ekran ise, genellikle hızaşırtmanın stabil olmadığıı zamanlarda gelir karşımıza.
  • arkadaşlar sırayla sizlere cvp yzıyorum.

-psu 750watt, 4hdd ve 2 dvd-rw war

-bios güncellemeyi bilmiyorum + garanti dışı kalıyor. yanlış mıyım?

-her şey standart değerlerde sadece bios tan ramler için 1066 seçili. ama ilk günden beri öyle, ondan olacağını sanmıyorm.

birde ccc overdrive dan yapılan hız aşırtmalar buna neden olabilr mi? ama kullandığım değerlerde stabildi. ilk günlerinde oc li kullanıyordum sora format atmıştım bir kaç kere ondan sora o değerleri de unuttum + driver deiştirdim fln standart değerlerde kullanıyordum.

3dmark vantage ı tamamlaması kartın sağlam olduğunu kanıtlar mı?
  • quote:

mümkünse ekran kartı sıcaklığınıda izleyin. Bkz Rivatuner
  • pes 2009 u açıp, menü de aşşağı inerken görüntünün gidip takıldığına kadarki sıcaklık değerleri; (gpu-z ile)

4870'im Bozuldu mu? =(

burda benim dikkatimi çeken, gpu clock oyun açıldıktan sonra 750 çıkıyor ama ileriki sn lerde 500 e inip 750 tekrar çıkmalar yapmış bu normal mi?
  • Mavi ekranınız bile görsek bozukluk içerior. Şu renklere ve karışıklığa bakın. Olay %99 donanımsal
  • bencede donanımsal
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.