Şimdi Ara

Panel Tv' lerle Seoul Hiremco X3 HDMI Bağlantı İncelemeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
14.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu bir uydu receiver incelemesi değildir lütfen başlığı kaydırmasın moderatör arkadaşlar da arada kaynayıp gitmesin

seoul hiremco x3 bildiğiniz gibi Türkiyedeki tek hd olmadığı halde hdmi çıkış sunabilen uydu receiverdır

Bastet arkadaşımız çok güzel bir inceme ve yorum yazısı yazmış test için bende de bir tane var bir aksilik olmazsa akşam topiğe ekleyeceğim

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=478122

benim resimlerden gördüğüm kadarıyla hd receivera gücü yetmeyen arkadaşların muhakkak değerlendirmesi gereken bir ürün

bir bakın derim

• İncelemeyi okudum. Emek sarfedilerek hazırlanmış güzel bir inceleme. Fiyat konusuna değinilmemiş ya da ben göremedim. Ama şöyle bir araştırınca yaklaşık 200ytl civarı gibi görünüyor. Hdmi çıkışlı hd uydu alıcıların 400-500 ytl civarında olduğu düşünülünce fiyat oldukça makul gözüküyor. Zaten normal uydu alıcısı kullanıp buna altın uçlu bir scart kablo alayım. Biraz görüntü düzelsin.. dersen 200 ytl.ye ulaşıyorsun.

Sadays Hocam, sanırım sende birşeyler ekliyeceksin. öyle demişsin. O zaman durum daha netleşir. Ben hd uydu alıcısı kullanıyorum. Benim işime çok yaramasa da yararlanacak çok arkadaşlar olacaktır.

Şimdiden ellerine sağlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 22 Kasım 2008; 16:24:18 >
  • x3 cıktımı yahu super bi chaza benziyo

önceki modelleri arkadaşlarım kullanıyo cok memnunlar

ek yapim :

dolar düşük olsa cok makul olacak
    HDMI cıkısa dv cıkıs demişler onunda nedeni herhalde içinde ki kartın ancak 576P verebilmesi
    ama yinede cok temiz bi bağlantı için güzel alete benziyo
    (HDMI çıkışı mevcuttur ( Max 576p)

http://www.merihvideo.com.tr/yenisite/HiremcoX3.html
    http://www.hepsiburada.com/seoul-hiremco-x3-vfd-ca-ci-slot-kart-okuyucu-hdmi-cikis-usb-pvr-uydu-alicisi/productDetails.aspx?categoryid=155057&productid=evseoulx3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0924579C4 -- 22 Kasım 2008; 19:35:57 >

• walla ben şu an bir sunny 7010 birde seoul s 2000 kullanıyorum görüntü kalitesi olarak seoul çok daha iyi zaten sunny cozutmaya da başladı alsak mı acaba bundan bir tane bunu hitachi 106 panele eski S 2000 ide 20 yıllık toshibaya bağlarız artık
  • sayın sadays inceleme ve yorumlarınızı merakla bekliyoruz...aleti bugün fuarda gördüm ama scart bağlantıyla farkını kıyaslama şansı olmadı çünkü cihaz hdmi bağlıydı rica ettik eş zamanlı scart ve hdmi bağlantıyı görelim diye ama cihazlar/altyapı müsait değildi neyse yorumlara göre davranacağız artık...
  • Sadays hocam gerekli bir başlık olmuş , teşekkürler
  • yumatu nun da full hd ve sd+hdmi çıkışlı alıcılar çıkaracağı söyleniyordu. bu konuda bilgisi olan var mı?

aslında tüm bu cihazlar full hd bir alıcıya 500 usd civarı fiyat vermeden lcd/plazmalarından optimum görüntü almak isteyen kullanıcılara çok faydalı olacaktır, x3 un ozellikleri menusu vs teferruatın yanında bence ana konu da budur. özellikle sd+hdmi baglantida analoga (rgb-scart) gore ne kadar iyilesme var sorusunun cevabı herkes icin çok önemli. tf deki topikte bir iyileşme oldugu söyleniyor ama nedense yorumcular arasında tam bir mutabakat yok. zaten yazanların bir kısmının amacı da uzum yemekten cok bagcı dövmek. bu nedenle burada cihazın özellikleri ile birlikte sd+hdmi baglantinin sonuclarini da tartışmanın çoğu kullanıcının ortak beklentisi oldugunu düşünüyorum. firmalarla ticari ve organik baglari olmayan tum yorumcularin (sadays.. vs) degerlendirmelerini merakla bekliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 23 Kasım 2008; 14:35:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hdmi ve wifi destekli HD receiver
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: rkarab

yumatu nun da full hd ve sd+hdmi çıkışlı alıcılar çıkaracağı söyleniyordu. bu konuda bilgisi olan var mı?

aslında tüm bu cihazlar full hd bir alıcıya 500 usd civarı fiyat vermeden lcd/plazmalarından optimum görüntü almak isteyen kullanıcılara çok faydalı olacaktır, x3 un ozellikleri menusu vs teferruatın yanında bence ana konu da budur. özellikle sd+hdmi baglantida analoga (rgb-scart) gore ne kadar iyilesme var sorusunun cevabı herkes icin çok önemli. tf deki topikte bir iyileşme oldugu söyleniyor ama nedense yorumcular arasında tam bir mutabakat yok. zaten yazanların bir kısmının amacı da uzum yemekten cok bagcı dövmek. bu nedenle burada cihazın özellikleri ile birlikte sd+hdmi baglantinin sonuclarini da tartışmanın çoğu kullanıcının ortak beklentisi oldugunu düşünüyorum. firmalarla ticari ve organik baglari olmayan tum yorumcularin (sadays.. vs) degerlendirmelerini merakla bekliyoruz.

evet kesinlikle katılıyorum....
    ve sayın sadays'ın çalışmasını akşamdan beri merakla bekliyorum, bu arada sadece yumatu değil en az 2-3 marka daha sd-hdmi çıkışlı receverların numunelerini getirmişti fuara demekki çoğu marka bu olayı benimsedi ama adam gibi bu sunum yapamamışlar yazıklar olsun insan bir lcd/plazmaya aynı receverı scarttan bağlar diğer aynı marka model bir panelede aynı 2. bir receverdan hdmi görüntü verir ve insanlarda eş zamanlı fark oluyormu olmuyormu görür ,ama malesef hiçbir markada bu tür bir uygulama yoktu dandirik dandirik panellere bağlamışlar cihazları ama insan yorum yapamıyor ki iyimidir?, kötümüdür? fark meydana getiriyormu? anlamak mümkün değil, bak yine sinirlerim bozuldu, kayınçoyla gittiğimize gideceğimize pişman olduk...

• Bir iki tartışma olmuş incelemeyi yapan arkadaş kızmış ve ilk mesajı ve görüntüleri silmiş ben de cihazı akşam denedim de ama fotoğraf çekemedim çünkü bursaya bir düğüne gitmiştim ve yorgunluktan ölüyordum bastet silmiş bile olsa bu başlığa benim fotoğraflarımı koyacağım

yorumlarıma gelince bir kere kesinlikle şu ana kadar gördüğüm en net sd yayın bu receiverda (nokiayı görmedim onuda belirteyim) ama göreceli bir sd yayın şöyle ki benim next 2000 cis super plus komponent bağlı ama Türkiyede sanırım 3 kişide olan bir komponentle bağlı sommerkabelin hal böyle olunca ben kendimde %10 gibi bir iyileşme yaşadım bunun için receiverımı değiştirir miyim vallahi tam karar vermedim ancak şu an için kararsızım büyük ihtimal nexti değiştirmeyeceğim ancak bunda sommerkabelin etkisi büyük receiverlarını daha kalitesiz komponent ya da scartla bağlayanlar için bu iyileşme %20 ve üstü şeklinde cerayan edeceği için panel tv sahibi arkadaşlara eğer mümkünse bu cihazı muhakkak değerlendirmelerini tavsiye edeceğim

ayrıca sanırımı yumatunun da aynı chipseti kullanan ve hdmi çıkışa sahip bir cihazı varmış topicte bir arkadaş yazmış

yine fuarda sergilenen bir iki model daha varmış hd olmadığı halde hdmi çıkışa sahip cihazlar

öte yandan buna sadece panel tvler açısından bakmamak lazım bu tür aletler ellerinde dvi ya da hdmi girişi olup ta tv yayını izlemek isteyenlerin de derdine derman olacaktır kanaatimce

• sayın sadays;
    yorumlarınız için teşekkürler sanırım bu cihaz ile panel sahipleri verimli bir sonuç alabilecek, sizin yorumlarınız birçok kişi için önemliydi saygılarımla....
  • topic olarak güzel de ben bilgi bulamadım ????

Saygılar
  • güzel bilgiler vardı da dediğim gibi silmiş arkadaş sinirlenip ilk mesajı ama tekrar koyacak sanırım ama en azından başka şahısların koydukları fotğraflar var ben de ekleyeceğim
  • TF de de sordum gerci ama tekrar sorayım ...

Seoul Hiremco X3 ü dvi cıkışı olan lcd monitore hdmi to dvi donuşturucu ile baglarsak goruntu alabilirmiyiz

tesekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: caution

TF de de sordum gerci ama tekrar sorayım ...

Seoul Hiremco X3 ü dvi cıkışı olan lcd monitore hdmi to dvi donuşturucu ile baglarsak goruntu alabilirmiyiz

tesekkürler...

Yazı kaldırılmadan önce okuduğumdan aklımda kaldığı kadarıyla bu mümkün. Hatta o arkadaş Samsung falanca model lcd ile ekran görüntüsü almıştı. Hatta bu özelliğine özellikle vurgu yapmıştı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

tesekkürler...

Yazı kaldırılmadan önce okuduğumdan aklımda kaldığı kadarıyla bu mümkün. Hatta o arkadaş Samsung falanca model lcd ile ekran görüntüsü almıştı. Hatta bu özelliğine özellikle vurgu yapmıştı.

Aslında harika bişi..tv monitorlerini kullanabiliriz artık ek aparatlar olmadan ..teskk...
  • bastet mesajını tekrar koymuş

ben de görüntüler ekledim

şu IMG ler image olarak düzeltme istemese (ah donanımhaber ah) buraya da eklerdim ancak o kadar zamanım yok merak edenler bakabilir yorumlara ve resimlere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 25 Kasım 2008; 10:28:04 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

tesekkürler...

Aslında harika bişi..tv monitorlerini kullanabiliriz artık ek aparatlar olmadan ..teskk...

aynen

• yeni resimler ekledim

philips 5603 ile

lg lg5000 ile ve sürpriz inanılmaz bir görüntü netliği ile sony 52w3000

ilk defa bu kadar büyük bir ekrana sahip ve full hd olduğu halde bu kadar net bir sd yayın kalitesi gördüm bir lcd tvde

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=5533687#post5533687
  • Uydu alıcısı gerçekten çok farkediyor görüntü kalitesine. Bu yüzden benim tavsiyem alacağın tv belki bir alt model olsun ama git hd bir uydu alıcı al hdmi ile bağla şeklinde olur. Veya burada anlatılan bir cihazda her ne kadar kendim kullanmasamda hd uydu alıcılara iyi bir alternatif olabilir.

Az önce bir fotoğraf çektim. Her zaman ebatını düşürür öyle koyardım foruma ama bu sefer detaylar belli olsun diye daha yüksek çözünürlüklü bir görüntü koyacağım. Ve not: Gerçek görüntü fotoğraftakinden çok daha iyi...tv:52v4000
     Panel Tv' lerle Seoul Hiremco X3 HDMI Bağlantı İncelemeleri

• bir bilgi vereyim...x3 ile aynı chipseti kullanan bir model cıkartıyormuş yumatu ...oda hdmi cıkışlı fiyat 70 dolar civarıymış..kasa dizaynı ve uydudan guncelleme onemli degilse buda alınabilir..
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.