Şimdi Ara

ilk airbag hangi arabada? kac yılında? kullanıldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
12.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ilk airbag hangi arabada? kac yılında? kullanıldı

mercedes mi cadillac mı bide yılı tessekürler

• saab biliyorum ben
  • biraz karışık bi durum,

Airbag sistemi Aralık 1980'de tüm testleri biterek S-Class ile birlikte üretilmeye hazır hale gelmiş.
    1991'li yılların başında Mercedeslerin %28'inde airbag varmış.
    1992 Kasım'ından sonra Mercedes yıldızı taşıyan tüm arabalarda standart olmuş.

Ve airbag'ı ilk kullanan seri üretim araç 1980 yılında Mercedes-Benz S-Class

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyfülislam -- 24 Kasım 2008; 17:05:27 >
  • HAYIR.

İlk airbag 1967 yılında Chrysler tarafından kullanılmıştır. General Motors'da 75'lerde, Ford'da gene o yıllarda geçmiştir. Mercedes ilk değildir. Mercedes o sistemi geliştirmiştir, fakat hava yastıkları her dönem geliştirilmiştir, günümüzdede yan hava yastıkları ile ilgili bir tartışma söz konusu NHTSA adlı kurumda, yasaklanması bile mümkün. Çünkü hava yastıkları çıktığı dönemden beri tartışmalı oldular, Mercedes her ne kadar bunu 1980'lerde düzeltip sunduysada gördüğünüz üzere hala günümüzde tartışmalar sürmektedir.

Aynı şekilde ilk elektronik çekiş kontrol sistemi ( ASR ), ilk elektronik anti blokaj fren sistemi ( ABS ) Mercedes ne kadar sahiplensede Mercedes o konulardada ilk değildir. Mercedes'in malesef bu sahiplenme huyu çok kötü.
  • acaba mercedes gerçekte yunanlımı herşeye ilk sahip çıkıo
  • Hocam bilmiyorum, Mercedes çünkü o sistemi geliştirdi orası doğruda. İlk seri üretim hava yastıklı araç değil Mercedes.
  • Arkadaşlar büyük gerçeği açıklıyorum...

İlk fabrikasyon Airbag 1973 yılında Oldsmobile Toronado modelinde kullanılmış. Daha sonra Buıck ve Cadillac'ta sisteme sahip olmaya başlamışlar.

Ama asıl patent John Hedrik tarafından 1953 yılında alınmış ve ilk ismi Otomatik Mobil Taşıtlarda Emniyet Yastığı Edevatı " olarak ((----U.S. Patent Nomarasü 2,649,311----- )) alınmıştır...

Üşenmedim bir tane de satılık buldum size Birleşik Devletlerden...

8900 dolara, sizin olabilir. Artık antika fiyatı olmuş araçta.

Huzurlarınızda Airbag'i ilk kullanan standart fabrika imali araç, Oldsmobile Toronado...

http://www.cars.com/go/search/detail.jsp;?tracktype=usedcc&searchType=25&pageNumber=0&numResultsPerPage=50&largeNumResultsPerPage=0&sortorder=descending&sortfield=PRICE+descending&certifiedOnly=false&criteria=K-%7cE-ALL%7cM-_37_%7cH-%7cD-_358_%7cN-N%7cR-10000%7cI-1%2c7%7cP-PRICE+descending%7cQ-descending%7cX-antique%7cZ-75202&aff=national&paId=135263227&recnum=7&leadExists=true

Hikayenin detayı aşağıda...

Airbags Introduced
    In 1971, the Ford car company built an experimental airbag fleet. General Motors tested airbags on the 1973 model Chevrolet automobile that were only sold for government use. The 1973, Oldsmobile Toronado was the first car with a passenger air bag intended for sale to the public. General Motors later offered an option to the general public of driver side airbags in full-sized Oldsmobile's and Buick's in 1975 and 1976 respectively. Cadillacs were available with driver and passenger airbags options during those same years. Early airbags system had design issues resulting in fatalities caused solely by the airbags.
    Airbags were offered once again as an option on the 1984 Ford Tempo automobile. By 1988, Chrysler became the first company to offer air bag restraint systems as standard equipment. In 1994, TRW began production of the first gas-inflated airbag. They are now mandatory in all cars since 1998.

Allen Breed - History of the Airbag
    Allen Breed was holding the patent (U.S. #5,071,161) to the only crash sensing technology available at the birth of the airbag industry. Breed invented a "sensor and safety system" in 1968, the world's first electromechanical automotive airbag system.

However, rudimental patents for airbags go back to the 1950s. Patent applications were submitted by German Walter Linderer and American John Hedrik as early as 1951.

Walter Linderer's airbag was based on a compressed air system, either released by bumper contact or by the driver. Later research during the sixties proved that compressed air could not blow the bags up fast enough. Linderer received German patent #896312.

John Hedrik received U.S. Patent #2,649,311 in 1953 for what he called a "safety cushion assembly for automotive vehicles."

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ilk motor kaza mı yaptım
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iyi oldu bilgiler bu arada arabanın koltularına hasta oldum
  • Seri üretim olarak GM'nin doğru ama ilk takılan araba Chrysler. Oda 1967 yılıdır. Ama bu hava yastıkları çok başarılı değildi daha öncede dediğim gibi, Mercedes geliştirerek 80'lerde sundu. ANCAK;

Havayastıkları 1980'den beri geliştiriliyor, ve şu andada yan hava yastıkları tartışma konusu olmuş durumda, özellikle NHTSA bu konuyla ilgileniyor. NHTSA'nın çarpışma kriterleri NCAP kadar iyi değil densede ( Bir ara Euro Ncap'ten 4 yıldız alan bir aracın NHTSA'da 2 yıldız aldığını duymuştum, bu doğruysa yukardaki bilgi yanlış ) NHTSA'nın bu özelliği çok iyi. Avrupa'da varmı bilmiyorum böyle bir kurum ama adamlar bir dönem havalı süspansiyonları tamamen yasaklamışlardı. NHTSA her zaman güvenliği önde tutmuştur. Hatta eskiden Peugeot vs. felan bu kurumun çarpışma testlerinden geçemediği için Abd'ye ayak basamamıştır.

• quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

HAYIR.

İlk airbag 1967 yılında Chrysler tarafından kullanılmıştır. General Motors'da 75'lerde, Ford'da gene o yıllarda geçmiştir. Mercedes ilk değildir. Mercedes o sistemi geliştirmiştir, fakat hava yastıkları her dönem geliştirilmiştir, günümüzdede yan hava yastıkları ile ilgili bir tartışma söz konusu NHTSA adlı kurumda, yasaklanması bile mümkün. Çünkü hava yastıkları çıktığı dönemden beri tartışmalı oldular, Mercedes her ne kadar bunu 1980'lerde düzeltip sunduysada gördüğünüz üzere hala günümüzde tartışmalar sürmektedir.

Aynı şekilde ilk elektronik çekiş kontrol sistemi ( ASR ), ilk elektronik anti blokaj fren sistemi ( ABS ) Mercedes ne kadar sahiplensede Mercedes o konulardada ilk değildir. Mercedes'in malesef bu sahiplenme huyu çok kötü.

resmi kaynağa göre bir mercedes sitesinde airbag'ı ilk standart olarak sunan araba s-class olarak yazıyordu.
    http://www.worldcarfans.com/5060207.001/mercedes-airbag-and-belt-tensioner-revisited
    kaynak: DaimlerChrysler AG

ayrıca jeremy clarkson, topgear programindaki son s-class kasasını tanıtırken de bunu söledi.

• Standart olması farklı bir konu. Ancak "İlk seri üretim araba" değil kesinlikle. Şöyle bir durumda varki hava yastığı bildiğim kadarıyla o dönemlerdede Amerikanlarda standart hale gelmişti bazı modellerde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: newmonarch

HAYIR.

Arkadaşın tüm bilgilere katılıyorum...Bende Chrysler diye biliyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: GTO_325

acaba mercedes gerçekte yunanlımı herşeye ilk sahip çıkıo

• Chrysler olması lazım, doğrudur.
  • Hayır ilk araba olarak chrysler dir Seri Üretim Değildir !!!!......

İlk testlerde başarısızlığa uğramıştır ama......
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.