Şimdi Ara

VGN-CS11S/Q

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
10.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SONY nin bu model laptop u çok hoşuma gitti. İşlemci RAM ve özellikle BlueRay sürücüsü harika. Ekranı biraz küçük gibi ama banada rahat taşınabilen bir cihaz gerektiği için gayet yeterli geldi.

    Sizce fiyatı ve özellikleri nasıl kullanan veya bilen birileri varsa yorum yaparsanız sevinirim.

    Özellikle meyan kökü siyah rengi çok hoş.







    http://www.morfare.com/asp/show_stock.asp?product=VGN-CS11S/Q
  • bluray yok onda malesef.
    şu başlığı incele:
    http://forum.donanimhaber.com/m_27972655/tm.htm
  • Cihaz çok şık ve çok güzel, hem sistem özellikleri bakımından hem de ürün kalitesi ile taşınabilirliğe önem veren kullanıcılar için tam bir F/P ürünü diyebilirim.
    Bu arada ekran 14.1" olmasına rağmen notebook büyüklüğü bir kitap kadar olması da çok harika bir özellik.

    @l.a.c.i.w.e.r.t
    çok daha uygun fiyata bulman mümkün, ÖRN. (kdv dahil 2240 ytl)

    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=3898
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sondurum

    bluray yok onda malesef.
    şu başlığı incele:
    http://forum.donanimhaber.com/m_27972655/tm.htm



    benimde kafama takılan soru buydu. BD var mı yokmu. Sony nin kendi sitesinde bile CS serisinde BD görünmüyor. Fakat yeni üretimlerde BD varmış. Yani seri iki farklı çeşit ile satılıyormış. DVD li ve BD li. Morfareyi aradım orada olduğunu söylediler. Bazı siteler DVD li olanları satıyorlar. O nedenle alacak arkadaşlarda dikkatli olsunlar.
  • Bir yanlışı düzelteyim. CS serisinin sadece Z/R modelinde Blue Ray varmış. O da tek kırmızı renkte varmış. Diğer renkler DVD li oluyormuş.
  • Merhabalar,
    Bende yaklaşık 1 hafta önce bu modelin siyahından aldım bi tane. Bilgisayar tasarımıyla performansıyla dört dörtlük. Ancak fanı çok sesli çalışıyor. Power Management'ten Thermal Control Strategy'i Silent moduna almama rağmen ve Maximum Battery seçeneğinde kullanmama rağmen sesde bi değişiklik olmadı. Ayrıca çok düzensiz şekilde çalışıyor. Açıldığı andan kapandığı ana kadar sürekli olarak yaklaşık 3-4 saniye çalışıp 1-2 saniye duruyor ve sürekli aynı şeyi tekrarlıyor. Ayrıca çalışmaya başlarken ve dururken "tıkk" diye bir ses çıkarıyor. Geçtim gece sessizliğinde verdiği rahatsızlığı gürültülü ortamda bile rahatsız eden bir çalışma şekli var. Genel olarak bu modelin fan çalışma şeklimi bu şekilde yoksa benim cihazda mı sorun var anlayabilmem için fan sesi hakkındaki görüşlerinizi bildirebilirseniz sevinirim...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sovereign.

    Merhabalar,
    Bende yaklaşık 1 hafta önce bu modelin siyahından aldım bi tane. Bilgisayar tasarımıyla performansıyla dört dörtlük. Ancak fanı çok sesli çalışıyor. Power Management'ten Thermal Control Strategy'i Silent moduna almama rağmen ve Maximum Battery seçeneğinde kullanmama rağmen sesde bi değişiklik olmadı. Ayrıca çok düzensiz şekilde çalışıyor. Açıldığı andan kapandığı ana kadar sürekli olarak yaklaşık 3-4 saniye çalışıp 1-2 saniye duruyor ve sürekli aynı şeyi tekrarlıyor. Ayrıca çalışmaya başlarken ve dururken "tıkk" diye bir ses çıkarıyor. Geçtim gece sessizliğinde verdiği rahatsızlığı gürültülü ortamda bile rahatsız eden bir çalışma şekli var. Genel olarak bu modelin fan çalışma şeklimi bu şekilde yoksa benim cihazda mı sorun var anlayabilmem için fan sesi hakkındaki görüşlerinizi bildirebilirseniz sevinirim...

    Vaiolarda fan gürültüsüne alıştık biz. sende alışırsın. Adamlar öyle bir makina yapmışki ne biosundan nede power ayarlarından soğutma yönetimine müdahale edebiliyosun.. Prize taktığın anda fan devreye girer bi daha susmaz.bende böyle..+ aşırı ısınmada cabası.. Harddisk tıkırtısı hemen her markada var.ama Vaio da biraz daha fazla gibi..
  • Yaa fan sesi falan problem değil aslında. Varsın çalışsın. Dediğin gibi alıştık. Ama dur kak dur kak sürekli aynı şey insanın kulakları ağrıyor walla. Bide bu tık sesi direk fandan geliyor. Fan çalışmaya başlarken ve duruken bu sesi çıkarıyor ve gayet gürültülü bir ses. Hard disk tıkırtısı halt etmiş yanında. Bu makina beni bir haftada sinir hastası etti. Güya sorun çıkmasın diye Sony aldık. Fasa fiso hepsi...
  • İlginç ya bende Vaiolar sessiz diye bilirdim demekki modeline göre değişiyormuş, mesela benimkinde fan neredeyse çalışmaz çalışsa da duymuyorsun zaten öyle ki gece laptop yanıbaşımda açıkken uyuyabiliyorum
  • Sanırım ekran kartının ısınmasından kaynaklanıyor problem. Speedfan diye bir program var. Burdan cihazın ısısı kontrol edilebiliyor. İşlemcinin ısısı 37-38 dereceyi geçmiyor zaten. İşlemci fanı 40'ın üzerinde çalışmaya ayarlı. Cihazilk açıldığında ekran kartının ısısı 42 civarında oluyor. İlk etapda fan hiç çalışmıyor. yaklaşık 2-3 dakika içinde fan ısısı 50'ye dayanıyor. Fanda kartın ısısını 48-49 derece civarında tutmak için sürekli çalışıyor. Ama iki üç saniye çalışıp durması çok gıcık ediyor. Sanırım fan çalışma aralığını çok kısıtlı tutmuşlar. Bios'a müdehaleninde kısıtlanmasından dolayı fanın çalışma ısı aralığıda oynanamıyor. Bide üstüne çıkardığı ses cabası. Servisle görüştüm cihazı yollayın bize dediler. On günlük cihazı kargolarda ordan oraya atılmasını göze alarak içini açtırmak üzere servise göndermeyede içim razı olmıyor. Ama mecburen gönderecez artık.
  • Görev yöneticisinden işlemci kullanımını gözetleyin, hiç bir program vs çalışmıyorken işlemci kullanılıyorsa arkaplanda çalışan bir şeyler var demektir.

    Vistanın Indexleme ve Defrag özelliklerini kapatmanızda fayda var bunlar sürekli arka planda çalışıp işlemciyi ısıtıyor ve fan bu yüzden sürekli dönüyor olabilir. Bir göz atın derim
  • ben blue ray modelli yani kırmızısını almayı düşünüyordum.Umarım hepsinde yoktur bu sorun.
  • 1900 ytl ye Sony VGN-CS11S/Q (siyah) aldım. Çocuklar gibi şenim ama sıcak hava çıkışının olduğu yere elimi koydum baya sıcak geldi. Isınma problemi varmı CS lerde???
  • 1900 e nerden aldınız acaba ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sovereign.

    Sanırım ekran kartının ısınmasından kaynaklanıyor problem. Speedfan diye bir program var. Burdan cihazın ısısı kontrol edilebiliyor. İşlemcinin ısısı 37-38 dereceyi geçmiyor zaten. İşlemci fanı 40'ın üzerinde çalışmaya ayarlı. Cihazilk açıldığında ekran kartının ısısı 42 civarında oluyor. İlk etapda fan hiç çalışmıyor. yaklaşık 2-3 dakika içinde fan ısısı 50'ye dayanıyor. Fanda kartın ısısını 48-49 derece civarında tutmak için sürekli çalışıyor. Ama iki üç saniye çalışıp durması çok gıcık ediyor. Sanırım fan çalışma aralığını çok kısıtlı tutmuşlar. Bios'a müdehaleninde kısıtlanmasından dolayı fanın çalışma ısı aralığıda oynanamıyor. Bide üstüne çıkardığı ses cabası. Servisle görüştüm cihazı yollayın bize dediler. On günlük cihazı kargolarda ordan oraya atılmasını göze alarak içini açtırmak üzere servise göndermeyede içim razı olmıyor. Ama mecburen gönderecez artık.


    Arkadaşım mal ayıplı çıktıysa, aldığın tarihten itibaren 1 ay içerisinde seçebileceğin 3 tane hakkın var. Bunlar malın tamirini talep etme, misliyle değişim ya da para iadesi isteme. Peki "ayıplı mal" ne demek? Ayıplı mal, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 4. maddesine göre : "Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mal"dır. Yani bu ne demek, senin bilgisayardan beklediğin faydayı sağlayamaman malın ayıplı olduğunun da bir göstergesi sayılmakta. Bu konuda mahkeme kararları da var. Uzun lafın kısası, bence sen bilgisayarını teknik servise göndermek yerine aldığın kuruma malın değiştirilmesini -ya da para iadesini - ha yok ben tamir istiyorum bu yeter diyosan tamiri istediğini belirtir bir dilekçe yaz. Kanunun ilgili maddesini de ekle. Kanunun 4. maddesinin 2. fıkrası sana kullanabileceğin bu hakları söyler. Bunu dilekçene ekle, kanunun bu maddesine dayanarak şu seçimlik hakkımı kullanmak istiyorum ve bu konuda en kısa sürede gereğinin yapılmasını istiyorum dersin. dilekçeni postayla gönderirsen iadeli taahhütlü gönder. Faturanı da eklemeyi unutma. Eğer internetten değil de mağazadan aldıysan direk mağazasına bilgisayarınla ve faturanla birlikte git.
    Bizim tüketici olarak aslında çok iyi korunmuş haklarımız var fakat firmalar kendi lehlerine yorumlayarak yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçınıyorlar. Ambalajı açılmış fln derlerse de haksızlar çünkü ayıpllı mallarda böyle bir ambalaj şartı yok. Sadece faturanı unutma.
    Umarım bilgiler işine yarar.
  • Bilgilendirme için sağol. Sağolsunlar bizim uyanık perakendecilerimizin istismarları sayesinde tüketici kanunu yalayıp yutmak artık herkeze farz oldu. Bende uzun süredir kanunu ve güncellemeleri yakından takip ediyorum. Bu yüzden bahsettiğin unsurlara aşinayım. Ancak ürüne tüketici ayıplı dediğinde ayıplı olmuyor işte. Bunun ispatı gerekiyor. Buda sadece servisin vereceği raporla yapılabiliyor. Cihazı aldığım yere servise gönderilmek üzere teslim ettim. Ertesi gün mesaj geldi ürününüz teslime hazırdır diye. Bizim kendi teknik servisimiz kontrol etti hiçbir sorun yoktur gibi bir açıklama yaptılar. Israrla servise gönderilmesini istedim. Şimdi ordan gelecek raporı bekliyorum. Normal şartlarda 1 aylık sre kapsamındayken zaten serviste cihaza müdehale etmiyor. Direk distribütör üzerinden değişim sağlıyorlar. Yani önemli olan malın ayıplı olduğunu ispatlayabilmek. Sonucu dört gözle bekliyorum bende...
  • Doğru konuyu buldum sanırım. Başka bir konuya yazdığım mesajı buraya da kopyalıyorum:

    Merhaba,
    Bugün CS serini baya bir inceledim.
    İstediğim model bu
    http://vaio.sony.com.tr/view/ShowProduct.action?product=VGN-CS11S%2FQ&site=voe_tr_TR_cons&category=VN+CS+Series&assetid=1218032875446

    ama hiçbir yerde yok. Bu arada linkteki sayfada sol menü CS serisi karşılaştırmak için baya bir faydalı olur.

    CS serisini kullananlara sormak istdiğim soru şu.

    Touch Pad'i nasıl kapatıyoruz gerektiği zaman? (Sürekli yazı yazarken imleç sağa sola gidiyor dokununca)
    HP'lerdeki gibi özel bir düğme ile mi?
    Toshiba'lardaki gibi FN tuş kombinasyonuyla mı?
    Yoksa Denetim masası-fare ayarları'ndan devre dışı bırak seçeneği ile mi?

    Diğer bir sorum ise CS serisinde memnun olmadığınız bir konu var mı?
  • Birazdan ben de almaya gidiyorum bu modeli. Bana hiçkimse cevap vermediyse de :) aldıktan sonra sorularınıza cevap verebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 14 Şubat 2009; 18:56:16 >
  • selamlar,

    sofokles2000, ürünü bulabildiniz mi? İstanbul Bilişim ürünün üretimden kalktığını söylüyor, şayet aldıysanız nereden ve hangi fiyata aldığınızı bildirirseniz sevinirim..
  • Selam kkirtac,

    Ürünün üretimi duralı baya oldu. CS21'ler üretilmeye başladı uzun bir süre önce. İstanbul Bilişimde zaten aylar önce bitti ürünün stoğu. Stoğun bitmesiyle satışta bitince muazzam indirim yaptılar cihazda. Ben koşarak gitmiştim o rakama bu cihazı görünce. Ama hayal oldu tabi. Sitelerindeki biirçok ürünün satışı yok aslında.
    CS11 hemen hemen heryerde tükendi. Ancak Electroworld mağazalarında halen satılta. En azından ben konya mağazasında gördüm ve başka bir şehirdeysen talep ederek o mağazaya istedebiliyorsun. Ürünün peşin fiyatı 1999TL. Normalde piyasa için iyi fiyat çünkü 2000'in altında pek yok. Ancak taksit isteyince fark koyuyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sovereign. -- 16 Şubat 2009; 11:19:23 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.