Bu ülkede yaşamak gerçekten zor herşeye zam üstüne zam üstüne zam + birde verdikleri parayı ne yaparımda kısarım diyorlar adam özürlü maaşı alıyor yetmiyor diye gene çalışıyorum diyor bu nasıl iş millet tek başına geçinemiyor evde yiyecek birşeyi zor buluyorlar hadi diyelim yarın evlendin 2 çocugun oldu bunların okul masrafı yemek masrafı üst baş vs vs aldıgın 2-3 kuruş parayla bunların yapılmazı zor onun için arkadaşlar yurt dışına kaçarım diyor ama haklılarda benim düşüncem örnegin almanyada yaşam şart ları iyi birde üstüne çocuk parası veriyorlar orada aç kalmazsın pek tabiki adam gibi bir hayatını kurduktan sonra ama kaçak gidipte burda çalışırım daha iyi diyerek pek ayakta kalamazsın hatta durumun burdanda kötü olur orda sana destek çıkacak birileri lazımki hayatını kurabilesin kaçak yaşamakta ayrı bir dert
birader ya 50 bine ekmek aldığımız dönemden eski parayla 800 bine ekmek aldığımız bi dönemdeyiz, maaşlar gene aynı
Herşeyin fiyatı arttı maaşlar yine aynı kaldı.Eskiden 2 milyara geçinirdik para artardı ve lüks yaşardık.Şimdi 2700 alıyoruz yettirmek için bin takla atıyoruz.
valla ben 2 yıl önce geldim,çalışıyorum allaha şükür istanbulada her ay gönderiyorum üç beş birşeyler,neden geldiğimi sorarsanız,ilkokulu 1 yıl erken birtirdim babamızın ozamanki sistemde parası yetmediğinden okuyamadık,kapalıçarşıda işe başladım,ama bir haltın sahibi olamadım meslekten başka ve birgün ödenmiş ssk primim yoktur,malum ssk isterseniz kovulursunuz,askerlik bitti 2003 te,akabinde büyük bir fabrikada başladım,kriz var dediler 400 kişi çıkardılar,bekar olduğumuz içinde bizde güme gittik, 6 ay istediğim şartlarda iş bulamadığım için rusyaya geldim,a burası çokmu iyi tabiki hayır,ama allah şükür dedim ya ekmeğimizi patron poposu öperek kazanmıyoruz,türkiyedeki patronlar ekmek ve yol parasına çalıştırırlar,üstüne ona iman etmesini isterler işçinin, milliyetçiliğe gelirsek,ülkemizde çıkacak savaş anında tabiki toprağımızı savunmaya geliriz,ama bazı arkadaşlar sormuşlar boşunamı bu şehitler veriliyor diye,valla arkadaşım gerçekten boşuna, askerliği bedelli yapıp 10 bin dolara satarlarsa benim gözümde boşuna şehit olmuş olur,ben 18 ay yaptım benden ne özelliği var dışarda yaşayan ama t.c pasaportu taşıyan insanın? tamam ünversite mezununa diyeceğim yok,adam hem kendi için okuyor hem vatana millette okuyor,o yüzden kısa dönem yapsın ama yurt dışında yaşıyor diye kimseye gel parasını öde askerliğini yaptın sayalım deme hakkı vermiyor!
valla ben 2 yıl önce geldim,çalışıyorum allaha şükür istanbulada her ay gönderiyorum üç beş birşeyler,neden geldiğimi sorarsanız,ilkokulu 1 yıl erken birtirdim babamızın ozamanki sistemde parası yetmediğinden okuyamadık,kapalıçarşıda işe başladım,ama bir haltın sahibi olamadım meslekten başka ve birgün ödenmiş ssk primim yoktur,malum ssk isterseniz kovulursunuz,askerlik bitti 2003 te,akabinde büyük bir fabrikada başladım,kriz var dediler 400 kişi çıkardılar,bekar olduğumuz içinde bizde güme gittik, 6 ay istediğim şartlarda iş bulamadığım için rusyaya geldim,a burası çokmu iyi tabiki hayır,ama allah şükür dedim ya ekmeğimizi patron poposu öperek kazanmıyoruz,türkiyedeki patronlar ekmek ve yol parasına çalıştırırlar,üstüne ona iman etmesini isterler işçinin, milliyetçiliğe gelirsek,ülkemizde çıkacak savaş anında tabiki toprağımızı savunmaya geliriz,ama bazı arkadaşlar sormuşlar boşunamı bu şehitler veriliyor diye,valla arkadaşım gerçekten boşuna, askerliği bedelli yapıp 10 bin dolara satarlarsa benim gözümde boşuna şehit olmuş olur,ben 18 ay yaptım benden ne özelliği var dışarda yaşayan ama t.c pasaportu taşıyan insanın? tamam ünversite mezununa diyeceğim yok,adam hem kendi için okuyor hem vatana millette okuyor,o yüzden kısa dönem yapsın ama yurt dışında yaşıyor diye kimseye gel parasını öde askerliğini yaptın sayalım deme hakkı vermiyor!
Valla askerlik konusu hakkında haklısın ne diyimki satılabilecek bişey değilki bu sen yapıcan o yapmıycak para ile ölçülen birşey olur o zaman bu buda samimiyetsizlik demektir bence.
Eğitim amaçlı seneye gitmek için bu sene başvurular yapacağım ve yeterli kadar eğitim aldıktan ve para biriktirdikten sonra TR ye geri döneceğim. Yurtdışında belli bir yaştan sonra yaşanılabilecek biryer olduğunu zannetmiyorum. Kimisi Almanya da ekonomikl durum çok iyi demiş ama benim gördüğüm oradaki adam 1300 Euro maaş alıyor, aynı mesleği yapan TR de 1250 YTL alıyor. Fiyatlarda neredeyse aynı. Diğer ülkeleri bilmiyorum.
Dear Resident, The time we spent together however long it was meant the world to me. I would love to see you again, but unfortunately, I cannot. You see, I am a ghost. I can't only materialize once every decade on the anniversary of my death. I chose to spend my one day among the living with you, sweet... Resident. Perhaps we will meet again in another decade, provided you keep your figure. Until then, all my love from the beyond, Barney
Tlg.RBTR
Uzaklaştırılmış 4 gün cezanın 2 günü kaldı.
22 Kasım 2008, 22:09:47
quote:
Orjinalden alıntı: Tlg.RBTR
quote:
Orjinalden alıntı: audiocu
quote:
Orjinalden alıntı: SharDDewiL
quote:
Orjinalden alıntı: @Yqut
quote:
Orjinalden alıntı: Gny*
İmkân olsa durmazdım şimdiye kadar.
Bende...
Bende..
Bende..:(
Bence siz geç bile kalmışsınız ATATÜRK bize bu ülkeyi bırakmak için nelerini vermiş sırf bizler için yapmış bunu ama sizin bunun farkında olmadan bunu söylediğinizi düşünüyorum ya da sarhoş olduğunuz zaman yazdığınızı düşünüyorum tamam yurt dışına gitmek tamamen bir hevestir olabilir ama siz şu an da başımızda olanların yapmak istediğini yani bizim kaçıp gitmemizi istiyorlar ve sizde onların istediğini yapmaya çalışıyorsunuz Laiklik diye bir şey vardır ama onlara göre yok din ve devlet işlerini ayıramadıkları için yeni bir devlet kurmak istiyolar daha dinci
ya beyler siz boyle yaparsaniz afrika'daki yari ac insanlar ne yapsin? topluca intihar mi etsin.. bakin Cin'e adamlar durmadan calisiyor, son 30-40 yilda dunya ekonomisine sahip oldular.. calismadan, ugrasmadan hukumete laf atarsak bi yere gelemeyiz..
yurtdisina gitmek isteyen ark.lar buyrun gelin Amerika'ya.. burda cok Turk var ve is imkanlari da gayet iyi.. insanlari da turkleri sever.. alismasi da zor degil cunku dunya'dan her irk var, tam ozgurluk ulkesi insanlar kimseyi pek takmiyo..herkes kafasina gore
ya beyler siz boyle yaparsaniz afrika'daki yari ac insanlar ne yapsin? topluca intihar mi etsin.. bakin Cin'e adamlar durmadan calisiyor, son 30-40 yilda dunya ekonomisine sahip oldular.. calismadan, ugrasmadan hukumete laf atarsak bi yere gelemeyiz..
yurtdisina gitmek isteyen ark.lar buyrun gelin Amerika'ya.. burda cok Turk var ve is imkanlari da gayet iyi.. insanlari da turkleri sever.. alismasi da zor degil cunku dunya'dan her irk var, tam ozgurluk ulkesi insanlar kimseyi pek takmiyo..herkes kafasina gore
Bizim memleketim insanı ne kadar renkli. Amerikada ırk bazında renk var ama bizde fikir çeşit çeşit. Bir yarımız, bütün dünyanın türkiyede gözü var derken diğer yarımız, bu ülkede yaşanmaz gitmek gerek der.
Acaba birileri bu duyguyu medya vasıtasıyla bizlere aşılayıp anadoluyu boşaltmakmı istiyor. Kendileri gelip yerleşecek belki
Size bir hikaye anlatayım. Çok bitirim bir olaydır ve gerçektir. Birgün karga nasrettin hocaya gitmiş. Hocam demiş, benim yumurtam niye siyah noktalı ve gırcılıda diğer kuşlarınki bembeyaz. Bende beyaz yumurtlamak istiyorum demiş. Hoca, kargacığım kaf dağının ardında bir diyar vardır çok uzak ama. Oraya gidersen sende beyaz yumurtlarsın demiş. Karga pılı pırtısını toplayıp yola koyulur ve kaf dağının ardındaki uzak diyara göç eder. Çiftleşir ve bekler heyecanlı heyecanlı. Yumurtlar ve bakarki yumurtası gene benekli ve gırcılı. Şok olur ve üzgün üzgün geldiği yere geri döner. Nasrettin hocayı bulur ve derki, hocam beni niye kandırdın, gene gırcılı yumurtladım. Gene beyaz değildi der. Hoca tarihe geçen şu cevabı verir kargaya; Evladım sende bu göt olduğu müddetce hangi diyara gitsen gırcılı yumurtlarsın.
Sanırım anlaşılmıştır
Sen kaçarsan ben kaçarsam o kaçarsa BİZ Kaçarsak N'olur burası? Burası biz kaçmadığımız için TÜRKİYE... Biliyorum zor ama sen kaçarsan emin ol vicdanın rahat etmez. Ama sende haklısın, parasızlık, açlık.... Ama bende haklıyım.. Haksız olanlarsa bizi bu duruma düşürenler..
baya da güzel olur gidin hadi hiç olmassa sizlerle uğrasmayız
4 Temmuz 2009, 7:27:09
rusyayı bilmem ama almanyaya gidip te oranın işçiliğini yapan vatandaşlarımızın çok yıprandığı kanaatindeyim. öte yandan hak ettiğini de alıyordur hatta çalışma şartları açısından daha iyi muaemele de görüyor olmalılar. ancak havası mı yoksa suyu mu, hasret mi artık hangisi bilemem, erken yaşta çökme ihtimali var.
gırcılı yumurta olayına isyan çıkartırım.
biraz daha açmak lazım bu gırcılı yumurta olayını belki de
Çinde ve afrikada insanmı kaldı zannediyorsunuz siz ? alayı avrupaya göc ediyor ve hepsi krallar gibi yaşıyor.Avrupa gerçekten göc eden insanlarla dolu.Ben her yaz isveçe gitmekteyim.Ağustosta yine gidicem.Benim isveçteki tanıdıklarım beni üniversiteyi okuduktan sonra yanlarına alabiceklerini söylüyor.Bende gidicem ama sık sık Türkiyeyi ziyarete gelicem.Niye gidiyorsun diyenlerde hiç kusura bakmasınlar.Üniversite okuyıcak biri olarak inşaatta veya maden ocagında çalısmak zorunda değilim...
İmkanım olsa 5 dakika durmam.Ne yapacam burada?Şimdiye kadar ne güzelliğini gördük ki burada kalayım.Bazıları vatan,millet edebiyatı yapıyor bunlar boş iş karın doyurmuyor.Burada iş bulmak zor iş bulsan alacağın maaşla insan gibi geçinemezsin.Ne uzarsın ne kısalırsın bir adım ileriye gidemezsin.Çalışmaktan kendine ayıracak vaktin olmaz.Bir araba almak için insanlar ömrünü tüketiyor.İngilteredeki amcam 10 aylık maaşıyla rahatça araba alıyor,cep telefonuna para vermiyor çünkü gsm şirketi her yıl telefonunu yeniliyor.Burada böyle şeyler yok.Okusanda okumasanda iş bulacağının garantisi yok.Herşey sınav hep bir yarış var.En önemlisi insan olarak bir değerin yok.Bir arkadaşınızla askere gitmeden önce ülke,askerlik hakkında konuşun sonra askerden geldikten sonra konuşun bakalım ne kadar değişmiş?
simdi milliyetci ayaklari birakin. dunyaya birkere geliyoruz. ki malesef bunun cogunu eşşek gibi calisarak elde avucta hicbirsey yok karin tokluguna yapiyoruz. 1000 km otede adam sefa suruyor bizdekinni kac kati maaş aliyor araba alirken %80 fiyati kadar vergi odemiyor. benzin 1 dolar civari. biz malesef devlete calisiyoruz.aclik siniri 600 mu 800 mu ne diye aciklaniyor. maaşlar bu paranin 4 te 1 ine iniyor. ev kiralari 500 den başliyor. nerde kalsin bu insanlar ? ne yesin ne icsin?
benim elimde imkan olsa daha iyi imkan saglayan biyere giderdim.hic te dusunmezdim.sonucta olunce Türk Alman Fransiz ayirmiyolar.tek degisen burda yaşadigimiz eziyet.dogarken sormuyolar malesef.herkez ülkesini sever, dogup buyudugumuz yer. fakat bana eziyet ediyolarsa ben neden daha iyi biryere gitmiyim. ama işte sirf istemekle olan seyler degil.
Valla kafiye oslun diye yapmadım cidden durmazdım.Bu ülkeyi terketme zamanı geldide geçiyor bile dün haberlerde izledim adam çin dili ve edebiyatı okuyan kızını devlete aldırmış kayınbiraderini aldırmış onun yardımcısı devlette böyle kadrolaşıyorlar işte bizde kpsslerde ter dökelim kimin umrunda
Ben Yurtdışından buraya geldim. Tamamen memnumnuyum, eskiden evet, gün geçtikçe bu memnuniyet tükendi. Artık tiksiniyorum denilebilir.
Her ülke için geçerli değil, ama en azından Almanya için şunları söyleyebilirim,
Eskiden olsa gitmeyin derdim, malum, işçi göçü sırasında ve sonrasında Türkler hor görülürdü orda, hergün almanlar suratınıza söverdi, vs. vs. ancak (buraya dikkat] iş, resmi olarak kendinizi savunmaya geldiğinde, yani mahkeme, yazışma vs. gibi durumlarda alman yargıçlar veya bürokratlar veya işini yapan her kimse sizin türk, macar, faslı, portekizli, alman olduğunuza bakmadan en doğru kararı verir ve hakkınız neyse onu verirdi, hala da böyledir.
Türkler eskiden sevilmezdi orda, hatta Helmut Kohl'un bir lafı var, "Biz Türkiye'den işçi istemiştik, insan değil" diye. Ama artık bunlar geride kaldı, zamanla türkler oraya yerleşti, türk mahallesi, türk kahvesi, küçük camiler derken şimdi döner meşhur oldu oralarda, her sokakta bir döner dükkanı var. Özellikle euro geldikten sonra türkler eskisi gibi hor görülmüyor.
Emniyet %100 çalışıyor, tıkır tıkır, bu yüzden almanlar kavgaya bulaşmaktan bile korkarlar, çünkü böyle şeylerin bile yaptırımları güçlü. Zaten gittiğinizde farkedersiniz, orada yumruklar konuşmaz, kanunlar konuşur, bisiklet yoluna araba park edilmişti mesela, bisikletlinin biri "benim yoluma araba park edemez" deyip, arabanın üstünden bisikletini geçirmişti Böylesi bilinçli insanlar.
Hep iyi yönlerinden bahsettik ama almanlar çok soğukkanlıdır, yolun ortasında kalp krizi geçirseniz "birisi yardım eder" diye ümit etmeniz yanlış olabilir, kimse umursamayabilir çünkü. Herkes kendi halindedir, kendini düşünür, menfaatçi bile denilebilir, ama Türkiye'deki gibi çalıp çırpacak kadar menfaatçi değil.
Herhalde yurtdışına çıkmayı düşününenler için iyi bir çıkış noktası koymuşumdur
avusturya kanada amerika fransa ve ingilterede akrabalarımız var work and travel için amerikaya gidicem kısmet olursa seneye ordaki kuzenim(27 yaşında genç yani) buraya gel gosterelim heryerini begenirsen ilerde buraya gelirsin biliyoruz türkiye ne durumda burda en azından hakların var imkanların var saygı var diyor yalanda demiyor işallah ilerde imkanım olur da ailemi de alır giderim burdan yaşanmaz ve çekilmez oldu artık staja başlıcam bu hafta parasız olcak tabi ve inan babamdan para istemeye yüz bulamıyorum çünkü biliyorum işler ne durumda... yine allaha şükür evimiz var kira odemiyoruz bu da bişe ama herkesin suratını 5karış asık gormek herkesden olumsuz şeyler duymak insanı isyan ettiriyor bu ülke kan emicilere kalmış artık biri gider oteki gelir hiçbişey de değişmez halkımız koyun çünkü konu kilitlensin istemem ama hala bizim kör vatandaşımız en büyük başbakan bizim almanyadan geldim onun gibisini gormedim diyor goremezsin tabi eşi benzeri yok cünkü...
arkadaşlar elbette vatanımız Türkiye ekmeğimizi yediğimiz yer Türkiye atalarımızın dedelerimizin uğrunda şehit olduğu yer Türkiye ama bu ülkenin terk edilmesi sadece az ücret almayla alakalı değil eğer ülkeden giden kişilere bakarsanız daha çok zengin kesim gidiyor neden ? Çünkü adam parasıyla rezil olmak istemiyor. Nerde bir çakallık var bizde hep en kolay yoldan para kazanmaya çalışıyoruz herkesi aptal kendimizi prof sanıyoruz bu da ülkede ne refah ortamı bırakıyor nede bişe sürekli üstteki alttakini eziyor en alttakinin pestili çıkınca ülkeyi terk etmek istiyor bu sefer vatan hayini ilan ediliyor. Yani sorun sayısı 1-2 değil bir kaç yılın birikimi eğer planlama bu şekilde gider yeterli düzeyde iyileştirme yapılmaz herkesin lafınızı dinlemek için toplumu galeyana getiren açıklama yorum vs yer verildiği müddetçe malesef ülkemizi terk etmekten başka çare bulamıyor insan . . .
*ülke genç nüfusun artması amacıyla devlet çiftlere çocuk yapmaları için çocuk başına 4 bin dolar maddi destekte bulunuyor
*ayrıca doğmamaış çocuğu devlet kendi güvencesi altına alıyor (sigorta vs)
*norveç halkı okumayı çok seviyor eğitim seviyesi çok yüksek
*herşeyden önce kaliteli bir hayat standartları mevcut
*insana değer verilen bir ülke
ne yalan söyleyim imkanım olsa bende bir dk durmazdım, vatan millet sakarya görüşünü savunan arkadaşlara söylüyorum evinize ekmek götüremediğiniz zamanda aynı düşünceyi savunabilecekmisiniz?
Vatan doğduğun değil doyduğun yer demişler. Bence bunun üzerine laf yok. Adamlar krize karşı bir ton önlem aldılar, bizimkiler teğet geçti falan diye atlattılar. Şimdi %14 fakirleştik. Her tarafta işsizler ordusu, herkes panikte. Avrupa'da işsiz kalma korkusu yok ki, devlet işsizlik maaşı bağlıyor, hem de ömür boyu. Ve sana iş de buluyor. Bizim dandik işkur gibi değil ama. Harbiden buluyor. İşkur iş kurmaktan aciz bir kurum.
Bir insan bir yeri seviyorsa orası onun için dünyanın en güzel yeridir ; Eğer bir insan bir yeri sevmiyorsa orası onun için dünyanın en güzel yeri değildir.
Ben Yurtdışından buraya geldim. Tamamen memnumnuyum, eskiden evet, gün geçtikçe bu memnuniyet tükendi. Artık tiksiniyorum denilebilir.
Her ülke için geçerli değil, ama en azından Almanya için şunları söyleyebilirim,
Eskiden olsa gitmeyin derdim, malum, işçi göçü sırasında ve sonrasında Türkler hor görülürdü orda, hergün almanlar suratınıza söverdi, vs. vs. ancak (buraya dikkat] iş, resmi olarak kendinizi savunmaya geldiğinde, yani mahkeme, yazışma vs. gibi durumlarda alman yargıçlar veya bürokratlar veya işini yapan her kimse sizin türk, macar, faslı, portekizli, alman olduğunuza bakmadan en doğru kararı verir ve hakkınız neyse onu verirdi, hala da böyledir.
Türkler eskiden sevilmezdi orda, hatta Helmut Kohl'un bir lafı var, "Biz Türkiye'den işçi istemiştik, insan değil" diye. Ama artık bunlar geride kaldı, zamanla türkler oraya yerleşti, türk mahallesi, türk kahvesi, küçük camiler derken şimdi döner meşhur oldu oralarda, her sokakta bir döner dükkanı var. Özellikle euro geldikten sonra türkler eskisi gibi hor görülmüyor.
Emniyet %100 çalışıyor, tıkır tıkır, bu yüzden almanlar kavgaya bulaşmaktan bile korkarlar, çünkü böyle şeylerin bile yaptırımları güçlü. Zaten gittiğinizde farkedersiniz, orada yumruklar konuşmaz, kanunlar konuşur, bisiklet yoluna araba park edilmişti mesela, bisikletlinin biri "benim yoluma araba park edemez" deyip, arabanın üstünden bisikletini geçirmişti Böylesi bilinçli insanlar.
Hep iyi yönlerinden bahsettik ama almanlar çok soğukkanlıdır, yolun ortasında kalp krizi geçirseniz "birisi yardım eder" diye ümit etmeniz yanlış olabilir, kimse umursamayabilir çünkü. Herkes kendi halindedir, kendini düşünür, menfaatçi bile denilebilir, ama Türkiye'deki gibi çalıp çırpacak kadar menfaatçi değil.
Almanya ile yorumlari, orada yasayan, uzun bir süre Türkiye'de de yasayan insanlar ancak objektif olarak yapabilirler. Kendimi de bunlardan görüyorum. 25 yil Türkiye'de yasadiktan sonra 8 aydir Almanya'dayim ve bu arkadasimizin yazdiklarinin altina imza atiyorum.
"Almanya bitti artik, cöktü!" diyen Türkler Türkiye'ye dönemiyorlar, ama Türkiye'yi övmekten de geri kalmiyorlar. Ben kendimi tutamayip olanlari, yasadiklarimi anlatana kadar asker kesiliyorlar adeta.
Insan yerine koyulmak isteyen, hak ettigini, özellikle üniversite okumus, egitimli biriyse buyursun Almanya'ya gelsin. Mutsuz olacagini sanmiyorum. Türkiye'de "Hadi len, baytar"dim, burada meslegimi ögrendiklerinde önlerini ilikledikleri, saygi duyduklari "Tierarzt - Hayvan doktoru"yum. Her meslek icin bu böyle. Aradaki farki da yasayan bilir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 4 Temmuz 2009; 10:49:38 >
Klasik kahve geyiğidir bu. Kimseyi bu ülkeye kulağından çivilemediler. Gitmek isteyen lafını şov aracı yapmadan basar gider. İmkanı yokmuş da bilmem neymiş. Hiç bir mazeret başarının yerini tutmaz. Gitmek isteyen çözümünü üretir ve gider. Ege denizinde ne şartlarda başka ülkelere ulaşmak isteyen mültecileri okuruz hep. Bazıları ya denizde boğulur ya da havasızlıktan. Böyle bir amacın varsa her şeyi göze alıp yaparsın. Tabi bu verdiğim en ekstrem örnek. Çok ülke gezdim. Benim ülkem gibisi yok. Her türlü ülkede her türlü insan var, olanaklar var olanaksızlıklar var. Sanki giden cennete gidecek. Gidin de görün ve farkı anlayın. Burada Türkiye yi sevenler kalsın.
Almanya ile yorumlari, orada yasayan, uzun bir süre Türkiye'de de yasayan insanlar ancak objektif olarak yapabilirler. Kendimi de bunlardan görüyorum. 25 yil Türkiye'de yasadiktan sonra 8 aydir Almanya'dayim ve bu arkadasimizin yazdiklarinin altina imza atiyorum.
"Almanya bitti artik, cöktü!" diyen Türkler Türkiye'ye dönemiyorlar, ama Türkiye'yi övmekten de geri kalmiyorlar. Ben kendimi tutamayip olanlari, yasadiklarimi anlatana kadar asker kesiliyorlar adeta.
Insan yerine koyulmak isteyen, hak ettigini, özellikle üniversite okumus, egitimli biriyse buyursun Almanya'ya gelsin. Mutsuz olacagini sanmiyorum. Türkiye'de "Hadi len, baytar"dim, burada meslegimi ögrendiklerinde önlerini ilikledikleri, saygi duyduklari "Tierarzt - Hayvan doktoru"yum. Her meslek icin bu böyle. Aradaki farki da yasayan bilir...
Bir de meslekler için şunu söyleyeyim, Oradaki herkes mesleğini elinden geldiğince iyi yapmaya çalışıyor neden biliyormusun? çünkü orada herkes sevdiği meslekte çalışıyor.
Orjinalden alıntı: ScramJet Bir de meslekler için şunu söyleyeyim, Oradaki herkes mesleğini elinden geldiğince iyi yapmaya çalışıyor neden biliyormusun? çünkü orada herkes sevdiği meslekte çalışıyor.
Evet, ÖSS denen sey burada yok cünkü. Ögrencinin okul not ortalamasi, önemli olan ilk sey. Yani hem okula, hem de dersaneye konsantre olma zorunlulugu yok, ayrica dersaneye gitme zorunlulugu böylece ortadan kalkmis oluyor. Okula destek kurslari alinabilir sadece. Mezun olduktan sonra girilmek istenen üniversiteye basvuru yapiliyor, not ortalamasi vs bu basvuruya ekleniyor ve üniversiteden kabul cevabi bekleniyor. Not ortalamasi ne kadar iyiyse o kadar cabuk istenilen bölüme giriliyor. ÖSS'de öyle mi? Bilgisayar mühendisi olmak isterken kaldirim mühendisi oluveriyorsun...
Ayrica "Ausbildung" yani meslek egitim programlari var. Oralarda 2 ile 4 yil arasi egitim aliniyor ve o artik o kisinin meslegi olmus oluyor. "Ausbildungsplatz" denilen is yerleri var, insanlar hem orada calisiyorlar, hem de bir yandan haftada 2-3 gün derslerine giderek mesleki teorik ögreniyorlar.
Almanya'da belgesiz birsey olunamiyor. Örnegin, "Elektrik teknikeri" olmak isteyen biri, bu mesleki egitimi veren sirketlere birer CV gönderiyor, kabul edildiginde hem orada calisip maasini aliyor, hem de mesleki egitimini aliyor. Egitim tamamlandiginda da o meslege sahip oluyor ve artik o titrle is arayabiliyor. Türkiye'de begenilmeyen hasta bakicilik icin bile Ausbildung var.
Bizde de "Meslek Liseleri" var, ama fonksiyonelligi bitirildi. Yani sanki herkes üniversite okumak zorundaymis gibi. Adama üniversite okutuyorsun, elektrik mühendisi oluyor, gidiyor bir elektrikci dükkani aciyor. Gerek yok...
...
Istikbalde dahi seni bu haklarindan mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahlarin olacaktir.
...
Bu dörtlük herşeyi açıklıyor. Böyle durumlarda mücadele yerine pes edersek sonumuz ne oldur.Yıllarca insanlar daha iyi, daha bağımsız yaşamak için canlarını hiçe sayarak davranmadılarmı? Aydınlarımız bu uğurda gerçekleri söyledikleri için şehit olmadılarmı?
Gideceksen bekleme git, biz burdada kalıp bu durumla mücadele edeceğiz. Senin için yaşamak sadece kendin için yaşamaksa,para için yaşamaksa ; milli hedeflerimize ne oldu.Cumhuriyetin ilk dönemlerinde yaşayanların suçları neydi?
İşsiz aç olan birisi nasıl mücadele etsin..Ve işsiz birisi bu ülkeded nasıl bir şeyleri düzeltebilir ki?? Aç ve işsiz birisi olursam eğer son çağre olarak düşünebilirdim belki..
Şu şehit işlerini lütfen bırakın,Irak'takiler kalmak zorundalar mıydı?Sadece onların ülkeleri diye...Tamam ekonomik açıdan onlar kadar kötü değiliz,savaş falan da yok...Ama ülkeyi yabancılar aldı götürdü...Bu şekilde bende terketmek isterim,ama bir süreliğine tabi ki...Darbe dönemlerinde de böyle olmuştu gerçi...Artık şehit falan değil,Atatürk gibi bir adam çıksa gözümü kırpmadan silahsız savaşa bile yürürüm ama bir ülkede insan aç kalıyorsa olacak gibi değil,ama ben yine de kalmak zorundayım...
Sony PlayStation 3 120gb PAL/ Xbox360 Pro Pack PAL/ Nintendo Wii/ Sony PS2slim/ Sony PSPslim[2x8gb MS+PSPgps+Metal Koruma Kılıfı]/ Nokia N95 8gb Ben adaleti sağlamak ile yükümlü bir insanım sadece...Hepsi bu kadar.
İşimiz çok zor. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.
Ya şöyle milliyetçilik edebiyatı yapıp durmayın her mesajda saçmalamayın.Kendiniz bu ülkede kalarak ülkeye faydalı birşey yaptığınızı düşünüyor musunuz önce bunu düşünün.Kurtuluş savaşıyla kıyaslamışsınız günümüzdeki durumu ama onla bir değil işte.O zaman yapacak şeyler vardı.Millet tüfeğini alıp savaşa gidebiliyordu böyle şimdiki gibi elikolu bağlı koyun gibi her söylenilene uymuyordu.Bu ülkenin iyi durumda olduğuna inananlar kalır inanmayanlar gider kimse kimseye de vatan haini damgası takamaz!!!!
// Intel Core 2 CPU E4400@ 2.00 GHZ 2010MHZ//Gigabyte GA-965p-S3//OCZ 2 GB (2*1) 800Mhz Platinum XTC DDR2 CL4//Ati Radeon HD 2900XT (512 Mb,512bit)//Sata Hitachi HD scsı(300 gb)//Tagan 500W//Windows XP Professional//
Herkes seçim yapar ve bedelini öder, Benim seçimin Ülkem, Aç kalsamda refah içinde yaşasamda bu, Ülkemde olacak.
Gidenlerin yolu açık olsun , Tek diyeceğim zor günlerde bu ülkeyi gözü kapalı terk edenler, orada istediklerini bulamadıklarında veya bu ülke en iyiler arasına girdiğinde dönmesinler, biraz gurur...
Herkes seçim yapar ve bedelini öder, Benim seçimin Ülkem, Aç kalsamda refah içinde yaşasamda bu, Ülkemde olacak.
Gidenlerin yolu açık olsun , Tek diyeceğim zor günlerde bu ülkeyi gözü kapalı terk edenler, orada istediklerini bulamadıklarında veya bu ülke en iyiler arasına girdiğinde dönmesinler, biraz gurur...
Kaç yaşındasın ve ne mezunusun?
Bırakınız bu milliyetçilik tavırlarını lütfen imkanınız olsa eminim sizde beş dakkika bu ülkede durmazsınız diye düşünüyorum.Bu ülkede doğan gençler borçlu doğuyor.Evet bu ülkede diyorum ülkem olsada bu ülke diyorum anlatırken 26 yaşındayım hiç bir umudum yok bu ülke adına o,şu,bu adı altında vergilerimi ödüyorum ama bana henüz tam olarak bir fayda getirmedi sanki ülkede kiracıyım beğenmiyorsan çık git diyolar ben olayı bu şekilde düşünüyorum.