Şimdi Ara

REHBER > US Robotics USR 9110 Modemler Arasında WDS Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
2
Favori
19.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncelleme - 26 Kasım 2008

    Bu konuyu ilk olarak "ZYXEL 660HW-T1 V2 ile USR9110 arasında nasıl WDS kurabilirim" diye sormak için açmıştım. Sonuca ulaşamayınca bir adet daha USR9110 aldım ve elimdeki USR9110 ile başarılı şekilde WDS özelliğini kurabildim, yani iki kablosuz modem arasında bridge (köprü) kurabildim.

    Sonra aynı ayarları yeniden Zyxel 660HW-T1 V2 ile denedim sonuç alamadım. Tahmin edildiği gibi, Zyxel ile US Robotics birbirleri ile köprü kuramadılar.

    REHBER için aşağıdaki "26 Kasım 2008; 10:51:28" zamanlı mesaja bakınız.

    ==========================================

    Orijinal (ilk mesaj) :

    Merhaba,

    Öncelikle konu biraz detaylı ve uzun. Çünkü ben kendim uğraşmadan hemen "yardım lazım" diye konu açmam. Ne yapmaya çalıştığımı ve şimdiye kadar ne yaptığımı detaylıca açıkladım.

    Zyxel 660HW-T1 V2 kablosuz modem ile US Robotics USR9110 arasında WDS kullanarak kablosuz bağlantı kurmaya çalışıyorum.

    Zyxel destek hattından bu modemin telnet üzerinden WDS kurulumu bilgilerini aldım ve uyguladım. Gergi o rehber Zyxel G-570S access point ile birlikte düşünülerek hazırlanmış ama, 660HW-T1 V2 modem için ayarlar aynı. Zaten bu ayar, WDS ile bağlanılacak cihazın (benim durumumda USR9110 oluyor) MAC adresinin Zxyel'e tanıtılması ve WDS'nin aktif hale getirilmesi.

    USR9110 ile son firmware güncellemesini yapınca Wireless başlığında WDS seçeneği ekleniyor.

    Bayağı uğraştım, temel ayarları yaptım.
    - Her iki modemin de wireless yayın kanalı aynı,
    - Her iki modemde de aynı SSID adı ve aynı WEP şifre kullanılıyor.
    - USR9110'de DHCP'nin kapatılması ve 192.168.1.X'li bir adres atanması (Zyxel'in ağ geçidi 192.168.1.1)

    Bunun sonucunda USR9110 ile WDS menüsünde Zyxel modemi görüyorum ve izin veriyorum. Ancak USR9110 ile 192.168.1.1'e ping attığım zaman cevap alamıyorum, yani Zyxel ile iletişim kurmuyor.

    Sadede gelirsem,
    Zyxel'den bir rehber aldım ve 660HW-T1 V2'de yapılması gereken ayarları harfiyen yaptım. Sanıyorum USR9110'de bazı ayarları atlıyor olabilirim. Fakat WDS özelliği USR9110'a sonradan eklendiği için web sitelerinde rehber yok ve kullanım kılavuzu da bu bilgiyi içermiyor.

    Ayrıca bazı USR access point'lerin kılavuzlarına baktım ipucu yakalarım diye. Ama access point'ler sadece bu amaç için üretildiğinden, bazı ayarlar onlarda temel olarak ayarlı sanıyorum.

    Sorularım :
    1) USR9110 için WDS bağlantı rehberi olan var mı ?
    2) Zyxel 660HW-T1 V2 kullanan ve bu konuda uğraşmış olan varsa, USR9110 ile veya başka bir modemle/access point ile WDS
    kullanarak kablosuz bridge (köprü) kuran oldu mu acaba ?

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.


    Not : Bahsettiğim Zyxel 660HW-T1 V2 için WDS rehberi :
    http://rapid-share.com/files/165252129/ZYXEL-660HW-T1v2-WDS.AYARLARI.zip
    * rapid ile share arasındaki - işaretini kaldırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 26 Kasım 2008; 10:53:58 >







  • US Robotics teknik servisi olarak distribütörü aradım ve US Robotics firmasının Türkiye faaliyetlerine son verdiğini, distribütörlerin sadece arızalara baktığını öğrendim. Telefonla destek hattı bu yüzden kapanmış. Artık US Robotics yurtdışı destek hattına email yazacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 20 Kasım 2008; 16:19:14 >
  • yaptigin ayarlarda bir sorun yok. dogru seyleri yapmissin. sorun wds nin genel bir standardinin olmamasi. farkli chipsetli cihazlar birbirleri arasinda wds yapmiyor. sorunun kaynagi buysa yapcak bir sey yok. zyxel 660hw de texas instruments chipi var. usr 9110 un chipini bilmiyorum ama buyuk ihtimal broadcom dur.

    genede emin olmak icin iyice dene. iki cihazida resetle. duzgun ayarlar yap. iki cihazinda tum wireless ayarlarina bak. advance wireless ayarlarinada. tamamen birbirinin ayni olsun. son olarak ilk denemelerde sifreleme kullanma acik hatta dene. problem cikarabilcek bir degiskeni elemis olursun.

    uyum gostermeleri kucuk bir ihtimal olmuyorsa daha fazla tirmalamayin.
  • Bu durumda Zyxel'i başka bir yere çekip, US Robotics 9110 ile iletişim kuracak bir AP almam gerekiyor.

    Bildiğiniz kadarıyla Airties AP'ler ile USR modemler kolayca iletişim kurabiliyor mu ? Yoksa USR ile sorunsuz iletişim sadece USR marka cihazlar ile olur diye bilinen bir sınırlama var mıdır ?
  • sinirlama farkli chipsetli cihazlarin birbiri ile uyusmamasi. bazen ayni marka olmasida yetmiyebiliyor. airties mesela cok cesitli chipler kullaniyor. modemleri genelde texas instruments. bu yuzden en iyisi ayni markanin ayni serisinden modeller almak. wds icin birlikte test edildiklerinden uyumlu oluyorlar. en kesini sitesinde yaziyorsa uyumlu modelleri tespit etmek.
  • Aslında chipset uyumu olmayacaksa, USR9110 ile WDS'yi aktif hale getirdiğimde ve arama yaptığımda Zyxel modemi hiç görmese daha iyi olur. Belki de USR9110 ile basit bir ayrıntıyı atlıyor olabilirim. Elimde bir rehber olmadığı için hep soru işareti kalıyor, deneme yanılma da bir yere kadar.

    Sanıyorum en iyisi aynı marka modemleri ve model ile AP'yi haberleştirmek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: signore

    US Robotics teknik servisi olarak distribütörü aradım ve US Robotics firmasının Türkiye faaliyetlerine son verdiğini, distribütörlerin sadece arızalara baktığını öğrendim. Telefonla destek hattı bu yüzden kapanmış. Artık US Robotics yurtdışı destek hattına email yazacağım.


    Şimdi, "yatmaz kalkmaz bir Allah, bir de US Robotics!" diye bağıranlar US Robotics Amerika'ya da biraz caz yapsalar da o USR Telefonla estek Hattı vb. destek tekrar geri gelse!... (Tabi gel(e)mez; çünkü USR'ı ithal eden birkaç distribütör firma ADSL modem satışları TNet ve diğerlerinin modemli kampanyaları piyasayı ele geçirince "nal toplamaya" başladılar!...)

    Artık ticari nedenlerle USR alınması, özellikle de deneyimsiz kullanıcılar için, kabusa dönüşebilecek bir konu!...




  • 1.mesajı güncellediğim gibi, ikinci USR9110'u alınca, aynı marka model iki modem arasında WDS ile kablosuz bridge (köprü) kurabildim. Böylece diğer bir odadaki sadece ethernet girişi olan bir cihaza interneti kablosuz taşımış oldum (diğer odada telefon kablosu olmadığı ve diğer odaya ethernet kablosu götürmek istemediğim için). Tabi aslında WDS özelliği ağların çekim alanını genişletmek için kullanılıyor.

    Aşağıda bu bağlantıyı nasıl yaptığımı ve ayarları, interneti alan modem (ANA MODEM diyeceğim) ve WDS ile köprülenen modem için (bundan sonra AP -access point- veya DİĞER MODEM diyeceğim) açıklıyorum. Şimdilik yazı ile anlatacağım. Vaktim olursa resim ilave ederim.

    2 adet US ROBOTICS USR9110 Modem Arasında WDS ile Kablosuz Bridge (Köprü) Kurulum Rehberi

    Aşağıdaki ayarlar resimsiz karmaşık görülebilir. Korkmayın, sadece yazılanları tek tek takip edin.


    1) Öncelikle iki modemde de aynı firmware kurulu olduğundan emin olun.
    Bende "USR9110-V051" isimli firmware var, US Robotics web sitesinden aldım. Zaten bu modemlere WDS özelliği bu firmware güncellemesi ile geliyor. Firmware güncellemesini cihaza ethernet kablosu ile bağlanarak TOOLS > Firmware Upgrade sayfasından yapabilirsiniz.

    Rapid linki veriyorum. Link ölürse USR sitesinden alırsınız :
    http://rapid-share.com/files/167506182/USR9110-V051.bin (rapid ile share arasındaki - işaretini kaldırın)


    2) ANA MODEM'de yapılacak ayarlar :
    2-a) Bu modemi tek başına çalışacakmış gibi ayarlıyorsunuz. ADSL kullanıcı adı ve şifrenizi girip, modemi normal çalışır hale getiriyorsunuz.
    2-b) WIRELESS sayfasında, kablosuz iletişimi ENABLE kutucuğunu seçerek aktif hale getiriyorsunuz. SAVE SETTINGS'e tıklamayı unutmayın.
    2-c) "WIRELESS > Channel and SSID" sayfasında SSID ismini belirleyin. İki modemde de aynı ismi kullanmalısınız. "Channel" 5 olarak seçin (başka bir sayı da seçebilirsiniz). ÖNEMLİ !!! Diğer modemde de aynı kanalı seçeceksiniz. SAVE SETTINGS tıklayın.
    2-d) "WIRELESS > Security - WEP" sayfasında WEP anahtarınızı belirtleyin. ÖNEMLİ !!! Diğer modemde de aynı şifreleme yönetimini ve şifreyi seçmeniz gerekiyor. Ben henüz WPA denemedim, önce WEP ile çalıştırın da diğerlerini sonra denersiniz.
    2-e) "WIRELESS - WDS" sayfasında ENABLE kutusunu seçin ve SAVE SETTINGS tıklayın. NOT : Diğer modemde ayarları yaptıktan sonra, diğer modemi bu sayfada göreceksiniz ve sol tarafındaki kutucuğu tıklayarak seçili hale getireceksiniz.


    3) AP'de, DİĞER MODEM'de yapılacak ayarlar :
    3-a) Ethernet kablosu ile cihazın arayüzüne bağlanın. "WAN - ATM PVC" sayfasında "VC1" üzerine tıklayın.
    3-b) Açılan "ATM Interface" sayfasında "Protocol" 1483 Bridging olarak seçilmelidir. Bunu seçince diğer ayarlar otomatik olarak gelecek ve aşağıdaki gibidir. SAVE SETTINGS tıklayın.
    VPI-VCI : 3/5
    Encapsulation : LLC
    Qos Class : UBR
    PCR/SCR/10
    3-c) LAN sayfasında, IP Address'i 192.168.2.X olarak yazın. Burada X, 2 ile 253 arasında herhangi bir değer olabilir. Mesela 192.168.2.50 yazabilirsiniz. IP Subnet Mask yine aynı kalmalı (255.255.255.0). Sonra "DHCP Server" için DISABLE seçin (BU ÇOK ÖNEMLİ). Sayfanın altında SAVE SETTINGS tıklayın.
    3-d) WIRELESS sayfasında, kablosuz iletişimi ENABLE kutucuğunu seçerek aktif hale getiriyorsunuz. SAVE SETTINGS'e tıklamayı unutmayın.
    3-e) "WIRELESS > Channel and SSID" sayfasında ANA MODEM'de girdiğiniz SSID adını aynen yazın. "Channel" olarak ANA MODEM'de seçtiğiniz sayıyı seçin. SAVE SETTINGS tıklayın.
    3-f) "WIRELESS - WDS" sayfasında ENABLE kutusunu seçin ve SAVE SETTINGS tıklayın. Sonra RESCAN butonuna basın ve girdiğiniz SSID adı ile ANA MODEM'i görmeniz gerekiyor. Eğer göremiyorsanız, diğer modemde aynı SSID adı ve Channel girilmiş olduğundan emin olun. ANA MODEM'i görünce solundaki kutucuğu seçili hale getirin ve SAVE SETTINGS deyin.


    4) ANA MODEM'de Son Ayar :
    4-a) Tekrar ANA MODEM ile ethernet bağlantısı kurup arayüzüne bağlanın ve WIRELESS > WDS sayfasında RESCAN butonuna basarak, AP'yi yani DİĞER MODEM'i görün (gözüken MAC adresini, diğer modemin altından kontrol edebilirsiniz). Sol tarafındaki kutucuğu seçili hale getirin ve SAVE SETTINGS seçin.

    İşlem bu kadar.

    Artık AP, yani DİĞER MODEM ağınızı genişletmektedir. Yani iki modem arasında köprü kurulmuştur. Mesela benim yaptığım gibi diğer bir odaya telefon kablosu çekemiyorsanız ve bir odadan diğerine ethernet kablosu çekmek istemiyorsanız, DİĞER MODEM'in ethernet girişine bir cihaz bağlayın ve TCP/IP ayarlarını normal ANA MODEM' bağlanıyormuş gibi yapın. Yani Ağ Geçidi (Gateway) yine 192.168.2.1 olmalı. Ethernet ile bağlayacağınız bu cihaza da 192.168.2.X olarak bir IP atayabilirsiniz.




  • Yine ayrı bir mesaj olarak yazmakta fayda var. Farklı marka modemler arasında bağlantı kurmak için ayarları yapın, ama olmuyorsa boşuna kendinizi paralamayın. Çünkü farklı marka modemler arasında bağ kurulamaması, yani modemlerin birbirleri ile uyumlu olmamaları, iletişim kuramamaları yüksek ihtimal.

    Benim önerim, daha az beğendiğiniz modemi elden çıkarın ve ana modem ile aynı marka ve WDS (bridge, köprü) özelliği olan bir modem veya access point alın. Forumun ikinci el bölümünde aşağı yukarı her markanın cihazları mevcut.
  • ya bu sistemde her iki modemin de brigde özelliği olması gerekiyor mu? mesela bende airties rt 205 modem vardı şimdi elime asus wl-600g geçti ikisi arasında köprü kurmam mümkün mü?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karavol
    ya bu sistemde her iki modemin de brigde özelliği olması gerekiyor mu? mesela bende airties rt 205 modem vardı şimdi elime asus wl-600g geçti ikisi arasında köprü kurmam mümkün mü?

    Konu içinde açıkladığım ayarları denemeniz gerekiyor. Fakat farklı marka modemler ile sonuç almak zor, uyum sorunu oluyor. Ben sizin de sonuç alabileceğini sanmıyorum. Yine de bir deneyin derim.
  • Dostum ben de aynı sıkıntıyı ZYXEl 660 ile yeni aldığım Belkin Extender ile yaşıyorum. Beelkin Ektender sırf range uzatmak için yapılmış 4 portlu wireless router ama bir türlü Zyxel'le birbirlerini görmediler. Günlerce uğraşıp çıldırma noktasına geldim. Söylediklerini deneyeceğim. Zyxel'ini uygun fiyata vermek istersen haberim olsun. Belkin'le takas ta edebilirim biraz fiyat farkıyla.

    İlgilenirsen P.M.
  • Sayın tecrübeli arkadaşlar. Bende bu konuya yakın bir konu açtım ve biraz bilgisizim. Biraz çekirdek bilgiler olucak belki ama wds (ne anlama gelir) nedir acaba? Bende de her 2 modemden var hatta rt205 de var ve bir alt kata sinyal taşımak istiyorum. Her modem ap oluyormu peki, yada saydığımız modemler ap oluyormu diye sorsam? Bu konularda beni bilgilendirirseniz sizlere teşekkürü bir borç bilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alien2000a
    Dostum ben de aynı sıkıntıyı ZYXEl 660 ile yeni aldığım Belkin Extender ile yaşıyorum. Beelkin Ektender sırf range uzatmak için yapılmış 4 portlu wireless router ama bir türlü Zyxel'le birbirlerini görmediler. Günlerce uğraşıp çıldırma noktasına geldim. Söylediklerini deneyeceğim. Zyxel'ini uygun fiyata vermek istersen haberim olsun. Belkin'le takas ta edebilirim biraz fiyat farkıyla.
    İlgilenirsen P.M.

    Zyxel'den memnunum, dolayısıyla elden çıkarmayı düşünmüyorum. Forumun İkinci El bölümünü takip ederseniz bulabilirsiniz büyük ihtimalle.


    quote:

    Orijinalden alıntı: MrSwaH
    Sayın tecrübeli arkadaşlar. Bende bu konuya yakın bir konu açtım ve biraz bilgisizim. Biraz çekirdek bilgiler olucak belki ama wds (ne anlama gelir) nedir acaba? Bende de her 2 modemden var hatta rt205 de var ve bir alt kata sinyal taşımak istiyorum. Her modem ap oluyormu peki, yada saydığımız modemler ap oluyormu diye sorsam? Bu konularda beni bilgilendirirseniz sizlere teşekkürü bir borç bilirim.

    WDS, Wireless Distribution System (Kablosuz Dağıtım Sistemi) kelimelerinin ilk harflerinden geliyor. WDS özelliği olan modemleri birbirine tanıttıktan sonra, bu iki modem arasında köprü kurmuş oluyorsunuz ve birbirinin kopyası gibi oluyor.

    WDS kullanım alanına bir örnek vereyim. Diyelim ki sadece oturma odanızda telefon kablosu mevcut, ancak siz oturma odanıza uzak olan bir odada kablolu internet kullanmak istiyorsunuz. Bunun için normalde oturma odanıza bir modem koymanız ve diğer uzak odaya kablo çekmeniz gerekir. Bunun yerine iki tane WDS özelliği olan modeminiz varsa, bir tanesine oturma odasındaki telefon kablosu ile internet sağlarsınız; sonra diğer odadaki WDS özellikli modeme interneti kablosuz olarak aktarırsınız (köprü kurmuş olursunuz), sonra uzak odadaki modemin ethernet çıkışı ile örneğin PC'nize kablolu internet sağlarsınız. Aynı zamanda diğer odadaki modem de kablosuz olduğu için, sinyal gücünü de tekrarlamış, yani arttırmış olursunuz.

    AP, Access Point (-internete- Giriş Noktası) ile ilgili olarak, yanılıyorsam biri düzeltsin, her modem zaten AP oluyor; ancak modem olmayan ve sadece AP olan; yani sinyal güçlendirmek veya bir modem ile köprü kurmak için kullanılan cihazlar var.

    Daha detaylı bilgi için bu kelimeleri Google'da veya forumda aratabilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: signore

    quote:

    Orijinalden alıntı: alien2000a
    Dostum ben de aynı sıkıntıyı ZYXEl 660 ile yeni aldığım Belkin Extender ile yaşıyorum. Beelkin Ektender sırf range uzatmak için yapılmış 4 portlu wireless router ama bir türlü Zyxel'le birbirlerini görmediler. Günlerce uğraşıp çıldırma noktasına geldim. Söylediklerini deneyeceğim. Zyxel'ini uygun fiyata vermek istersen haberim olsun. Belkin'le takas ta edebilirim biraz fiyat farkıyla.
    İlgilenirsen P.M.

    Zyxel'den memnunum, dolayısıyla elden çıkarmayı düşünmüyorum. Forumun İkinci El bölümünü takip ederseniz bulabilirsiniz büyük ihtimalle.


    quote:

    Orijinalden alıntı: MrSwaH
    Sayın tecrübeli arkadaşlar. Bende bu konuya yakın bir konu açtım ve biraz bilgisizim. Biraz çekirdek bilgiler olucak belki ama wds (ne anlama gelir) nedir acaba? Bende de her 2 modemden var hatta rt205 de var ve bir alt kata sinyal taşımak istiyorum. Her modem ap oluyormu peki, yada saydığımız modemler ap oluyormu diye sorsam? Bu konularda beni bilgilendirirseniz sizlere teşekkürü bir borç bilirim.

    WDS, Wireless Distribution System (Kablosuz Dağıtım Sistemi) kelimelerinin ilk harflerinden geliyor. WDS özelliği olan modemleri birbirine tanıttıktan sonra, bu iki modem arasında köprü kurmuş oluyorsunuz ve birbirinin kopyası gibi oluyor.

    WDS kullanım alanına bir örnek vereyim. Diyelim ki sadece oturma odanızda telefon kablosu mevcut, ancak siz oturma odanıza uzak olan bir odada kablolu internet kullanmak istiyorsunuz. Bunun için normalde oturma odanıza bir modem koymanız ve diğer uzak odaya kablo çekmeniz gerekir. Bunun yerine iki tane WDS özelliği olan modeminiz varsa, bir tanesine oturma odasındaki telefon kablosu ile internet sağlarsınız; sonra diğer odadaki WDS özellikli modeme interneti kablosuz olarak aktarırsınız (köprü kurmuş olursunuz), sonra uzak odadaki modemin ethernet çıkışı ile örneğin PC'nize kablolu internet sağlarsınız. Aynı zamanda diğer odadaki modem de kablosuz olduğu için, sinyal gücünü de tekrarlamış, yani arttırmış olursunuz.

    AP, Access Point (-internete- Giriş Noktası) ile ilgili olarak, yanılıyorsam biri düzeltsin, her modem zaten AP oluyor; ancak modem olmayan ve sadece AP olan; yani sinyal güçlendirmek veya bir modem ile köprü kurmak için kullanılan cihazlar var.

    Daha detaylı bilgi için bu kelimeleri Google'da veya forumda aratabilirsiniz.

    Sayın usta öncelikle beni bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. Peki ben bu işlemi zyxel p-6600, rt205, usr9110 ve tam markasını hatırlamadığım pikatel wireless modemlerle nasıl ve hangileriyle en kolay şekilde halledebilirim acaba?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrSwaH
    Sayın usta öncelikle beni bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. Peki ben bu işlemi zyxel p-6600, rt205, usr9110 ve tam markasını hatırlamadığım pikatel wireless modemlerle nasıl ve hangileriyle en kolay şekilde halledebilirim acaba?

    Bu konu benim iyi bildiğim bir alan değil. Sizden farkım, biraz daha fazla araştırmış olmam.

    Bu konunun ilk mesajlarında da belirttiğim gibi, temel ayarları uyguladıktan sonra farklı marka modemler iletişim kuramıyorsa, fazla uğraşmayın, çünkü bu durum çok yaygın. En kolay, aynı marka ve aynı model iki modem ile halledersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: signore

    quote:

    Orijinalden alıntı: MrSwaH
    Sayın usta öncelikle beni bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim. Peki ben bu işlemi zyxel p-6600, rt205, usr9110 ve tam markasını hatırlamadığım pikatel wireless modemlerle nasıl ve hangileriyle en kolay şekilde halledebilirim acaba?

    Bu konu benim iyi bildiğim bir alan değil. Sizden farkım, biraz daha fazla araştırmış olmam.

    Bu konunun ilk mesajlarında da belirttiğim gibi, temel ayarları uyguladıktan sonra farklı marka modemler iletişim kuramıyorsa, fazla uğraşmayın, çünkü bu durum çok yaygın. En kolay, aynı marka ve aynı model iki modem ile halledersiniz.


    Tamam usta yinede yardımlarım için teşekkür ederim. Bu yazdıklarından yola çıkarak bende kendime cvp arıcam.




  • Ben datron rta 1030w kablosuz modemle airties AP-302 yi mesh olarak kullanabiliyorum,ayarlarda atlanan konu olabilr,
  • Signore;

    Bende usr 9110 kullanıyorum.Elimde bir de Inca IM-204 W modem var.
    Onda da wds ve repeater bridge özelliği var. Bu 2 sini nasıl konuşturabilirim.

    inca'yı modem olarak kullanıp usr yi ap olarak kullanmak istiyorum..

    Yardımcı olabilir misin?
  • Merhaba,

    2 sene önceki araştırmalarında aynı chip'e sahip olsalar bile her zaman farklı marka cihazlar arasında köprü kurulamabileceğini öğrendiğimi hatırlıyorum. Ancak kurulabilir de, genel mantık rehberde açıklanmıştır zaten. Bundan sonra sizin deneme yapmanıza kalıyor. Ancak eğer bu bir şartsa, en kolay yolu aynı cihazdan iki tane kullanmak. Araştırma yapmak için harcanacak zamana ve başarısızlık ihtimaline değmez.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.