Şimdi Ara

AMD'nin üç çekirdekli Phenom II X3 işlemcileri Şubat ayında geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Sunucular için hazırladığı Shangai kod adlı Opteron işlemcileriyle birlikte 45nm üretim teknolojisine geçiş yapan AMD, önümüzdeki aylard masaüstü platformu için 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Phenom II işlemci ailesini de duyurmaya hazırlanıyor. Firmanın K10 kod adlı mikroişlemci mimarisini temel alan Phenom işlemci ailesiyle devreye soktuğu üç çekirdekli işlemciler Phenom II jenerasyonunda devam edecek.


    AMD'nin Heka kod adıyla hazırladığı 3 çekirdekli Phenom II X3 ailesinin ilk temsilcilerinin önümüzdeki Şubat ayı içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor. Soket AM3 formunda olması ve DDR3 bellek desteğiyle gelmesi beklenen Phenom II X3 serisinin kullanıcılar ile buluşması beklenen ilk modelleri muhtemelen Phenom II X3 710 ve 720 modelleri olacak ve tahmin ettiğiniz üzere iki modeli saat hızları ayıracak.


    Gün ışığına çıkan bilgilere göre 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan işlemcilerde Phenom II X3 710 modeli 2.6GHz'de, Phenom II X3 720 modeliyse 2.8GHz'de görev yapacak. Seviye 3 bellek kapasitlerinin 6MB olacağı ifade edilen yeni işlemcilerin TDP seviyesi yani ısıl güç tasarımlarının ise 95 watt olacağı bildiriliyor. Önümüzdeki Şubat ayında çıkması beklenen işlemcilerin fiyatı ve performansları hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.








  • benim niyetimde Phenom X3 8750 almak vardı ama biraz daha bekleyim Phenom II 910 almak daha uygun gözüktü birde HD4850 alıp Yeni Dragon platformunu kullanmak iyi günler
  • güzel işlemciler Tdp değeride iyi sayılır kullanıcı testlerini görmek lazım bii
  • Oyun performansı biraz daha artarsa güzel olur , fiyatlarda çok artmazsa yenilenirse X3 bir sistem düşünüyorum, 155$ civarı olabilir, duy beni AMD :)
  • phenom II icin hava sogutmayla 4 ghz ve ustu dediklerine gore bunlar hayli hayli 4 ghz olur bence.geriye donuk uyumlu diye duymustum, am2+ anakart ve ddr2 ile sorunsuz kullanilabiliyorsa iyi bir upgrade secenegi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 20 Kasım 2008; 13:46:39 >
  • İlk seri X3ler gibi balon olmaz inşallah.
  • hade hayırlısı :D inş. fiyatları da uygundur :D eğer öle ise X2 5200+'ımın k...ına tekmeyi bascam :D X3 720 ile süper olur :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.