Şimdi Ara

Airsoft silahlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
183
Cevap
5
Favori
124.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Airsoft Silahlar (Detaylı Dosya)
    Bu aralar pek çok insan bu kelimeyi aratarak buraya geliyor, ayrıca bu konuda sorular alıyorum. Açıklayıcı bir yazı yazmak sanırım yerinde olacak.

    Şimdi ilk olarak Airsoft dediğimiz silahlar 6mm'lik BB denilen plastik mermiler atan silahlardır. Kesinlikle öldürücü bir etkisi yoktur. Bir aralar çok moda olan, çocukların ellerindeki kurmalı tabancaların daha ileri tipleridir. Tabanca, tüfek, makineli tüfek, makinalı tabanca, Sniper Tüfeği gibi pek çok farklı formda üretiliyorlar. Üreticiler genelde dünya üzerinde kullanılan popüler silahların bire bir taklitlerini üreterek piyasaya sürüyorlar.

    Çalışma mekanizması olarak ikiye ayrılıyorlar. AEG ve Gazlı sistemler. AEG, Automated Electric Gun yani otomatik elektrikli silah :) demek oluyor. Adı üzerinde silah içerisinde bir elektro motor var bu motor yardımı ile BB mermisi namludan atılıyor. Marka ve modele göre değişen güçleri var. Kaliteli ve yüksek güçlü bir silah metal kola kutusunun arkasını delebiliyor. Bu da yaklaşık 90 m/sn hız demek. Gazlı sistemler de bildiğimiz gaz tabancalarındaki itme sistemini kullanıyor. Bu silahlar biraz daha az talep gördüğünden pek yaygın değiller. Aynı paint ball silahlarında olduğu gibi CO2 tüpündeki gazın itme gücü ile namludan memi çıkışı oluyor ve AEG'lerden biraz daha fazla güçlüler. Bu silahların bir avantajıda hareketli mekanizmaya sahip olabilmeleri. AEG'lerde bu mekanizmayı pek görmedim.

    Bu silahların Attığı BB tipi mermilerin boyalı olanları da üretilmekte. Bu sayede paintball tipi savaşlar da yapılabiliyor. Biz arkadaşlarımla kurduğumuz ekipte sürekli boyalı mermiler ile oynuyoruz. Mermiler ile vurulunca paint ball silahı kadar insanın canını yakmıyor ama koruyucu giysi giymek şart. Daha önce dediğim gibi silahın markasına ve kaltesine de bağlı gücü ama yinede Tokyo Mauri tipi bir silahlar vurulunca insanda çürükler ve izler bırakabiliyor.

    Ben benim G36C'yiwww.gittigidiyor.com sitesinden aldım. Açıkçası pek iyi bir silah değil. Üzerinde 35 metre diyor ama 10 metreye bile zor atıyor mermiyi. M85 Double Eagle markası. Bu silahlar düşük kalite ve güçteki AEG'leri temsil ediyor. Piyasa fiyatları 30$-40$ civarında. Benwww.gittigidiyor.com 'dan 120 ytl 'ye aldım. Ama gerçekten etkili bir Airsoft almak için yurt dışındaki sitelerden almak şart.

    Marka olarak seçenek çok ama kaliteli olanlar fazla değil. Tokyo Mauri araştırmalarımda hep öne çıkan marka oldu, ama ne yazık ki sadece Japonya pazarına üretim yapıyorlar. Piyasadaki satıcılar 3. parti satıcılar. Yani en kalitelisini kullanmak için 3. şahıslarla muhattap olmak zorundayız. Bunun haricinde Classic Army ve Jing Gong da önce çıkan markalar.

    Nereden alınabileceklerine gelince. Şu anda ben dahil tanıdığım kimse yurtdışından bu aletlerden bir tane getirtmedi. Görüştüğümüz bir kaç site var (http://www.uncompany.com/ ,http://www.airsoftmarket.com/en/home.jsp vb.) Ülkemizde bu silahların legalitesi konusunda da araştırma yapıyorum fakat her zaman olduğu gibi herhangi bir hukuksal düzenleme yok bu konu ile alakalı. Paint Ball silahları gibi spor malzemesi sınıfına girdiklerinden sanırım herhangi bir sorun yaşanmaz. Fiyatları tabancalar için 100$ civarında, tüfekler ise SMG (sub machine gun, mp5 vs.) için 150$ ve üzerinde, normal tüfeklerde ise 200$ dan başlıyor. Dış görünümünün silahın performansını çok az etkiledğini de hesaba katarsak ufak bir silah almak kişinin yararına olacaktır diye düşünüyorum. Benim G36C bile katlanabilir dipçikli olmasına rağmen oynarken, yerde sürünürken sıkıntı çıkartabiliyor. Bu sebeple almak istediğim silah Tokyo Mauri MP7 A1 (Bu silahın gerçeğine de hasta olmamın etkisi büyük :) yoksa bir Mp5 de işimi görürdü)

    Tüfekler ve tabanclar haricinde bazı ekstrem silahlar da mevcut. Mesela bomba atar, hani şu tüfeklerin altına takılan grenade launcher denilen şey. M16/M4 altına taklıan M203 gibi. Bunun bile Airsoft modelini yapmışlar. Yada M240 (FN Minimi) tipinde makineli tüfek şeklinde airsoft silhlar var ama bunların fiyatı birhayli yüksek. En son geçenlerde Black Hawk ve APC'lere talıkan gatling gun tipinde bir airsoft silah yaptıklarını duydum. Fiyatı da 10.000$ cık olacakmış. Bizim ülkemizde azıcık gayri meşruyu zorlarsa bir insan 200$'a rahatça bir Ak47 alabiliyor :) Bence bu kadarına gerek yok...

    Youtube gibi sitelerde pek çok video bulabilirsiniz bu airsoft ile alakalı. Takımımdaki bazı kişilerin istememesi nedeniyle herhangi bir görüntüye burada yer veremiyorum. Ama her yaptığımız karşılaşma inanılmaz zevkli geçiyor bunu da belirteyim. Yurtdışından sorunsuzca getirebilirsem ayrıntılı olarak bu alışverişi de bu girdiye ekleyeceğimi belirteyim.. Son olarak birkaç güzel Airsoft Modelini aşağıda bulabilirsiniz...


    Alıntı...




  • Arkadaşlar airsoft silahı olan varmı ? Varsa silahı internetten mi sipariş etti gümrük konusunu nasıl halletti ?



  • airsoft için türk forumlar kuruldu,hatta turnuvalar düzenlendi

    www.airsoftturk.com a bakabilirsiniz
  • Sağolasın biraz okudum almak sorunda değilde gümrükte sorun çıkabiliyor
  • eğer ankaradaysan atakuleden m4 airsoft aldım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blacklotus

    eğer ankaradaysan atakuleden m4 airsoft aldım.



    Fiyatı nedir?Modeli nedir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blacklotus

    eğer ankaradaysan atakuleden m4 airsoft aldım.


    Ankarada değilim fakat ne kadara aldın ? Birde metal mi metal plastik mi ?
  • 120 ytl civarıydı pazarlıkla 80 yaptım.modeli yazdığım gibi m4.

     Airsoft silahlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blacklotus

    120 ytl civarıydı pazarlıkla 80 yaptım.modeli yazdığım gibi m4.

     Airsoft silahlar



    bonluklu oyuncağı anladıkta çakar almaz kurusıkı ne ayak
  • almışken düzgün bir marka alın double eagle gibi pek iyi olmayan markalara yanaşmayın hem mesafeleri düşük hemde isabet oranı diye bişey yok
  • Güzelmiş güle güle kullan ben mp-40 istiyorum Sirkeci ye bakacağım 2 hafta sonra bakalım varmı ?
  • Nedir bu air soft silah?Kısa bi bilgi verebilir misiniz?
  • Airsoft silahı , Airsoft oyununda kullanılan gerçeğine oldukça benzeyen tüfek, tabanca v.b. silahların genel adıdır. Airsoft oyunu bir çatışma simülasyon oyunudur. Silahlar, mühimmat olarak 6mm’lik, biyolojik olarak çözülebilen plastik boncuklar kullanır(6mm BB - Bulleted Breech). Plastik boncuklar silahın içindeki piston ile ürettiği sıkıştırılmış havayı ya da 340 gramlık Co2 tüpleri kullanır. Airsoft silahları kesinlikle barut veya gerçek mühimmat kullanmaz, gerçek mühimmat kullanmak için modifiye edilemez, herhangi bir insanı mühimmatı ile ağır bir şekilde yaralıyamaz veya öldüremez
  • Atış yapılan yerde iz bırakıyor mu?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Evolution

    Atış yapılan yerde iz bırakıyor mu?


    Sanıyorsam bırakmıyor
  • Nasıl anlaşılıyor peki vurulan hedef?
  • @NuriAlço_Jr

    Konuyu neden işgal ediyorsun hepsi aynı mekanizma değil bence sen büyü artık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: NuriAlço_Jr


    quote:

    Orjinalden alıntı: blacklotus


    quote:

    Orjinalden alıntı: NuriAlço_Jr


    bonluklu oyuncağı anladıkta çakar almaz kurusıkı ne ayak

    çok istiyorsan ruhsatlı beretta f92 var



    lpg si ruhsata işli f16 da vardır sende ayrıca anlamadığım diğer bi husus mp 40 alcam demiş biri, hayır mp 940 bile osla yada onu bırka uak savar olsa ne yazar mekanizma ve attığı boncuk 6mm bb mi evet, ee dahası ne dış görünüm uçaksavar olsa 50 cal boncuk mu atacak yoksa alayı aynı boncuğu atıyor alayı aynı mekanizma ve en önemlisi alayı oyuncak büyüyün artık


    kimse kimsenin zevkine laf edemez. sen nuri alçonun stilini seversin ama adam tecavüzcü çoksun stilini seviyordur gerçek silahla birşeyler yapamayacağına göre egolarını bir nebzede olsun tatmin etmek için birebir.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Evolution

    Nasıl anlaşılıyor peki vurulan hedef?


    Vurulan kişi vurulduğunu belirtiyor belki daha farklı yöntem vardır bilemiyorum hiç katılmadım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: * Deniz *


    quote:

    Orjinalden alıntı: Evolution

    Nasıl anlaşılıyor peki vurulan hedef?


    Vurulan kişi vurulduğunu belirtiyor belki daha farklı yöntem vardır bilemiyorum hiç katılmadım


    Boyalı mermileri de varmış onların
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.