Şimdi Ara

Mathematica 7, CUDA desteğiyle geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Wolfram ekibi tarafından geliştirilen Mathematica yazılımı da Nvidia'nın CUDA programına dahil oluyor. Yapılan açıklamalara göre Mathematica 7, Nvidia'nın GeForce 8 serisi ve üstü ekran kartlarıyla sunduğu CUDA teknolojisinden faydalanacak ve bu sayede uygulama üzerinde grafik işlem birimlerinin yüksek hesaplama yeteneği kullanılabilecek.


    Merkezi işlem birimlerine (CPU) kıyasla 10 ila 100 kat arası değişen oranda performans artışı sağlaması beklenen bu adım ile numerik ve görsel işlem, modelleme ve simülasyon gibi konularda ciddi kazanımlar sağlanması bekleniyor.


    Alanında en popüler ve başarılı uygulamalardan biri olan ve akademik saha dışında teknik işlem profesyonelleri tarafından da kullanılan Mathermatica'nın CUDA destekli 7. versiyonunun önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde kullanıma sunulması bekleniyor.









  • bu yazılımlar gerçektende işe yarıyor
  • Güzel haber de hangi fonksiyonlarda kullanılacak ne kadar hızlandırma sağlayacak onlar daha bir net olsa iyi olurdu. Böylelikle CUDA desteği gerçekten işe yarıyormu yoksa göstermelik olarak mı koyulmasını sağlamış Nvidia anlamış olurduk.

    Finans matematiğinde acayip işe yarıyor CUDA, mesela Black-Scholes ve Monte Carlo simülasyonlarında inanılmaz bir hızlanma sağlıyor.

    Ayrıca aynı atraksiyonları ATI'dan da bekliyoruz. 2 TFlop işlem gücüm var diyip yazılım işinde Nvidia'nın arkasında kalmak yakışmıyor ATI'a.
  • Yakında adobe'da ilgilenir bu cuda işiyle.
  • Yalnız benim tek çekindiğim nokta yazılım şirketlerinin taraf olarak kalması.Örneğin Mathematica ben sadece Nvidia için destek vereceğim Ati için vermeyeceğim gibi bir durum oluşursa o zaman arada kalan biz kullanıcılar zor durumda kalacağız.Pci slotları tak çıkar mantığında bir süre sonra düşer anakarttan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 18 Kasım 2008; 22:07:04 >
  • benim gibi oyuncuları pek ilgilendirmez heralde bu özellik:D
  • Güzel haber umarım daha çok kullanılmaya baslanır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Knisath

    Yalnız benim tek çekindiğim nokta yazılım şirketlerinin taraf olarak kalması.Örneğin Mathematica ben sadece Nvidia için destek vereceğim Ati için vermeyeceğim gibi bir durum oluşursa o zaman arada kalan biz kullanıcılar zor durumda kalacağız.Pci slotları tak çıkar mantığında bir süre sonra düşer anakarttan



    dediğiniz kutuplaşma olmaz bir durum değil ancak yazılım firması grafik üreticisini sponsor almak yerine bütün kullanıcılara her türlü kartta tam destek vermesi daha akıllıca olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mertekin

    Yakında adobe'da ilgilenir bu cuda işiyle.




    Adobe Photoshop' ta CUDA desteğiyle geliyor diye biliyorum.

    Ayrıca Adobe nin daha bir çok programı yakında Cuda platformu için ayarlanacak ve ekran kartının gücünü kullanacak.
  • iyi haber
    intelin yeni projesine karşılık kendi kanadını gçlendirmesi lazım nvidianın
  • Asıl ben 3dsmax icin istiyorum [tabi ati tarafından] cünkü islemcinin render alması animasyon hazırlarken cooooooooook uzun sürüyor haftasonu kimya calıstım ardından biraz matematige'de baktım alt tarafı 2000 karelik animasyon :(
  • matlab da ati ile anlaşırsa ayvayı yedik. ben öyle hemen oturacağını sanmıyorum, özellikle de şu kodu işlemciye şu kodu vga'ya gönder gibi kodlar programın içinde belirtilmesi gerekirse zor olur.
    şu anda çift çekirdek çok çekirdek kullanmak için kodları değiştirmek gerekiyor ki bu da bilimsel hesaplamalarda zor oluyor.
    -------------------------
    zaten anlamıyorum şu vga işini bizi fena kazıkladıklarını düşünüyorum, ddr2 gibi rami olan render kartları var render yapıyor, ddr3 ramli iyi işlemcili oyun kartlarından daha pahalı.

    oyun optimizasyonları pc ye çok kötü import ediliyor. import edilen de zaten bir nevi emülasyon oluyor ve orjinal platformundaki gibi oynanabilirliği yok.
  • @Turkuaizm
    matlab içinde cuda desteği var. 6 ay önce görmüştüm belki daha eskidir. Fourier dönüşümleri ile ilgili bir fonksiyonu cuda ile vga üzerinde çalıştırabiliyordun. Yalnız matlabta çalışan fonksiyon single precision hesaplama yapıyor. Ayrıca hem CUDA da, hem de AMD Stream de sinüs cosinus gibi trigonometrik fonksiyonları double precision hesaplanamıyor. Virgülden sonra 8 basamak hassasiyet var. Hatta küçük açıların sinüsünü kosinüsünü hesaplarken hata payı single precisiondan da düşük oluyormuş. Okuduğuma göre bazen saçma sapan sonuçlarda verebiliyormuş o yüzden şu an için 10-20 kat hızlı gibi haberlere temkinli yaklaşmakta fayda var bence.
    Belki openCL çıkınca bütün endüstri ona döner. CUDA, AMD CAL, Brook, Directx11, CELL, OpenCL bi sürü alternatif olacak, hepsinin birden piyasada yer alması zor.




  • sağol RCox faydalı bilgiler vermişsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.