Şimdi Ara

Lenovo Rescue and Recovery ve boş disk alanı kaybı..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başımdan geçen ve çözümlemem için uzun bir süre uğraşmamı gerektiren, ancak çözümü çok basit olan bu sorunu sizinle paylaşmak istedim.
    110gb disk alanı üzerinde 50gb kullanılan data olmasına rağmen 102gb kullanılan veri gözüküyordu. Gerekli sistem temizliklerini yapmam, gereksiz çerezleri silmem bana sadece 1-2gb yer kazandırmıştı. Tüm IBM/Lenovo'larda Rescue and Recovery Backups denen tüm hdd kopyalayan program mevcuttur. Program içerisinde eğer "Schedule your backups" seçili ise hdd içerisindeki tüm veriyi kopyalayarak bir yere depoluyor. Ancak bu ne gizli sistem dosyaları içerisinde ne de başka yerde görünmüyor. Avantajları kaçınılmaz ancak benim gibi hdd kapasitesi düşük Vista gibi yer kaplayan bir işletim sistemine sahip birisi için boş alanın önemi daha da artıyor. Eğer sizin de hdd alanınız üzerinde boş alanınız yok olmuşsa (IBM/Lenovo Rescue and Recovery kullananlar için) bunun çözümü şudur:
    1- ThinkVantage Rescue and Recovery çalışmasına gidin ve Schedule your backups seçeneğini kaldırın ve tamam deyin.
    2- Farklı bir yere(hdd,cd,dvd) Backup bilgilerinizi transfer edin.(isteğe bağlı)
    3- Son olarak üst kısımda Advanced kısmında Delete Backups ile boş disk alanınızı geriye kazanın. Sadece belli backup noktalarını silerek de kısmi boş yer kazanabilirsiniz

    Yardımı için d4Wgs5h4s'ye teşekkürler

    Ayrıca silinemeyen backup dosyalarını manuel olarak silebilmek için önce "RRUtil.exe" administrator tool'u indirmeniz gerek. Sistem "safe mode" da açılarak gizli dosyalar görünür halde iken Backup dosyaları silinebiliyor. Backup dosyalarının bulunduğu yer "C:RRBackups".

    "RRUtil.exe"http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/TVAN-ADMIN.html Download the Rescue and Recovery Administrator Tools



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blotto -- 25 Kasım 2008; 19:39:25 >



  • Dostum araştırmama göre bu dosyaları silebilmenin tek çözümü altta linkini verdiğim "RRUtil.exe" administrator tool'u indirmek. Başka türlü çözüm yollarında başarı sağlanamamış. Backup dosyalarının bulunduğu yer "C:RRBackups". Ayrıca sistemi "safe mode" da açarak gizli dosyalar görünür halde iken Backup dosyaları silinebilir deniyor ama bana pek inandırıcı gelmedi. Silinebilmesi için önce görebilmek lazım bence. Sonucu bekliyoruz. Bol şans..

    http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/TVAN-ADMIN.html Download the Rescue and Recovery Administrator Tools



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blotto -- 22 Kasım 2008; 17:24:21 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blotto

    Dostum araştırmama göre bu dosyaları silebilmenin tek çözümü altta linkini verdiğim "RRUtil.exe" administrator tool'u indirmek. Başka türlü çözüm yollarında başarı sağlanamamış. Backup dosyalarının bulunduğu yer "C:RRBackups". Ayrıca sistemi "safe mode" da açarak gizli dosyalar görünür halde iken Backup dosyaları silinebilir deniyor ama bana pek inandırıcı gelmedi. Silinebilmesi için önce görebilmek lazım bence. Sonucu bekliyoruz. Bol şans..

    http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/TVAN-ADMIN.html Download the Rescue and Recovery Administrator Tools





    kadasım ellerine saglık valla baya ugrastık lap top ile ablamın ve benim cok cok tesekkur ediyoruz saolasın...CANIMSIN
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.