Şimdi Ara

AMD 3GHz'de çalışan Phenom II 940 Black Edition işlemcisiyle dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Mali Analist Günü'nde 45nm üretim teknolojisine sahip Shangai kod adlı yeni Opteron işlemcilerini lanse etmiş, aynı üretim teknolojisiyle hazırlanan Phenom II işlemci ailesininse 8 Ocak'ta, Las Vegas'taki Tüketici Elektroniği '09 fuarında duyuracağını açıklamıştı. Deneb kod adlı 45nm Phenom II işlemcilerinin teknik özelliklerini açıklamayan AMD'nin resmi dosyaları sızdırıldı ve Phenom II ailesinin temsilcileri, saat hızları ve kulllanıma sunulacakları tarih gün ışığına çıkmış oldu.


    alt="AMD 3GHz'de çalışan Phenom II 940 Black Edition işlemcisiyle dönüyor"


    Geçtiğimiz Ağustos ayında AMD'nin çift grafik işlemcili Radeon HD 4870 X2 için gerçekleştirdiği Sırbistan etkinliğinde firmanın üst düzey yetkililerinden aldığımız bilgiyi sizler ile paylamış ve firmanın 45nm Phenom lansmanını 3GHz seviyesindeki modeller ile gerçekleştirmeyi hedeflediğinin altını çizmiştik. Gün ışığına çıkan yeni sunum dosyaları da bunu doğruluyor zira dökümanlara göre AMD'nin Phenom II lansmanında öne çıkacak model 3GHz'de görev yapan Phenom II 940 olacak.


    AMD'nin yeni modellerine geçmeden önce ufak bir detayın altını çizmekte fayda var. Mevcut tabloya göre firma Intel'in Core i7 isimlendirmesine benzer bir strateji takip edecek gibi görünüyor. Bilindiği üzere Intel'in yarın itibariyle pazara sunacağı Nehalem tabanlı ilk işlemciler Core i7 920, 940 ve Extreme Edition 965 olacak. AMD'nin Phenom II lansmanında duyuracağı modelleri ise Phenom II X4 920 ve 940 olacak. Şimdi dilerseniz Black Edition serisi dahilinde hazırlanan Phenom II X4 940 ile birlikte işlemcilerin teknik özelliklerine bir göz atalım.


    alt="AMD 3GHz'de çalışan Phenom II 940 Black Edition işlemcisiyle dönüyor"


    Deneb kod adıyla geliştirilen ve 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan Phenom II ailesinin tepe modellerinden biri olacak Phenom II X4 940'ın çalışma frekansı 3GHz olarak belirlenmiş. Soket AM2+ formundaki işlemcinin bellek desteği DDR2-1066MHz. Yeni üretim teknolojisinin önemli getirilerinden biri olarak çekirdekler arası ortak kullanıma açık L3 bellek kapasitesi mevcut Phenom işlemcilerine göre üç kat arttırılarak 2MB'dan 6MB seviyesine çıkartılan Phenom II serisi işlemcilerin L2 bellek kapasitesinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmemiş.


    alt="AMD 3GHz'de çalışan Phenom II 940 Black Edition işlemcisiyle dönüyor"


    Bilindiği üzere AMD'nin satılmakta olan güncel ürün gamının en güçlü temsilcisi olan Phenom 9950, 2.6GHz'de çalışıyor ve 140 watt'lık ısıl güç tasarımıyla birlikte geliyor. Tabii revizyon güncellemesi ile TDP'nin 125 watt'a çekilmesi AMD'nin attığı adımlardan biri olmuştu. Saat hızı 400MHz daha yüksek olan ve bellek kapasitesi de ciddi şekilde arttırılan Phenom II 940'ın ısıl güç tasarım ise 45nm üretim teknolojisinin katkısıyla 125 watt seviyesinde tutulabilmiş. Bu arada Intel'in Nehalem Core i7 serisinde TDP'nin 130 watt olduğunu da not olarak ekleyelim.


    Black Edition serisi dahilinde hazırlandığı için çarpan kilidi açık olarak gelecek Phenom II 940'ın hız aşırtma noktasında da iddialı olacağı belirtiliyor. AMD'nin açıklamalarına göre 3GHz'de çalışan Phenom II 940'ın hava soğutma ile 4GHz'in üzerine çıkabileceği belirtiliyor. Tabii sıvı soğutma veya LN2 gibi uç çözümler ile daha yüksek hızlara ulaşılması da söz konusu olacak gibi görünüyor. AMD ayrıca Phenom II X4 ile birlikte X4 920 modelini de kullanıma sunacak Black Edition serisi dahilinde olması beklenmeyen işlemci 2.8GHz'de çalışıyor.


    alt="AMD 3GHz'de çalışan Phenom II 940 Black Edition işlemcisiyle dönüyor"


    AMD'nin Phenom II 940'ın üzerine gelecek modeliyse muhtemelen Phenom II 945 olacak. Detayları açıklanmayan işlemcinin önümüzdeki yılın ikinci çeyreğinde kullanıma sunulacağı belirtiliyor. AMD dört çekirdekli Phenom II X4 800 ve 900 modellerine ek olarak üç çekirdekli ve Phenom X3 700, yine dört çekirdekli Athlon X2 600, üç çekirdekli Athlon X3 400 ve çift çekirdekli Athlon X2 200 serileri de yine önümüzdeki yıl içerisinde kullanıma sunulacak gibi görünüyotr. 45nm üretim teknolojisiyle hazırlanan işlemcilerin genel özelliklerine tablodan ulaşabilirsiniz.








  • haber için teşekkürler..

    fiyatı hakkında bir bilgi yokmu
  • İsimlendirmenin nedeni muhtemeln x4 920 nin Core i7 920 ile, x4 940 ın Core i7 940 la aynı performansta ölçeklendirilmesi AMD tarafından. Core i7 900 serisinin performans grafikleri yayınlandığı için AMD'nin böyle bir ölçeklendirme yapmasıda abes olmayacaktır. Athlon zamanında da benzer isimlendirme kullanmıştı. CEO Dirk Meyer'in etkileri hissedilmeye başlandı bile.

    Burada önemli olan fiyat kriteri, AMD'nin belirleyeceği fiyatlar Intelin fiyat politikasını da belirleyecektir. Tabii AMD, söylediği şeyi zamanında yapmayı başarırsa ki burası işte biraz şüpheli. Phenom deneyimim en azından böyle düşünmeme neden oluyor fakat yinede Ocak'tan önce yada Phenom II lerin perf. grafiklerini görmeden Core i7 platformuna geçmemek en akıllıca hareket tarzı olur diye düşünüyorum.
  • burnuma güzel kokular geliyor sanki annem börek mi yapıyor ne!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tımestop

    haber için teşekkürler..

    fiyatı hakkında bir bilgi yokmu


    İşlemcilerin fiyatları henüz açıklanmadı. Nehalem ile kıyaslandığında toplam geçiş maliyetinin çok daha düşük olması beklenen (aynı soket mimarisi, mevcut anakartlar ile uyumluluk ve DDR2 desteği) Phenom II işlemcileri için AMD'nin belirleyeceği fiyatlandırma politikası belkide en önemli parametre olacak.
  • bunlar sızdırılmamış bariz şekilde yayınlanmış!!!!

    belliki AMD resmi yoldan açıklamadan önce el altından dosya verip son-kullanıcıyı heveslendirmeye çalışıyor!!!!

    bu sayede o güne kadar plan da bir değişiklik olursa bunları yalanlıycak olmazsa da onaylayarak devam edicek
  • AMD NİN HAYATI YALAN OLDU YAA:d..İNTELİ ARTIK GEÇEBİLECEĞİNİ HİÇ ZANNETMİYORM..BU SENE NVİDİAYA İİ DARBE KOYDULARDA İNTELE HAYATTA ÖLE BİŞEY YAPAMAZLAR
  • intel 920 amd 940 :D
  • Bence Core i7'nin performansından çok AMD'nin phenom II'lerin peformansı şaşırtacak kullanıcıları.AMD fiyat politikasında ekran kartlarında olduğu gibi saldırgan bir politika izlerse intel beklediği fiyat başarım oranını tutturamıyabilir.İki büyük şirketin yeni nesil işlemcilerini piyasa da görmeden yeni işlemci almamak gerek şu anda bence.
  • 4GHZ+ diyor sivi sogutma ile
    peki fiyat nedir
    eger q9300 civarinda felan olursa tutabilir bu islemci kanaatimce
  • L3'ler çoşmuş , sırf bu bellek yüzünden kaç tane arkadaşım İNTEL'i tercih etmişti

    Haber için teşekkürler.
  • AMD çeşitle geliyor. Bana umut veriyor açıkçası. Dilerim iyi olur ve sıkı bir rekabet ile son kullanıcı nispeten daha ucuza istediği işlemciyi alabilir. AMD üzerinde ciddi bir baskı var. Sanırım onlar da farkındalar. İsimlendirme eskiden 20k olacak deniyordu ama böyle olması benim için daha kolay

    Ben X4 9550 istemiştim bir aralar ama şimdilerde X4 600 serisini gözüme kestirdim gibi. Gerçi uygun olursa 8xx ya da 9xx de olabilir ama bakalım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx57


    quote:

    Orjinalden alıntı: tımestop

    haber için teşekkürler..

    fiyatı hakkında bir bilgi yokmu


    İşlemcilerin fiyatları henüz açıklanmadı. Nehalem ile kıyaslandığında toplam geçiş maliyetinin çok daha düşük olması beklenen (aynı soket mimarisi, mevcut anakartlar ile uyumluluk ve DDR2 desteği) Phenom II işlemcileri için AMD'nin belirleyeceği fiyatlandırma politikası belkide en önemli parametre olacak.


    evet bende bu nedenle sordum eğer AMD fiyat politikasını iyi belirlerse terazide büyük oynama olur
  • hava ile 4 demişler yahu.. 3.5 görsün başka bişi istemem. 8mb .. way bea. bunu düşünebilirim. testler cıksın sonuca ulasiriz. saygılar
  • X3 ler o şekilde 2.8 lerde şuanki 8750 fiyatına satılırsa gerçekten müthiş performans olur fazladan 4mb bellekle:) OC yapmadan bile tatmin eder oyuncuları diğerleri muhtemelen İntel in tekelinde olan q9xxx serisiyle aynı fiyatlarda olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: deamon147

    AMD NİN HAYATI YALAN OLDU YAA:d..İNTELİ ARTIK GEÇEBİLECEĞİNİ HİÇ ZANNETMİYORM..BU SENE NVİDİAYA İİ DARBE KOYDULARDA İNTELE HAYATTA ÖLE BİŞEY YAPAMAZLAR


    Bunu kim aldı buraya yahu
  • Phenomlarda pentiumlar gibi 2-3-4 diyemi sıralanacak acaba.
  • Umarım fiyatlar cazip olur. ( AMD genelde bunu yapıyor zaten.) Terfi için, Intel cephesindeki gibi, anakart ve bellekleri de değiştirmek zorunda kalmayacak olmamız da ayrıca bir artı diye düşünüyorum.
  • tablolara gore 125w altı am2 soket cıkmayacak.umarım am2+ için iki işlemciyle yetinmezler.en azından x3 lerden bi kac tane serpiştirsinler.95w işlemci bekliyoruz tabloya bak.
  • pff artık 4 veya 5ghz cıkarsalar ya
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.