Şimdi Ara

Aopen'in yeni güç kaynakları bekleme durumunda 1 watt'dan az elektrik harcıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Aopen, hem dünyayı hem de paranızı koruyun sloganıyla hazırladığı Prima Energy serisi yeni güç kaynaklarını duyurdu. 350, 400, 500 ve 600 watt'lık dört modelden oluşan yeni seri dahilindeki güç kaynaklarının en önemli özelliği olarak bekleme durumunda 1 watt'dan daha az elektrik harcamaları gösteriliyor. Termal kontrollü 140mm'lik fan ile soğutulan yeni seri dahilindeki güç kaynaklarının %76+ seviyesinde verimlilik değerine sahip oldukları belirtiliyor.


    Çift 12v rail tasarımına sahip olan PSU'lar modeline göre günümüz modern ekran kartları için 6pin ve 8pin'lik güç konnektörleriyle geliyor. Düşük-yüksek voltaj, kısa devre ve aşırı yük gibi olası senaryolar için güvenlik önlemleriyle donatılan Prima Energy serisi yeni güç kaynakları, ATX 2.2 12v standardıdını da desteklemekte. Aopen'in RoHS prensipleri çerçevesinde hazırlanan yeni güç kaynakları hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.


    Editörün Notu: Aopen, olağan güç kaynaklarının bekleme durumunda >3 watt'lık güç tüketimine sahip olduğunu iddia ediyor.








  • PSU'nun bilgisayar "beklemede" modundayken 1W çekmesi çok da matah birşey değil aslında,bu özelliğe sahip tek psu bu değil,onu bırakın reklam edilecek bir unsur bile değil.Bunu düşüneceklerine 80plus sertifikasının gerekliliklerini karşılayıp belge alabilselermiş çok daha iyi olurmuş.Baksanız o psuları da kendileri üretmiyorlardır,tasarımdan üretime herşeyiyle FSP'ye yaptırıp logosunu bastırıyorlardır.Eski teknolojileri janjanlayıp kaktırma yolları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamikazeden -- 15 Kasım 2008; 19:06:53 >
  • güzelmiş:d
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kamikazeden

    PSU'nun bilgisayar "beklemede" modundayken 1W çekmesi çok da matah birşey değil aslında,bu özelliğe sahip tek psu bu değil,onu bırakın reklam edilecek bir unsur bile değil.Bunu düşüneceklerine 80plus sertifikasının gerekliliklerini karşılayıp belge alabilselermiş çok daha iyi olurmuş.Baksanız o psuları da kendileri üretmiyorlardır,tasarımdan üretime herşeyiyle FSP'ye yaptırıp logosunu bastırıyorlardır.Eski teknolojileri janjanlayıp kaktırma yolları

    evet bu kadar övüp verimlilik %76 yazmak biraz saçma olmuş
  • Gayet güzel bir özellik bence heleki her bilgisayarı kapattığından sonra fişi çekmek zorunda kalan benim gibi kullanıcılar için. Ama %76 az gerçektende %80 in altında verimliliğe sahip güç kaynaklarının piyasadan kaldırılması gerek.
  • % 76 hüsrandır bana göre. Hele ki 85+lar duyurulmuşken.
  • ne zaman öğrenicez acaba fazla güçlü psu 'nun zarardan başka bişi olmadığını..
  • olağan üstü saçma birşey bu, yani bizle dalga geçiyorlar...
  • şekli şemali sade ve güzel birşeymiş ama değerlerinide görmek isterdik
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hökela

    % 76 hüsrandır bana göre. Hele ki 85+lar duyurulmuşken.


    Ne kadar ekmek, o kadar köfte.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SeVeRaL


    quote:

    Orjinalden alıntı: Hökela

    % 76 hüsrandır bana göre. Hele ki 85+lar duyurulmuşken.


    Ne kadar ekmek, o kadar köfte.

    Kel alaka olmuş.
  • Güc kaynakları cok abartılıyor. herseyin en verimlisini bilen insanlar bilgisayarı cok mu verimli kullanıyorlar.
    Güç, verimlilik hesabina girecek birinin 100 lerce bilgisayarı işi için kullanan bir profesyonel olması beklenir. Güç kaynaginız yetmiyorsa sisteminizi ölçüp ona göre alın. bu marka bağımlılarıyla, model ezberleyicileriyle fikir alışverişi olursa zaten sonu yok
    tüketim dünyasının. ayda bir degisirsiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Necessa®i

    ne zaman öğrenicez acaba fazla güçlü psu 'nun zarardan başka bişi olmadığını..


    Ne anlamda, zarar?
  • 600 wattlık power almışım:) bekleme modunda 1 watt yaksa ne 3 watt yaksa ne:):)
  • Hesap yapmadan bilen bilmeyen herkes sallamış!

    Örneğin benim 80+ Corsair TX 650w PSU belemede 5-6 watt çekiyor. Günde ortalama 20 saat yattığını hesaplarsak bu 100-120 watt ortalama 110 watt yapar. Apoenin 20 saatte 1x20= 20 watt çektiğini kabul edersek, ortaya 90-100 watt civarı fark çıkar...

    Diğer taraftan günlük ortalama dört saatlik çalışmada, %76'lık verimilikle kıyaslama yaparsak elde yaklaşık %5'lik lehime bir fark var.
    Oyun oynamadığımı farz ve kabul edersek, kasamın çektiği 150 wattlık enerjinin PSU'nun Aopen olması durumunda 157,5 watt olacağı ve sonuçta 4 saatlik kullanımda 4x7,5=30 wattlık ortalama bir fazlalığımın oluşacağı net ortada!

    Neticeye gelirsek; benim gibi mütevazi bir kullanıcı için corsair kullanmanın enerji bazlı günlük kazancı: 30-100= -70 Watt.
    Bu da ayda ortalama 30x70=2.1 KW yapar.
    Belki bu yekün içinde 1 TL bile yapmasada ortada böyle de bir gerçek var!

    Sonuçta her durumun kendine göre bir gerçeği var; örneğin günün çoğunu PC başında oyun oynayarak geçiren biri için söylediklerimin hiç bir kıymeti harbiyesi kalmayacaktır...




  • 80+ bir PSU ile kıyaslanacak olursa bekleme konumunda 1W harcamasının hiç bir anlamı yok. %76 gibi günümüz şartlarında kötü denilebilecek bir verim oranı yüzünden 80+ bir PSU ile kıyaslandığında totalde harcanan güç olarak ciddi fark yer. Çünkü beklemede 1W çekerek sağladığı kazancın yüzlerce katını normal çalışma esnasındaki düşük verimliliği yüzünden kaybettirir. Kaldı ki 80+ PSU ların çoğu zaten bekleme konumunda bu PSU dan daha fazla güç tüketmez. Ayrıca sisteminzin beklemede 1W tüketmesi imkansızdır, bahsi geçen PSU nun kendi tüketimidir, üzerine anakartınızın beklemede tükettiği gücüde eklemek gerekir. Zaten en iyisi kullanılmadığında PSU üzerindeki anahtardan gücü kesmektir. Hem sistem kapalı iken şebeke geriliminden kaynaklanabilecek kötü sürprizlerden korunursunuz hem de +5V Stand by kaynağı luzumsuz yere sürekli çalışmış olacağından PSU nuzun ömrü uzar.

    %76 verimliliğe sahip bir PSU için beklemede 1W dan az güç çekiyor diye reklam yapmak komik doğrusu. En azından neyin ne olduğunu bilenler için.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.