Şimdi Ara

GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!! (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.416
Cevap
55
Favori
360.935
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba..ben de next ye 708 navigasyon var..uzun süredir neredeyse 1 sene oldu yeni yazılım yüklemedim..denedim şimdi de beceremedim.. ne yapmam lazım..? yetkili servise göndersem hallederler mi..? kayda deger bir degişiklik,yenilik varmı en son güncel yazılım da..?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: system electronıc

    merhaba..ben de next ye 708 navigasyon var..uzun süredir neredeyse 1 sene oldu yeni yazılım yüklemedim..denedim şimdi de beceremedim.. ne yapmam lazım..? yetkili servise göndersem hallederler mi..? kayda deger bir degişiklik,yenilik varmı en son güncel yazılım da..?

    http://www.nextnavigasyon.com/naviclub/ buradan cihazınızın yazılım güncellemesi yapmanız önerilir.. daha sonra toolbox'la haritanızı güncelleyiniz tabiki bariz yenilikler var mesela tabela olayı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmkansız -- 10 Ağustos 2010; 11:44:16 >




  • merhaba arkadaşlar aşağıdaki linkteki cihazı satın aldım fm radyoda çok fazla cızırtı yapıyor sanırım daha önce bu sorunu çözen arkadaşlar var arabam fiorini 2010 model arabanın radyosunda bi ayar bulamadım galiba versiyon güncellemem gerekecek ama nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. cihazın 4gb dahili hafızası var ve satıcı buluetotth özelliğinin olduğunu söylüyor menüde bulamadım. ona sordum program yüklersen bluetooth çalışır dedi ama nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    bide dün activesync ile cihaza bağlanabiliyordum ancak bu gün bi türlü bağlanamadım cihaz normal çalışıyor usb mode ile bağlanabiliyorum

    http://urun.gittigidiyor.com/navigasyon-alacaksniz-bu-cihazi-alin-emsallerine_W0QQidZZ29313415




  • Merhaba,

    1) Hareket halinde giderken farklı markalarda bir kaç gps cihazı gözlemleme şansım oldu. Hepsinde de aynı sorunu gördüm.
    Araç cadde üzerinde dümdüz yoluna devam ederken gps cihazı sizin ara sokağa girdiğinizi sanıp sizi ona göre yönlendiriyor. Daha sonra tekrar doğru pozisyonu gösteriyor. Belki 8-10 kere bu şekilde hatalı bilgi verdi. Acaba bu cihazın kalitesinden mi kaynaklanıyor. Yoksa bütün cihazlarda bu olur mu?



    2) Navigasyon cihazları sadece uydu sinyallerini alarak mı çalışırlar. Asıl öğrenmek istediğim cep telefonu gibi zararlı mıdır?

    3) Aldığım cihaz Piranha sigma bu tür cihazlara orjinal yazılıma ilaveten başka navigosyon yazılımı yüklenebilir mi? İgo amigo yüklü sanırım. Ancak bu yazılımda o an bulunduğunuz noktayı favorilere ekleyemiyorsunuz. Başka bir eksisi rota üzerinde ara duraklar seçemiyorsunuz. Bu konuda önerebileceğiniz yazılım var mı. Eski yazılım da silinmesin istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekantarci -- 12 Ağustos 2010; 0:49:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: skrc

    arkadaşlar;

    öncelikle yazan bilgiler için teşekkür ederim.

    dün itibariyle piranha galileo gps cihazı aldım.bu cihazı alma sebebim şirket çalışanlarına kendi gittiğim yerleri tarif etmek zorunda kalmamak için aldım..ben birkere daha gideceğim ve gittiğim yerin önünde durunca o yeri favorilere kaydetmek istiyorum.yalnız bu cihazda hedef olarak eklemeden favorilere nasıl kaydedilecek bulamadım.gittiğim öyle yerler varki civarında bile hiçbir yerleşim yeri bulunmuyor dağın başında !

    bu cihazda bulunduğumuz yeri nasıl kaydedebiliriz ?



    Bu sorunun yanıtını bilen var mı.
  • ekantarcı merhaba;
    1- yaşadığın bu durum son derece normal, GPS cihazları "üçgenleme" denen bir yöntem ile pozisyon tespit ederler (yani en az 3 uyduyu görebilir olmaları gerekir), ama bu tam ve yüksek hassasiyetli pozisyon belirlemek için yeterli değildir.

    GPS uydularından yollanan bilgilerde "bilinerek yapılan" hatalar mevcuttur (ABD'nin uyduları ve güvenlik amacı ile sadece askeri GPS'lerin temizleyebileceği hatalı veri gönderir uydulardan), Navigasyon cihazlarının en hassas ölçümleri bile 10-20 metre (8-9 uydu gördükleri durumlarda) hatalı olabilir.

    Bu yüzden özellikle ara sokaklarda , yeterince uydu bulamamışken ve sokakların arasındaki mesafeler 20-30 m civarında iken yaşadığın problemi bütün GPS'ler yaşar.

    Bu durumu çözmek için GPS yazılımları kendi içlerinde bazı çözümler üretirler. Özellikle GPS alıcısından gelen koordinatı, o noktaya en yakın araç yoluna göre normalize ederler.

    Fakat bazen bu da yeterli değildir. "yön" bilgisi devreye girer. Eğer üzerinde bulunduğunuz yolun harita'daki "yön" bilgisi sizin gittiğiniz yön ile uyumlu ise yine o yolda yapılamayacak bir hareket yapmadığınız sürece sizi orada göstermeye devam eder.

    Mesela birbirine paralel ve 20-30 metre aralıklı iki yol varsa (A ve B) ve A ve B'de "çift yönlü" ise, siz A 'da olduğunuz halde uzunca bir süre B'de gösterebilir.
    Taaki A kuzeye B ise güneye zorunlu bir dönüş yapana kadar, o anda GPS yeni bir hesaplama yapar ve sizin aslında B'de değil A'da olduğunuzu anlayarak sizi o yola göre normalize eder.

    2- Navigasyon cihazları tamamen UYDU'lardan alınan bilgiler ile hesaplama yapar, sadece GPS özellikli telefonlarda A-GPS diye bir olay daha vardır, Bu sistemde telefon UYDU'lara ulaşmadan önce daha hızlı yer tespiti için BAZ İSTASYONLARI'nın yolladıkları konum bilgisi ile yer tespiti yapar. böylece asıl GPS konumunu bulana kadar ortalama bir pozisyon belirlenmiş olur. Bu olay normal navigasyon cihazlarında yok çünkü sim kart gerektiriyor.


    3- Elindeki cihaza hemen hemen bütün navigasyon yazılımlarını yükleyip çalıştırabilirsin, ama öncesinde baya bi araştırma yapman gerekir. Bilgisayar'dan ve xml edit işleminden de anlamanda fayda vardır. AMIGO konusunda yapamadığın şeyi yapmanın bir yolu var, "gelişmiş skin" yüklemek. bununla ilgili olarakhttp://artwork-igo8.blogspot.com/search/label/iGO%20Amigo sayfasını referans alabilirsin.


    4- AMIGO'da bendeki "skin" ile "favori ekleme" olayı yapılamıyor, ama eminim 3. maddede verdiğim link kapsamındaki skin'lerden bazılarında o özellik sağlanmıştır. Araştırmanız lazım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@ni@C -- 12 Ağustos 2010; 9:32:20 >




  • Orta yerinden hemen gireyim konuya :) Herkes neden yırtındığımı anlasın...

    Şimdi bu AMIGO denilen yazılımın bu eksikliğinin temayla çözülebileceğini sanmıyorum.Çünkü , AMIGO o profesyonellikte bir yazılım değil. AMIGO yeni GPS almış insanların ihtiyaçlarını görmek için kırpılmış,eksiltilmiş bir yazılımdır! Ve yıllardır MS in yaptığı gibi bir KAZIKLAMADIR.

    Sebeplerine gelince :
    - Amigo da o an bulunduğunuz yeri tam nokta olarak kaydedemezsiniz.Çünkü size gösterdiği "Neredeyim" ekranında hiçbir seçenek yoktur.Elinizle harita üzerinden Hedef seçersiniz,hedefi kaydet derseniz kaydeder.Hedefi seçerkende artık parmağınızın kabiliyetine kalmış tam imleci seçmek.Ve bunu sadece favorilere kaydeder.Ama IGO 8 de ise harita ekranında Konum seçeneğine girersiniz ve size bulunduğunuz yerin konumunu ister favorilere,poilere,speed cam vs olarak her türlü ekleyebilirsiniz.

    - Amigo da geçiş ekleyemezsiniz.Diyelim ki İzmirden İstanbula gidiyorsunuz ve canınız erdekte halanıza uğramak oradan da bursada iskender yemek istedi.Bunu amigoda yapamazsınız.Çünkü sadece başlangıç noktası - hedef seçmenize izin verir.Arada Erdeğe uğrayacağım,bursada iskender yiyeceğim diyemezsiniz.Halbuki IGO8 de bunları yola çıkmadan girersiniz ve IGO 8 size toplam yolunuz ne kadar sürecek,kaç kilometre gideceksiniz gibi seçeneklerle birlikte Seyahati İyileştirme seçeneği ile hangisine daha önce uğrarsanız daha az yol yaparsınız yada zamandan kazanırsınız gibi seçenekler sunar.Hatta eğer isterseniz "oradan değil şuradan gidelim" diye müdahale bile edebilirsiniz o da size yeniden alternatifleri hesaplar.

    - Amigoda seyahat halindeyken yine yolumuz istanbul - izmir olsun yakıt almak istiyorsunuz.POI den benzin istasyonu seçtiniz ve marka seçiciliği yapıp OPET seçtiniz.Amigo OPET i seçtiğiniz anda asıl hedefinizi siler.ayrıca rota boyunca seçeneğide bu sebepten saçmalamaktadır.20 km gerideki OPET i gösterebilir yada sizi mudanya yolundaki OPETE götürebilir.IGO da ise benzinliği Geçiş olarak ekleyebilirsiniz ve geçiş noktanızla beraber tekrar zaman ve yol hesaplar.Geçişe uğradığınızda o noktayı kaldırır ve hedef navigasyonuna devam eder.

    - Amigo ile cihazı soğuk açmada üstelik yerinizide değiştirdiyseniz 1 dakikaya yakın konumunu bulması için beklersiniz.IGO 8 ise 20 saniyeyi geçmez. Aynı şekilde rota hesaplaması için geçen sürece ciddi farklar vardır.

    - Amigoda ekrandaki görülecek bilgileri seçemezsiniz.Yani kalan mesafe,kalan süre ve hız arasından seçim yaparsınız.IGO 8 de ise bilgi kısmına ne isterseniz koyarsınız.İster pusula isterseniz yükseklik ölçer..Kişiselleştirmeler daha kolaydır.

    - Amigo da yol bilgisayarı gibi birşey yoktur. IGO8 de ise yol bilgisayarı vardır ve bu yol bilgisayarı öyle detaycıdır ki aklınız şaşar :) Mesela en basit detayını söyleyeyim (fotoğraf IGO 8in değil onunkini bulamadım ve bundan çok daha fazla seçenek var) Yol bilgisayarının tam ortasında görüldüğü üzere bir hız göstergesi var..
     GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!!


    bu hız göstergesinde değişken bir redline vardır.Yani hız sınırı 50 olan yolda yolbilgisayarı açıkken 50 de başlar 120 iken 120 de.Şimdi çok ufak bir detay ama cihaza şıklık katar.

    Bence bu yukarıda saydığım özellikler yoksa o cihaz navigasyon değil dijital haritadır ! Bu bağlamda amigo bir navigasyon yazılımı değildir.

    Piranha firmasınıda alfım var. donanımı böyle bir cihaz yapıp böyle bir yazılımı sadece YENİ diye koymak çok büyük bir hatadır.Gerçi onlarda haklılar bizim memlekette neyin önüne yeni yazısını koyarsan o tutulur kimse içeriğine bakmaz.özellikle teknolojik yazılımlar konusunda. Ben biliyorum ki işi bilen navigasyon kullanıcısı (ben onlardan biriyim) bu donanımda bir cihazda IGO8 olan cihaz olsaydı kesinlikle gider onu alırdı saniye düşünmezdi bu yazılım eski diye..Çünkü yeterli gelen şeyin eskimesi söz konusu olmaz ama işe yaramayan yeni pişman ettirir.

    Şimdi IGO nun yenisi çıkacak deniyor.Primo.Bakalım primoda Amigo gibi KIRPILMIŞ bir yazılım mı olacak merakla bekliyorum. Piranha firmasına da diyeceğim bir tek şey var bu cihazları iki ayrı yazılımla satılacak şekilde piyasaya sürün mümkünse. Seçebilelim.

    Herkül gibi amelemiz var ama beyni yok laf dinlemiyor !

    Sürç-ü lisan ettiysem affola.




  • Piranha Nitro GPS cihazı aldım.
    Şu an kurcalama öğrenme safhasındayım.
    Fakat karşılaştığım problemler var.
    Bunlardan ilki saati ayarlayıp cihazı kapattığımda saat 12:00 oluyor.
    Uyku moduna alıp açtığımda 1-2 saat daha ileriyi gösteriyor.

    Diğer sorum ise naviextras toolbox ile cihazımı bağdaştıramıyorum ve dolayısıyla güncelleme yapamıyorum.

    Yanıtlarınız için şimdiden teşekürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skrc

    Orta yerinden hemen gireyim konuya :) Herkes neden yırtındığımı anlasın...

    Şimdi bu AMIGO denilen yazılımın bu eksikliğinin temayla çözülebileceğini sanmıyorum.Çünkü , AMIGO o profesyonellikte bir yazılım değil. AMIGO yeni GPS almış insanların ihtiyaçlarını görmek için kırpılmış,eksiltilmiş bir yazılımdır! Ve yıllardır MS in yaptığı gibi bir KAZIKLAMADIR.

    Sebeplerine gelince :
    - Amigo da o an bulunduğunuz yeri tam nokta olarak kaydedemezsiniz.Çünkü size gösterdiği "Neredeyim" ekranında hiçbir seçenek yoktur.Elinizle harita üzerinden Hedef seçersiniz,hedefi kaydet derseniz kaydeder.Hedefi seçerkende artık parmağınızın kabiliyetine kalmış tam imleci seçmek.Ve bunu sadece favorilere kaydeder.Ama IGO 8 de ise harita ekranında Konum seçeneğine girersiniz ve size bulunduğunuz yerin konumunu ister favorilere,poilere,speed cam vs olarak her türlü ekleyebilirsiniz.

    - Amigo da geçiş ekleyemezsiniz.Diyelim ki İzmirden İstanbula gidiyorsunuz ve canınız erdekte halanıza uğramak oradan da bursada iskender yemek istedi.Bunu amigoda yapamazsınız.Çünkü sadece başlangıç noktası - hedef seçmenize izin verir.Arada Erdeğe uğrayacağım,bursada iskender yiyeceğim diyemezsiniz.Halbuki IGO8 de bunları yola çıkmadan girersiniz ve IGO 8 size toplam yolunuz ne kadar sürecek,kaç kilometre gideceksiniz gibi seçeneklerle birlikte Seyahati İyileştirme seçeneği ile hangisine daha önce uğrarsanız daha az yol yaparsınız yada zamandan kazanırsınız gibi seçenekler sunar.Hatta eğer isterseniz "oradan değil şuradan gidelim" diye müdahale bile edebilirsiniz o da size yeniden alternatifleri hesaplar.

    - Amigoda seyahat halindeyken yine yolumuz istanbul - izmir olsun yakıt almak istiyorsunuz.POI den benzin istasyonu seçtiniz ve marka seçiciliği yapıp OPET seçtiniz.Amigo OPET i seçtiğiniz anda asıl hedefinizi siler.ayrıca rota boyunca seçeneğide bu sebepten saçmalamaktadır.20 km gerideki OPET i gösterebilir yada sizi mudanya yolundaki OPETE götürebilir.IGO da ise benzinliği Geçiş olarak ekleyebilirsiniz ve geçiş noktanızla beraber tekrar zaman ve yol hesaplar.Geçişe uğradığınızda o noktayı kaldırır ve hedef navigasyonuna devam eder.

    - Amigo ile cihazı soğuk açmada üstelik yerinizide değiştirdiyseniz 1 dakikaya yakın konumunu bulması için beklersiniz.IGO 8 ise 20 saniyeyi geçmez. Aynı şekilde rota hesaplaması için geçen sürece ciddi farklar vardır.

    - Amigoda ekrandaki görülecek bilgileri seçemezsiniz.Yani kalan mesafe,kalan süre ve hız arasından seçim yaparsınız.IGO 8 de ise bilgi kısmına ne isterseniz koyarsınız.İster pusula isterseniz yükseklik ölçer..Kişiselleştirmeler daha kolaydır.

    - Amigo da yol bilgisayarı gibi birşey yoktur. IGO8 de ise yol bilgisayarı vardır ve bu yol bilgisayarı öyle detaycıdır ki aklınız şaşar :) Mesela en basit detayını söyleyeyim (fotoğraf IGO 8in değil onunkini bulamadım ve bundan çok daha fazla seçenek var) Yol bilgisayarının tam ortasında görüldüğü üzere bir hız göstergesi var..
     GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!!


    bu hız göstergesinde değişken bir redline vardır.Yani hız sınırı 50 olan yolda yolbilgisayarı açıkken 50 de başlar 120 iken 120 de.Şimdi çok ufak bir detay ama cihaza şıklık katar.

    Bence bu yukarıda saydığım özellikler yoksa o cihaz navigasyon değil dijital haritadır ! Bu bağlamda amigo bir navigasyon yazılımı değildir.

    Piranha firmasınıda alfım var. donanımı böyle bir cihaz yapıp böyle bir yazılımı sadece YENİ diye koymak çok büyük bir hatadır.Gerçi onlarda haklılar bizim memlekette neyin önüne yeni yazısını koyarsan o tutulur kimse içeriğine bakmaz.özellikle teknolojik yazılımlar konusunda. Ben biliyorum ki işi bilen navigasyon kullanıcısı (ben onlardan biriyim) bu donanımda bir cihazda IGO8 olan cihaz olsaydı kesinlikle gider onu alırdı saniye düşünmezdi bu yazılım eski diye..Çünkü yeterli gelen şeyin eskimesi söz konusu olmaz ama işe yaramayan yeni pişman ettirir.

    Şimdi IGO nun yenisi çıkacak deniyor.Primo.Bakalım primoda Amigo gibi KIRPILMIŞ bir yazılım mı olacak merakla bekliyorum. Piranha firmasına da diyeceğim bir tek şey var bu cihazları iki ayrı yazılımla satılacak şekilde piyasaya sürün mümkünse. Seçebilelim.

    Herkül gibi amelemiz var ama beyni yok laf dinlemiyor !

    Sürç-ü lisan ettiysem affola.




    pirimo çıkalı çok oldu kırpılmış bir yazılım degil amigoda yapamıyorum dediğiniz herşey pirimoda fazlası ile yapılmakta daha artıları var aslında ıgo ya göre mesela sınırsız favori ekleme gibi
    ekranda görülecek bilgileri seçme imkanınız var hem rota varken hem de sadece harita da iken görmek istediğimiz bilgileri ayrı ayrı görebiliriz ..ayrıca aşagıda resimlerde degörüldüğü üzre cihazın navigasyon esnasında cihazdan ekran görüntüsü almak mümkün
     GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!!

     GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!!

    pirimoda bu daha da kolay istediğiniz gibi rota belirleyip buralara ziyaret edilecek nokta ekleyip bu noktaların sıralamasını istediğiniz gibi sıralayabilirsiniz
     GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!!

     GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!!

     GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmkansız -- 12 Ağustos 2010; 12:56:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aricardozontas

    Piranha Nitro GPS cihazı aldım.
    Şu an kurcalama öğrenme safhasındayım.
    Fakat karşılaştığım problemler var.
    Bunlardan ilki saati ayarlayıp cihazı kapattığımda saat 12:00 oluyor.
    Uyku moduna alıp açtığımda 1-2 saat daha ileriyi gösteriyor.


    Diğer sorum ise naviextras toolbox ile cihazımı bağdaştıramıyorum ve dolayısıyla güncelleme yapamıyorum.

    Yanıtlarınız için şimdiden teşekürler.

    bunun sebebi cihazınızda zaman saati olmayışı o kullandıgı uydu saati dir uydu baglantısı gerçekleştiğinde güncellenir
    ikinci sorunsa firma ya sormanız lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmkansız -- 12 Ağustos 2010; 12:29:24 >
  • merhaba arkadaşlar aşağıdaki linkteki cihazı satın aldım fm radyoda çok fazla cızırtı yapıyor sanırım daha önce bu sorunu çözen arkadaşlar var arabam fiorini 2010 model arabanın radyosunda bi ayar bulamadım galiba versiyon güncellemem gerekecek ama nasıl yapabileceğimi bilmiyorum. cihazın 4gb dahili hafızası var ve satıcı buluetotth özelliğinin olduğunu söylüyor menüde bulamadım. ona sordum program yüklersen bluetooth çalışır dedi ama nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
    bide dün activesync ile cihaza bağlanabiliyordum ancak bu gün bi türlü bağlanamadım cihaz normal çalışıyor usb mode ile bağlanabiliyorum

    http://urun.gittigidiyor.com/navigasyon-alacaksniz-bu-cihazi-alin-emsallerine_W0QQidZZ29313415




  • Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler. Çoğu şey aşağı yukarı netleşti kafamda. Özellikle igo8 ile amigo karşılaştırması yapan arkadaşa ayrıca teşekkür ederim. Sanırım Primo igo8 in geliştirilmiş versiyonu, doğru mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@ni@C

    ekantarcı merhaba;
    1- yaşadığın bu durum son derece normal, GPS cihazları "üçgenleme" denen bir yöntem ile pozisyon tespit ederler (yani en az 3 uyduyu görebilir olmaları gerekir), ama bu tam ve yüksek hassasiyetli pozisyon belirlemek için yeterli değildir.

    GPS uydularından yollanan bilgilerde "bilinerek yapılan" hatalar mevcuttur (ABD'nin uyduları ve güvenlik amacı ile sadece askeri GPS'lerin temizleyebileceği hatalı veri gönderir uydulardan), Navigasyon cihazlarının en hassas ölçümleri bile 10-20 metre (8-9 uydu gördükleri durumlarda) hatalı olabilir.

    Bu yüzden özellikle ara sokaklarda , yeterince uydu bulamamışken ve sokakların arasındaki mesafeler 20-30 m civarında iken yaşadığın problemi bütün GPS'ler yaşar.

    Bu durumu çözmek için GPS yazılımları kendi içlerinde bazı çözümler üretirler. Özellikle GPS alıcısından gelen koordinatı, o noktaya en yakın araç yoluna göre normalize ederler.

    Fakat bazen bu da yeterli değildir. "yön" bilgisi devreye girer. Eğer üzerinde bulunduğunuz yolun harita'daki "yön" bilgisi sizin gittiğiniz yön ile uyumlu ise yine o yolda yapılamayacak bir hareket yapmadığınız sürece sizi orada göstermeye devam eder.

    Mesela birbirine paralel ve 20-30 metre aralıklı iki yol varsa (A ve B) ve A ve B'de "çift yönlü" ise, siz A 'da olduğunuz halde uzunca bir süre B'de gösterebilir.
    Taaki A kuzeye B ise güneye zorunlu bir dönüş yapana kadar, o anda GPS yeni bir hesaplama yapar ve sizin aslında B'de değil A'da olduğunuzu anlayarak sizi o yola göre normalize eder.

    2- Navigasyon cihazları tamamen UYDU'lardan alınan bilgiler ile hesaplama yapar, sadece GPS özellikli telefonlarda A-GPS diye bir olay daha vardır, Bu sistemde telefon UYDU'lara ulaşmadan önce daha hızlı yer tespiti için BAZ İSTASYONLARI'nın yolladıkları konum bilgisi ile yer tespiti yapar. böylece asıl GPS konumunu bulana kadar ortalama bir pozisyon belirlenmiş olur. Bu olay normal navigasyon cihazlarında yok çünkü sim kart gerektiriyor.


    3- Elindeki cihaza hemen hemen bütün navigasyon yazılımlarını yükleyip çalıştırabilirsin, ama öncesinde baya bi araştırma yapman gerekir. Bilgisayar'dan ve xml edit işleminden de anlamanda fayda vardır. AMIGO konusunda yapamadığın şeyi yapmanın bir yolu var, "gelişmiş skin" yüklemek. bununla ilgili olarakhttp://artwork-igo8.blogspot.com/search/label/iGO%20Amigo sayfasını referans alabilirsin.


    4- AMIGO'da bendeki "skin" ile "favori ekleme" olayı yapılamıyor, ama eminim 3. maddede verdiğim link kapsamındaki skin'lerden bazılarında o özellik sağlanmıştır. Araştırmanız lazım .





    quote:

    Orijinalden alıntı: skrc

    Orta yerinden hemen gireyim konuya :) Herkes neden yırtındığımı anlasın...

    Şimdi bu AMIGO denilen yazılımın bu eksikliğinin temayla çözülebileceğini sanmıyorum.Çünkü , AMIGO o profesyonellikte bir yazılım değil. AMIGO yeni GPS almış insanların ihtiyaçlarını görmek için kırpılmış,eksiltilmiş bir yazılımdır! Ve yıllardır MS in yaptığı gibi bir KAZIKLAMADIR.

    Sebeplerine gelince :
    - Amigo da o an bulunduğunuz yeri tam nokta olarak kaydedemezsiniz.Çünkü size gösterdiği "Neredeyim" ekranında hiçbir seçenek yoktur.Elinizle harita üzerinden Hedef seçersiniz,hedefi kaydet derseniz kaydeder.Hedefi seçerkende artık parmağınızın kabiliyetine kalmış tam imleci seçmek.Ve bunu sadece favorilere kaydeder.Ama IGO 8 de ise harita ekranında Konum seçeneğine girersiniz ve size bulunduğunuz yerin konumunu ister favorilere,poilere,speed cam vs olarak her türlü ekleyebilirsiniz.

    - Amigo da geçiş ekleyemezsiniz.Diyelim ki İzmirden İstanbula gidiyorsunuz ve canınız erdekte halanıza uğramak oradan da bursada iskender yemek istedi.Bunu amigoda yapamazsınız.Çünkü sadece başlangıç noktası - hedef seçmenize izin verir.Arada Erdeğe uğrayacağım,bursada iskender yiyeceğim diyemezsiniz.Halbuki IGO8 de bunları yola çıkmadan girersiniz ve IGO 8 size toplam yolunuz ne kadar sürecek,kaç kilometre gideceksiniz gibi seçeneklerle birlikte Seyahati İyileştirme seçeneği ile hangisine daha önce uğrarsanız daha az yol yaparsınız yada zamandan kazanırsınız gibi seçenekler sunar.Hatta eğer isterseniz "oradan değil şuradan gidelim" diye müdahale bile edebilirsiniz o da size yeniden alternatifleri hesaplar.

    - Amigoda seyahat halindeyken yine yolumuz istanbul - izmir olsun yakıt almak istiyorsunuz.POI den benzin istasyonu seçtiniz ve marka seçiciliği yapıp OPET seçtiniz.Amigo OPET i seçtiğiniz anda asıl hedefinizi siler.ayrıca rota boyunca seçeneğide bu sebepten saçmalamaktadır.20 km gerideki OPET i gösterebilir yada sizi mudanya yolundaki OPETE götürebilir.IGO da ise benzinliği Geçiş olarak ekleyebilirsiniz ve geçiş noktanızla beraber tekrar zaman ve yol hesaplar.Geçişe uğradığınızda o noktayı kaldırır ve hedef navigasyonuna devam eder.

    - Amigo ile cihazı soğuk açmada üstelik yerinizide değiştirdiyseniz 1 dakikaya yakın konumunu bulması için beklersiniz.IGO 8 ise 20 saniyeyi geçmez. Aynı şekilde rota hesaplaması için geçen sürece ciddi farklar vardır.

    - Amigoda ekrandaki görülecek bilgileri seçemezsiniz.Yani kalan mesafe,kalan süre ve hız arasından seçim yaparsınız.IGO 8 de ise bilgi kısmına ne isterseniz koyarsınız.İster pusula isterseniz yükseklik ölçer..Kişiselleştirmeler daha kolaydır.

    - Amigo da yol bilgisayarı gibi birşey yoktur. IGO8 de ise yol bilgisayarı vardır ve bu yol bilgisayarı öyle detaycıdır ki aklınız şaşar :) Mesela en basit detayını söyleyeyim (fotoğraf IGO 8in değil onunkini bulamadım ve bundan çok daha fazla seçenek var) Yol bilgisayarının tam ortasında görüldüğü üzere bir hız göstergesi var..
     GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!!


    bu hız göstergesinde değişken bir redline vardır.Yani hız sınırı 50 olan yolda yolbilgisayarı açıkken 50 de başlar 120 iken 120 de.Şimdi çok ufak bir detay ama cihaza şıklık katar.

    Bence bu yukarıda saydığım özellikler yoksa o cihaz navigasyon değil dijital haritadır ! Bu bağlamda amigo bir navigasyon yazılımı değildir.

    Piranha firmasınıda alfım var. donanımı böyle bir cihaz yapıp böyle bir yazılımı sadece YENİ diye koymak çok büyük bir hatadır.Gerçi onlarda haklılar bizim memlekette neyin önüne yeni yazısını koyarsan o tutulur kimse içeriğine bakmaz.özellikle teknolojik yazılımlar konusunda. Ben biliyorum ki işi bilen navigasyon kullanıcısı (ben onlardan biriyim) bu donanımda bir cihazda IGO8 olan cihaz olsaydı kesinlikle gider onu alırdı saniye düşünmezdi bu yazılım eski diye..Çünkü yeterli gelen şeyin eskimesi söz konusu olmaz ama işe yaramayan yeni pişman ettirir.

    Şimdi IGO nun yenisi çıkacak deniyor.Primo.Bakalım primoda Amigo gibi KIRPILMIŞ bir yazılım mı olacak merakla bekliyorum. Piranha firmasına da diyeceğim bir tek şey var bu cihazları iki ayrı yazılımla satılacak şekilde piyasaya sürün mümkünse. Seçebilelim.

    Herkül gibi amelemiz var ama beyni yok laf dinlemiyor !

    Sürç-ü lisan ettiysem affola.





    Merhaba M@ni@C , skrc ve_İMKANSIZ_ Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

    Aldığım cihaz Piranha sigma yaklaşık 250 Tl ye aldım. Cihazı tercih ederken 4,3 inç ekranı olması ve 500 mhz dolayısıyla hızlı bir işlemcisi olduğunu düşünmem etkili oldu, ayrıca anteni de yeni bir modelmiş, daha hızlı bağlanıyormuş.

    Ancak aldıktan sonra anladım ki reklamı yapıldığı gibi yazılım en son versiyon değil. Kısıtlı bir yazılım.
    Sizin bana öneriniz nedir. İade sürem geçmeden iade edersem hangi cihazı önerirsiniz. (250 Tl, 4.3 inç, 500 mhz)

    Bir cihaz aldığımızda ilelebet o yazılımı mı kullanmak zorundayız. (garanti dışına çıkmadan yapılabilecek bir şey var mı)




  • Bu konudan mesajlarmı silinmiş nedir ?

    1- Yeni model anten diye bir şey yok ! Neredeyse tüm cihazların antenleri aynıdır,alıcılarıda SiRFIII'tür Herhalde oraya yazan/yazdıran bunları bile bilmiyor
    2- Primo'lu sadece bu cihaz varhttp://www.hepsiburada.com/Liste/next-ye-ga-4624-igo-primo-2-yil-harita-guncelleme-43-navigasyon-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=otnexye-ga4624&categoryId=257643 zaten başka firmanın olsa bile fark etmez,önemli olan arkasındaki firma ve destek.
    3- Cihazda ne varsa onu kullanırsınız,değiştiremezsiniz




  • Biradere gps cihazı almak için araştırırken primonun rota hesaplama konusunda Igo8'e göre ciddi hatalar yaptığınıa dair mesajlar gördüm. Yeni bir yazılımın bazı sorunlarının olacabileceğini de hesaba katmak lazım.
    Piranha patfinder aldık güncellemesini de yaptık bakalım ne olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akinci

    Biradere gps cihazı almak için araştırırken primonun rota hesaplama konusunda Igo8'e göre ciddi hatalar yaptığınıa dair mesajlar gördüm. Yeni bir yazılımın bazı sorunlarının olacabileceğini de hesaba katmak lazım.
    Piranha patfinder aldık güncellemesini de yaptık bakalım ne olacak.

    bende ıgo8 cihazda var pirimoda ikisiylede rota hesaplıyorum bana denk gelmedi
  • Arkadaşlar iGo8, Amigo veya Primo için JURGON Skin'lerini MUTLAKA YÜKLEYİN.

    Bunu yapmak için iGo8, Amigo veya Primo yazılımızın "content" dizininin altında "skin" diye bir dizin yapmanız.

    http://www.gurjon.com/

    sitesindeki ".rar" lardan uygun olanı indirmeniz, .rar'ı açıp içindeki .zip'lere DOKUNMADAN, az önce oluşturduğunuz "skin" dizininin altına kopyalamanız lazım.

    Sonra "settings"in altında "day" ve "night" için "JURGON"un ilgili skin'ini seçip, iGO, Amigo veya Primo'yu "kapat"ıp sonra tekrar "aç"manız lazım.

    iGo8, Amigo ve Primo'nun GİZLENMİŞ HAZİNE'lerine artık çok rahat olaşabilir.

    "speedcam"i aktive edip, google'da "Turkey speed cam" diye arattığınızda çıkan
    http://www.google.com.tr/search?q=turkey+speedcam&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:tr:official&client=firefox-a
    linkindeki ilk adresteki "ilk" mesajda paylaşılan .txt dosyayı yine "content"in altına açacağınız "speedcam" dizininin altına kopyaladıktan sonra "kapat/aç" yaparak, En azından sabit kameralar için uyarı almanızı sağlayabilirsiniz.

    Aslında çok daha uzun bir "anlatım" yapabilirim ama çok uğraşmak lazım.

    Biraz deneme yanılma ile kendiniz halledin böylesi daha zevkli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _İMKANSIZ_

    quote:

    Orijinalden alıntı: skrc

    Orta yerinden hemen gireyim konuya :) Herkes neden yırtındığımı anlasın...

    Şimdi bu AMIGO denilen yazılımın bu eksikliğinin temayla çözülebileceğini sanmıyorum.Çünkü , AMIGO o profesyonellikte bir yazılım değil. AMIGO yeni GPS almış insanların ihtiyaçlarını görmek için kırpılmış,eksiltilmiş bir yazılımdır! Ve yıllardır MS in yaptığı gibi bir KAZIKLAMADIR.

    Sebeplerine gelince :
    - Amigo da o an bulunduğunuz yeri tam nokta olarak kaydedemezsiniz.Çünkü size gösterdiği "Neredeyim" ekranında hiçbir seçenek yoktur.Elinizle harita üzerinden Hedef seçersiniz,hedefi kaydet derseniz kaydeder.Hedefi seçerkende artık parmağınızın kabiliyetine kalmış tam imleci seçmek.Ve bunu sadece favorilere kaydeder.Ama IGO 8 de ise harita ekranında Konum seçeneğine girersiniz ve size bulunduğunuz yerin konumunu ister favorilere,poilere,speed cam vs olarak her türlü ekleyebilirsiniz.

    - Amigo da geçiş ekleyemezsiniz.Diyelim ki İzmirden İstanbula gidiyorsunuz ve canınız erdekte halanıza uğramak oradan da bursada iskender yemek istedi.Bunu amigoda yapamazsınız.Çünkü sadece başlangıç noktası - hedef seçmenize izin verir.Arada Erdeğe uğrayacağım,bursada iskender yiyeceğim diyemezsiniz.Halbuki IGO8 de bunları yola çıkmadan girersiniz ve IGO 8 size toplam yolunuz ne kadar sürecek,kaç kilometre gideceksiniz gibi seçeneklerle birlikte Seyahati İyileştirme seçeneği ile hangisine daha önce uğrarsanız daha az yol yaparsınız yada zamandan kazanırsınız gibi seçenekler sunar.Hatta eğer isterseniz "oradan değil şuradan gidelim" diye müdahale bile edebilirsiniz o da size yeniden alternatifleri hesaplar.

    - Amigoda seyahat halindeyken yine yolumuz istanbul - izmir olsun yakıt almak istiyorsunuz.POI den benzin istasyonu seçtiniz ve marka seçiciliği yapıp OPET seçtiniz.Amigo OPET i seçtiğiniz anda asıl hedefinizi siler.ayrıca rota boyunca seçeneğide bu sebepten saçmalamaktadır.20 km gerideki OPET i gösterebilir yada sizi mudanya yolundaki OPETE götürebilir.IGO da ise benzinliği Geçiş olarak ekleyebilirsiniz ve geçiş noktanızla beraber tekrar zaman ve yol hesaplar.Geçişe uğradığınızda o noktayı kaldırır ve hedef navigasyonuna devam eder.

    - Amigo ile cihazı soğuk açmada üstelik yerinizide değiştirdiyseniz 1 dakikaya yakın konumunu bulması için beklersiniz.IGO 8 ise 20 saniyeyi geçmez. Aynı şekilde rota hesaplaması için geçen sürece ciddi farklar vardır.

    - Amigoda ekrandaki görülecek bilgileri seçemezsiniz.Yani kalan mesafe,kalan süre ve hız arasından seçim yaparsınız.IGO 8 de ise bilgi kısmına ne isterseniz koyarsınız.İster pusula isterseniz yükseklik ölçer..Kişiselleştirmeler daha kolaydır.

    - Amigo da yol bilgisayarı gibi birşey yoktur. IGO8 de ise yol bilgisayarı vardır ve bu yol bilgisayarı öyle detaycıdır ki aklınız şaşar :) Mesela en basit detayını söyleyeyim (fotoğraf IGO 8in değil onunkini bulamadım ve bundan çok daha fazla seçenek var) Yol bilgisayarının tam ortasında görüldüğü üzere bir hız göstergesi var..
     GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!!


    bu hız göstergesinde değişken bir redline vardır.Yani hız sınırı 50 olan yolda yolbilgisayarı açıkken 50 de başlar 120 iken 120 de.Şimdi çok ufak bir detay ama cihaza şıklık katar.

    Bence bu yukarıda saydığım özellikler yoksa o cihaz navigasyon değil dijital haritadır ! Bu bağlamda amigo bir navigasyon yazılımı değildir.

    Piranha firmasınıda alfım var. donanımı böyle bir cihaz yapıp böyle bir yazılımı sadece YENİ diye koymak çok büyük bir hatadır.Gerçi onlarda haklılar bizim memlekette neyin önüne yeni yazısını koyarsan o tutulur kimse içeriğine bakmaz.özellikle teknolojik yazılımlar konusunda. Ben biliyorum ki işi bilen navigasyon kullanıcısı (ben onlardan biriyim) bu donanımda bir cihazda IGO8 olan cihaz olsaydı kesinlikle gider onu alırdı saniye düşünmezdi bu yazılım eski diye..Çünkü yeterli gelen şeyin eskimesi söz konusu olmaz ama işe yaramayan yeni pişman ettirir.

    Şimdi IGO nun yenisi çıkacak deniyor.Primo.Bakalım primoda Amigo gibi KIRPILMIŞ bir yazılım mı olacak merakla bekliyorum. Piranha firmasına da diyeceğim bir tek şey var bu cihazları iki ayrı yazılımla satılacak şekilde piyasaya sürün mümkünse. Seçebilelim.

    Herkül gibi amelemiz var ama beyni yok laf dinlemiyor !

    Sürç-ü lisan ettiysem affola.




    pirimo çıkalı çok oldu kırpılmış bir yazılım degil amigoda yapamıyorum dediğiniz herşey pirimoda fazlası ile yapılmakta daha artıları var aslında ıgo ya göre mesela sınırsız favori ekleme gibi
    ekranda görülecek bilgileri seçme imkanınız var hem rota varken hem de sadece harita da iken görmek istediğimiz bilgileri ayrı ayrı görebiliriz ..ayrıca aşagıda resimlerde degörüldüğü üzre cihazın navigasyon esnasında cihazdan ekran görüntüsü almak mümkün
     GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!!

     GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!!

    pirimoda bu daha da kolay istediğiniz gibi rota belirleyip buralara ziyaret edilecek nokta ekleyip bu noktaların sıralamasını istediğiniz gibi sıralayabilirsiniz
     GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!!

     GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!!

     GPS NAVİGASYON SORUN CEVAPLAYALIM!!!



    mutlaka yapılıyor olması lazım zaten.ama AMIGO aynı windows ME gibi bir kazıklamadır.




  • Arkadaşlar yazdım yukarda yine tekrarlıyorum AMIGO'nun gurjon skin'ini yüklerseniz iGo8 kadar detaylı bir arayüze sahip olabilirsiniz.

    sadece skin ile çözülebilen bir durum.

    Windows ME benzetmesi çok yersiz.
  • Bazı firmaların neden AMIGO'yu ısrarla almadıklarıda belli zaten müşterilerinden geçiş nerden ekleniyor,koordinat nasıl gireceğiz,hızım nerde gibi şeyleri duymaktansa almamayı uygun görmüşler.İyide etmişler,yasal kullanıcılar skin vs. işine pek bulaşmayın.Çünki Toolbox artık içerik tarıyor,ve yakın zamandada (3x versiyonu ile) artık firmanın sunduğu içerik haricinde bir şey bulursa kara listeye alacak cihazı.Daha mnce dediklerimizde çıktı,bu da olacak demedi demeyin

    Primo'da yol bloklama,radar noktası ekleme gibi şeyler zaten skinsiz yapılıyor.Skin kullanıp ekranı gereksiz detayla doldurmaya gerek kalmıyor.Araç sürerken onların çoğuna bir süre bakılmıyor bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 14 Ağustos 2010; 18:46:30 >
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.