Şimdi Ara

AMD, Intel'in Atom ailesine rakip oluyor, yeni işlemciler 2009'da

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Intel'in resmi duyurusunu geçtiğimiz Haziran ayında Tayvan'da gerçekleştirilen Computex fuarıyla yaptığı Atom işlemci ailesi şu an için Netbook pazarını domine etmiş durumda. Satış rakamları sürekli artan ve kullanıcılar arasında giderek daha da popüler olmaya başlayan maliyet odaklı ultra-taşınabilir bilgisayaların katkısıyla Intel'in sene sonunda Atom ailesinden ciddi bir kazanç sağlaması ve önümüzdeki yıllarda da gelirinin hatırı sayılır bir kısmını Atom işlemci ailesinden elde etmesi bekleniyor.


    45nm üretim teknolojisiyle geliştirilen, düşük güç tüketimli işlemciler ayrıca Intel'in yonga seti operasyonlarına da ivme kazandırıyor zira bilindiği üzere firma tek ve çift çekirdekli Atom işlemcilerinin yanında 945GC yonga setini de satarak hem yine ciddi bir kazanç sağlıyor hem de entegre grafik işlemcilerini yaygınlaştırarak ATi ve Nvidia karşısında pazar payını arttırıyor. Atom'un elde ettiği başarı sonrası AMD de sessizliğini bozuyor. Firma düşk güç tüketimli iki yeni işlemcisi ve bu işlemcilerin kullanılacağı yeni platformlarıyla Intel'e rakip olmaya hazırlanıyor.


    Firmanın 65nm üretim teknolojisiyle hazırlayacağı çift ve tek çekirdekli yeni işlemcileri sırasıyla Conesus ve Huron kod adlarını taşıyor. Önümüzdeki yılın ilk yarısında Congo ve Yukon isimli platformlar birlikte sahne alacak yeni işlemcilerin 1MB seviye 2 belleğe sahip olması bekleniyor. AMD ayrıca yeni işlemcilerini grafik özellikleri gelişmiş çipsetler ile kombine ederek Intel'in kısmen zayıf olduğu noktalardan pazara giriş yapmaya çalışacak gibi görünüyor.








  • Rekabet etmeleri güzel bir şey. Ancak biraz geç değil mi? Yani Intel bileşenleri şu anda hazır durumda ve AMD yaklaşık 6 ay sonra pazara sunmaya hazırlanıyor üstelik 65nm. Neyse, hareketli bir piyasa olması dileğiyle (tabii fiyat olarak)

    Alttaki mesaja cevaben: Çok saçma bir durum olurdu. Artık paşalar gibi fiyat belirlenir, kafalarına göre işlemci satarlardı. Piyasada en az iki şirketin olması kullanıcıların yararınadır her ne kadar idrak edemeseler de...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 15 Kasım 2008; 10:39:29 >
  • Bence AMD CPU pazarından çekilsin. GPU'ya ağırlık versin. Bu şekilde hiç bir yere varamazlar.

    Üstteki mesaja cevaben: Ortada bir rekabet kalmadı ki. Intel zaten aldı başını gidiyor. Zaten piyasayı Intel belirliyor, fiyatları kendi koyuyor. Tabii gönül ister AMD de bu işi becersin hatta VIA da piyasada ağırlığını hissettirsin ama yok işte yapamıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djpisagor -- 15 Kasım 2008; 10:43:01 >
  • amd bence braksın bu işleri süreki haber dinliyorus sadece laf.. yok örümcek sistemiymişde yok rekabet edcekmişde yok 45nm 4 çekirdek geliyomuşda kaç yıldır dinlioruz bunları..
  • Tüm mesajlara cevaben: AMD fırtanalar koparacak... (temenni)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: djpisagor

    Üstteki mesaja cevaben: Ortada bir rekabet kalmadı ki. Intel zaten aldı başını gidiyor. Zaten piyasayı Intel belirliyor, fiyatları kendi koyuyor. Tabii gönül ister AMD de bu işi becersin hatta VIA da piyasada ağırlığını hissettirsin ama yok işte yapamıyorlar.




    Yine de arada ucuz işlemciler olduğu için fiyatlar çok yukarıda kalmıyor bence. En azından seçeneğimiz var. İş görüyor bence...
  • daha maliyet odaklı bir modelı tam yokkı satılan fiata ikinci el daha büyüğü de alınabiliyor işte amd girerse işim içine gerçekten maliyet odaklı olur şu anda hikaye maliyet odaklı olması
  • amd nin çekilmesi intel in işlemci fiyatlarının tavan yapması demek biraz mantıklı düşünün bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaortik -- 15 Kasım 2008; 15:04:06 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kafkas197

    amd nin çekilmesi intel in işlemci fiyatlarının tavan yapması demek biraz mantıklı düşünün bence


    Bazıları anlayamıyor bunu
  • Intelin piyasayı domine etmesi yalış bir deyim.
    Eğer AMD x4 serisini piyasaya sürmeseydi Q6600 ler hala 500$ dan satılıyor olurdu.
    Kaldı ki AMD işlemcilerinin fiyatındaki Intel işlemciler ile performas farkları yok denecek kadar az.
    İşin içerisine O/C u katmazsanız durum böyle.
    Tüm bunları bilmemize rağmen üstüne basarak O/C ile uğraşmam diyen arkadaşlara bile %10 performans farkının yanında $40 fiyat farkı olan Intel sistemler önerilmekte ki bu da Intelin çok iyi bir raklam ve pazarlama biriminin olduğunun göstergesidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellino -- 15 Kasım 2008; 16:43:32 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: IhtiyarDelikanli

    amd bence braksın bu işleri süreki haber dinliyorus sadece laf.. yok örümcek sistemiymişde yok rekabet edcekmişde yok 45nm 4 çekirdek geliyomuşda kaç yıldır dinlioruz bunları..


    bozuk Intel fanı yine yüksek sesle çalışmaya başlamış.
    Bilyaları bi yenilsende biraz daha az gürültü yapasan diyorum.

    Sen zaten AMD yada VIA işlemci alıpta kullanmassın ne yapacaksın INTEL harici firmaların çıkardığı işlemcileri.
    zamanında çıkarsa ilk önce gidip senmi alacaksın sanki.

    Sürekli haber dinlemekten bıkmışmış.
    bırak allah aşkına bu işleri sen ya. dinlemek istemiyorsun kapatırsın kulaklarını.
    ayrıca intel harici haberlere bakmassın olur biter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snd -- 15 Kasım 2008; 18:10:26 >
  • amd laf üretmede üstüne yok
  • Çok ütopik olacak ama;

    Mesela hemen hepsinin aynı socket yapısını kullandığı aynı performanslar ( her açıdan ) ve 4-5 işlemcinin piyasada çekiştini ???

    Tabi bu çok zor, hatta 3. oyuncunun bu ikilinin arasına yanına gelmesi çok zor gözüküyor ama, Allah o ikisinden birisini hiç eksik etmesin piyada dan da, dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan da olmayalım

    Çok yakında alacağım yada tavsiye edeceğim sistemleri AMD tabanlı tavsiye etmeye karar verdim. Bireysel olarak bizler de birşeyler yapmasak cidden Intel aldı başını gidiyor.

    AMD ye destek olmamız gerekiyor diye düşünüyorum...




  • Bazı arkadaşlar konuyu çok basit görüyor

    Erken yada geç , hızlı yada yavaş (kimilerine göre) AMD bu işi yapıyor ve işlemcisini üretiyor .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.