Şimdi Ara

Yamaha Z11 ve multi-zone kullanımı hakkında birkaç soru..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Home cinema sistemi için henüz karar vermediğimden birkaç soru sormak istiyorum.

    Bizim buralarda (Suudi Arabistan) bu aralar indirim sezonunu açtılar o yüzden bir 6 ay sonra alırım diye düşündüğüm sistemleri hazır ucuzluk varken alırmıyım diye düşünüyorum. Hala hangi sistemi alacağıma tam karar veremedim, ilki Onkyo 905 ve Jamo thx'li ( 7 serisi) 7+1 höparlör (toplamda 5860 USD), diğeri Yamaha Z11 ve Suavo höparlörler yine 7+1 toplamda 10100 USD.

    Benim düşündüğüm daha çok Yamaha Z11+Suavo, bunun içinde birkaç sorum var. Bu alet 7+2 dinlerken 3 zona kadar, 5+2 dinlerken 4 zone kadar destek veriyor. Manuel'den okuduğum kadarı ile her zone da ayrı müzik dinleyebiliyorum (ayrı ayrı video oluyormu tam anlayamadım) , ama bir de power anfi den bahsediyor, kullanırsanız veya kullanmazsanız diye. Bunu da tam olarak anlayamadım, power anfi olunca her zone da zone'a özel uzaktan kumanda dahil herşey bağımsız gibi, ama power anfi olmazda herhalde merkezden ayarlamak gerekiyor.

    Multi Zone kullanımı hakkında üstadlar'dan pratik bilgiler alabilirsem çok memnun olacağım.

    Saygılarımla.

    asukrumercan







  • dostum,z11 biliyorsun 11 kanal,bence gerekli değil onun yerine z7 (7+1) ve jamo seti düşünebilirsin.saova gereğinden pahalı bence o paraya daha müthiş hop takımı alınabilir.wharfadale evo serisi,B&W,jamo 8 serisi gibi...z7 ile z11 arasındaki farkı hop takıma eklemek daha mantıklı olur bence.
  • ewet bencede.
  • Burada Jamo'nun THX serisi hoparlörleri Suavo'dan pahalı. Aslında bir süreden beri aralıklarla aynı ürünlerle ilgili sorular soruyorum okuyanlara bıkkınlık gelmiş olabilir ama karar vermek kolay olmuyor.

    Z11 isteme sebeplerimden bir tanesi 11.2 olması bu sayede multi zone kuracağım zaman main zone da yine 7.1 veya 7.2 dinleyebilmek, bir diğeri HDMI upscale (onkyo'da da var gerçi), aletin web üzerinden kullanılabilmesi (z7 ve 3900'da öyle galiba), THX olması (Onkyo'da var), 110 ve 220 V seçimi gibi özellikler. Müzik performansını artık saymıyorum.

    Multi zone olmasında aklıma takılan sorular ise, main zone dışındaki zonlarda ses kalitesi nasıl oluyor, grafiklerde sadece iki hoparlör var, zone out çıkışına bir başka AVR'a bağlasak (bende ki eski panasonic sahe90 gibi) yine 5.1 elde edebiirmiyim ve piyasada satılan ucuz fiyatlı home cinema sistemlerinden iyi olur mu? yoksa default iki hoparlör olduğu için zone'larda sadece stereo performansı mı iyi olur? Yada buradaki performans ve ses kalitesi sadece buraya bağlanan anfinin performansına mı bağlı olur?

    Aslında tabii Onkyo 905 ve Rx7 ses kalitesi olarak haydi haydi yeter ama Z11 daha potansiyelli, bende uzun süre kullanırım, HD ses sistemleri de daha yeni piyasaya girdiği için beni uzun yıllar idare eder diye düşünüyorum.


    Hoparlor işine girince burada Wharfedale, Jamo, Yamaha gibi markaları rahat buluyorum bu konuda çok da araştırma yapamadım, THX'li Jamo'mu yoksa Suavo serimi mi daha uygun olur bilmiyorum, estetik olarak Suavo hoş gözüküyor.

    Umarım bu konularda da yorumları alabilirim.

    teşekkürler

    asukrumercan




  • Sen Z11 i al mutlaka. Çok süper avr. Hoparlörler için bir şey diyemeyeceğim ama Yamaha hoparlör bana çok çekici gelmiyor. Jamo'nun üst serileri olmadıktan sonrada bana çok hitap etmiyor. Tek bulabildiğin hoparlörler bunlar olmasa gerek diye düşünüyorum. Biraz daha araştırma ve gayret ile en iyisini alacağına inanıyorum.
  • Biraz önce mağazaya sordum,

    2 tane jamo C809
    4 tane jamo C80 sur
    1 tane c80 cen
    1 tane de C80 sub

    bunların toplam fiyatı Suavo'lar ile neredeyse bire bir aynı, sizin kastettiğiniz Jamo'nun üst serileri bunlar mı?, Suavo ile karşılaştırırsanız hangisi Z11'e daha uygun olur, (Jamo D7 serisini de işe dahil edersek, bu 300-400 USD daha pahalı)
  • Biraz once multi zone kurulumunu onkyo 906 manuel'den okurken baktim, zone 2'de anfi kullaninca main zone 7.1 kullanmaya devam ediyor, zone 3 baglantisi da anfi ile zone 2'ye yapiliyor..... soylemek istedigim, yamaha Z11'nin multi zone avantaj ozelligi anfi'ler kullanilarak azaliyor. Sadece bir zone daha fazla destek sagliyor. Main zone da hem Z11 ile hemde onkyo 906 ile 7.1 dinleniyor.

    Boylece Z11'de benim en fazla aradigim avantaj da ortadan kalkiyor gibi, diger ozellikler ise kagit uzerinde cok farkli degil gibi duruyor.

    Yamaha Z11 6000 USD civarinda

    Onkyo 906 ise 2000 USD'a yakin.

    Secim yapmak icin yardima ihtiyacim var, ikisi arasinda ses ozellikleri ve diger ozellikler arasinda bu kadar fark var mi??? Ikinci sorum ise ikisi de ayni fiyatta olsaydi hangisini tercih ederdiniz????

    Tesekkurler..
  • Bir tek yanlış var ortada, teknik özellikten önce ses gelmeli diye düşünüyorum. Onkyo ile Yamaha sesleride neredeyse taban tabana zıtlar. Bunu çözmen gerekli bence.
  • ONKYO 906 için

    HDMI 1 girişe BD player
    HDMI II girişine DVD player

    Main Rom 7.1 + LCD/PLAZMA
    Zone2 5.1 + LCD/PLAZMA

    Şeklinde bağladınız.

    Main rom da bd nizden film izlerken, zone2 yede dvd nizden bir film +5.1 ses aktarabiliyorsunuz diye okumuştum biryerlerde.
    z11 de varmıdır böyle birşey bilemem!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asukrumercan

    Biraz once multi zone kurulumunu onkyo 906 manuel'den okurken baktim, zone 2'de anfi kullaninca main zone 7.1 kullanmaya devam ediyor, zone 3 baglantisi da anfi ile zone 2'ye yapiliyor..... soylemek istedigim, yamaha Z11'nin multi zone avantaj ozelligi anfi'ler kullanilarak azaliyor. Sadece bir zone daha fazla destek sagliyor. Main zone da hem Z11 ile hemde onkyo 906 ile 7.1 dinleniyor.

    Boylece Z11'de benim en fazla aradigim avantaj da ortadan kalkiyor gibi, diger ozellikler ise kagit uzerinde cok farkli degil gibi duruyor.

    Yamaha Z11 6000 USD civarinda

    Onkyo 906 ise 2000 USD'a yakin.

    Secim yapmak icin yardima ihtiyacim var, ikisi arasinda ses ozellikleri ve diger ozellikler arasinda bu kadar fark var mi??? Ikinci sorum ise ikisi de ayni fiyatta olsaydi hangisini tercih ederdiniz????

    Tesekkurler..


    6000 papele Z11 satiyorlarsa hic dusunmeden al hocam hemde hic dusunmeden. Ingiltere de bile Z11 5000 pound!!! Hatta sana Pioneer SC-LX90 SUSANO da oneririm, zaten Z11 ile kafa kafaya gidiyorlar ikisindende cok memnun kalirsin.




  • anlattıklarının ışığında z11 senin için doğru tercih gibi,ama 906 onkyo ile arasında bayağı fiyat farkı var.bence ikisinide dinle,çünki sistem kurarken asıl amaç alacağın sestir,diğer seçenekler sonra gelir.yamaha ve onkyo ses açısından farklı renklere sahip iki marka.fakat bence ikiside sahip oldukları ses renginin en iyi örnekleri.her ikiside seni mutlu edecektir...ama dinlemek en önemli test bence,dinle,dinle,dinle.
    yamaha hop olayına bende sıcak bakmıyorum.estetik evet ama hop de sonuç olarak ses için alınıyor değilmi
    tercihini o yüzden bu konuda profesyonel markalardan yana kullanmalısın bence,avr de ne yapıyorsan hop dede aynını yapmalısın bence
    quote:

    asukrumercan Tarih 15 Kasım 2008; 19:25:49
    Biraz önce mağazaya sordum,

    2 tane jamo C809
    4 tane jamo C80 sur
    1 tane c80 cen
    1 tane de C80 sub

    bunların toplam fiyatı Suavo'lar ile neredeyse bire bir aynı, sizin kastettiğiniz Jamo'nun üst serileri bunlar mı?, Suavo ile karşılaştırırsanız hangisi Z11'e daha uygun olur, (Jamo D7 serisini de işe dahil edersek, bu 300-400 USD daha pahalı)

    onkyo jamo uyumu zaten iyi bilinir,ama z11 le bu sistemin uyumsuz olabileceğinede inanmak biraz zor.çokta şık hop takımı olduğuda su götürmez bir gerçek




  • Iyide Yamaha Z11, Onkyo 906 dan daha cok ozellige ve kaliteye sahip bir urun. Ayrica Profesyonel markalar deyince neden sadece akliniza yamaha ve onkyo geliyor? yada siz bunu savunuyorsunuz? Bugun bi pio,sony, denon vs. bunlar da profesyonel ses sistemi markalari degilmi? Yukaridaki mesajda yamaha ve onkyo ses açısından farklı renklere sahip iki marka.fakat bence ikiside sahip oldukları ses renginin en iyi örnekleri demissiniz!? Benim anlamadigim diger markalar ezikte bu iki markanin ses kalitesinimi benimsiyor kendilerine?
  • Biraz önce mağazaya uğradım, Z11'i Cidde şehrindeki mağazadan birkaç güne kadar getirtecekler, buradaki diğer showroom'da onkyo905+jamo(thx) sistemi kurulu halde, orada bir dinleme yaparım, zaten bu aralar 906'da gelecekti. Daha sonra da ne yapacağıma karar veririm.

    Hop için genel eğilim Jamo 8 serisinden gibi, ben henüz karar veremedim, Suavo'lar da güzel gözüküyor.

    Bu arada Z11 görüntüyü zone 1 için HDMI ile veriyor (ikinci HDMI herhalde aynı görüntüyü taşıyor), Zone 2'ye component bağlantı ile 480p/576p upconversion ile aktarıyor, ses de digital audio with A/D conversion diye aktarıyor diye yazılmış, yanına da Dolby digital, DTS, Stereo PCM, even analog signals converted to PCM diye eklemişler.

    İki hafta sonra Türkiye'ye gelip 16-17 gün kalacağım, umarım buradaki arkadaşlar Yamaha'yı getirebilirler de (burada işler çok çok yavaş olabiliyor) Türkiye öncesi bir sonuca ulaşabilirim.




  • vaş.
    şu noktayı belirtelim. Z11 klas amfi.
    onkyo 905 gibi klas amfiyle bile, fiyat farkına değer!.
    lakin
    905; şahsen avr içinde, elma kurdu gibi hissetsemde kendimi, bana 905 yeter. ama klipsch reference rf-3 serisi gibi kolonla/larla.ve işin atlanan kısmı esas parayı akustik iyileştirme ve izlenecek, dinlecek medyaya aktarırım .
    yani inşallah hayırlı işlerde yaparız

    bu bir tercih meselesi.
    param var dersem alırım Z11. zone 1, 2 ne oluyor kıl oldum. power ampli sorunu tekrar alayım. herhal başka bir bölgede 2.ci ampli (PA vb.) ampli bağlanmak için. 7.1 çalışırken zone ler çalışıyor. yeter derim.

    905 ve THX li jamo un uygun. jamo hoparlör linki avrsa acilen alalım.

    dijital bir sistem için fazla para vermeye gerek yok.(dijitalden kastım avr de sinyaller kontroller her şey dijital. dijital olan yerde hi-fi den hi-end den bahsedilmesi kabul gören bir durum değil.ki bence de öyle.)
    Z11 in manuel i varsa link alalım birde. bakmamız lazım. 7.1 çalışırken, ikinci oda(zone) 5.0 kanal hop. dinlemenin olacağını pek zannetmiyorum temelinde amplinin yapısı müsait değil.bakacağız.
    Soavo bana biraz hikaye geldi.internetten edindiğim ve birleştirdiğim tecrübemle. onun yerine beryllium tweetr lı pioneer stereo kolon tercih ederim sanki.daha orijinal.
    ya da jbl TiK serisi kolonlar.

    pioneer susano da ihmal edilmemeli.en azından tecrübe edilmelidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 20 Kasım 2008; 13:26:10 >




  • Hocam yorum için teşekkür ederim ama tam anlayamadım, yazıda onkyo 905 veya 906 + jamo thx yeterli mi diyorsun, dijitale fazla para vermeye değmez derken. Benim seçeneklerden biri de onkyo 906 + jamo thx olduğu için (jamo 8 serisi de olabilir) yorumun benim için önemli.
    Multi zone da önem verme sebebim, Suudi Arabistan'da oturduğum ev 3 katlı, İstanbul'daki evim de 3 katlı. Evde tek merkezden her tarafı idare etmek kulağa hoş geliyor, pratik ne kadar iyi olur bilemem tabii.

    Yamaha manuel linki http://www.yamaha-uk.com/pdf/owner_manuals/DSP-Z11.pdf

    Yamaha suavo içinhttp://www.yamaha-uk.com/soavo/

    Jamo 8 serisi içinhttp://www.jamo.com/Default.aspx?ID=5908

    Jamo thx içinhttp://www.jamo.com/Default.aspx?ID=5907




  • quote:

    romeoclarks Tarih 17 Kasım 2008; 23:04:35
    Iyide Yamaha Z11, Onkyo 906 dan daha cok ozellige ve kaliteye sahip bir urun. Ayrica Profesyonel markalar deyince neden sadece akliniza yamaha ve onkyo geliyor? yada siz bunu savunuyorsunuz? Bugun bi pio,sony, denon vs. bunlar da profesyonel ses sistemi markalari degilmi? Yukaridaki mesajda yamaha ve onkyo ses açısından farklı renklere sahip iki marka.fakat bence ikiside sahip oldukları ses renginin en iyi örnekleri demissiniz!? Benim anlamadigim diger markalar ezikte bu iki markanin ses kalitesinimi benimsiyor kendilerine?

    arkadaşım sayfayı en baştan okumanı tavsiye ediyorum,asukrumercan arkadaşım yamaha ve onkyo avr lerden birisini seçmek istediğini ifade ediyor.pio,sony yada denondan bahsetmiyor.bu sebeplede bende bu ikisi hakkında yorum yaptım.ayrıca sony,onkyo ve en sonda yamaha avr kullanan biri olarak bu ürünler hakkında yorum yapmamın doğru olduğunu düşünüyorum,kullanmadığım yada dinlemediğim bir ürün hakkında yorum yapmak yanıltıcı olmazmı?
    ses renginin eniyi örnekleri derkende kendi içlerindeki yani kendi markalarının en başarılı örnekleri olduğunu anlatmaya çalıştım,yoksa diğer markalarında çok başarılı modelleri var.neden ezik olsunlar,yanlış bir yorum yapmışsınız.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: asukrumercan
    Hocam yorum için teşekkür ederim ama tam anlayamadım, yazıda onkyo 905 veya 906 + jamo thx yeterli mi diyorsun, dijitale fazla para vermeye değmez derken. Benim seçeneklerden biri de onkyo 906 + jamo thx olduğu için (jamo 8 serisi de olabilir) yorumun benim için önemli.


    Doğru anladınız. Bazan aceleci yazıyorum.

    kararınızı etkilmek istemem. özellikle hoparlör seçimini. bu yuzden dinlemnizi salık veririm. çünkü amfi ne alırnırsa alınsın ona iyi bir dil gereklidir. dil iyi olsun güzel.
    diğer yandan hoprlör yelpazeniz sanki bana dar geliyor. başka markalar dinleme şansınız yok mu?
    Onkyo TX-SR906 ve Pioneer S-3EX hoparlör, ya da jamo C series Concert ya da Yamaha Soavo.konumuz geçtiği için aldım en sona attım. THX kolonu da ekleyelm bu konfigurasyon bana yeter.sizi bilmem. z11, 906 +pioneer s-3ex çok hoşuma giderdi.çok popülarist bir yaklaşım lakin.durum bu.

    farklı bölgeler(zone) ise evde farklılık ve kullanma isteği varsa neden olmasın. sonuç olarak Z11 de
    saydığımız kolonlarda sırıtmaz.




  • Merhabalar,

    Herkese yorumları için çok teşekkür ederim, bu birkaç günde yine yoğun şekilde AVR modellerini inceledim, ilk olarak onkyo 905+ Jamo D7 (5.1) serisini dinleme imkanım oldu, ses gerçekten etkileyiciydi, daha sonra Perşembe akşamı, buranın Cumartesi'si olduğu için Bahreyn'de bir akşam yemeği yiyelim deyince orada Denon 4308 gördüm, yaklaşık 2500 USD'a, ama rengi metalik diye çok sıcak bakmadım, gerçi wifi olması beni çok cezbediyor ama yine de bana birşeyler eksik geldi. Bu arada HiFi dergilerinde de yorumları okudum, en sonunda HiFi News'inde Yamaha Z11'i yılın AVR'ı seçtiğini görünce bugün siparişi verdim.

    Önceki mesajların birinde yazdığım gibi buradaki Suudi Hintli arkadaşlar bana dinlemek için Z11'i temin edemediler, ancak sipariş ile getirebileceğiz deyince bende forum, internet, dergi yorumları sonucunda kararımı verdim.

    En geç 10 gün içinde gelir diyorlar ama buranın 10 günü herzaman biraz farklıdır, bakalım belki yanılırım.

    Hoparlör için ise henüz kararımı vermiş değilim, artık onu Yamaha forumunda sorayım.

    Saygılarımla

    asukrumercan




  • şimdiden hayırlı olsun.
  • Cok iyi bir secim yapmissiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.