Şimdi Ara

Notebooklar için yardımcı dış ekranlar ; Microsoft Longhorn ve Auxiliary Display teknolojisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2006 yılının yaz aylarında piyasaya sürülmesi beklenen Microsoft'un yeni işletim sistemi Longhorn, güvenlik, hız, çoklu ortam ve bir çok konuda sağladığı gelişmelerle PC'lerde yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Longhorn'un yeni 64bit PC işlemci mimarisi ile tam entegre çalışması sayesinde artan multimedya başarımı film işleme,ses dosyaları üzerinde çalışma ve oyun gibi uygulamlarda performans artışı sağlayacak.

    Longhorn, kullanıcı arayüzü, dosya kayıt, arama sistemindeki gelişmeler, veri güvenliği, notebook, HTPC gibi bilgisayarlar için düşünülen Auxiliary (yardımcı, ek) ekran desteği ve Hybrid sabit disklerin desteklenmesi gibi bir çok teknolojik konuda gelişmeler içeriyor. Geçtiğimiz günlerde Seattle'da yapılan Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC)'da katılımcılar hem Longhorn ile gelecek yazılımsal yenilikleri hem de Auxiliary (yardımcı, ek) ekranlar ve Hybrid sabit diskler gibi yeni teknolojik gelişmeleri inceleme fırsatı buldular.

    Geçtiğimiz gün haberini yaptığımız Samsung'un Hybrid diskleri gibi ilgi çeken bir diğer gelişmede Auxiliary (yardımcı, ek) ekranlardı. Asus'un Auxiliary ekrana sahip bir notebook modeli WinHEC'de katılımcılara gösterilen prototipler içindeydi. Daha çok notebook'larda kullanılmak üzere tasarlanan bu teknoloji, notebook'lara aynı istiridye kapak telefonlarda olduğu gibi harici bir ekran eklenmesini mümkün kılıyor. Kullanıcılar notebook'un ana ekranı kapalı konumdayken, dış ekran yardımıyla gelen elektronik postaları kontrol edebiliyor, media player'ın fonksiyonlarına erişebiliyor veya randevu, saat, tarih, pil durumu gibi bilgileri kontrol edebiliyorlar.

    Microsoft ayrıca bu ekranlar ile daha önce sizlere tanıttığımız bilgilendirme servisi SPOT ' u takip etmenizi sağlayacak desteğide Longhorn ile üreticilere sunacak. Böylece hava durumu, haberler veya spor olayları gibi bilgiler dış ekranınızdan erişilebilir olacaklar. Dış ekranlar için kullanılacak olan programlama arabiriminin üçüncü parti program geliştiricilere açık olup olmayacağı henüz açıklık kazanmış değil fakat ileride dış ekranlar için özel olarak yazılmış ek programlar da bulmak mümkün olabilir.

    Auxiliary Display, notebook'lar dışında HTPC'lerde de kullanım alanı bulabilirler. Aslında WinHEC'de yapılan tanıtımlarda işlemci kullanım oranlarının gösterilmesi için kullanılan dış ekranlar Windows Media Center Edition benzeri programların uzaktan kumanda ile erişilebilen menülerinin gösterimi ve kullanımı içinde kullanılabilirler.

    Auxiliary ekranların boyutlarının ne olacağı veya grafiksel arabirimin standart olup olmayacağı kesinlik kazanmamış durumda. Microsoft, dış ekranlar için kullanacağı arabirimi üçüncü parti yazılım geliştiricilere kapatıp sadece üreticilerin belli başlı değişiklikler yapmasına izin verebilir. Yada üçüncü parti yazılım geliştiricileride bu işe ortak edip kısa sürede dış ekranlar için birbirinden değişik programların geliştirilmesini sağlayabilir. Ayrıca bu ekranların boyutları'da henüz netlik kazanmış değiller yani illa büyük olacak diye bir kural koymak yerine bu seçimi üreticilere bırakıp tek satır şeklinde ekranlarda kullanılmasına izin verilmesi ihtimaller dahilinde. Fakat tek satır bir dış ekran kullanıcıların dikkatini istenen düzeyde çekebilirmi orası tartışılır.

    Microsoft Longhorn ile zaten XP'de oldukça stabil bir hal alan işletim sistemi serisini bir üst seviyeye taşıyarak hem günümüzün hem de geleceğin bilgisayar sistemlerinin alt yapısını oluşturuyor. 64bit işlemciler, Hybrid diskler, harici ekranlar, yenilenmiş dosya kayıt ve güvenlik sistemi, gelişmiş arama seçenekleri, geliştirilmiş grafiksel arayüz ve daha fazlası kullanıcılara en az süre zarfında en çok işi yapmaları için yardımcı olacaklar.








  • bu dis ekran mevzusu cok uzun zamandan beri gundemdeydi ama korkarim is amacindan cikip yine sacma sapan yerlere gidecek.
    ben bu ozelligin kullandigim notebookta olmasini cok isterdim. iki tane pil kullaniyorum ve disari cikacagim zaman eger notebook kapaliysa hangisinin icinde ne kadar enerji oldugunu bilmiyorum. dusunsenize, once notebook u boot edip icindeki pilin durumuna baktim diyelim, cok fazla guc kalmamis, sonra digerini takip bir daha boot et. bir de bakmissin ki ilkinde daha fazla enerji varmis! birkac kere basima geldi bu olay.
    ama microsoft ve ureticiler dikkat cekmek, birbirlerine fark atmak icin bu dis ekran olayini abartacaklar ve fisa zaman icinde renkli, koskoca ekranlar koyacaklar!
    birkac satirlik karakter tabanli ve renksiz ekran bence gerekli bilgilerin gosterilmesi icin fazlasiyla yeterli olacaktir
  • Ben asus m6r alacaktım sonoma ama vazgeçtim bunu bekliyeceğim...64bit
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.