Şimdi Ara

Ses sistemi PC'den ses vermiyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, evde 3-4 senelik Vestel 5+1 kaliteli bir ses sistemi vardı. Bende bunu yeni kurduğum bilgisayara bağlamaya karar verdim. Bilgisayarın ses kartı falan tamam ve kulaklıklarla ses girişini denedim. Ses gayet güzel geliyor. Sonrasında bu sistemi kurmaya çalıştım. Galiba home theatre olduğu için girişleri iki tane. Hani şu sol sağ girişleri oluyor ya biri kırmızı biri beyaz onlardan. Elektronikçiden aldığım bir adaptörle(iki girişi var ve kırmızı beyaz kabloları jack girişi yapıyor) bilgisayara bağladım. Ancak herhangi bir ses alamadım. Hoparlörü başka yerde test etme imkanım olmadı ancak en son kullandığımda çalışıyordu. Ses kartında da bir problem yok. Sizce sorun nerde? Acaba bilgisayarın bu ses sistemini algılamaması veya çalıştırmaması gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Yoksa adaptör veya ses sistemi bozuk mu?







  • Arkadaşım linki tıkla bir zahmethttp://forum.donanimhaber.com/m_7363707/mpage_3//tm.htm#27246337
    Giriş çıkışları doğru tarif et.

    Aşağıdaki yazınızdan anladığım kadarı ile sizin bağılıyor ve ses alabiliyor olmanız gerekiyor.
    Ben size yardımcı olmak için Çıkış kaynağınızın fotosunu ekliyorum.
    Sizde GİRİŞ YAPACAĞINIZ yerin fotosunu eklerseniz sorununuz çözülecek düşüncesindeyim.
    ANAKARTINIZ
     Ses sistemi PC'den ses vermiyor...

    quote:

    Orjinalden alıntı: muratbaba

    Dostum, şimdi anakartın ses girişlerinin arkasında, 6 giriş var. Biri mikrofon diğeri hoparlör için. Diğer 4ünü bilmiyorum. DVD playerı tvde kullanıyorum. O yüzden dvd playerı bağlayamam pcye.

    "once yapmadigim cozumu soyliyim;
    Spdif IN - digital sexs girisi de var bu receiverda, optik cikis varsa burdan baglarsin.(AsusP5Q proda coaxial var- benim yeni pc nin anakarti bu :) "

    Nasıl bir çözüm önerirsin, bu dediğin yöntemi nasıl uygulayabilirim? Biraz açıklayabilirsen sevinirm. Çünkü malum ses sistemlerinden pek anlamıyorum. AC3 input diyor arkada. Gerekli mi ki o girişler? aux in dışında 3 adet daha kırmızı beyaz right left şeklinde giriş barındırıyor bu bölme. Acaba bu sistemi nasıl pcme direk bağlayacağım? Maliyeti bana ne olacak? Hangi kabloları ve girişleri almam gerekir? İlgin için çok saol...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.