inter ateşle oynuyosun derdim ama soğutma derdinde olduğumuz için ne demek lazım bilmiyorum ("buzla oynuyosun ya da en iyisi sıvı azotla oynuyosun"desek ?:))..Kasa içini -18 yapmaya çalışma bence Harddisk yamulabilir.Bu arada bende Ankarada uğraşıyorum bakalım işimizi görecek bişey yapabilecek miyiz?....
Gazın sıcaklığı ile dış maddenin yani soğutulacak karta bağlı yüzey arasındaki sıcaklık farkı 4 dereceyi geçmemeli çünkü bu olduğu an nem başlıyor. ... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Yok böyle birşey. Teknik konularda yanlış bilgiler vermeyiniz. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> kısmen doğru police var öyle şeyler...
@interyasin, yoğunlaşma sıcaklığı havadaki neme göre değişir. 4 derece sallama bir rakam. Havadaki nemi alırım, delta T = 40 derecede bile nemlenme olmaz, havaad %99 nem varken delta T 1 iken nemlenme başlar.
Tablo aşağıda, yüzdeler havadaki nem miktarı, sol baş sütün hava sıcaklığı, kesişen hücreler yoğunlaşmanın olduğu sıcaklık.
Teknik konularda yanlış bilgi vermeyiniz demem bu yüzden. Bariz konularda abartılı genellemeler soğutma forumuna yakışmıyor kanaatindeyim.
Örneklersek, şu sıralar oda sıcaklıklarımız 25 civarında, havadaki nem oranı bugün İstanbul'da %60 farzedersek: 16,7 Celcius altındaki her cismin "üzerinde" yoğunlaşma olur.
ben kullanılacal gazdan bahsetmiştim R-12 mi her neyse işte police havayla iligisi yok dediğimin.
ya beyler buzdolapçı arkadaş kesinlikle terleme olmaz dedi ben onun yalancısıyım.
buzdolapçi rkadaşına söyle hiç okadar sıcak bişey koyup bakmışmı dolaba.
neyse bu pazartesi bitince göreceğiz ayrıca tam -18c tutturacağımı zannetmityorum bellibir düşüş olacaktır kasayı iyi izole edersem güzel bir sonuç çıkabilir.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by interyasin</i> <br />ben kullanılacal gazdan bahsetmiştim R-12 mi her neyse işte police havayla iligisi yok dediğimin. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Yoğunlaşan zaten nemdir, hava olsun R12 olsun farketmez ki netekim. Ayrıca örneğin buzdolabının içinde ısı yayan bir cismin üzerinde hiçbir şartta terleme olmaz. Terleme dediğimiz olay sıcak hava/gazın soğuk cisme çarpması ile oluşur.
+olarak kasa içinde R12 dolaşmayacak ki, hava dolaşacak gene.
Terleme olmaması imkansız hele bu havada imkansız ötesi.Musluk suyu bile oda sıcaklığındaki blokta anında terelemeye neden oluyorken senin o sistemde ter değil artık su damlaları oluşmaya başlayacaktır.Birde işlemci civarındaki ısı dağılımını gözönünde bulundurursak blok Cpu ve etrafındada terleme olacak ve sistemin gümbürtüye gidecektir.
içerisinin terleyeceğini düşünmüyorum terlerse kasa dışında bir terleme olur onun da yolu var ama uzun buzdolabı gibi ara boşluk oluşturup elyaf falan kaplanır.
Kasa kapakları sıcakken (dışa teması var) içeriden terleme durumu yağmur duasına çıkılsa dahi gerçekleşmez zaten. İçerisi soğuk dış cephe sıcak. Tekrar ediyorum terleme/yoğunlaşma/yağmur havanın ani soğuyarak taşıdığı nemin doyma noktasında (dew point) suya dönüşmesidir. Ani soğuma gerek. Sıcak havanın soğuk cisme çarpması gerek.. Dışarıdan terler, havlu koyarsın hasta olmaz. Ama kasa içine dışarıdan hava sızarsa alles geht kaputt olayı.
içeri sızan havanın içerdeki soğuk havayı bastıracak düzeyde olması gerekmiyormu.
Sıcak hava soğuk hava ile karışıp ortam sıcaklığına indiğinde içindeki nemi boşaltması gerekecek. Kısaca, -içeri hava sızarsa- ve terleme de olmazsa, muhakkak yağmur yağar.
Kasa içi meteorologunuz iyi günler diler..
Aslında içerisinin -20 olduğu düşünülürse, kar da olabilir (buzdolabının buzluk kısmı açıldığında gözüken beyaz olay). Zincir tak diyecem ama iğrenç olacak, demiyorum.
[ban] [bandt]
:)))))))))))))))))))
Terleme pervaneyle önlenebilir kanaatindeyim (kanaat notu veriyorum düşünceye kol kanat germek için ).serpantin buharlaştırıcı üzerine bööle 12 cmlik düşük devir pervane ses de yapmaz serin olur oh miss..
Yurt dışında terleme olacak yerleri birde resistans ile ısıtıyorlar Police'e katılıyorum yoğuşma sıcaklığı [dew point'in tr'cesi] yani ilk damlanın oluşmaya başladığı sıcaklık aşırı soğutma sistemlerinde en büyük sorun.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by arbiter</i> <br />evet beyler sistem bir aksilik çıkmaz ise pazartesi faliyete geçiyor ozamana kadar bekliyeceğiz eğer istediğim standardı yakalarsam sırada görülmemiş ve duyulmamış bir deney daha var cpu'yu board'dan ayırmak tabi sonraki iş. daha önce slot sistemlerde denemiş fakat küçük bir japon tutkalının gazabına uğramıştım bütün iğneleri lehimledikten sonra dalgınlıkla birdaha yerinden oynamasın diye japon sürim dedim eleman asit etkisi yaptı güm.hehe ama birdaha bu hataya düşmem tabi. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
İşlemciyi anakarttan ayırmak çok riskli bir iş. Arbiter çünkü üreticiler kuzey köprüsü ile arasındaki mesafeyi hesaba katarak üretim yapıp düzgün çalışmasını garanti ediyorlar.
Eğer sen meseafeyi uzatırsan, kuezy köprüsü ile büyük ihtimal düzgün çalışmayabilir yada FSB'yi düşürmen gerekir. Ne kadar uzaklaşırmaya çalışacağını bilmiyorum ama metallerin direncinden dolayı normalde mesafe arttıkça bildiğin gibi arada güçlendirme filan olur. Ama günümüzün işlemcileri zaten 800 FSB (aslında 200 Mhz) çalıştıklarından güçlendirme teknolojisinin bile işe yarıyacağından şüpheliyim. (zaten biz uygulayamayızda)