Şimdi Ara

Intel son çeyrek gelir beklentisini 1 milyar dolar aşağı çekti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Tüm dünyada devam eden ekonomik sıkıntı etkisini hemen her alanda hissettirmeye devam ediyor. Yaşanan daralmaya paralel olarak düşen talep, donanım üreticileri için en azından yılın son çeyreğinde (2009 için iyimser/kötümser farklı tahminler var) önemli kayıplara neden olabilir.


    Yarıiletken endüstrisinin lider isimlerinden Intel, 3.çeyrekte sergilediği performansla yatırımcılarını mutlu etmeyi başarırken, son çeyrekte işler bir miktar değişebeilir. Çünkü firma yaptığı açıklamasında yılın son çeyreğine yönelik finansal öngörüsünü güncelleyerek yaklaşık 1 milyar dolar (%10+) aşağı çekti.


    Son çeyrekte 10.1 ila 10.9 milyar dolar arası gelir elde edeceğini ön gören Intel, her coğrafyada ve tüm segmentlerde düşen talep sonrası, son çeyrek beklentisini 9 milyar dolar seviyesine (±300 milyon dolar) yine son çeyreğe yönelik brüt kâr oranı beklentisini de %59'dan (± birkaç puan) %55'e (± birkaç puan) çekti.


    Tabii bu durum firmanın harcalamalarına da yansıyor. Çünkü gelen bilgilere göre, Intel'in tahmin edilenin aksine düşük gelir beklentisinden dolayı son çeyrek harcamalarının (ar-ge de dahil) da beklenilen rakam olan 2.9 milyar dolar yerine 2.8 milyar dolar civarında gerçekleşeceği bildiriliyor.


    Global ekonomik daralmaya paralel olarak düşen talep doğrultusunda son çeyrek finansal beklentisini gözden geçiren Intel'in bu hamlesi firma hisselerinin olumsuz etkilenmesine ve %7.10'luk düşüşle 12.56$'ı görmesine neden olduğu belirtilirken, bahsi geçen rakamın Intel için 1996 yılından bu yana görülen en düşük seviye olduğu ifade edildi.








  • Küresel ekonomik kriz gelmişken yeni bir CPU üreticisi ortaya çıksada bizlerde rahatlasak keşke. AMD ve INTEL arasında yeterli rekabet yok diye düşünüyorum. Fiyatıyla ön plana çıkacak yeni bir CPU üreticisi gerekir hale geldi. Ufacık mikroçiplere olması gerekenin en az 2 katı para ödüyoruz.
  • doğru çok para istiyorlar...
    artık ev kullanıcıları değil de şirketlerden kazanacaklar... buda biraz sıkıntı teşkil edecek... piyasa darılıyor açıkcası...
  • daha da çekebilir bu krizin süresinede bağlı
  • ev kullanicilarindan zor alirsin sekerim be :)
  • Intele pek dokunmazda, kriz bu boyuttaysa pek çok firmayı zor günler bekliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.