Şimdi Ara

2ms / 5ms ne fark var ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
18.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 22 inç monitör almayı düşünüyorum acaba 2ms-5ms arasında ne gibi bi fark olur? çok farkedilir mi oyunlarda falan?

• 2 mslik monitör üretilmedi daha o 2 ms yazanların hepsi 5ms. 2 yazmasının sebebi griden griye 2ms. normali 5ms.
  • ya griden griye olanlarda GTG yazıyo zaten sanırım ama dediğin doğru olabilir. 5ms kullanırsam oyunlarda falan ghosting sorunu yaşarmıyım diyorum ben..
  • bende 12 ms/6ms g2g var hiç bi sorun yok 5ms de olacağını sanmam.
  • 2ms fiyat olarak pahalıdır. getirisi ise tartışılır.
    benim bildiğim kadarıyla insan gözü 18ms'den daha hızlı değişimleri algılayamıyor. forumda bazıları fark hissettiğini söylerler belki bu arkadaşların gözleri mutasyona falan uğramıştır.
    5ms veya 2ms arasında hissedilir bir fark olmayacaktır. ucuz olanına yönelin derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 13 Kasım 2008; 7:30:16 >
  • Abi eğer C-S gibi oyun çılgınlığın yoksa 2ms ye gerek yok ms denen olay görüntünün kasadan çıkıp ekranda yansıma ,görüntüleme hızı online oyunlarada bu çok önemli ama benim öyle bi çılgınlığım yok diyorsan 5ms de keser seni
  • kuzenimde 2 ms monutor var ve oyun çok guzel oynuyor aynı kasayı 5ms lik arkadasın monutorune takmıslar ve çok farketmıs oyun sanki yavas gibi gozukuyormus ben gormedım ama kuzenım ole dedi bence az bifarkla para verip 2ms almalı benden solemesi çumku monutor goze hitap ediyor onemli bir parça kardeş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • verilen ms degerinin her koşul altında o civarda kalmasını saglıyorsa sorun yok.8ms bile yeterli hızlı oyunları oynamak için.

fakat,bazı geçişlerde çok yüksek ms degerlerine çıkıyorsa oyun sırasında ghosting oluşur.yani hareket eden nesnlerin arkasında

hayalet benzeri bir görüntü oluşur.şu an kardeşimin kullandıgı samsung 931c 2 ms olmasına ragmen aldıktan sonra çıkan incelemelerinde

gördügüm kadarıyla bazı geçişlerde 20 ms e kadar çıkmaktadır.dogal olarakta ghosting yapmaktadır kendisi

32'' lcd tv im 8ms hiç ghosting yok

internette her modelin olmasada çogu modelin ms testlerini bulmak mümkün

• 5 ms var bende intden oyun oynuyom cod4 en ufak bi ghosting yok.
  • insan gözü 8 ms den aşağısını pek algılayamıyor
    2 ile 5 arasında çok az fark vardır normal
    kullanıcı iseniz farketmez 5 ms alabilirsiniz
  • bende 2ms lik philips 220cw var, pes2009 oynarken ghostng oluyor. bir de smartresponse dıye bi zımbırtı var hele onu acarsan rezilleşiyor iyice...
  • tepki süresi tek bir değerden ibaret değildir, verilen rakkamlar alınan en düşük değerlerdir. Önemli olan ortalama kaç olduğu. Belki 5ms lik ortalama tepki süresi 8 dir, 2ms olanın 12 dir... Rahatsız edense bu değerin bazen 20-24 ün üzerine çıkmasıdır. Ama bunu minumum tepki süresine bakarak anlayamayız, o yüzden pek kafa yormanıza gerek yok...
  • CRT monitörüm var. 0 ms tepki süresine sahip.
  • Gözle fark edilemeyecek kadar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

CRT monitörüm var. 0 ms tepki süresine sahip.

naptın monıtöru yordun yada küstürdünmü
    bak şimdi sana tepki vermıyor emektar crt
    bende de vardı 14 inç artık o da tepki veremeyecekl :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: RealGangsta

2 mslik monitör üretilmedi daha o 2 ms yazanların hepsi 5ms. 2 yazmasının sebebi griden griye 2ms. normali 5ms.

evet dün philips 220xw8fb aldım 5 ms özelliklerinde griden giriye 2 ms yazıyor adamlar samsung gibi direk 2 ms yazmamışlar alışveriş sitelerinde gerçegi yazmışlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qtex -- 22 Kasım 2008; 18:28:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: qtex

quote:

Orjinalden alıntı: RealGangsta

2 mslik monitör üretilmedi daha o 2 ms yazanların hepsi 5ms. 2 yazmasının sebebi griden griye 2ms. normali 5ms.

evet dün philips 220xw8fb aldım 5 ms özelliklerinde griden giriye 2 ms yazıyor adamlar samsung gibi direk 2 ms yazmamışlar alışveriş sitelerinde gerçegi yazmışlar

kardeş HAYIRLISI olsun filimlerde nasıl gosterıyor memnunmusun lcd den ?
  • Yani arkadaşlar pess,
    5 ile 2 milisaniye arasındaki saniyenin binde 3ü kadar fark için neler yazmışsınız

bu farkı algılayan yada algıladığı farkın bundan dolayı olduğunu sanan arkadaşlara hiç lafım yok,

Bir temran arkadaşımız mantıklı bişeyler yazmış...
  • insan gözü 2ms ile 5ms arasındaki farkı algılayacak kadar hassas değil diye biliyorum
  • değil tabii,
    bilimsel gerçekleri nasılda unutturuyor bize satış uydurmaları, yok 28 milyar renk yok 100.000:1 kontrast yok 2 milisaniye..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.