Şimdi Ara

Intel'in yeni nesil Core i7 serisi işlemcileri için geri sayım başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel'in Nehalem kod adlı yeni nesil mikroişlemci mimarisini temel alan Core i7 serisi işlemciler için artık geri sayım başladı. 17 Kasım'da lanse edilecek ve eş zamanlı olarak satışına başlanacak işlemciler raflardaki yerlerini almaya hazır.


    Yeni mimari çerçevesinde ilk olarak Bloomfield serisi üç yeni modelini pazara sunacak olan firma, önümüzdeki yıl içerisinde Bloomfield serisinden farklı olarak 3 kanal yerine 2 kanal bellek desteği sunan dört çekirdekli Lynnfield ve entegre grafik işlem birimine sahip olan Havendale kod adlı işlemcilerini de endüstrinin beğenisine sunacak.



    Kutulu versiyonları görünmeye başlayan Bloomfield serisinin 17 Kasım'da satışa sunulacak modelleri Core i7 920, 940 ve Extreme Edition 965 olacak. Ortak pek çok özelliğe sahip olan işlemciler arasındaki temel farkı ise saat hızları belirleyecek. Zira Core i7 920 2.66GHz'de, 940 modeli 2.93GHz'de ve Extreme Edition 965 modeli 3.2GHz'de görev yapıyor.


    130 watt'lık ısıl güç tasarımına sahip olan işlemcilerde 8MB büyüklüğünde paylaşımlı L3 bellek bulunuyor. İlk iki modelden farklı olarak hız aşırtma yani overclock dostu ek özelliklere sahip olan Core i7 XE 965 aynı zamanda adetli alımlarda 999$'lık etiket fiyatı ile Nehalem jenerasyonunun daha hızlısı çıkana kadar en pahalı modeli unvanını da taşıyacak.




    LGA1366 formunda olan dört çekirdekli işlemciler, 3 kanal DDR3 bellek desteği ile geliyor ve resmi olarak entegre kontrolcüleri 1066MHz'e kadar DDR3 bellek desteği sunuyor fakat hız aşırtma ile daha yüksek hızlara çıkılması da söz konusu olabilecek. Daha önce Pentium 4 serisi bazı işlemci modellerinde kullanılan, Core jenerasyonuyla birlikteyse terk edilen Hyper-Threading (SMT) teknolojisi Nehalem ile geri dönüyor.


    Bu özellik sayesinde işletim sistemi tarafından 8 çekirdekli olarak görünecek yeni nesil işlemcilerdeki fiziksel dört çekirdeğin her biri eş zamanlı olarak iki iş parçacığından sorumlu olabilecek. Tabii çok izlekli uygulamalarda ciddi kazanımlar sağlaması beklenen bu özelliğe ek olarak eklenen Turbo modu sayesinde dinamik olarak değiştirilebilen çekirdek hızlarıyla tek çekirdek desteği sunan ve yüksek saat hızına gereksinim duyan uygumalarda da performans artışı hedefleniyor.



    SSE 4.2 paketiyle birlikte yeni komut setlerine sahip olan Nehalem tabanlı işlemcilerin özellikle yeni komut setlerine göre optimize edilen çoklu ortam uygulamalarında yine ciddi kazanımlar sağlaması bekleniyor. FSB'den farklı olarak QPI isimli yeni veri yolu teknolojisine geçiş yapan Intel bu sayede artan işlem gücüne paralel olarak komponentler arası veri transferi ve haberleşme hızını da arttırmayı amaçlıyor.


    Nehalem tabanlı işlemcilerde fiyatlandırma ise ülkemiz pazarı için henüz netlik kazanmış değil. Mevcut tabloya göre en uygun fiyatlı modelin adetli alımlarda 284$ seviyesinden sunulması beklenen Core i7 920 olması bekleniyor. Kısacası en ucuz Nehalem modeli ülkemiz pazarında muhtemelen 300$'ın üzerinde etiket fiyatı ile satılacak fakat kesin fiyat bilgisi için 17 Kasım'ı beklemek gerekecek.








  • iyi hoşta en azından fanını degiştirir yaw intel hep aynı fanla gidiyosun.fanını degiştirmiyosan montajını degiştır ne o plastık uclu
  • FX, geçenlerde bir haberde bir sitede 340€ civarı satılcağını söylemiştin, şimdi ise 300$ üstü (320$ civarıdır) demişsin, kaynaklarındamı bir problem var yoksa haberlerininin doğruluk payındamı?
  • O ön sipariş fiyatıydı ve ingiltere fiyatıydı. O yüzden o 300 euro üstü fiyat normaldi ama artık işlemci piyasaya giriyor. Benim beklentim inventusta 295 dolara bulabileceğimiz yönünde i920 yi, bakalım ne olacak.
  • Resmi olarak entegre kontrolcüleri 1066MHz'e kadar DDR3 bellek desteği sunuyormuş. Neden bu kadar düşük ddr3 ramlerin en ayvaş modelleri bile 1333 mhz hem daha sonra ne olacak 2 ghz lik bellekler çıktığında. Bu kadar overclock yapmak işlemciye yük bindirmeyecekmi ? Ram değiştiriken işlemci de mi değiştireceğiz yani ? Kafam karıştı ...
  • kosta rika malının kalitesi nasıl acep :)
  • bu plastik uclu fan olayı hala değişmemiş , takılması bazen işkence olabiliyor.
  • Nehalemi overclock bakımından biraz kurcalama şansım oldu.. İsteyenler aşağıdaki linkten ulaşabilirler..

    http://forum.donanimhaber.com/m_27732118/tm.htm
  • Geldi gelecek derken sonunda 17kasımda görecek gibiyiz. Fiyatlar düşündüğümden ucuz.. Bekleyelim 1hafta:)
  • PC Connection ön sipariş fiyatları
    PC Connection, Intel i7-920 $334. Gelecek hafta ise $285 düşmesi bekleniyor
    PC Connection, "BOX CORE I7 940" $661, $560 düşmesi bekleniyor
  • Phenom kopyası resmen yahu...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ramdeon

    Phenom kopyası resmen yahu...




    Ne bakımdan acaba konuyu açar mısınız ?
  • fiyatı düşük gibi bu çok iyi amd yeni cıkartıcağı 45nm deneblerin fiyatını daha düşükten piyasaya sürebilir
  • Allah sonumuzu hayreyleye...
  • 300$+kdv Core İ7 920+ ddr3 ram+ anakart = 1000$ +kdv %20 performans için şimdiden alacaklara ALLAH daha çok versin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 11 Kasım 2008; 22:45:33 >
  • 17 kasım gelsin de görelim ne kadar
  • bu fiyatlarla bu biraz zor alinir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ET 7

    bu fiyatlarla bu biraz zor alinir


    +1
  • intel sürekli cpu çıkararak ceplerimizdeki paraları kendine transfer ediyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ET 7

    bu fiyatlarla bu biraz zor alinir


    Sen merak etme alan da olur 1-2 ay sonra 2. elde satan da olur, çıkmasına bakar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.