Şimdi Ara

Samsung dünyanın ilk Hybrid Sabit Disklerini WinHEC'de görücüye çıkardı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, geçtiğimiz günlerde Seattle'da yapılan Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC)'da ilk Hybrid sabit disklerini kullanıcılara kurduğu düzeneklerle uygulamalı olarak gösterdi. Samsung'un bir (1) Gigabit (128 MB) OneNAND Flash ön bellek kullandığı sabit diskleri 2006 yılında Longhorn'un çıkması ile piyasada olacaklar. Hybrid teknolojisinde bilgi tampon bellekte enerji kesilse dahi saklanmakta herhangi bir kayıp söz konusu değil. Tampon belleğin büyük olması ve bilgilerin enerji kesildiğinde dahi silinmemesi performans artışı ve notebooklarda enerjiden tasarruf edilebilmesi gibi getiriler sunmakta.

    Microsoft'un geliştirmek te olduğu yeni nesil Windows Longhorn, Hybrid disklere destek verecek. Samsung'un bu teknolojiye sahip diskleri tanıtmak için WinHEC'i seçmesi tesadüf değil. Microsft'un Longhorn ile kullanıcılara sunacağı "SuperFetch" adı verilen teknoloji sayesinde işletim sistemi, kullanıcının çalıştırdığı uygulama ve yaptığı işe bakarak en çok ihtiyaç duyacağı dosyaları bu büyük boyutlu tampon belleğe depolamakta ve hatta bu depoladığı bilgiler eğer uygulamanın uzun süre çalışmasına yetecek düzeyde ise diskin çalışmasını ihtiyaç duyuluncaya kadar kapatabilmekte. En heyecan verici noktalardan biri de ön bellekte depolanan bilgilerin silinmemesi sayesinde Longhorn, sistem kapatılırken ya da uyku moduna geçerken bir dahaki açılışta en çok işine yarayacak dosyaları buraya kaydederek açılışta diskten mekanik okumayı en aza indiriyor ve yüksek açılış performansı sağlıyor.

    Hybrid disklerde tampon bellek dolana kadar sistem diskteki medyanın dönmesini durdurabiliyor. Eğer tampon bellek dolarsa medya tekrar dönmeye başlıyor ve bellekte depolanan bilgi medyaya kayıt ediliyor. Tampon bellekteki bilginin diske yazıldığı sırada enerji kesilmesi durumunda ise OneNAND flash hafızalarda enerji kesildiğinde içindeki bilgi zarar görmediğinden olası bilgi kaybının önüne geçiliyor.

    Notebook'larda Hybrid disklerin tampon dolana kadar medyayı harekete geçirmemesi ve Longhorn'la gelecek olan "SuperFetch" teknolojisi sayesinde, kullanıcının devamlı ihtiyaç duyacağı dosyaların, tampon belleğe alındıktan sonra sabit diskin tekrar ihtiyaç duyuluncaya kadar durdurulması ile %20 ye varan enerji tasarrufları yapılabileceği söyleniyor. Hybrid diskleri eğer Microsft'un planlarında bir aksilik olmazsa 2006'nın yaz aylarında Longhorn'un piyasaya çıkması ile görebileceğiz.








  • Umarım arabirim olarak SATA II diye tutturmazlar.
  • bu samsung böyle giderse dünyanın en büyük teknoloji devi olur
    adamlar dergide okudum araştırma geliştirmeye 3milyar$$$$ kaynak aktarmış
    teknolojiyi çok iyi geliştiriyoo
  • 128 mb ne kadar yeter! ve flash temelli ise hızı yeterli gelir mi? bunlar aklıma takıldı ancak güzel bir gelişme.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.