Şimdi Ara

Intel'in Larrabee tabanlı grafik çözümleri 2009'da iş istasyonları için gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Nehalem tabanlı yeni nesil işlemcilerini 17 Kasım'da pazara sunmaya hazırlanan Intel kapalı kapılar ardında Larrabee kod adlı GPU projesi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Gelen bilgilere göre firmanın Larrabee tabanlı ilkk grafik çözümü iş istasyonlarına yönelik olarak önümüzdeki yılın ikinci yarısında yani önümüzdeki bir yıl içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor.


    HPC olarak bilinen pazarı gözüne kestiren ve masaüstünden önce yüksek kârlılık oranına sahip olan profesyonel pazarı gözüne kestiren firma pazar payi itibariyle segmenti kontrol eden Nvidia ile mücadele edecek. Benzer şekilde AMD-ATi de pazar payı %85'i bulan Nvidia'ya karşı önümüzdeki yıl içerisinde daha etkin bir rol oynamayı hedefliyor.


    Intel'in işlemci ve gpu'ların öne çıkan yeteneklerini tek bir çatı altında toplamayı hedeflediği, x86 uyumlu çok sayıda çekirdekten oluşması beklenen Larrabee kod adlı yeni gpu mimarisinin masaüstü dolayısıyla oyunculara yönelik varyasyonları ise muhtemelen 2010'da gelecek.








  • Bekleyelim bakalım
  • Aslında duymayı umduğum ve hayalini kurduğum bir pazarın belkide ilk adımları. @ fx57 haber için öncelikle teşekkürler. Son günlerde beni en çok heyecanlandıran haber diyebiliriz. Umarım 2010 dan itibaren bir boks maçını andıran Masa üzeri ekran kartı savaşları artık daha fazla kızışacak ve ringte 2 değil 3 boksör olacak...

    İşte sanırım 2 üreticinin teknolojik yarışı ile fiyatlar yüzünden heba olan bizler, 3. bir oyuncunun rekabete girmesi ile asıl beklenen daha ucuz fiyatlara kavuşabileceğiz. Düşünsenize; 4870 in şu anki fiyatının 150 - 160 usd + kdv olduğunu ?
  • ne gerek varki is istasyonlari icin yeni nesil graphic cardlara
    zaten hali hazirdaki en dandik goruntu verenler yeterli ?
  • Bu yeni mimari x86 uyumlu ise, grafik uygulaması ile ekran kartı arasındaki API ortadan kalkar herhalde.
    Yani oyunlar D3D olmadan direkt gpu'yu kullanabilirler sanırım. Konsollar gibi.
  • Burada anlatılan X58'in bir sonraki versiyonu mu yoksa hem firmalar hem de oyuncular için gelişmiş bir çözüm mü?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arsenik

    Bu yeni mimari x86 uyumlu ise, grafik uygulaması ile ekran kartı arasındaki API ortadan kalkar herhalde.
    Yani oyunlar D3D olmadan direkt gpu'yu kullanabilirler sanırım. Konsollar gibi.




    Bunun çok kolay olacağını sanmıyorum, zira X86 desteği sunan bir kartt olsa bile ISSE komutlarını desteklemiyor ki, bu çok önemli.


    Bu bağlamda bahsettiğiniz şey yapılacaksa bile Nvidia CUDA aracılığı ile programlayabilmek Larrabee'den daha kolay olur gibi me geliyor. Zaten Nvidia da bunu öne çıkarıyor.

    Ama ne kadar konuşursak konuşalum Larrabee kapalı kutu, çıkmadan neyin ne olduğunu göremeyiz.
  • evet Larrabe kapalı kutu doğru... ama yavaş yavaş açılıyor gibi mesela iş istasyonlarına gelme sebebi var olan kartlara yetişemediği manasını çıkartabilir...
  • bakalım intel ilerlesin artık
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.