Şimdi Ara

HIS ICEQ 4850 kullananlar sıcaklıklarınız kaç?yeni ss ler geldi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
2.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Otomatikde 42C ye yükseliyor. Fanı kesinlikle duyulmuyor ama.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gamlı Baykuş

kasalarımız aynı,aynı şehirde yaşıyoruz,ama benimki şu an boşta 54 derece.
    hep beni buluyor bozuk kartlar...

Niye "bozuk" oldu gene, anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 9 Kasım 2008; 22:35:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Orjinalden alıntı: Gamlı Baykuş

kasalarımız aynı,aynı şehirde yaşıyoruz,ama benimki şu an boşta 54 derece.
    hep beni buluyor bozuk kartlar...

Niye "bozuk" oldu gene, anlamadım.

DsgnrYgt ile aynı yerde oturmamıza,aynı kasayı kullanmamıza karşın onun kartı otamatikte daha soğuk.şimdi bu kart ta ötekisi gibi olursa yandık.

Birde fanı %100 e alıp sıcaklığı yazarmısın.

Orjinalden alıntı: DsgnrYgt

Benim kartın soğutma farklı ama.

Birde fanı %100 e alıp sıcaklığı yazarmısın.

fan devrini kontrol edemiyorum?

• ICEQ'lerde fan devri kontrol edilmesi lazım ya.

Bende benim karta özgü bir sorun zannediyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 9 Kasım 2008; 23:22:57 >

Ya, kasanın içindeki diğer bileşenlerin etkileri?

Ortam sıcaklığına aşırı bağlı bir şeyden bahsediyorsunuz, unutmayın (sadece ortam sıcaklığı[yaz bitimi Ankara'da sıcaklık düşüşü ve bundan hemen etkilenen camı açık oda:)] değişti diye boşta, 59 - 60 derece yerine 44 derecede bile çalıştığı görülen GTX 260 örneğini verebilirim, gerekirse.).

@DsgnrYgt özel soğutmalı Gecube 4850 kullanıyor. Varsayalım ki aynı şartlar olsun, "otomatik"te (ki soğutmanın kendi seçimi, fanı nasıl döndüreceği), boştayken iceq4'ün daha mı iyi olması gerekiyor? (cidden soruyorum bunu. Testlerde öyleyse tamam. Ama şartlarınız aynı, diye bir şey yok ki. Çok önemli bu.)

Örneğin Toxic boştayken, otomatik devirde önemli ölçüde daha soğuk olabiliyor (ortama bağlı), ama yükte daha sıcak, 4850 iceq'ten, meselâ. Sonic, bir incelemede, yükte de, boşta da iceq4'ten soğuk çalıştırmış, otomatik devirdeyken.

Boşta sizinkindekine yakın değerlerle (49 derece, gibi. Küçük bir ortam sıcaklığı - hava akımı farkında hemen eşitlenebilir sizinkiyle) çalışan iceq4 örnekleri var, site incelemelerinde. Onlar da "arızalı" kart test ettiyse, bilemem tabii.

Bu arada, fan hızını ayarlamama mevzusu da neyin nesi? Iceq4'te böyle bir eksiklik mi vardı?

Iceq'te hangi uygulamalarla, hangi sürümdeki uygulamalarla fan devrini değiştirmeyi denediniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 9 Kasım 2008; 23:29:35 >

• catalyst ve ati tray tools ile.acaba işletim sistemi ile ilgili bir sorun olabilir mi?vistanın inatçılığı falan?

DsgnrYgt özel soğutmalı Gecube 4850 kullanıyor. Varsayalım ki aynı şartlar olsun, "otomatik"te (ki soğutmanın kendi seçimi, fanı nasıl döndüreceği),

Otomatik nası bişey biliyomusun

5V 12V değiştirici var kasa önünde

tık, tık

5V masaüstü cart curt, 12V oyun dicemde o zamanda çok bağırıyo genelde 12V'u overclocklu sistem "kastırma" yaparken veriyorum.

----

Vista 64'de fanın kontrol edilmediğini duymuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Applejack -- 9 Kasım 2008; 23:30:51 >

• quote:

Orjinalden alıntı: DsgnrYgt

quote:

DsgnrYgt özel soğutmalı Gecube 4850 kullanıyor. Varsayalım ki aynı şartlar olsun, "otomatik"te (ki soğutmanın kendi seçimi, fanı nasıl döndüreceği),

Otomatik nası bişey biliyomusun

5V 12V değiştirici var kasa önünde

tık, tık

5V masaüstü cart curt, 12V oyun dicemde o zamanda çok bağırıyo genelde 12V'u overclocklu sistem "kastırma" yaparken veriyorum.

----

Vista 64'de fanın kontrol edilmediğini duymuştum.

32 bir ultimate var

neyse ben yatayım yarın bir daha deneyim?

• Dene hocam. Mümkünse beta olmayan bir driver kur öyle de dene.

O da mı arızalı yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 9 Kasım 2008; 23:47:56 >
  • quote:

PCLabs'ın incelemesindeki ortam şartında iceq4 turbo (x değil) boşta 57 derecede çalışmış, örneğin.

O da mı arızalı yani?

ya bırakın allah aşkına hiçbir halt bilmiyor adam fanı ayarla diyoruz adam gidiyo 12cm lik fan takıyo kasaya sonra geliyo burda saçmalıyor 48 derece %40 fan hızıyla şuanda benim kart oyunlarda ise %80 fan hızında 60 dereceyi geçmiyor !

HIS ICEQ 4850 kullananlar sıcaklıklarınız kaç?yeni ss ler geldi

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

PCLabs'ın incelemesindeki ortam şartında iceq4 turbo (x değil) boşta 57 derecede çalışmış, örneğin.

O da mı arızalı yani?

ya bırakın allah aşkına hiçbir halt bilmiyor adam fanı ayarla diyoruz adam gidiyo 12cm lik fan takıyo kasaya sonra geliyo burda saçmalıyor 48 derece %40 fan hızıyla şuanda benim kart oyunlarda ise %80 fan hızında 60 dereceyi geçmiyor !

ayarlamak istemiyorum var mı bir sorun?
    3. kartım bu bir sorun çıkarsa uğraşamam şimdi.
    ve o fan kasada bir senedir duruyor.fan hızı ayarla diye fan almadım yani...
    o eski kartımı da 4 ay boyunca fan hızı ile kullandım ve elimde kaldı...

bu arada en son sürüm diye yenisini indirmeme karşın bu çıkıyor:

neden desteklemiyor ki bu şimdi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 10 Kasım 2008; 18:49:43 >

• quote:

Sürüm numarası nedir, onu söyleyin.

Fanı ayarlamanızı gerektirecek, sorun olarak algılanacak bir sıcaklık da yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 10 Kasım 2008; 20:12:44 >
  • quote:

quote:

Sürüm numarası nedir, onu söyleyin.

Fanı ayarlamanızı gerektirecek, sorun olarak algılanacak bir sıcaklık da yok zaten.

bu çıktı %100 boşta.

sonra yazılımı sildim.bir soru da sordu kullanıcı ayarları da silinsin mi diye bende evet dedim.şimdi fan ekran kartının biosundaki gibi dmnecek değil mi?

çünkü şu an %9 ile dönüyor...

• Ben noldu gene anlamadım.

ATT desteklemiyordu fan ayarını, şimdi destekledi?

Biraz daha ayrıntıya girersek?

Fanı denetleyemiyordunuz, şimdi denetliyorsunuz?

Sanki ilk sayfada da üstelik ATT ile de denetleyebiliyordunuz... mu?

Bizle kafa buluyorsunuz herhâlde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 11 Kasım 2008; 6:14:33 >
  • Bence olayı sadece ekran kartları boyutunda düşünmeseniz problem daha çabuk çözülür (tabi problem varsa) şimdi bakıyorumda bu sıcaklıklar çok korkunç değil şöyleki 50-65 arası bir ekran kartı o kadarda cehennem sıcaklığı görmüş sayılmaz,bizim daha çok ekran kartları ile işlemci sıcaklıklarını karıştırmış olmamızdan ötürü böylesi sıcaklık kıyaslamaları vs gibi sıkıntılar oluyor.Burada "aynı kasa"da aynı model ekran kartı olsa bile diğer bileşenlerin kasa içerisinde yarattığı sıcaklıklar bile ekran kartı soğutmasına etki eder,söz gelimi anakart ve diskler çok çabuk ısı yayan donanımlardır birde işlemci soğutucusunun yayacağı sıcaklıklarda etki ederki aynı model kasaya sahip olanların aynı şekilde işlemci soğutucusuna sahip olmalarıda sıkça görülen bir durum değil ancak bunları göz önüne koyup değerlendirme yapmak gerekir.Zaten verilen örneklerde kartlar arasındaki hem idle hemde load sıcaklık örneklerindeki farklar 5-10 derece arası gibi buda kasa içi sirkülasyondan kaynaklandığını gösteriyor.Hemen ekran kartının bozuk olarka ilan etmekde doğru değil bence ki iceq kartlar gerçekden iyi soğutmaya sahip.

Birr örnekle sözümü bitireyim belki örnek teşkil eder,bir arkadaşımda su soğutma sistemi var ve işlemciye kullanıyor.iceq 4850 turbo kartı var.OC yaptığını biliyorum ama ne kadar onu tam bilemiyorum ancak sıcaklıkğını 34 derece idle 42 derece load olduğunu söylemişdi.Kasası armor + ve bu kasaın soğutması çok iyi,kasanın fanlarını zalmanın 6lı bir kumandası ile kontrol edebiliyordu ve oyunlarda işte yan kapak ve üstte olan 2 fanı çalıştırıp bu seviyelerde kullanıyordu kartını.elimde resim olmadığı için vremiyorum ama fırsat bulursam buradan vereceğim ancak aradaki 3-5 derece sıcaklık farkından ötürü kartınıza bozuk damgası koymayın,çevre birimlerinin ekran kartına olan etkisine daha çok eğilin mutlaka sıcaklıklarda bir değişikil göreceksiniz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.