Şimdi Ara

GigaByte GA-EG45M-DS2H Kullananlar buraya !..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    -
    CD'de gelen sürücülerin yenisi çıkmış !
    Güncel sürücüler BURADA
    -
    Bios F2 mevcut şu anda F3 Beta aşamasında ve anakart F2 bios ile geldi - Güncel bios için BURAYA BAKINIZ

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    Sanırım ilk kullananlardan biriyim bu anakartı !..
    -
    2.Gün Windows Xp Sp3 kurulup kullanıma geçilmesi... ve yaşanan sorunlar !
    quote:

ASUS TA-982 kasa ve FSP BLUESTORM II 500W psu ile imzamdaki sistemi toplattım. Yalnız sanki gerek masa üstünde olsun gerek tablı browser uygulamasında zaman zaman mouseyi tıklamama rağmen tıklamamı algılamıyor !.. Bir de şöyle bir sorun fark ediyorum kasanın öndeki ledlerinden yeşil olanı (ki power ledi) 8 saniye gibi bir periyod ile yanıp sönüyor ! 8 saniye sönük peşinden 8 saniye yanıyor böyle sürekli !..

-
    3.Gün - Yazılım sorununa karşı çözüm arayışı için Kubuntu 8.10 kurulumu
    quote:

Kubuntu ile power led'i 8 saniye yanık 8 saniye sönük çalışmıyor!.. Bu arada bir de mouse'min yaklaşık 8-10 tıklamadan birini yapmaması ayrıca bir arıza emaresi olabileceğine dair beni şüphelendirdi !

-
    4.Gün - Windows XP Sp3'te power led yanıp sönmesinin sebebinin araştırılması !..
    quote:

Öncelikle Hirens Boot CD ile sistemi açıp bazı testler yaptım. Testler süresince de kasanın power led ışığının sürekli yanık olması anakart sürücülerine olan şüphemi artırdı ! Bugün DES (Dynamic Energy Saver) i kapattığımda Windows kullanımı sürecinde yaşadığım kasa power led'inin 8 saniye yanık 8 saniye kapalı olması olayını bu programın yaptığını tespit ettim ! Ayrıca başka bir mouse ile denedim,mouse problemi benim mouse'denmiş.

-
    Netice : Peki bu DES neden kasanın power led'ini 8 saniye açıp 8 saniye kapatarak çalışıyor ? Rahatsız mı benim anakartım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Kasım 2008; 16:40:29 >

• F4 Bios çıkmış bide onu dene istersen.

Bu anakartın onboard vga sı sanırım hd video hızlandırma özelliğine sahip,
    1080p çözünürlüklü videolarda deneme şansınız oldu mu, cpu kullanımı % kaçlarda seyrediyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 7 Kasım 2008; 17:22:07 >
  • Evet onboard GPU'su donanımsal olarak HD Video hızlandırma özelliğine sahip. Yok denemedim henüz HD video. F4 bios mu ? Nerede gördünüz ? Yukarıda resmi sitesinde göremedim ben F4 bios !
    -
    Pardon ! Şimdi çıkmış :) 1 saat önce baktım yok idi. Bir de F3 beta'dan direk F4 bios'a geçmiş iyice şaşırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 7 Kasım 2008; 17:24:16 >
  • Siz konu açtığıınz saatte f3 beta yazdığınıza göre belli ki fırından taze çıkmış,
    eğer onboard vga ile kullanıyorsanız anakart ısısı speedfanla kaç derecelerde?

Galiba onboard vga ile kuzey köprüsü biraz ısınıyo, harici vga ile hız aşırtmalı kuzay köprüsü sıcaklığı daha iyi gözüküyor;
    * işaretini kaldırın
    http://www.turk*donanim.com/urun-inceleme/gigabyte-ga-eg45m-ds2h.html
    http://www.turk*donanim.com/urun-inceleme/gigabyte-ga-eg45m-ds2h-7.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 7 Kasım 2008; 17:32:24 >

• Evet yeni bios tarihi bugünü gösteriyor zaten. Taptaze bir bios...
    -
    SpeedFan v4.35
    Temp1 : 37 C
    Temp2 : 23 C
    Temp3 : -2 C !!!
    Temp : 18 C
    HD0 : 26 C
    Core 1 : 34 C
    Core 2 : 34 C
    _
    Everest Ultimate v4.6.1500
    Anakart : 37 C
    CPU : 24 C
    Core1 : 34 C
    Core2 : 34 C
    Cpu Fan Speed : 1.3 Rpm
  • Hız aşırtma falan düşünmediğimden şu an için bence anakart gayet serin. Önceki sistemim P945 çipsetli Pentium D-930 idi cpu ısısı 42-44 lerde iken kasa içi baya ısınıyordu. Usb porttan söktüğüm bir şeyin resmen soketinin sımsıcak olduğunu hissediyordum. Ona kıyasla bu çok serin. İlerde tabi ki buna bir nVidia 9600 GT veya Ati3850 falan almayı düşünüyorum. Bir 2-3 ay sonra onlar 80 dolar civarlarına iner zannediyorum.
  • Sıcaklıklar normal gözüküyor, ayrıca anakart hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 7 Kasım 2008; 17:57:05 >
  • Teşekkür ederim m_runo , bakalım bu kart ile neler yaşayacağız :)
    -
    Önceki anakartım 2 yıl sonra problemler yapmaya başladı. Kimi USB cihazlarım saçma sapan çalışıyordu. Bozuldu sandım Philips Skype telefonumu, şimdi buna taktım gayet güzel çalışıyor. Sanırım Gigabyte P945 P-G-RH + Soba PentiumD-930 yüzünden 50 C dolaylarında gezinen sistem içi ısısı yüzündendi. Hatta intel'ler ısınıyor diye Amd sistem kurmayı da düşündüm ama ille de bir Core2Duo kullanasım vardı. Belki de böyle bir sisteme E8400 gibi performanslı bir işlemci fazla oldu diye de düşünüyorum. 2-3 ay sonra bir 9600 GT ekran kartı ile sanırım baya bir şeye benziyecektir bu sistem.
  • Genel olarak sistemde bir gariplik var gibime geliyor. Kimi web sitelerinde sayfayı aşağı kaydırırken anlık takılmalar hissediyorum. 2 program arasında geçişlerde de hissediyorum bazen. Mesela msn açılırken web'de bir yere tıkladığımda sistem msn'in açılmasını bekliyor. Bu neden durdu derken msn ekrana gelince işleme devam edebiliyorum.
  • quote:

Dear jiddi ,

Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, after enabled the DES function, the status of power LED switching between on and off every five seconds .This is the new feature provided by DES Advance technology. The status of power LED will switch between on and off every five seconds after enabled the DES function; and this behavior will stop after disabled DES function. Because the new DES Advance technology can work without the DES application running in OS, therefore, you can determine if the DES feature is running by monitoring the status of power LED.

If the system did not shut down properly or the system overclock failure, the DES feature will be disabled automatically when you restart the system next time and shows the warning message, in this case, please use the DES program to enable the DES feature again. This message can not be disabled by BIOS option, so if you do not want to see this message when powering on the system, please make sure the system does not shut down improperly, failure in overclock, or don’t use the DES feature. If the message keeps showing after you disabled the DES festure, please clear the CMOS settings.

At last, if you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.

Regards,
    GIGABYTE TECHNOLOGY

Question - 676579

From : jiddi [ cccc18x@gmail.com ]Sent : 11/7/2008 18:14Question :
    Hi... i bought 5 days ago this mainboard. I was install OS(Windows XP) and later i see my chasis power led 8 seconds light and later 8 seconds closed cycle work ! Later i try other harddisk and new XP but working again this style, chasis power led 8 seconds light / 8 seconds off ! An later i try other ways and one times i re-start computer it's show me starting screen this message "WARNING : DES is turned off !! Please use DES apllication to turn it on again. Press any key to contunie" and i press any key,later xp OS opening normal and my chasis power led working normal (always lighting it) and i have one other problem ! Sometimes computer don't accept mouse clicking, maybe in 8-10 times clicking 1 times don't accept ! I try this Kubuntu Linux OS and this mouse problem contunie this OS again !
    -------------------------------------------------------------------------------
    Model Name : GA-EG45M-DS2H(rev. 1.0)
    --------------------------
    M/B Rev : 1.0
    BIOS Ver : F2
    Serial No. : SN083400066993
    Purchase Dealer :
    -------------------------------------------------------------------------------
    VGA Brand : intel Model : x4500
    CPU Brand : Intel Model : e8400 Speed : 3000
    Operation System : Win XP SP : 3
    Memory Brand : Kingston Type : DDRII
    Memory Size : 2048 Speed : 667
    Power Supply : 500 W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 11 Kasım 2008; 15:13:51 >

• Sonuç olarak anakart nasıl? Kötü mü iyi mi? yakın bir zamanda alacağım ve bir kullanıcı olarak fikrini öğrenmek istiyorum
  • Oyun oynamayacaksanız anakart stabil çalışıyor. Isınmıyor... ben memnunum... Power led'in yanıp sönmesi anakartın driver'inin yüklenmesinden sonra aktive olan bir özelliğiymiş. Bu bir sorun değilmiş yani. Sağ olsun Gigabyte maillere cevap veriyor :) Destek tam !..
  • Burada anakartı detaylı tanıtmışlar ve sonlarda da bir test var ki akıllara zarar :) E tabi oyun kartı değil bu anakart :)

http://my.ocworkbench.com/2008/gigabyte/GA-EG45M-DS2H/g1.htm

Bios ayarlarına dair ekran görüntüleri de mevcut !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 17 Mart 2009; 21:04:07 >
  • hocam bir sorum olacak sizlere aşağıdaki yazıda adam blurayı 40 dk izlemiş cpu performansı %3-5 diyo bu performansı üzerindeki ekran kartıyla mı yapmış acaba bu kafama takıldı

Using the latest versoin of PowerDVD v8.0, we playback the BluRay title "League of the Extraordinary Men".

It seems that the G45 handles the film very well, decoding it and playing back at very low CPU utilisation. In the first 40 minutes, it took around an average of 3% of the CPU time to handle the decoding.

In previous Intel integrated chipsets, it is unable to do that well.

Google Translate den çevirdğime göre:

PowerDVD v8.0 en son versoin kullanarak, "bu BluRay başlığı" Ligi olağanüstü Erkekler oynatma.

Bu G45 çok iyi, bu kod film yönetir ve çok düşük CPU kullanımı at oynatırken görünüyor. Ilk 40 dakika içinde, bu şifre çözme işlemleri için CPU zamanının% 3 civarında bir ortalama aldı.

Önceki Intel'in entegre chipset, bu iyi yapmak durumunda.

GigaByte GA-EG45M-DS2H Kullananlar buraya !..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.