Şimdi Ara

3GHz'de çalışan 45nm Phenom için termal test sonuçları yayınlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Performans testleri gün ışığına çıkan ve merak edilen pek çok detayı belirginleşen Nehalem tabanlı Core i7 işlemcilerinden sonra gözler AMD'nin 45nm üretim teknolojisiyle hazırladığı Deneb kod adlı Phenom işlemcilerinde. Firma şu ana kadar resmi herhangi bir açıklama yapmış olmasa da ilk örneklerin iş ortaklarına satılmaya başlandığı belirtilen işlemcilerle ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor.


    Daha önceki haberlerimizde de sık sık dile getirdiğimiz üzere Deneb, Intel'in Nehalem hamlesindan daha farklı. Zira AMD için yeni bir mimariye geçiş söz konusu değil yani firma satılmakta olan Phenom işlemcilerinin temelini oluşturan K10 mimarisini 45nm Deneb işlemcilerinde de kullanıyor fakat çeşitli iyileştirmeler ve performans takviyesi yapacak güncellemeler de yapılmadı değil.


    Soket AM2+ formunda olacak ilk Deneb modellerinde çekirdekler arası ortak kullanıma açık olan paylaşımlı L3 bellek miktarı 6MB'a çıkartıldı. Yeni üretim teknolojisinin verdiği avantajla yine mevcut modellere göre daha serin çalışması beklenen Deneb kod adlıo 45nm Phenom modelleriyle ilgili olarak termal değerleri içeren yeni test sonuçları yayınlandı. Peki yeni üretim teknolojisi ne kadar etkili?


    Hardspell sitesinde yayınlanan testlerde bekleme, yük ve hız aşırtma olmak üzere üç farklı senaryo üzerinde durulduğu görülmekte. Mühendislik örneği olan dört çekirdekli işlemci standart olarak 2300MHz'de görev yapıyor ve bekleme durumunda sıcaklıok 32.4 derece olarak ölçülürken, yine standart saat hızlarında ama yük altında ölçülen sıcaklık değeri ise ekrana 35.9 derece olarak yansımış.


    Hız aşırtma denemeleri ise işlemci saat hızı 3GHz'e çıkartılarak yapılmış. Denelemelerde 3GHz'de çalışan Deneb işlemcisinın sıcaklığı bekleme durumunda 36 derece, yük altında ise 42.9 derece olarak ölçülmüş. Performans değerleri bilinmese şimdilik, yeni üretim teknolojisinin olumlu etkileri şimdiden kendini hissettirrmeye başlamış durumda. 45nm Phenom'lar için görünen lansman tarihi 8 Ocak.










  • ben bunları soba niyetine kullanabiliris diye düşünüyordum ama bir brisbane çekirdek kadar serin görünüyor

    bu durumda deneb çekirdekli bir işlemciye terfi için sadece fiyat meselesi kalmış oldu
  • Güzel değerler, idle-load farkı komik olmuş, acaba pek kolay yorulmuyor anlamını mı çıkartmamız gerekiyor? Bilgi yok fakat sanırım stock fan.
  • Herşey iyi hoşta, 8 Ocak geç bir tarih bre amd

    2,3 ghz'den 3,3'lere çıkması OC yönününde olduğunu gösteriyor. Fiyatta iyi olursa süper olur!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feel.The.Heart -- 5 Kasım 2008; 22:20:31 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: WinteR

    Güzel değerler, idle-load farkı komik olmuş, acaba pek kolay yorulmuyor anlamını mı çıkartmamız gerekiyor? Bilgi yok fakat sanırım stock fan.


    AMD'nin yeni üretim teknolojisiyle hatırı sayılır termal kazanım elde ettiği bir süredir ciddi ciddi konuşuyor. Zaten firmanın kullanıma sunacağı ilk Deneb modellerinin de 2.8GHz-3GHz aralığında olacağı yönündeki haberler de bunu doğruluyor. Bilindiği gibi firma mevcut Phenom modellerinde malesef saat hızı sıkıntısı yaşıyor daha doğrusu artan saat hızına paralel olarak güç tüketiminin ciddi şekilde tırmanması firmanın önündeki en önemli engellerden biri durumunda. Aynı saat hızında 45nm Phenom modellerinin satılmakta olan 65nm'lik kardeşlerine göre %15-20 seviyesinde daha hızlı olacağı söylentilerini termal kazanım ile birleştirip, agresif (?) fiyat politikası ile aynı potaya koyduğumuzda AMD yeniden rekabetçi olabilir ki anakart ve bellek uyumluluğu da bu noktada firmanın Nehalem karşısında önemli avantajlarından biri olacak. Bekleyip göreceğiz, test sonuçlarının bu ay içerisinde yavaş yavaş belirmesi bekleniyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: X2

    Herşey iyi hoşta, 8 Ocak geç bir tarih bre amd

    2,3 ghz'den 3,3'lere çıkması OC yönününde olduğunu gösteriyor. Fiyatta iyi olursa süper olur!


    AMD'nin daha önce yayınlanan resmi bir dökümanında tarih olarak 8 Ocak, adres olaraksa Las Vegas'taki CES fuarı işaret ediliyordu. Ama Nehalem için test sonuçlarının yayınlanması ve 17 Kasım'da satışa sunulacak olması öte taraftan Aralık ayının sonuna doğru yurt dışında özellikle Noel ile birlikte tavan yapan alış veriş çılgınlığı da AMD tarafından değerlendiriliyor olabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Şayet performansı da güç tüketimi ısıl değeri gibi olursa iki yıl Nehalem'in yaygınlaşıp ucuzlamasını beklemek yerine Phenom alırım 4 yıl kullanırım.(2 yıl yaygınlaşma 2 yıl da aktif kullanma core i7 şeklinde hesaplarsak)

    Tabi en büyük sorun nasıl bir fiyat politikası izleneceği.Merakla beklemedeyiz
  • soket olarak AM2+ kullanmışlar çıktığında düşünebilirm bu işlemciyi
    :D
  • idle load arası fark cok ilginc gercektende...3.3ghz deki sıcaklık degeride pek ole fazla degil idle ve load da eger performansıda boyle ise gercekten alınabilir durumda olucaktır...oc degeride iyi fakat voltaj arttırımı cok fazla 1.225v tan 1.568v ile cıkmış o degere bukadar voltaj arttırımına ragmen sıcaklık degerleri yine iyi tabi oc yapanlar stabilite için voltajı biraz daha fazla vermiş olabilirlerde
  • nehalemin yüksek fiyatına güvenip saçma sapan fiyatlarla piyasaya sürmek gibi bir yanlış yapmazlarsa cidden AMD için bir sıçrama olur deneb ler...
  • Piyasaya girş fiyatı ver performansı iyi olursa pazara yeniden rakabet gelebilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aootahca

    nehalemin yüksek fiyatına güvenip saçma sapan fiyatlarla piyasaya sürmek gibi bir yanlış yapmazlarsa cidden AMD için bir sıçrama olur deneb ler...

    o yanlışı yaparlarsa şaşmamak lazım ama yapmazlarsa intelin c2d ları çıkardığında x2 ye attığı farkı belki yakalayabilirler ki intelin avantajı ve tüketicinin düşük fiyat ümidi nehalemin altına konuşlandırdığı sağlam bir c2q serisi olucak.
  • güzel haber ama esas benim beklediğim am3 paltformundaki rolü ne olcak ddr 3 kontrollü bellkelerle de eklenince, ne gibi sonuçlar verecek?eskiden olduğu gibi amd o.c yaptığımız alışkanlıklarını sürdürse kötü.şahsen şu an brisbane 4000+ 2,10 da 1,550 volt da 3,20 ghz da yım yük altında 68 - 70 derece cpu , boşta 66 - 60 arası.
  • az önce nehalemin performans testlerine baktım gerçekten çok iyi, sadece oyunlarda fark yartamayı başaramamış sayılır aynı ghzdeki c2q a kıyasla,
    45nmlik phenomlar bence giriş en az 3.0 ghz den başlaması gerek zaten.
  • amd nin işlemçilerde başarılı satış istiyorsa iyi işlemçi yapıp uygun fiyata satması gerekir yoksa sükse yapmaz
  • 90nm 6400üme 3,5ghz de 1,5v veriyorum. adamlar 3.3 ghz de phenoma 1,56 veriyor. bende mi volt versem acep :=)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: strider_venom

    az önce nehalemin performans testlerine baktım gerçekten çok iyi, sadece oyunlarda fark yartamayı başaramamış sayılır aynı ghzdeki c2q a kıyasla,
    45nmlik phenomlar bence giriş en az 3.0 ghz den başlaması gerek zaten.



    Test işlemcileri 2.3 ghz ise, Ocak'ta piayasaya sunacağı işlemciler en üst seviye işlemcileri olacaktır. Umarım 2.8 lik ve 3 Ghz lik işlemcilerinde OC kabiliyetleri yüksektir. Agent lar gibi 3.2-3.3 te tıkanacaksa çok kötü olur.
  • Verilen voltaja rağmen ısı çok iyi görünüyor. Voltaj 1.6 ya yakın sanırım. Halen güç tüketimi muamma ama galiba. Fiyat ve tüketim belirlendiğinde herşey daha net olacak.
  • Umarım noel sürprizi yapma niyetindedirler. Ciddi satışlara ulaşabilirler belki ama görünüşe göre noel çok iyimser bir yaklaşım olacak. Öte yandan yapılan iyileştirmeler ısı anlamında olumlu diye düşünüyorum. Bekliyorum...
  • amd good choise
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.